Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
1ania1 wrote:Justa ale to nie ma ogrzewania w bloku? Chyba nie doczytałam gdzieś.
-
nick nieaktualnyDziewczyny, a czym wasze maluchy lubią się teraz bawić? Moja już znudzona swoimi zabawkami, chce jej coś nowego kupić. Któraś polecała arkę Noego jakąś?
Justa,to jakaś kuriozalna sytuacjajak spółdzielnia mogła do tego dopuścić to mi się w głowie nie mieści.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 21:11
justa1509 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatalia05 wrote:O matko strasznie drogo. A nie lepiej wyjdzie kupic dzialke i samemu dom zbudowac? Taki jaki sie chce?
Żeby się wybudować to około 700tys trzeba mieć. 😊
Ja mam szeregowiec, więc d**a to nie dom. I teraz chodzą tutaj po pół miliona takie.. 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 21:11
-
nick nieaktualnykozalia wrote:Dziewczyny, a czym wasze maluchy lubią się teraz bawić? Moja już znudzona swoimi zabawkami, chce jej coś nowego kupić. Któraś polecała arkę Noego jakąś?
Justa,to jakaś kuriozalna sytuacjajak spółdzielnia mogła do tego dopuścić to mi się w głowie nie mieści.
kozalia lubi tę wiadomość
-
kozalia wrote:Dziewczyny, a czym wasze maluchy lubią się teraz bawić? Moja już znudzona swoimi zabawkami, chce jej coś nowego kupić. Któraś polecała arkę Noego jakąś?
Jesli chodzi o zabawki, to Filip pokochał na nowo książki, ciagle daje nam do czytania, bawi się autami... Ale widze że mu sie nudzi wszystko, chxe kupić mate wodną i nie wiem wlasnie co jeszcze... -
nick nieaktualny
-
Wlasnie nie wiadomo co będzie zimą, w przyszłym tygodniu sprawa powinna się wyjaśnić, ale stanowisko nadleśniczego jest jedno - on nie może wydać zgody na palenie jeśli komin nie będzie zrobiony, chyba że sprzeda kotłownie i pozbędzie się problemu. Tutaj jest jeszcze wiele innych niedociągnięć... To wiejskie bloki i króluje myślenie zaściankowe...
Zabawki fajne ostatnio były w biedronce, wieża trefl kartonowa, puzzle zwierzątka, takie z dzwiekami, jeszcze fajny zegar drewniany jest. -
nick nieaktualnyFaktycznie, nie dziwię się, że chcecie się wyprowadzić. 🤦🏻♀️ Masakra jakaś..
Tylko nie patrzcie żeby było blisko pracy. Bo pracę zawsze można zmienić. A już swoje cztery kąty trudniej. 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 21:33
-
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:Drogo? 😲 Ja w tej cenie i siebie to mogę kupić mieszkanie. A nie dom.
Żeby się wybudować to około 700tys trzeba mieć. 😊
Ja mam szeregowiec, więc d**a to nie dom. I teraz chodzą tutaj po pół miliona takie.. 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Drogo jak na miejscowosc ktora opisala justa i sama pisala ze drozej u nich nich w sasiednich. Nie jest to wielkie rozwiniete miasto wiec chyba nie ma porownania? Ja zeby wybudowac dom tu gdzie mieszkam to chyba z 1.5 mln euro potrzebuje ale chyba nie porownuje do wsi w pl 😀 Ani do Manhattanu 😀
Np z ciekawosci sprawdzalam ceny domow w takich malym miasteczkach i wsiach na dolnym slasku i malopolsce to byly o wiele
tansze. Sama myslalam ze moze sprzedam mieszkanie i kupie jakis dom na wsi zeby gdzies sobie pojechac odpoczac ale no pomysl raczej chybiony. -
To miejscowość koło 10 tysięcy mieszkańców, z tym że mamy 2 jeziora. 2-gie pod względem głębokości w Polsce i jedno małe jeziorko, dookoła też ogrom jezior, więc troszkę turystycznie. Pomimo biedy jaka tu jest, jest strasznie drogo, w okolicznych miastach też. Dom kosztuje 300-400 tysiecy, a mieszkanie 150-200.
-
nick nieaktualnyWłaśnie, bo trzeba patrzeć. Co z tego że tanio.. Jak jest to region z bezrobociem, kiepską służbą zdrowia czy oświatą..
U mnie w regionie jest drogo, nawet bardzo. Ale jak z mężem szukaliśmy swoim czterech kątów to zdecydowaliśmy się zrezygnować z zadupia totalnego. Bo tam to się można na starość wynieść. A nie rodzinę zakładać. 😊 -
nick nieaktualnyjusta1509 wrote:Paulina, naszej pracy się nie zmienia
ja pracuję 3 minuty pieszo od naszego bloku, mąż 15 km dalej. Oboje pracujemy w Lasach Państwowych i nie ma.szans na zmianę pracy, z resztą tu nie ma za wiele pracy dla osób z wyższym wykształceniem.
-
nick nieaktualny
-
justa1509 wrote:Nie budują nic, a mieszkania nie chcemy. Tak, jesteśmy wygodni, ale raz na wynajmie trafiliśmy na takie mieszkanie gdzie slyszałam rozmowy sąsiadów, muzyke i nie chcemy wiecej na takie coś trafić. A domy są tutaj o 100 tysiecy droższe od mieszkania.
Wiecie, tutaj to jest tak, że nikt z zewnatrz nie przyjeżdża za pracą, wiec i rynek nieruchomości kiepski, bo nie ma dla kogo budować. Wczesniej chcieliśmy dom do remontu, ale to studia bez dna, więc odpuscilismy.
Dzisiaj w calym mieszkaniu palimy swieczki zeby dogrzać się... W łazience ręczniki wstawilismy na 90 stopni to od pralki cieplo
-
justa1509 wrote:Sprawa wygląda tak że jest kotlownia, ktorej wlasciecielem jest nadleśnictwo (bloki też kiedyś były, ale przeszly w rece prywatne) i co roku we wrześniu firma zewnętrzna dzierżawiła kotłownię. 2 lata temu wyszło że stan komina jest zły, nadleśnictwo przekazało srodki na naprawe, to dzierzawca obciął komin. W grudniu tamtego umowa została wypowiedziana, firma paliła dalej, został wydany zakaz palenia bo komin nie spełnia zadnych norm. Facet ktory dzierzawił obiecał kupić kotlownie, wycofał się z przetargu... Spółdzielnia zostala bez kotlowni. Spółdzielnia nie myśli tego kupić, będą zebrac u nadleśniczego o zgode na palenie (on jej nie może wydać bo inspekcja budowlana zakazała palić)
-
Eilleen wrote:Nawet sobie nie mogę tego wyobrazić. Kupcie chociaż jeden grzejnik elektryczny.
-
Justa w takim razie trzymam kciuki, żebyście znaleźli coś fajnego i w dobrej cenie 🙂
Mały obudził się z katarem i kaszlem, a jest tydzień po szczepieniu. Mąż go zaraził, bo chodzi zakatarzony. Noc była ciężka. Zaraz będziemy się inhalować, nawet nie wiem co robić z tym katarem bo ostatni raz mieliśmy w lutym.