Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
No ja jednak nie wysyłam małej nigdzie tak jak już jakiś czas temu myślałam. Na 2 lata pójdzie do dzieci jakoś, będę jednak myśleć o rodzeństwie...tylko że ja wciąż bez okresu....pewnie przez nocne karmienia. Ale od listopada na swoim w końcu, zacznę odstawiać już całkowicie. Ona już coraz mniej tym cycem zainteresowana więc chyba szybko pójdzie.
-
nick nieaktualnyJa mam nadzieje ze jej ten etap przejdzie, bo slabo to widze ja nosic z wielkim brzuchem. W kuchni jak stoje to mnie szczypie po kogach albo spodnie sciaga ze chce na rece 🤣 Juz sie smialam z mama ze te starsze takie natretne nie byly 😀 Czekam az dwie beda za mna biegac hahah Oby nie 🤦♀️
-
Paulinaaa wrote:mamy identycznieeee
To ja również witam w klubie. Mała lata za mną od świtu do nocy i jak tylko zauważy że coś robię to leci do mnie i chce na ręce. Dzięki, że jest to forum bo inaczej to bym się chyba załamała. Na około z kim bym nie rozmawiała to każdego dziecko zajmuje się samo sobą, wszystko zjada.. Wychodzi, że tylko moja na bakier 🙂 ale od wczoraj zaczęła znowu tolerować łyżeczkę i wypiła z mojej szklanki połowę soki pomarańczowego. A kiedyś do picia nic oprócz wody i mleka nie chciała tknąć.
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
nick nieaktualnynesssssa wrote:No ja jednak nie wysyłam małej nigdzie tak jak już jakiś czas temu myślałam. Na 2 lata pójdzie do dzieci jakoś, będę jednak myśleć o rodzeństwie...tylko że ja wciąż bez okresu....pewnie przez nocne karmienia. Ale od listopada na swoim w końcu, zacznę odstawiać już całkowicie. Ona już coraz mniej tym cycem zainteresowana więc chyba szybko pójdzie.
-
nick nieaktualny
-
Paulina nie musisz, nawet po tym co piszesz bym na twoim miejscu się nie pojawiała bo tego jednego dnia można dostać wypowiedzenie
ważne żeby koniec wychowawczego płynnie przeszedł w zwolnienie/urlop cokolwiek byle nie normalny dzień pracy żeby nie kusić losu
Nie możesz też wrócić bez badań kontrolnych do pracy teraz ;pPLPaulina lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarta..a wrote:Paulina nie musisz, nawet po tym co piszesz bym na twoim miejscu się nie pojawiała bo tego jednego dnia można dostać wypowiedzenie
ważne żeby koniec wychowawczego płynnie przeszedł w zwolnienie/urlop cokolwiek byle nie normalny dzień pracy żeby nie kusić losu
Nie możesz też wrócić bez badań kontrolnych do pracy teraz ;p
A z tymi datami to jak to ogarnąć dokładnie by pasowało?
Informować kadry o ciąży czy jak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 16:22
-
PLPaulina wrote:Ooo widzisz. Dzięki wielkie.
A z tymi datami to jak to ogarnąć dokładnie by pasowało?
Informować kadry o ciąży czy jak?
Żeby być fair w stosunku do pracodawcy to bym go poinformowała o ciąży składając wniosek o przerwanie wychowawczego no i przykładowo wychowawczy do 31.10 to zwolnienie od 1.11. Tylko musisz mieć pewność że Ci lekarz to zwolnienie dajakby pracodawca był fajny to możesz nawet przerwać wychowawczy w poniedziałek i od poniedziałku zabrać zwolnienie. Jak poinformujesz pracodawce to przynajmniej nie będzie kierował Cię niepotrzebnie na badania i nie będzie szykował Ci stanowiska pracy
PLPaulina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOla dziś zakończyła 2 tydzień chodzenia do żłobka (1t chodziła, potem 1tydzien przeziębienie i teraz chodziła drugi). Zawsze był rano płacz, ale dziś jakby trochę mniejszy. Zawsze tez odbierałam ją płaczącą - niby się denerwowała, jak pani ją zabierała z sali zabaw do drzwi. A dziś.... przychodzę a ona wesolutka, nie płacząca, od razu wyciągnęła dzioba po buziaczka 🥰
Zaliczyła już 3 drzemki i nie było z tym najmniejszego problemu (w domu ciężko ją uśpić bez cyca) i ponoć całkiem dobrze sobie radziNo poza jedzeniem, bo prawie nie je
Ale mówię wam, cudowne uczucie odbierać ją taką radosnąpumka1990 lubi tę wiadomość
-
kozalia wrote:Ooo, a te badania to po powrocie z macierzyńskiego każda musi zrobić?? Bo u mnie chyba o tym zapomnieli
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Eilleen wrote:Tak. Ja musiałam zrobić badania przed zakończeniem. Bo jak wybierasz zaległy urlop to tak jakbyś już pracowała i musisz mieć sprawdzoną zdolność do pracy.
A to bzdura akuraturlop to nie praca, to tak jakby powiedzieć że w godzinach pracy na urlopie nie można być pod wpływem alkoholu skoro to praca
https://www.infor.pl/prawo/praca/bezpieczenstwo-pracy/2980305,Kontrolne-badania-lekarskie-a-urlop-wypoczynkowy-po-dlugiej-chorobie-urlopie-macierzynskim-lub-rodzicielskim-GIP.html?gclid=EAIaIQobChMIiYH_sbiD5QIVlsqyCh1BhALpEAAYASAAEgIP-PD_BwE
Bo ale badania trzeba zrobić jeżeli przebywało się ponad 30dni na zwolnieniu, wie kozalia jeżeli pracowałas do prawie samego porodu to nie musisz robić badań kontrolnychale chyba nie siedziałaś w pracy do 8 miesiąca ciąży? Druga sprawa że to obowiązek pracownika takie badania mieć.. powinnaś siedzieć na urlopie aż nie zrobisz właśnie ;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 22:29
-
nick nieaktualny
-
Marta..a wrote:A to bzdura akurat
urlop to nie praca, to tak jakby powiedzieć że w godzinach pracy na urlopie nie można być pod wpływem alkoholu skoro to praca
https://www.infor.pl/prawo/praca/bezpieczenstwo-pracy/2980305,Kontrolne-badania-lekarskie-a-urlop-wypoczynkowy-po-dlugiej-chorobie-urlopie-macierzynskim-lub-rodzicielskim-GIP.html?gclid=EAIaIQobChMIiYH_sbiD5QIVlsqyCh1BhALpEAAYASAAEgIP-PD_BwE
Bo ale badania trzeba zrobić jeżeli przebywało się ponad 30dni na zwolnieniu, wie kozalia jeżeli pracowałas do prawie samego porodu to nie musisz robić badań kontrolnychale chyba nie siedziałaś w pracy do 8 miesiąca ciąży? Druga sprawa że to obowiązek pracownika takie badania mieć.. powinnaś siedzieć na urlopie aż nie zrobisz właśnie ;p