X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Justa ale to nie ma ogrzewania w bloku? Chyba nie doczytałam gdzieś.
    Sprawa wygląda tak że jest kotlownia, ktorej wlasciecielem jest nadleśnictwo (bloki też kiedyś były, ale przeszly w rece prywatne) i co roku we wrześniu firma zewnętrzna dzierżawiła kotłownię. 2 lata temu wyszło że stan komina jest zły, nadleśnictwo przekazało srodki na naprawe, to dzierzawca obciął komin. W grudniu tamtego umowa została wypowiedziana, firma paliła dalej, został wydany zakaz palenia bo komin nie spełnia zadnych norm. Facet ktory dzierzawił obiecał kupić kotlownie, wycofał się z przetargu... Spółdzielnia zostala bez kotlowni. Spółdzielnia nie myśli tego kupić, będą zebrac u nadleśniczego o zgode na palenie (on jej nie może wydać bo inspekcja budowlana zakazała palić)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czym wasze maluchy lubią się teraz bawić? Moja już znudzona swoimi zabawkami, chce jej coś nowego kupić. Któraś polecała arkę Noego jakąś?

Justa,to jakaś kuriozalna sytuacja :/ jak spółdzielnia mogła do tego dopuścić to mi się w głowie nie mieści.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 21:11

justa1509 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    O matko strasznie drogo. A nie lepiej wyjdzie kupic dzialke i samemu dom zbudowac? Taki jaki sie chce?
    Drogo? 😲 Ja w tej cenie i siebie to mogę kupić mieszkanie. A nie dom.

Żeby się wybudować to około 700tys trzeba mieć. 😊

Ja mam szeregowiec, więc d**a to nie dom. I teraz chodzą tutaj po pół miliona takie.. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 21:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Dziewczyny, a czym wasze maluchy lubią się teraz bawić? Moja już znudzona swoimi zabawkami, chce jej coś nowego kupić. Któraś polecała arkę Noego jakąś?

Justa,to jakaś kuriozalna sytuacja :/ jak spółdzielnia mogła do tego dopuścić to mi się w głowie nie mieści.
    Moja uwielbia Janod wieża że zwierzakami, matrioszki też ze zwierzakami. I do wody - kran firmy yookido. 😊

kozalia lubi tę wiadomość

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:

Miałam zacytować, a polubiłam. No kuriozalna, bo teraz zrzucają winę na nadleśnictwo... A problem nie pojawił się wczoraj. Co lepsze my za ogrzewanie płacimy 3000 zł rocznie! Niby teraz ma być bez oplaty za ogrzewanie.
    Jesli chodzi o zabawki, to Filip pokochał na nowo książki, ciagle daje nam do czytania, bawi się autami... Ale widze że mu sie nudzi wszystko, chxe kupić mate wodną i nie wiem wlasnie co jeszcze...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas książki i autka to hit, jedyne co ją jeszcze interesuje ;) generalnie wszystko co na kółkach, to brum brum i jest fajne 😂

Justa, to wcale się nie dziwie ze chcecie coś szybko kupić. Oby Wam się udało znaleść coś dobrego!

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra Justa, a co będzie zimą? Ktoś z kimś się nie dogadał, a cierpią mieszkańcy...

Nie dziwię się Wam, że chcecie się wyprowadzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 21:26

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie nie wiadomo co będzie zimą, w przyszłym tygodniu sprawa powinna się wyjaśnić, ale stanowisko nadleśniczego jest jedno - on nie może wydać zgody na palenie jeśli komin nie będzie zrobiony, chyba że sprzeda kotłownie i pozbędzie się problemu. Tutaj jest jeszcze wiele innych niedociągnięć... To wiejskie bloki i króluje myślenie zaściankowe...
    Zabawki fajne ostatnio były w biedronce, wieża trefl kartonowa, puzzle zwierzątka, takie z dzwiekami, jeszcze fajny zegar drewniany jest.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie, nie dziwię się, że chcecie się wyprowadzić. 🤦🏻‍♀️ Masakra jakaś..

Tylko nie patrzcie żeby było blisko pracy. Bo pracę zawsze można zmienić. A już swoje cztery kąty trudniej. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 21:33

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, naszej pracy się nie zmienia :D ja pracuję 3 minuty pieszo od naszego bloku, mąż 15 km dalej. Oboje pracujemy w Lasach Państwowych i nie ma.szans na zmianę pracy, z resztą tu nie ma za wiele pracy dla osób z wyższym wykształceniem.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Drogo? 😲 Ja w tej cenie i siebie to mogę kupić mieszkanie. A nie dom.

Żeby się wybudować to około 700tys trzeba mieć. 😊

Ja mam szeregowiec, więc d**a to nie dom. I teraz chodzą tutaj po pół miliona takie.. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Drogo jak na miejscowosc ktora opisala justa i sama pisala ze drozej u nich nich w sasiednich. Nie jest to wielkie rozwiniete miasto wiec chyba nie ma porownania? Ja zeby wybudowac dom tu gdzie mieszkam to chyba z 1.5 mln euro potrzebuje ale chyba nie porownuje do wsi w pl 😀 Ani do Manhattanu 😀

Np z ciekawosci sprawdzalam ceny domow w takich malym miasteczkach i wsiach na dolnym slasku i malopolsce to byly o wiele
    tansze. Sama myslalam ze moze sprzedam mieszkanie i kupie jakis dom na wsi zeby gdzies sobie pojechac odpoczac ale no pomysl raczej chybiony.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To miejscowość koło 10 tysięcy mieszkańców, z tym że mamy 2 jeziora. 2-gie pod względem głębokości w Polsce i jedno małe jeziorko, dookoła też ogrom jezior, więc troszkę turystycznie. Pomimo biedy jaka tu jest, jest strasznie drogo, w okolicznych miastach też. Dom kosztuje 300-400 tysiecy, a mieszkanie 150-200.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, bo trzeba patrzeć. Co z tego że tanio.. Jak jest to region z bezrobociem, kiepską służbą zdrowia czy oświatą..

U mnie w regionie jest drogo, nawet bardzo. Ale jak z mężem szukaliśmy swoim czterech kątów to zdecydowaliśmy się zrezygnować z zadupia totalnego. Bo tam to się można na starość wynieść. A nie rodzinę zakładać. 😊

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Paulina, naszej pracy się nie zmienia :D ja pracuję 3 minuty pieszo od naszego bloku, mąż 15 km dalej. Oboje pracujemy w Lasach Państwowych i nie ma.szans na zmianę pracy, z resztą tu nie ma za wiele pracy dla osób z wyższym wykształceniem.
    Aaa fakt. 😊

• edytkaa93 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozalia ja polecałam Arkę Noego z Dumela. Cały czas na topie. Wyciąga sobie te zwierzątka, układa, rozrzuca, zbiera a potem pomagam jej włożyć na swoje miejsce;)

kozalia lubi tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko to nawet 5s nie siedzi w ciągu doby na tyłku.. Żadna zabawka jej do tego nie przekona. Ze wszystkim chodzi, w powietrzu się bawi. 🤣

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Nie budują nic, a mieszkania nie chcemy. Tak, jesteśmy wygodni, ale raz na wynajmie trafiliśmy na takie mieszkanie gdzie slyszałam rozmowy sąsiadów, muzyke i nie chcemy wiecej na takie coś trafić. A domy są tutaj o 100 tysiecy droższe od mieszkania.
    Wiecie, tutaj to jest tak, że nikt z zewnatrz nie przyjeżdża za pracą, wiec i rynek nieruchomości kiepski, bo nie ma dla kogo budować. Wczesniej chcieliśmy dom do remontu, ale to studia bez dna, więc odpuscilismy.
    Dzisiaj w calym mieszkaniu palimy swieczki zeby dogrzać się... W łazience ręczniki wstawilismy na 90 stopni to od pralki cieplo
    To zmieniajcie jak najszybciej. Pleśń jest szkodliwa dla dziecka. My w tamtym roku wprowadziliśmy się na nowe i nie mieliśmy gazu więc ogrzewania nie było. Mieliśmy grzejniki elektryczne bo było zimno. Gaz mieliśmy dopiero jakoś przed świętami. Rachunek za prąd za 2 miesiące mieliśmy koło tysiąca zł. Nie pamiętam dokładnie. Ale co zrobić, grzać trzeba było bo w końcu malutkie dziecko było.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Sprawa wygląda tak że jest kotlownia, ktorej wlasciecielem jest nadleśnictwo (bloki też kiedyś były, ale przeszly w rece prywatne) i co roku we wrześniu firma zewnętrzna dzierżawiła kotłownię. 2 lata temu wyszło że stan komina jest zły, nadleśnictwo przekazało srodki na naprawe, to dzierzawca obciął komin. W grudniu tamtego umowa została wypowiedziana, firma paliła dalej, został wydany zakaz palenia bo komin nie spełnia zadnych norm. Facet ktory dzierzawił obiecał kupić kotlownie, wycofał się z przetargu... Spółdzielnia zostala bez kotlowni. Spółdzielnia nie myśli tego kupić, będą zebrac u nadleśniczego o zgode na palenie (on jej nie może wydać bo inspekcja budowlana zakazała palić)
    Nawet sobie nie mogę tego wyobrazić. Kupcie chociaż jeden grzejnik elektryczny.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Nawet sobie nie mogę tego wyobrazić. Kupcie chociaż jeden grzejnik elektryczny.
    Mamy grzejnik, włączamy piekarnik, palniki gazowe, świeczki... Co gorsza mąż nie chce nic innego wynająć, bo to przejściowy problem a płacimy tu polowe mniej niż w miescie. No w przyszlym tygodniu 2 domy chcemy obejrzec

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa w takim razie trzymam kciuki, żebyście znaleźli coś fajnego i w dobrej cenie 🙂

Mały obudził się z katarem i kaszlem, a jest tydzień po szczepieniu. Mąż go zaraził, bo chodzi zakatarzony. Noc była ciężka. Zaraz będziemy się inhalować, nawet nie wiem co robić z tym katarem bo ostatni raz mieliśmy w lutym.

o1483e5ehwc7f9hb.png
‹‹ 2260 2261 2262 2263 2264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ