X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Justa ale to nie ma ogrzewania w bloku? Chyba nie doczytałam gdzieś.
    Sprawa wygląda tak że jest kotlownia, ktorej wlasciecielem jest nadleśnictwo (bloki też kiedyś były, ale przeszly w rece prywatne) i co roku we wrześniu firma zewnętrzna dzierżawiła kotłownię. 2 lata temu wyszło że stan komina jest zły, nadleśnictwo przekazało srodki na naprawe, to dzierzawca obciął komin. W grudniu tamtego umowa została wypowiedziana, firma paliła dalej, został wydany zakaz palenia bo komin nie spełnia zadnych norm. Facet ktory dzierzawił obiecał kupić kotlownie, wycofał się z przetargu... Spółdzielnia zostala bez kotlowni. Spółdzielnia nie myśli tego kupić, będą zebrac u nadleśniczego o zgode na palenie (on jej nie może wydać bo inspekcja budowlana zakazała palić)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czym wasze maluchy lubią się teraz bawić? Moja już znudzona swoimi zabawkami, chce jej coś nowego kupić. Któraś polecała arkę Noego jakąś?

Justa,to jakaś kuriozalna sytuacja :/ jak spółdzielnia mogła do tego dopuścić to mi się w głowie nie mieści.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 21:11

justa1509 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    O matko strasznie drogo. A nie lepiej wyjdzie kupic dzialke i samemu dom zbudowac? Taki jaki sie chce?
    Drogo? 😲 Ja w tej cenie i siebie to mogę kupić mieszkanie. A nie dom.

Żeby się wybudować to około 700tys trzeba mieć. 😊

Ja mam szeregowiec, więc d**a to nie dom. I teraz chodzą tutaj po pół miliona takie.. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 21:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Dziewczyny, a czym wasze maluchy lubią się teraz bawić? Moja już znudzona swoimi zabawkami, chce jej coś nowego kupić. Któraś polecała arkę Noego jakąś?

Justa,to jakaś kuriozalna sytuacja :/ jak spółdzielnia mogła do tego dopuścić to mi się w głowie nie mieści.
    Moja uwielbia Janod wieża że zwierzakami, matrioszki też ze zwierzakami. I do wody - kran firmy yookido. 😊

kozalia lubi tę wiadomość

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:

Miałam zacytować, a polubiłam. No kuriozalna, bo teraz zrzucają winę na nadleśnictwo... A problem nie pojawił się wczoraj. Co lepsze my za ogrzewanie płacimy 3000 zł rocznie! Niby teraz ma być bez oplaty za ogrzewanie.
    Jesli chodzi o zabawki, to Filip pokochał na nowo książki, ciagle daje nam do czytania, bawi się autami... Ale widze że mu sie nudzi wszystko, chxe kupić mate wodną i nie wiem wlasnie co jeszcze...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas książki i autka to hit, jedyne co ją jeszcze interesuje ;) generalnie wszystko co na kółkach, to brum brum i jest fajne 😂

Justa, to wcale się nie dziwie ze chcecie coś szybko kupić. Oby Wam się udało znaleść coś dobrego!

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra Justa, a co będzie zimą? Ktoś z kimś się nie dogadał, a cierpią mieszkańcy...

Nie dziwię się Wam, że chcecie się wyprowadzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 21:26

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie nie wiadomo co będzie zimą, w przyszłym tygodniu sprawa powinna się wyjaśnić, ale stanowisko nadleśniczego jest jedno - on nie może wydać zgody na palenie jeśli komin nie będzie zrobiony, chyba że sprzeda kotłownie i pozbędzie się problemu. Tutaj jest jeszcze wiele innych niedociągnięć... To wiejskie bloki i króluje myślenie zaściankowe...
    Zabawki fajne ostatnio były w biedronce, wieża trefl kartonowa, puzzle zwierzątka, takie z dzwiekami, jeszcze fajny zegar drewniany jest.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie, nie dziwię się, że chcecie się wyprowadzić. 🤦🏻‍♀️ Masakra jakaś..

Tylko nie patrzcie żeby było blisko pracy. Bo pracę zawsze można zmienić. A już swoje cztery kąty trudniej. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 21:33

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, naszej pracy się nie zmienia :D ja pracuję 3 minuty pieszo od naszego bloku, mąż 15 km dalej. Oboje pracujemy w Lasach Państwowych i nie ma.szans na zmianę pracy, z resztą tu nie ma za wiele pracy dla osób z wyższym wykształceniem.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Drogo? 😲 Ja w tej cenie i siebie to mogę kupić mieszkanie. A nie dom.

Żeby się wybudować to około 700tys trzeba mieć. 😊

Ja mam szeregowiec, więc d**a to nie dom. I teraz chodzą tutaj po pół miliona takie.. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Drogo jak na miejscowosc ktora opisala justa i sama pisala ze drozej u nich nich w sasiednich. Nie jest to wielkie rozwiniete miasto wiec chyba nie ma porownania? Ja zeby wybudowac dom tu gdzie mieszkam to chyba z 1.5 mln euro potrzebuje ale chyba nie porownuje do wsi w pl 😀 Ani do Manhattanu 😀

Np z ciekawosci sprawdzalam ceny domow w takich malym miasteczkach i wsiach na dolnym slasku i malopolsce to byly o wiele
    tansze. Sama myslalam ze moze sprzedam mieszkanie i kupie jakis dom na wsi zeby gdzies sobie pojechac odpoczac ale no pomysl raczej chybiony.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To miejscowość koło 10 tysięcy mieszkańców, z tym że mamy 2 jeziora. 2-gie pod względem głębokości w Polsce i jedno małe jeziorko, dookoła też ogrom jezior, więc troszkę turystycznie. Pomimo biedy jaka tu jest, jest strasznie drogo, w okolicznych miastach też. Dom kosztuje 300-400 tysiecy, a mieszkanie 150-200.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, bo trzeba patrzeć. Co z tego że tanio.. Jak jest to region z bezrobociem, kiepską służbą zdrowia czy oświatą..

U mnie w regionie jest drogo, nawet bardzo. Ale jak z mężem szukaliśmy swoim czterech kątów to zdecydowaliśmy się zrezygnować z zadupia totalnego. Bo tam to się można na starość wynieść. A nie rodzinę zakładać. 😊

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Paulina, naszej pracy się nie zmienia :D ja pracuję 3 minuty pieszo od naszego bloku, mąż 15 km dalej. Oboje pracujemy w Lasach Państwowych i nie ma.szans na zmianę pracy, z resztą tu nie ma za wiele pracy dla osób z wyższym wykształceniem.
    Aaa fakt. 😊

• edytkaa93 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozalia ja polecałam Arkę Noego z Dumela. Cały czas na topie. Wyciąga sobie te zwierzątka, układa, rozrzuca, zbiera a potem pomagam jej włożyć na swoje miejsce;)

kozalia lubi tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko to nawet 5s nie siedzi w ciągu doby na tyłku.. Żadna zabawka jej do tego nie przekona. Ze wszystkim chodzi, w powietrzu się bawi. 🤣

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Nie budują nic, a mieszkania nie chcemy. Tak, jesteśmy wygodni, ale raz na wynajmie trafiliśmy na takie mieszkanie gdzie slyszałam rozmowy sąsiadów, muzyke i nie chcemy wiecej na takie coś trafić. A domy są tutaj o 100 tysiecy droższe od mieszkania.
    Wiecie, tutaj to jest tak, że nikt z zewnatrz nie przyjeżdża za pracą, wiec i rynek nieruchomości kiepski, bo nie ma dla kogo budować. Wczesniej chcieliśmy dom do remontu, ale to studia bez dna, więc odpuscilismy.
    Dzisiaj w calym mieszkaniu palimy swieczki zeby dogrzać się... W łazience ręczniki wstawilismy na 90 stopni to od pralki cieplo
    To zmieniajcie jak najszybciej. Pleśń jest szkodliwa dla dziecka. My w tamtym roku wprowadziliśmy się na nowe i nie mieliśmy gazu więc ogrzewania nie było. Mieliśmy grzejniki elektryczne bo było zimno. Gaz mieliśmy dopiero jakoś przed świętami. Rachunek za prąd za 2 miesiące mieliśmy koło tysiąca zł. Nie pamiętam dokładnie. Ale co zrobić, grzać trzeba było bo w końcu malutkie dziecko było.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Sprawa wygląda tak że jest kotlownia, ktorej wlasciecielem jest nadleśnictwo (bloki też kiedyś były, ale przeszly w rece prywatne) i co roku we wrześniu firma zewnętrzna dzierżawiła kotłownię. 2 lata temu wyszło że stan komina jest zły, nadleśnictwo przekazało srodki na naprawe, to dzierzawca obciął komin. W grudniu tamtego umowa została wypowiedziana, firma paliła dalej, został wydany zakaz palenia bo komin nie spełnia zadnych norm. Facet ktory dzierzawił obiecał kupić kotlownie, wycofał się z przetargu... Spółdzielnia zostala bez kotlowni. Spółdzielnia nie myśli tego kupić, będą zebrac u nadleśniczego o zgode na palenie (on jej nie może wydać bo inspekcja budowlana zakazała palić)
    Nawet sobie nie mogę tego wyobrazić. Kupcie chociaż jeden grzejnik elektryczny.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Nawet sobie nie mogę tego wyobrazić. Kupcie chociaż jeden grzejnik elektryczny.
    Mamy grzejnik, włączamy piekarnik, palniki gazowe, świeczki... Co gorsza mąż nie chce nic innego wynająć, bo to przejściowy problem a płacimy tu polowe mniej niż w miescie. No w przyszlym tygodniu 2 domy chcemy obejrzec

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa w takim razie trzymam kciuki, żebyście znaleźli coś fajnego i w dobrej cenie 🙂

Mały obudził się z katarem i kaszlem, a jest tydzień po szczepieniu. Mąż go zaraził, bo chodzi zakatarzony. Noc była ciężka. Zaraz będziemy się inhalować, nawet nie wiem co robić z tym katarem bo ostatni raz mieliśmy w lutym.

o1483e5ehwc7f9hb.png
‹‹ 2260 2261 2262 2263 2264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ