X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, współczuję kataru. Ja to teraz bede na byle kichniecie panikować... Ale dzisiaj rano Filip sam wrzeszczał na inhalator żeby mu robić inhalacje :D ale jest poprawa, antybiotyk działa. Zastanawiam się ciagle nad jeździkiem... Filip ma rowerek i duży samochód wadera, ale na nim nie da się jeździć. I sie zastanawiam czy jest sens...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja uwielbia jeździk. 😊 Wcześniej na dworzu. I po domu. 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa no kiepsko z tym ogrzewaniem jakas masakra! W takim razie rowniez trzymam kciuki zebyscie szybko cos znalezli bo tak sie zyc nie da :(

Ja chcialam sprzedac swoje mieszkanie we wroclawiu i kupic cos innego lub mieszkanie w innym miescie to mnie te cent powalily doslownie. Uwazam ze sa sporo zawyzone i zupelnie nieadekwatne. W takim wroclawiu ceny w kosmosie, 50 m2 w starych blokach z plyty po 300 tys? Do remontu bo kompletna ruina? Calkiem juz ich powalilo. Wtedy faktycznie lepiej dom. Dla mnie to miasto to zadupie, nic ciekawego a ceni sie jak londyn. Komunikacja miejsca to porazka, korki na miescie, powietrze zanieczyszczone, sluzba zdrowia? To w pl jest jakas? Ciagle widze skladki publiczne na leczenie dzieci, to jest ta sluzba zdrowia? Takze Paulina ja bym tam rodziny nie zakladala. Krakow to samo a nawet chyba gorzej.

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja bardzo lubię Wrocław, a ceny są z kosmosu ale miasto jak dla mnie wspaniale. Komunikacja miejska z roku na rok jest sprawniejsza. No i ceny takie bo cały czas budowane są nowe bloki na obrzeżach a mieszkania tam schodzą jak świeże bułeczki i to ludzie winduja tak te ceny. Jest popyt to i podaż goni :D

Ania inhalacje sola fizjologiczna + psikanje woda morska. Na noc nasivin baby ale tylko 5 dni można. Plasterki aromactiv. Co do kaszlu my mamy petit drill na sugy kaszel a na ten od splywajacego kataru rady nie mam.. wtedy pomagają te plasterki właśnie bo nosek jest czysty.

Justa mój mąż się że mnie zawsze śmiał że świeczkę zapalalam jak mi było zimno :D no ale chyba taki grzejnik ustawiony na jakąś temperaturę daje więcej niż piekarnik jednak?

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zabawek to u nas jest etap na pudełka i puzzle. Ma chyba 5 kompletów jakieś z trefla, czuczu że zwierzakami i pojazdami. Jakieś drewniane w ramce.. od 2 do 7 elementów. Nie układa tylko każe mi i rozwala :D
    Do tego ciastolina playdoh ale tak jak go to zajmuje tak mnie denerwuje bo co chwilę mi ja przynosi żeby wyciągnąć a wtedy muszę go pilnować bo nie dość że roznosi ja po mieszkaniu to zdarza się że wkłada do buzi

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio robiłam piasek kinetyczny: oliwka, zwykła mąka i kukurydziana. Fajne wyszło, pachnące, tylko trzeba nastawić się na bałagan. Filipowi najbardziej podobało się wysypywanie... A, że to tłuste to troche ciężko sprzątać :D
    Zamawiać jeździk, nawet znalazłam taki co ma gume na kołach i arke noego :D za to chorowanie należy sie Filipowi

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też lubię wrocław, ale kupiliśmy 40m za 200tys pod Wrockiem...a ceny ruin w mieście to jakiś totalny odjazd....

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inhalujemy się, wodą morską psikam, mam już zrobiony ten śmierdzący gałganek Aliny, najgorzej, że Filip nie chce dać odciągnąć, wyje tak, że po tym ma jeszcze większy katar więc bez sensu na siłę to robić. Mam ochotę zamordowac męża, że go zaraził.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mogę wam polecić taką ksiazkę. Są karty z dziurkami i wciska się odpowiedni guzik i jest odgłos tego zwierzęcia. Filip jeszcze nie zauważył że tą książkę też się czyta :D
    362702ab6642.jpg

PLPaulina, pumka1990 lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja nie ściągam wogole kataru. Co ma wylecieć wylatuje, popołudniu inhalacje, woda morska i na noc psikam odtykajaco teraz ectorhin, jak w nocy się zatyka to poprawiam. Lepszy nasivin baby ale ma ograniczenie 5 dni. Tym ectorhin psikam też na drzemkę żeby się wyspał spokojnie. Sen regeneruje więc niech się nie męczy :)

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy nie męczy go wtedy katar jak nie ściągasz? Ja raczej też nie będę odciągać, bo tylko tym płaczem pogarszam sprawę...
    Kupię jutro ten ecthorin.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    W nocy nie męczy go wtedy katar jak nie ściągasz? Ja raczej też nie będę odciągać, bo tylko tym płaczem pogarszam sprawę...
    Kupię jutro ten ecthorin.

męczy czasem, ale po to ma plasterek naklejony i psiknięte na odetkanie, jak w nocy zaczyna charczeć i go to rozbudza to mu psikam kolejny raz.. na razie wyszło 1x w nocy ale i 2x bym dała jakby było trzeba. Do tego mamy ciepło w sypialni i on jest ciepło ubrany zgodnie z teorią mojego męża że jak jest Ci ciepło to nos ci się odtyka, no i powiem że na mnie to zadziałało kiedyś więc w to wierzę :D
    Mały jest ubrany w wielo pieluszkę, na nią ma wełniane długie spodenki (one są warstwą nieprzemakalną pieluchy, bo zalanolinowana wełna nie przepuszcza sika na zewnątrz, a ma właściwości rozkładania moczu na sole i wodę, no a skóra oddycha :)), skarpetki, body z krótkim rękawem i koszulkę z długim na to. Także jest mu cieplutko :D tylko leży odkryty bo się rozkopuje :)

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie zaliczyliśmy jedną pobudkę z płaczem, zobaczymy jaka będzie noc. Najlepiej śpi u mnie na rękach, ale nie jestem w stanie trzymać non stop 13kg na rękach. Będę mu psikać nasivinem w nocy, a jutro kupie to co polecałaś.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jako „inwestor” nieruchomości cieszę się z obrotu spraw w tym kierunku 😉 Mamy mieszkanie na brochowie, w bloku z 2012 i obecnie tuż pod nosem będą budować aquapark więc my się cieszymy z tej sytuacji 😉 Mieszkanie było kupione za niespełna 200 tyś, na rynku pierwotnym i na tą chwile ponad 300 tys. jest wycenione. 50 mkw z kosami dwupoziomowe. I spieszę się z kupnem kolejnego. Obcokrajowcy tak napędzają rynek najmu

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jedno co mi wyszło, moje dziecko nie potrafi spac na rękach :D od początku tulilismy się lezac obok siebie i tak mu zostało że się wtuli lezac na łóżku, a nie na mnie :D

Kasiaja ja jestem ciekawa kiedy rynek się już wyczerpie.. bo na prawdę buduje się multum osiedli, blok na bloku.. masakra i to się mega szybko sprzedaje, w zasadzie mieszkań nie ma zanim budynek stoi ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziwi kogo stac na takie wysrubowane ceny. Ludzie biora kredyty na cale zycie zeby to splacac. To jednak musza byc w pl spore zarobki skoro tyle ludzi tak zyje. Mnie by to przerazalo.

Kasiaja gdzie bedziesz kupowac, we Wroclawiu?

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta też nie uczyłam małego zasypiania u mnie na rękach nigdy, teraz chyba chce być na rękach, bo łatwiej mu się wtedy oddycha, normalnie zasypia w łóżeczku bez problemu 🙂

Natalia dla mnie te ceny to też kosmos, mieliśmy z mężem duży kredyt, na nic tak nie czekałam jak na jego spłatę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 22:27

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zabawek to też się zastanawiam co ewentualnie kupić.
    Jak na razie lubi wszystko co może pchać czy jeździć po mieszkaniu ;-) interesuje się też sorterem ale szybko się denerwuje (po mamusi :-D) i rzuca klockami jak mu nie wychodzi. Poza tym książeczki z dźwiękami.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i u nas szpital w domu. Dzisiaj mała wstała z zapchanym nosem, a starsza z kaszlem. A tak żeby nie było za łatwo, to mąż w delegacji, ale na szczęście tylko do środy.

Ceny mieszkań nakręca sam rynek i faktycznie są bardzo wysokie. Koło nas jeden deweloper stawia całe osiedle takich samych domków, co roku po kilka i co roku w wyższej cenie.
    My też mamy kredyt hipoteczny, ale wolę płacić za swój dom niż nabijać komuś kieszenie za wynajem.

A z zabawek u nas ostatnio sprawdzają się takie na sznureczku, mała chodzi i się cieszy że coś za nią jedzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2019, 07:52

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie, my z mężem podobnie placilismy za wynajem. A człowiek nie u siebie był.

‹‹ 2261 2262 2263 2264 2265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ