X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak zrobiłam 😉 Antek poszedł do żłobka we wrześniu jak Zuzia się urodziła, to było najlepsze co mogłam zrobić dla siebie i dla dzieci 😉 Nie widzę po nim żeby ucierpiał z tego powodu i plus dodatkowy bo od kilku miesięcy żadnej infekcji. Ja niby od trzech dni w pracy ale mam nadzieje, że frekwencja się utrzyma. I już pisałam jakie zrobił postępy. Teraz Zuzia z nianią ale jednak będę chciała jednak żłobek jak osiągnie wiek (18mż) zwłaszcza, że będzie z Antkiem i łatwiej jej będzie się zaaklimatyzować

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a wy po MMR może? niby czasem takie akcje po tej szczepionce...zasłyszane nie wiem czy prawda
    Bidulek mały.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczepienie mieliśmy już dawno, chyba 1 października jeśli dobrze pamiętam. Zobaczymy co będzie jutro, ale biegał cały dzień jak zwariowany i nic mu się nie stało, a bawił się grzecznie przy jeździk i coś w stopę zrobił. Dobrze, że mąż już wrócił, ogarnie małego w nocy,bo ja mam dość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 20:19

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, jak nie urok to sraczka za przeproszeniem.
    Zostaje nam czekać do rana, mam nadzieję, że mu przejdzie.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    My jestesmy spiochy wiec jak corka wychodzi do szkoly to Emilka pije kaszke i sie jeszcze kladziemy obie. Dzisiaj spalysmy do 10.40 😀 To po zmienie czasu trzeba bedzie dopsowac drzemki inaczej. Ja ostatnio nic produktywanego nie robie poza lezeniem i spaniem 😀 I jedzeniem haha. Dziecko mi w tym nie przeszkadza... Przeszkadza mi rano jak szykuje Niki do szkoly ledwo wstane z lozka juz leci za mna z poduszka i z rykiem. Jak mnie to wnerwia, musze z nia na rekach wszystko robic🤷‍♀️

Twoja wstaje o godzinie, o której ja Hanie planuje odbierać ze żłobka. 🤣🤣🤣🤣🤣

Ja to przy mojej nie mam okazji odpocząć.. W nocy była pobudka od 1 do 2:30. Gotowa do zabawy.
    A w dzień spała lekko ponad 1h. 😊

Nie ma opcji że usiądę nawet w spokoju, hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 09:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Masakra, jak nie urok to sraczka za przeproszeniem.
    Zostaje nam czekać do rana, mam nadzieję, że mu przejdzie.
    Musicie obserwować. Czy puchnie czy coś..

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja marzę żeby moje dziecko chciało poleżeć popołudniu po żłobku a ten by się chciał gonic po domu :D A o 10:40 jestem już po 1/3 dnia pracy :D nigdy tak długo nie lezelismy.. nawet przed zlobkiem wstawał około 6-7.. Teraz się boję że w niedzielę wstanie o 5. Jedynie dobrze że o 20 idzie spać i ja mogę odpocząć :)
    Teraz na prawdę potrzebuje odpoczynku, oczy mi się od 17 zamykają.. więc 22 pod prysznic i spać.

Ania współczuję :( do lekarza jak jutro nadal będzie płakał. Może jakaś chrząstka albo coś.. Oby tylko stlukl lekko.

Paulina o od której do której Hania śpi, jak ma taką przerwę w nocy?

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia masz złote dziecko jeśli chodzi o sen. Szczerze Ci zazdroszczę, marzę o takim dniu, że prześpię całą noc, a Filip nie obudzi się o 6 rano.

U nas przerwy w nocy czasami nawet dwie godziny, a i tak wstaje 6-6.30. Jak w niedzielę wstanie o 5 rano to się chyba zastrzelę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 20:54

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj są dzieci śpiochy 🙈 moje to bez budzenia do 9 by spały ale no niestety do pracy trzeba iść. Szkoda mi ich budzić i ten widok zaspanych mordek myjących ząbki w sercu kłuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 08:01

Marta..a, 1ania1, pumka1990, Natalia05 lubią tę wiadomość

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja u mnie tylko jedna zaspana mordka rano z takim wyrazem "mamooo czemu zapalilas to światło?!" Ale twoje dzieciaki boskie i jacy podobni są :D żeby też szoruje dzielnie ale ja muszę razem z nim ;)

Mi się mały zajmuje sobą chwilę.. ewentualnie wpadł teraz w etap mola książkowego więc 30min twardo przekładam kartki a on patrzy.. więc próbuje zażywać przy tym minimalna ilość energii ;p

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filip już dzisiaj chodzi normalnie, całe szczęście.

Marta..a, Kasiaja, PLPaulina, pumka1990, Natalia05, nesssssa lubią tę wiadomość

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zawsze mamy te nocne pobudki. 2x w tygodniu się zdarzają.

Tak normalnie to śpi 20:30-6:30 i potem Drzemka w dzień 1.5-2h.
    Ale są dni że tylko np 1h. 🥰

Hehe, niewiele dzieci może spokojnie patrzeć jak ktoś leży.. 🤣
    Ja raczej muszę być przy niej blisko. 😊Niby bawi się sama ale jednak muszę być obok. 😀
    Nie ma opcji że się położę a ona będzie się bawić. Zaraz przyjdzie z tymi zabawkami do mnie 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 08:13

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, Filip też jest molem ksiazkowym. Przez 2 dni nawet zabawek nie dotykał, tylko książki brał. Jano i Wito znam na pamięć :p

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też uwielbia książki. 😊
    Ale są teraz tak fajne te książki - jak ich nie lubić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 08:54

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas źle... Mała wieczór się cały kręciła, o 23.30 dałam jej czopek to podpała jakoś do 6 a potem już znów płacze:/ ma stan podgorączkowy, cały czas popłakuje, wygląda na to że to wina tych trójek które jej teraz wszystkie wychodzą:/ wydaje mi sie że jest nawet lekko opuchnięta... Teraz śpi i chrapie, dziwne bo nigdy nie chrapie jak śpi. A ja leżę przy niej i pilnuje żeby się nie obudziła ani nic.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się wydaje, że żadna mama nie przyzwyczaja swojego dziecka do nocnych pobudek, wstawania przed wschodem słońca, noszenia czy wiszenia u nogi. 😊

Takie już są maluchy po prostu.

Ja staram się nie zmieniać życia Hani tylko dlatego że jestem w ciąży. Wiedziałam na co się pisze z małą różnicą wieku. 😊

A wcale łatwiej nie jest kobietom które pracują. Po męczącym dniu w pracy średnio mogą położyć się na kanapie i leżeć. Trzeba ugotować i też człowiek tak tęskni za dzieckiem że ten czas wspólny stara się wykorzystać na 100%.

Jak nie mogę polezec to w inny sposób staram się odpocząć. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 12:32

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się wydaje że dużo od dziecka zależy :) będą przylepy i będą takie totalnie samodzielne. Jedne będą chciały tylko z mama a inne pójdę z każdym :D

Ja ostatnio czytałam jakiś tekst o tym że należy dac dziecku się nudzić trochę, bo ciągle zabawianie go powoduje że im będzie starsze tym będzie mu trudniej skupiać uwagę i ograniczy to jego wyobraźnię i spowolnić rozwój. Czytałam też książkę Chyba jej tytuł to każde dziecko ma talent czy jakis tak, i tam też duży nacisk kładli na danie dziecku eksperymentować i nie wyreczac go. No dac pobawić się papierkiem a nie odrazu pokazać że papierek trzeba wyrzucić. Jak rozleje wodę dac się nią trochę pobawić a nie odrazu wycierac itp. Co nie oznacza że mamy się nimi nie zajmować ;p
    Jestem też zdania że trochę egoizmu mamy dziecku nie zaszkodzi. Jak się źle czuje to nic się nie stanie jak jeden-dwa dni zrobi absolutne minimum przy dziecku ;p
    Edit. Szczęśliwa mama szczęśliwa dziecko :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 14:10

pumka1990 lubi tę wiadomość

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas okazało się że mamy jakąś infekcje gardła i antybiotyk:/ jak się obudziła dzisiaj po drzemce to tak się zaczęła dusić, zwymiotowała do tego, szkoda gadać tak się wystraszyłam:/ ciekawe co nam ta noc przyniesie...

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta zgadzam się z Tobą! Ja od zawsze pamietam jak matka gadała jak to dla nas się nie poświęcała itp wiecznie niezadowolona 😉 Dla mnie na 1st miejscu jestem JA. Tak JA, nie dzieci 😉 kocham ich bardzo ale muszę się spełniać, a nie poświęcać 😉

Marta..a lubi tę wiadomość

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia tez mam takie spostrzeżenia odnośnie buntu ;) Ostatnio Agatka na placu zabaw miała focha. Chciała się bujać dłużej niż jej pozwoliłam bo było trochę zimno i po wyjęciu jej z huśtawki odeszła na kilka kroków i strzeliła focha. Poza tym ciagle stawia na swoim ;)

Ja Kocham moja małą bardzo mocno ale wiem ze kiedyś zostanę bez niej i nie mogę opierać całej swojej egzystencji na tym ze jestem mamą, staram się jak mogę dalej być kobieta, żona czy dobrym pracownikiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 22:56

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
‹‹ 2279 2280 2281 2282 2283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ