X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętacie jak niedawno przeżywałam, że młoda nie ma żadnego ząbka na gorze? To już ma dwa 😳 było kilka nocy słabych i dziś patrzę, a tam dwa górne kasowniki 😅 i teraz chyba odsypia bo od 9:50 śpi. Ja wyszorowałam kuchnie bo mnie jakoś wzięło na porządki mocno. Chyba ten powrót do pracy tak mnie motywuje, żeby porobić jak najwiecej bo później już długo nie będzie gruntownych porządków 🙈

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia. 😊 Staram się wyluzowac. Ale jest ciężko. Same wiecie jak to jest, heh. 🤦🏻‍♀️

A co do tego że dziecko zajmuje się same sobą? Oj ciężko u Nas z tym. Lubi jak uczestniczę w każdej jej zabawie. Nawet gdy nie pozwala mi nic dotknąć to mam być blisko. 😊
    Jak przygotowuje obiad to z Hanią, pranie, sprzątanie.. Oj zamiatanie, lubi. 😊

Tylko na gimnastyce potrafi o mnie zapomnieć i szaleć na całego. A ja tylko się łapie za głowę co ona wyprawia. To jest prawdziwy lobuz! 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 21:58

Kasiaja, Natalia05, pumka1990 lubią tę wiadomość

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my właśnie wróciliśmy że żłobka, jest tak super że pani chce zacząć go odsmoczkowywac :D oby ta tendencja się utrzymała. Rano jest ryk jak go oddaje. Jedynie śpi marne 30min.. A w domu i 3h potrafi.
    Mody dostał maślana bule a ja mam chwilę żeby odetchnąć. Sam się sporo bawi o ile jesteśmy obok, jak ja gdzieś idę to leci za mną.. chciałam zabrać go na spacer bo kaszel i katar już prawie zniknął a Tu pada dzisiaj :( no jak na złość normalnie :(

Paulina, masz swój jeden skarb, drugi w brzuchu sobie rośnie, nie martw się na zapas. Teraz wiesz że byłaś w ciązy i masz Hanie więc nie masz co się martwić bo już to przechodziłas i tyle niepptrzebnego stresu już masz za sobą ;)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszłam w tej ciąży w 6 tygodniu i był tylko pęcherzyk żółtkowy, a według gin powinno być już serduszko. Miałam zastrzyk na pęknięcie i wiadomo kiedy był ten stosunek, stąd była pewna co do dnia i kazała mi się szykować na najgorsze. Przepłakałam cały tydzień, w pracy byłam cieniem człowieka, a potem było już serduszko i wszystko tylko moja Helenka ciągle była mała, odstawała wymiarami od wieku ciąży i nadal tak ma że jest drobna. Trzymam kciuki.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w usg napisane, że trzon macicy niepowiekszony, uniesiony.

I ponoć przez to ciężko było coś zobaczyć przez usg dopochwowe.

Chciałabym na tydzień zapaść w sen. 😵

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PlPaulina myśl pozytywnie. Wiem, że łatwo się mówi nie będąc w takiej sytuacji, ale pozytywne myślenie kreuje przyszłość 😉 Myśl, że będzie dobrze, a z pewnością tak się stanie 😊
    No i jak sama napisałaś, że trudno było coś zobaczyć. Do tego sprzęt być może nie najnowocześniejszy. Wszystko będzie dobrze 😊

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze idz do innego lekarza? Moze z lepszym sprzetem? Kurcze w zyciu sie nie spotkalam z tym zeby nie bylo widoczne na usg hmm

Pewnie ciaza jeszcze mlodsza, to nawet na dniach sie moze pojawic. W sumie chyba nawet do 8tc

• e_mii Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym poszła do innego lekarza. Przecież usg robi się nawet bez ciąży, nie może być tak że nic nie widać... W pierwszej ciąży na pierwszym USG byłam w 4t6d i mam zdjęcie samego pęcherzyka. I sprawdziłabym poziom beta HCG, można sprawdzić przy jakich wartościach powinno być już widać...
    Ale ja to w gorącej wodzie kąpana, nie wytrzymałabym w niewiedzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:34

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprzęt lekarz napewno ma dobry. 😊
    Coś tam było widać, ale wypadało na 6 tc.
    U mnie dopochwowo i w pierwszej ciąży było mniej widać niż przez brzuch. 🤦🏻‍♀️

A też nie mam też tyle czasu by chodzić do kilku lekarzy. Heh, mąż urywa się z firmy by z córką zostać. 😊

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, w ciąży z Filipem moja pani doktor powiedziala sama że dopiero w 8 tygodniu zrobi usg żeby było już widać. Musisz cierpliwie czekac :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż ma za niedługo okrągłe urodziny. macie jakieś pomysły na prezent? Bo mi już weny brakuje.:/

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drewniany zegarek jeśli lubi takie gadżety. Groupon na strzelnice albo przejazd pojazdami wojskowymi.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2019, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż ma urodziny pod koniec miesiąca. I ja planuje fajny weekend dla naszej 3. 😍Ale u Nas łączy się : rocznica ślubu, moje urodziny i męża urodziny. 😊

My już jesteśmy ze sobą tyle lat więc wszystkie pomysły na prezenty wyczerpalismy. A lapaczy kurzu w domu nie lubimy. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 06:22

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż ma urodziny 11 października i też jeszcze nic nie mam, pomysłu brak, z domu nie dam rady się ruszyć, żeby coś kupić, bo Filip chory.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż na 30stke dostał ps4, żeby mógł z kolegami grać... Czasami jednak się zastanawiam czy to był dobry pomysł 😅 Na moje urodziny już zaplanowaliśmy weekend we dwoje- pozazdrościłam tutaj komuś ;) Do dzieci przyjedzie babcia.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 30 urodziny kupiłam mężowi zegarek, który mu się podobał. Ps4 fajna sprawa, ale u nas to pewnie ja bym więcej grała 😁
    Weekend we dwoje też mi się marzy
    🙂

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mi przyszedł do głowy pomysł, np lot motolotnią czy coś w tym stylu tylko gdzie ja tutaj takie coś znajdę... Hmmm

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka albo skok ze spadochronem.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Mój mąż na 30stke dostał ps4, żeby mógł z kolegami grać... Czasami jednak się zastanawiam czy to był dobry pomysł 😅 Na moje urodziny już zaplanowaliśmy weekend we dwoje- pozazdrościłam tutaj komuś ;) Do dzieci przyjedzie babcia.
    Ooo mój mąż o tym marzy.. Ale zdrowy rozsądek mówi "nie".

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Teraz mi przyszedł do głowy pomysł, np lot motolotnią czy coś w tym stylu tylko gdzie ja tutaj takie coś znajdę... Hmmm
    Jest jakaś strona z takimi kuponami tylko nie pamiętam jak się nazywa.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
‹‹ 2264 2265 2266 2267 2268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ