X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jednak nie wysyłam małej nigdzie tak jak już jakiś czas temu myślałam. Na 2 lata pójdzie do dzieci jakoś, będę jednak myśleć o rodzeństwie...tylko że ja wciąż bez okresu....pewnie przez nocne karmienia. Ale od listopada na swoim w końcu, zacznę odstawiać już całkowicie. Ona już coraz mniej tym cycem zainteresowana więc chyba szybko pójdzie.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też jest etap że chodzi za mną i tylko ręce wyciąga. Ciężko mi cokolwiek zrobić. A jak nie wezmę na ręce to czarna rozpacz.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje ze jej ten etap przejdzie, bo slabo to widze ja nosic z wielkim brzuchem. W kuchni jak stoje to mnie szczypie po kogach albo spodnie sciaga ze chce na rece 🤣 Juz sie smialam z mama ze te starsze takie natretne nie byly 😀 Czekam az dwie beda za mna biegac hahah Oby nie 🤦‍♀️

• squirrel Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    mamy identycznieeee

To ja również witam w klubie. Mała lata za mną od świtu do nocy i jak tylko zauważy że coś robię to leci do mnie i chce na ręce. Dzięki, że jest to forum bo inaczej to bym się chyba załamała. Na około z kim bym nie rozmawiała to każdego dziecko zajmuje się samo sobą, wszystko zjada.. Wychodzi, że tylko moja na bakier 🙂 ale od wczoraj zaczęła znowu tolerować łyżeczkę i wypiła z mojej szklanki połowę soki pomarańczowego. A kiedyś do picia nic oprócz wody i mleka nie chciała tknąć.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    No ja jednak nie wysyłam małej nigdzie tak jak już jakiś czas temu myślałam. Na 2 lata pójdzie do dzieci jakoś, będę jednak myśleć o rodzeństwie...tylko że ja wciąż bez okresu....pewnie przez nocne karmienia. Ale od listopada na swoim w końcu, zacznę odstawiać już całkowicie. Ona już coraz mniej tym cycem zainteresowana więc chyba szybko pójdzie.
    To indywidualna sprawa. ☺️ Ja kp z 6 x w ciągu całej doby i okres przyszedł chwilkę przed tym jak Hania skończyła 11msc

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    U nas też jest etap że chodzi za mną i tylko ręce wyciąga. Ciężko mi cokolwiek zrobić. A jak nie wezmę na ręce to czarna rozpacz.
    U nas też. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina nie musisz, nawet po tym co piszesz bym na twoim miejscu się nie pojawiała bo tego jednego dnia można dostać wypowiedzenie :D ważne żeby koniec wychowawczego płynnie przeszedł w zwolnienie/urlop cokolwiek byle nie normalny dzień pracy żeby nie kusić losu :D
    Nie możesz też wrócić bez badań kontrolnych do pracy teraz ;p

PLPaulina lubi tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiliśmy sie na jutro na oglądanie domu! To totalna improwizorka, bo nie mamy oszczędności i teściowie maja pomóc. Jesli dom bedzie umeblowany to bedzie nam sie bardzo oplacalo :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa kciuki za dom ☺️

PlPaulina ja bylam na pierwszej wizycie 6+2 (wg przypuszczalnej owu) i byl juz dzidzius z serduszkiem 🥰

Kasiaja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Justa kciuki za dom ☺️

PlPaulina ja bylam na pierwszej wizycie 6+2 (wg przypuszczalnej owu) i byl juz dzidzius z serduszkiem 🥰
    Ja specjalnie się zapisałam na 7tc bo późno mam owu. I liczę w tym czasie na serducho. 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Paulina nie musisz, nawet po tym co piszesz bym na twoim miejscu się nie pojawiała bo tego jednego dnia można dostać wypowiedzenie :D ważne żeby koniec wychowawczego płynnie przeszedł w zwolnienie/urlop cokolwiek byle nie normalny dzień pracy żeby nie kusić losu :D
    Nie możesz też wrócić bez badań kontrolnych do pracy teraz ;p
    Ooo widzisz. Dzięki wielkie.

A z tymi datami to jak to ogarnąć dokładnie by pasowało?

Informować kadry o ciąży czy jak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 16:22

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ooo widzisz. Dzięki wielkie.

A z tymi datami to jak to ogarnąć dokładnie by pasowało?

Informować kadry o ciąży czy jak?

Żeby być fair w stosunku do pracodawcy to bym go poinformowała o ciąży składając wniosek o przerwanie wychowawczego no i przykładowo wychowawczy do 31.10 to zwolnienie od 1.11. Tylko musisz mieć pewność że Ci lekarz to zwolnienie da :) jakby pracodawca był fajny to możesz nawet przerwać wychowawczy w poniedziałek i od poniedziałku zabrać zwolnienie. Jak poinformujesz pracodawce to przynajmniej nie będzie kierował Cię niepotrzebnie na badania i nie będzie szykował Ci stanowiska pracy ;)

PLPaulina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, a te badania to po powrocie z macierzyńskiego każda musi zrobić?? Bo u mnie chyba o tym zapomnieli :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola dziś zakończyła 2 tydzień chodzenia do żłobka (1t chodziła, potem 1tydzien przeziębienie i teraz chodziła drugi). Zawsze był rano płacz, ale dziś jakby trochę mniejszy. Zawsze tez odbierałam ją płaczącą - niby się denerwowała, jak pani ją zabierała z sali zabaw do drzwi. A dziś.... przychodzę a ona wesolutka, nie płacząca, od razu wyciągnęła dzioba po buziaczka 🥰
    Zaliczyła już 3 drzemki i nie było z tym najmniejszego problemu (w domu ciężko ją uśpić bez cyca) i ponoć całkiem dobrze sobie radzi :) No poza jedzeniem, bo prawie nie je :/

Ale mówię wam, cudowne uczucie odbierać ją taką radosną :)

pumka1990 lubi tę wiadomość

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Ooo, a te badania to po powrocie z macierzyńskiego każda musi zrobić?? Bo u mnie chyba o tym zapomnieli :D
    Tak. Ja musiałam zrobić badania przed zakończeniem. Bo jak wybierasz zaległy urlop to tak jakbyś już pracowała i musisz mieć sprawdzoną zdolność do pracy.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Tak. Ja musiałam zrobić badania przed zakończeniem. Bo jak wybierasz zaległy urlop to tak jakbyś już pracowała i musisz mieć sprawdzoną zdolność do pracy.
    To u mnie dopiero po urlopie dają skierowanie na badania. 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha tak mi się coś zdawało, ze o tym zapomnieli ;)

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:

A to bzdura akurat :D urlop to nie praca, to tak jakby powiedzieć że w godzinach pracy na urlopie nie można być pod wpływem alkoholu skoro to praca :D
    https://www.infor.pl/prawo/praca/bezpieczenstwo-pracy/2980305,Kontrolne-badania-lekarskie-a-urlop-wypoczynkowy-po-dlugiej-chorobie-urlopie-macierzynskim-lub-rodzicielskim-GIP.html?gclid=EAIaIQobChMIiYH_sbiD5QIVlsqyCh1BhALpEAAYASAAEgIP-PD_BwE

Bo ale badania trzeba zrobić jeżeli przebywało się ponad 30dni na zwolnieniu, wie kozalia jeżeli pracowałas do prawie samego porodu to nie musisz robić badań kontrolnych :D ale chyba nie siedziałaś w pracy do 8 miesiąca ciąży? Druga sprawa że to obowiązek pracownika takie badania mieć.. powinnaś siedzieć na urlopie aż nie zrobisz właśnie ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 22:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ups ;) nie pracowałam do końca, dosyć szybko poszłam na L4, wiec powinnam mieć te kontrolne.

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    A to bzdura akurat :D urlop to nie praca, to tak jakby powiedzieć że w godzinach pracy na urlopie nie można być pod wpływem alkoholu skoro to praca :D
    https://www.infor.pl/prawo/praca/bezpieczenstwo-pracy/2980305,Kontrolne-badania-lekarskie-a-urlop-wypoczynkowy-po-dlugiej-chorobie-urlopie-macierzynskim-lub-rodzicielskim-GIP.html?gclid=EAIaIQobChMIiYH_sbiD5QIVlsqyCh1BhALpEAAYASAAEgIP-PD_BwE

Bo ale badania trzeba zrobić jeżeli przebywało się ponad 30dni na zwolnieniu, wie kozalia jeżeli pracowałas do prawie samego porodu to nie musisz robić badań kontrolnych :D ale chyba nie siedziałaś w pracy do 8 miesiąca ciąży? Druga sprawa że to obowiązek pracownika takie badania mieć.. powinnaś siedzieć na urlopie aż nie zrobisz właśnie ;p
    Wykorzystując urlop wypoczynkowy niejako wraca się do pracy/deklaruje powrót zatem wypadałoby mieć zdolność do pracy.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
‹‹ 2258 2259 2260 2261 2262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ