X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się dostałyśmy do żłobka, pójdzie w listopadzie albo grudniu jak otworzą, bo dopiero budują. Ogółem o 11 tam jest drzemka więc od 2 tyg ją przestawiałam stopniowow z 2 drzemek na jedną od 11 do 12.30 i udało się ;) od 2 dni w łóżeczku a nie wózku więc tu same plusy. Martwie się tylko o te jedzenie, bo u nas dalej z tym nie jest kolorowo... :( czy ona mi się tam nie zagłodzi, była takim pulpetem a teraz chudziutka się robi ;/ Mało je kurczę. I od tygodnia budzi nam się w nocy kilka razy z płaczem, zębów dalej nie widać mamy tylko dwa, nie wiem co jej ;/ ale chodzimy jak zombi a ja do pracy wrocilam ;/

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę ją odsmoczkować, myślę że to też by jej pomogło z tym jedzeniem, jakby nie miała ssacza ;p jak myślicie, dobry pomysł jak pójdzie do żłobka zeby tam nauczyli spać bez smoczka? czy za duży szok ?

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja znowu kulinarnie, polecam tę zupę od alaantkowe. u nas z grzankami hit

c1dd5918bc68.png

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    ja znowu kulinarnie, polecam tę zupę od alaantkowe. u nas z grzankami hit

c1dd5918bc68.png

Robilam podobna dla nas, mniam :) Emilia zup nie akceptuje 🤣 I 3 dni bylo super jadla nasze jedzonko a teraz znowu tylko mleko i owoce. Nie mam juz nawet sily probowac. Zostawiam jak jest, kiedys wyrosnie. Chyba 😀

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi panie zabroniły wrecz zabierac mu smoczek przed adaptacją w żłobku, za to drugi dzień z z rzędu dostałam dziecko, a smoczek osobno, bo ponoć już w żłobku chodzi bez niego prawie cały dzień :D
    W żłobku panuje bostonka.. A więc czekam :D jak to przeżyć gdyby nas zaatakowalo?

Mój mąż na 30 urodziny dostał zegarek sportowy spartan mierzący puls i takie tam :)
    A teraz ma w listopadzie i jeszze nie mam pomysłu.. zapytam co chce może sobie coś wybierze :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu się marzą opony do roweru ale nie wiem czy jest sens teraz kupic? 🤔

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prezentu to bym zorganizowała mu wypad z kolegami. Ugadała się z nimi, dała kasę i żeby zabrali go na reset 😉 Ja to swoimi kategoriami patrzę, co ja bym chciała dostać 😂

Marta..a lubi tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Co do prezentu to bym zorganizowała mu wypad z kolegami. Ugadała się z nimi, dała kasę i żeby zabrali go na reset 😉 Ja to swoimi kategoriami patrzę, co ja bym chciała dostać 😂
    Ja to podziękuję za takie coś..
    Na głowie bym miała firmę, Hanie i jeszcze stres z ciążą..

Reset to kobieta powinna dostać! A facet? Cały tydzień z dziećmi 😊

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero doczytałam co mi odpisalyscie o zabawie z dziećmi. U nas to wygląda tak że jak się budzi to po zmianie pieluchy robię mu śniadanie i ściągam mleko a on biega po mieszkaniu i rozrabia. Po śniadaniu ja ogarniam kuchnie i ewentualnie wstawiam już pranie czy coś jeszcze robię. Trochę się bawimy, obecnie też inhalacje robimy. Koło 10 wychodzimy do sklepu, powrót i tu zależy - albo z psem a jak zasnął w wózku to ja robie obiad i porobie coś w mieszkaniu lub pracuje. Spacer z psem. Obiad. I po obiedzie lata po mieszkaniu i z psem szaleje, czasem też z nim usiądę, książki pokaże czy bawimy się.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - proszę o radę bo nie wyrabiam. Olek odkąd poszedł do złobka nie śpi w łóżeczku. Początkowo pewnie przeżywał a teraz pewnie już się przyzwyczaił do spania z nami. Ciężko stwierdzić. Jak próbuje uśpić w łóżeczku to jest płacz straszny. Co robić? Mam dość spania z nami. Nic nie mogę wieczorem zrobić bo zaśnie na kanapie i się wierci a w łóżku nie mogę go z Marcinem zostawić bo Marcin ma taki sen że się nie budzi jak Olek się budzi i kręci. Jak przejść ten etap? Jak przekonać go do łóżeczka chociażby w sypialni bo to też nie pomogło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 07:05

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak przekonac to ja nie pomoge bo ja spie z dzieckiem z wyboruz Ale to chyba normalne ze odreagowuje zlobek w inny sposob i szuka tej bliskosci bo dzieci roczne nie sa gotowe psychicznie na pobyt bez mamy poza domem ileś godzin. One spelniaja wszystkie potrzeby emocjonalne w domu wiec widocznie teraz mu brakuje tego.

• e_mii Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eillen, ja też myślę, że on potrzebuje teraz tej bliskości. Nieważne jak dobrze może się bawić i czuć w żłobku, to jednak jest tam bez Ciebie i tego mu nic nie zastąpi. Może próbuj go delikatnie przenosić jak już mocniej zaśnie?
    My spaliśmy ze starszą jakoś do 2 lat, później powoli zaczęła się przekonywać do swojego łóżka, ale nawet teraz zdarza się jej przyjść w nocy lub zasypiać u nas.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ze potrzebuje bliskości ale czasem się duszę z braku przestrzeni :-D czasem dosłownie bo jak się przebudzi i mnie szuka a ja leżę bokiem to wisi na mnie

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się z małą zapisałam do kontroli do neurologa przez te dziwne nocne akcje. Pręży się mi w rękach, płacze, nie daje uspokoić. Nagle widzę, że przytomnieje i jest zdziwiona. I potem znowu zasypia i się powtarza akcja. Dałam dzisiaj czopek i w końcu zasnęła, ale kurde wolę to skonsultować.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przezylam przeprowadzke😅 ale nim tu to wszystko ogarnę, posegreguje, rozpakuje, to ohoho...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie dałam małemu opcji spania z nami, tzn śpi jak się męczy w nocy ale zawsze go usypiam u nas na łóżku i takiego trupka śpiącego przekładam. Śpi pomimo żłobka sam w swoim łóżeczku ale nadal u nas w sypialni :)
    Mam nadzieję że to nie brzmi jak wyrosną matka bo jak widzę że tego potrzebuje to go biorę do nas czy mąż ale jeżeli nie widzimy takiej potrzeby to śpi u siebie :D

A ja odzywam w pracy, jest sens się ubrać i umalowac rano, obiad dzień wcześniej zrobić dla siebie i męża :D nawet nudne spotkania w pracy są interesujące :D mały dzisiaj nie patrząc za mama poszedł że swoją panią do sali, nawet rączki nie potrzebował, wychodzi uśmiechnięty, czysty, a w zachowaniu robi takie giga postępy!!! Szczotkuje ząbki, podaje rączkę przy ubieraniu, nozke żeby buciki założyć, talerzyk i bidon jak chce jesc/pić, ogarnął jeździk jak się oddychać nogami no jestem w szoku :D
    Szczerze polecam żłobek :D aaa i pokazuje w książeczce obrazki żeby mu nazywać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 17:52

kozalia lubi tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się nie mogę doczekać żłobka, ale jeszcze jakieś 1,5 miesiącaaaa

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żłobek ma sporo plusów ale też minusów. 😊😊

Dzieci wiadomo super się rozwijają mając kontakt z rówieśnikami.

Żeby moja miała kontakt z dziećmi po to właśnie 4 dni w tygodniu mamy różne zajęcia. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 18:24

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chcę, bo moja to typu mamozy i wisielca, i liczę że jak oddam ją na te 5-6h to ja odetchnę, popracuję i będę miała większą radość z macierzyństwa, aktualnie zabiera mi całą moją przestrzen i troche mnie to męczy

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez mamoza, na szczescie teraz tatus jest ma zwolnieniu wiec przelacza sie na tatoze 😀 My definitywnie dopiero przedszkole od 2 lat. Wczesniej tata i babcie zatrudnie jak mi bedzie ciezko i juz :) Jakos nie wyobrazam sobie jej nie widziec tyle godzin dziennie.

Zgodnie z rozwojem dziecka to kontakt z rowiesnikami dopiero od 3 trzech lat jest potrzebny 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 19:19

‹‹ 2265 2266 2267 2268 2269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ