Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
No ja jednak nie wysyłam małej nigdzie tak jak już jakiś czas temu myślałam. Na 2 lata pójdzie do dzieci jakoś, będę jednak myśleć o rodzeństwie...tylko że ja wciąż bez okresu....pewnie przez nocne karmienia. Ale od listopada na swoim w końcu, zacznę odstawiać już całkowicie. Ona już coraz mniej tym cycem zainteresowana więc chyba szybko pójdzie.
-
nick nieaktualnyJa mam nadzieje ze jej ten etap przejdzie, bo slabo to widze ja nosic z wielkim brzuchem. W kuchni jak stoje to mnie szczypie po kogach albo spodnie sciaga ze chce na rece 🤣 Juz sie smialam z mama ze te starsze takie natretne nie byly 😀 Czekam az dwie beda za mna biegac hahah Oby nie 🤦♀️
-
Paulinaaa wrote:mamy identycznieeee
To ja również witam w klubie. Mała lata za mną od świtu do nocy i jak tylko zauważy że coś robię to leci do mnie i chce na ręce. Dzięki, że jest to forum bo inaczej to bym się chyba załamała. Na około z kim bym nie rozmawiała to każdego dziecko zajmuje się samo sobą, wszystko zjada.. Wychodzi, że tylko moja na bakier 🙂 ale od wczoraj zaczęła znowu tolerować łyżeczkę i wypiła z mojej szklanki połowę soki pomarańczowego. A kiedyś do picia nic oprócz wody i mleka nie chciała tknąć.
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
nick nieaktualnynesssssa wrote:No ja jednak nie wysyłam małej nigdzie tak jak już jakiś czas temu myślałam. Na 2 lata pójdzie do dzieci jakoś, będę jednak myśleć o rodzeństwie...tylko że ja wciąż bez okresu....pewnie przez nocne karmienia. Ale od listopada na swoim w końcu, zacznę odstawiać już całkowicie. Ona już coraz mniej tym cycem zainteresowana więc chyba szybko pójdzie.
-
nick nieaktualny
-
Paulina nie musisz, nawet po tym co piszesz bym na twoim miejscu się nie pojawiała bo tego jednego dnia można dostać wypowiedzenie ważne żeby koniec wychowawczego płynnie przeszedł w zwolnienie/urlop cokolwiek byle nie normalny dzień pracy żeby nie kusić losu
Nie możesz też wrócić bez badań kontrolnych do pracy teraz ;pPLPaulina lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarta..a wrote:Paulina nie musisz, nawet po tym co piszesz bym na twoim miejscu się nie pojawiała bo tego jednego dnia można dostać wypowiedzenie ważne żeby koniec wychowawczego płynnie przeszedł w zwolnienie/urlop cokolwiek byle nie normalny dzień pracy żeby nie kusić losu
Nie możesz też wrócić bez badań kontrolnych do pracy teraz ;p
A z tymi datami to jak to ogarnąć dokładnie by pasowało?
Informować kadry o ciąży czy jak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 16:22
-
PLPaulina wrote:Ooo widzisz. Dzięki wielkie.
A z tymi datami to jak to ogarnąć dokładnie by pasowało?
Informować kadry o ciąży czy jak?
Żeby być fair w stosunku do pracodawcy to bym go poinformowała o ciąży składając wniosek o przerwanie wychowawczego no i przykładowo wychowawczy do 31.10 to zwolnienie od 1.11. Tylko musisz mieć pewność że Ci lekarz to zwolnienie da jakby pracodawca był fajny to możesz nawet przerwać wychowawczy w poniedziałek i od poniedziałku zabrać zwolnienie. Jak poinformujesz pracodawce to przynajmniej nie będzie kierował Cię niepotrzebnie na badania i nie będzie szykował Ci stanowiska pracyPLPaulina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOla dziś zakończyła 2 tydzień chodzenia do żłobka (1t chodziła, potem 1tydzien przeziębienie i teraz chodziła drugi). Zawsze był rano płacz, ale dziś jakby trochę mniejszy. Zawsze tez odbierałam ją płaczącą - niby się denerwowała, jak pani ją zabierała z sali zabaw do drzwi. A dziś.... przychodzę a ona wesolutka, nie płacząca, od razu wyciągnęła dzioba po buziaczka 🥰
Zaliczyła już 3 drzemki i nie było z tym najmniejszego problemu (w domu ciężko ją uśpić bez cyca) i ponoć całkiem dobrze sobie radzi No poza jedzeniem, bo prawie nie je
Ale mówię wam, cudowne uczucie odbierać ją taką radosnąpumka1990 lubi tę wiadomość
-
kozalia wrote:Ooo, a te badania to po powrocie z macierzyńskiego każda musi zrobić?? Bo u mnie chyba o tym zapomnieli
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Eilleen wrote:Tak. Ja musiałam zrobić badania przed zakończeniem. Bo jak wybierasz zaległy urlop to tak jakbyś już pracowała i musisz mieć sprawdzoną zdolność do pracy.
A to bzdura akurat urlop to nie praca, to tak jakby powiedzieć że w godzinach pracy na urlopie nie można być pod wpływem alkoholu skoro to praca
https://www.infor.pl/prawo/praca/bezpieczenstwo-pracy/2980305,Kontrolne-badania-lekarskie-a-urlop-wypoczynkowy-po-dlugiej-chorobie-urlopie-macierzynskim-lub-rodzicielskim-GIP.html?gclid=EAIaIQobChMIiYH_sbiD5QIVlsqyCh1BhALpEAAYASAAEgIP-PD_BwE
Bo ale badania trzeba zrobić jeżeli przebywało się ponad 30dni na zwolnieniu, wie kozalia jeżeli pracowałas do prawie samego porodu to nie musisz robić badań kontrolnych ale chyba nie siedziałaś w pracy do 8 miesiąca ciąży? Druga sprawa że to obowiązek pracownika takie badania mieć.. powinnaś siedzieć na urlopie aż nie zrobisz właśnie ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 22:29
-
nick nieaktualny
-
Marta..a wrote:A to bzdura akurat urlop to nie praca, to tak jakby powiedzieć że w godzinach pracy na urlopie nie można być pod wpływem alkoholu skoro to praca
https://www.infor.pl/prawo/praca/bezpieczenstwo-pracy/2980305,Kontrolne-badania-lekarskie-a-urlop-wypoczynkowy-po-dlugiej-chorobie-urlopie-macierzynskim-lub-rodzicielskim-GIP.html?gclid=EAIaIQobChMIiYH_sbiD5QIVlsqyCh1BhALpEAAYASAAEgIP-PD_BwE
Bo ale badania trzeba zrobić jeżeli przebywało się ponad 30dni na zwolnieniu, wie kozalia jeżeli pracowałas do prawie samego porodu to nie musisz robić badań kontrolnych ale chyba nie siedziałaś w pracy do 8 miesiąca ciąży? Druga sprawa że to obowiązek pracownika takie badania mieć.. powinnaś siedzieć na urlopie aż nie zrobisz właśnie ;p