Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas zabkow 2,5 i 1 na przebiciu
Mamy 2 dne jedynki, pol gornej i druga gorna juz prawie przebita
My juz z mezem powstawalismy, a nasza corka sie pokrecila, przelozyla sie na druga czesc lozeczka i spi dalej🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2019, 10:29
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
U nas pobudka była przed 7, o 8 tatę na śniadanie obudzilismy.. zrobiłam pastę z jajek i tuńczyka i co.. młody jadł że aż się bałam mu tyle dawać. Teraz czuje od niego tuńczyka ;p
Zębów mamy 13, 1, 2, 4 w komplecie i 1 trójka przebita. I tylko wychodzenie trójkę odczuwa. Nawet dentinox poszedł w ruch bo co nagryzie tym dziaslem to ryk A boli to górna trójka wychodząca. Myślałam że trójki to Pikuś po czworkach a tu takie cyrki.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Marta..a wrote:U nas pobudka była przed 7, o 8 tatę na śniadanie obudzilismy.. zrobiłam pastę z jajek i tuńczyka i co.. młody jadł że aż się bałam mu tyle dawać. Teraz czuje od niego tuńczyka ;p
Zębów mamy 13, 1, 2, 4 w komplecie i 1 trójka przebita. I tylko wychodzenie trójkę odczuwa. Nawet dentinox poszedł w ruch bo co nagryzie tym dziaslem to ryk A boli to górna trójka wychodząca. Myślałam że trójki to Pikuś po czworkach a tu takie cyrki.
Z drzemkami u nas nadal różnie raz jedna raz 2. Zależy o której wstanie i jak nocka była.
A dziś kończę 31 urodziny i z tej okazji pospalam do 9 rana. Mąż się zajął dsieciakimi.Marta..a, Kasiaja, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Kasiaja wrote:Ania spełnienia marzeń 😊
Zuzka ma 7 zębów w tym dwie czwórki górne bez trzech dwójek, jakoś dziwnie jej idą 🤷♀️ Teraz poszła na drzemkę. U nas pieluchy to już 6, 5 przesikała prawie co noc 🙈
-
nick nieaktualnyMy rekordzistki. Wychodzi 16 ząb (dolna 3) już niby przebita. Ale do pełni szczęścia trochę brakuje. 😊
U nas to nawet na gimnastyce Hanie od alpinistek nazywają.
Ostatnio za to namiętnie ćwiczy mostek i szpagat.
Nie dosięga do blatu w kuchni. Ale potrafi sobie otworzyć szufladę i wejść do niej i wtedy oczka wystają nad blat.
My mamy jakieś 85cm wzrostu i 11 kg. 😊 -
nick nieaktualnyedytkaa93 wrote:Ania sto lat!
Moja jest mądra ale za to dalej nie chodzi;p chyba już jako jedyna na tym forum:p
Leniuszek po prostu. Wie że w życiu jeszcze się nachodzi -
nick nieaktualny
-
1ania1 wrote:Aniu sto lat, spełnienia marzeń😉
U nas chyba piątka z dołu wychodzi, muszę dzisiaj się dokładnie przyjrzeć, nie wiem czy to możliwe.
-
nick nieaktualnyMojej mogłyby iść już nawet 8 gdyby szły bez objawów. 😂
A z takich wspinaczkowych rzeczy. To Hania ostatnio lubi wspinać się na krzesło do jadalni i siadać na nie. Siedzi jak taka dorosła. ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2019, 19:56
-
Dawno mnie nie było a już jak wróciłam do pracy to już w ogóle brakuje czasu. Myślałam że w pracy będzie gorzej. W pierwszy dzień było ciężko sobie przypomnieć ale już później było ok.
U nas na razie gada po swojemu. Nie ma czasu żeby usiąść żeby go czegoś nauczyć dzisiaj nauczył się jak mówi krowa. I co mnie zaskoczył ale to pewnie przypadek. Wziął telefon, przyłożył jakby gadał przez niego i powiedział: halo halo. Tak się z nim bawiłam wcześniej ale ostatnio nie. Oczywiście mama na topie jeśli chodzi o gadanie. I mamoza totalna. Czasem aż mnie to dobija. Zawsze jak coś robię w kuchni to musi być na rękach.
Ostatnio jest problem z jego jedzeniem. Mało je, nawet te rzeczy które były pewniakiem to nie chce. Oczywiście mleko zawsze wejdzie.
Co do zębów to mamy komplet 1 i 2, trzy czwórki. Moze czwarta jest bo jakiś czas cos mu wychodziło.
-
nick nieaktualny
-
Eilleen, ja mysle, ze to nie przypadek Mia juz od kilku miesiecy przyklada wszystko do ucha udajac ze dzwoni... nawet latem wstawialam kiedys fote... my jej nic nie pokazywalismy, ale widzi, ze ja czasem telefonuje z mezem, czy jak maz dzwoni no do pl do tesciow itp i jakos sama najpierw reke zaczela przykladac, a pozniej to huz dzwonila z puzzla, chusteczek, zabawkowego telefonu, no ze wszystkiego co pod reka... teraz juz dodaje do tego dzwonienia halo halo i tez czesto pdzychodzi i mi czy mezowi przyklada do ucha jakby chciala powoedziec, ze to do nas🤣
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700