Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
justa8902 wrote:Nawet mi nie mów 🙈🙈🙈
16 grudnia mam się stawić na porodowce 😨🙈
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Mąż wziął wolne do połowy stycznia ale moja mama mieszka niedaleko i też zaoferowała pomoc, jeździ co prawda na opieki ale to dopiero w lutym.
Teraz najbardziej się martwię Agatką, chociaż się bardzo starałam żeby Mąż zaczął ja usypiac to ona ma na niego w nocy alergie i tylko mama i mama. A najlepiej to mama i cycy. Normalnie dostaje butlę na noc ale cyc chociaż na 1minutke musi być. Na drzemkę to samo. Trudno jakoś sobie muszą poradzić, nie wiem ile się mi zejdzie w szpitalu ale pewnie z 2-3dni na wywolaniu i potem z 3dni z Małym w szpitalu to cały tydzień 😨
Ta ciąża mi przeleciała ekspresowo i bez niepotrzebnych stresów typu czy się dzisiaj ruszał czy nie bo nawet nie miałam czasu nad tym się zastanowić 🙈
Z jednej strony czuje strach jak ja dam radę z dwójką dzieci jak czasem z jednym mi ciężko, a za chwilę myślę o tym że mogłabym już urodzić bo już mi ciężko. Ale napewno nie aż tak jak latem, ciąża zimowa pod tym kątem jest dużo fajniejsza:) nawet nogi mi jeszcze ani razu nie spuchly A z Agatka chodziłam w tych nieszczesnych ponczochach chyba od 30tyg.
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp [*] 03.2017 [*] -
justa8902 wrote:Mąż wziął wolne do połowy stycznia ale moja mama mieszka niedaleko i też zaoferowała pomoc, jeździ co prawda na opieki ale to dopiero w lutym.
Teraz najbardziej się martwię Agatką, chociaż się bardzo starałam żeby Mąż zaczął ja usypiac to ona ma na niego w nocy alergie i tylko mama i mama. A najlepiej to mama i cycy. Normalnie dostaje butlę na noc ale cyc chociaż na 1minutke musi być. Na drzemkę to samo. Trudno jakoś sobie muszą poradzić, nie wiem ile się mi zejdzie w szpitalu ale pewnie z 2-3dni na wywolaniu i potem z 3dni z Małym w szpitalu to cały tydzień 😨
Ta ciąża mi przeleciała ekspresowo i bez niepotrzebnych stresów typu czy się dzisiaj ruszał czy nie bo nawet nie miałam czasu nad tym się zastanowić 🙈
Z jednej strony czuje strach jak ja dam radę z dwójką dzieci jak czasem z jednym mi ciężko, a za chwilę myślę o tym że mogłabym już urodzić bo już mi ciężko. Ale napewno nie aż tak jak latem, ciąża zimowa pod tym kątem jest dużo fajniejsza:) nawet nogi mi jeszcze ani razu nie spuchly A z Agatka chodziłam w tych nieszczesnych ponczochach chyba od 30tyg.
I to prawda że druga ciąża przy maluchu szybciej zlatuje i tak się nie zwraca uwagi na wszystko. Nosiłam Pole, na sankach ja ciągnęłam itd.
Jak będziesz miała pomoc od męża i mamy to dasz radę sobie. Chociaż potem lekko może nie być. Ale dasz radę, wyjścia nie ma 😉
-
edytkaa93 wrote:A masz już wszystko przygotowane dla nowego dzidziusia?
Łóżeczko stoi jeszcze po Agatce bo ona nawet za bardzo w nim nie spala. Teraz śpi na podłodze na materacu bo tak się rzuca, planujemy jeszcze przed porodem jej łóżko domek wstawić takie niskie i zobaczymy jak to będzie 🙈 mam nadzieję że nie będę leżeć z dwójką naraz przy piersi hehe
Ja zima na koncowce ciazy nie bylam, ale i tak uwazam lato za najlepszy z mozliwych okresow na koncowke ciazy...
W pierwszej mialam tp na luty i szczerze mnie to przerazalo, bo nienawidze zimy, jakby nie pies, a teraz jeszcze dziecko to od jesieni, do wiosny nie ruszalabym sie na krok z domu🙈 wiec mega sie cieszylam z sierpniowego terminu, bo moglam najlepszy czas ciazy spedzic aktywnie i przyjemnie...
Bardzo bym chciala, jesli sie na kolejne zdecydujemy, zeby udalo sie znow na porod latem...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cccierpliwa wrote:Ja zima na koncowce ciazy nie bylam, ale i tak uwazam lato za najlepszy z mozliwych okresow na koncowke ciazy...
W pierwszej mialam tp na luty i szczerze mnie to przerazalo, bo nienawidze zimy, jakby nie pies, a teraz jeszcze dziecko to od jesieni, do wiosny nie ruszalabym sie na krok z domu🙈 wiec mega sie cieszylam z sierpniowego terminu, bo moglam najlepszy czas ciazy spedzic aktywnie i przyjemnie...
Bardzo bym chciala, jesli sie na kolejne zdecydujemy, zeby udalo sie znow na porod latem...
nick nieaktualnyDziewczyny, dzisiaj za Nami 2h w żłobku.
Hania, przeszczesliwa.
Zaraz mnie zostawiła i pobiegła do dzieci. Bawiła się pięknie. Usiadła z dzieciakami na jedzenie.
Po prostu jestem przeszczesliwa 😍 a z drugiej strony, czuję się porzucona, hahaha 🤣.
Nie sądziłam, że złapie taki kontakt.
Mogłam jeszcze raz dokładnie obejrzeć plac zabaw, łazienkę.
I jak panie usypiają dzieciaki. Fajny, osobny pokój mają maluchy.
15 dzieci + 3 panie opiekunki.
A odnośnie ciąży przy małym dziecku. Uważam, że to ona fajka. Człowiek nie ma czasu usiąść i wsluchiwac się w swój organizm. 😊
Ja ogólnie mialam/miewam takie kryzysy psychiczne czy sobie poradzę.
Ale też z Hanią od urodzenia jest problem ze snem.
Te nocne przerwy w spaniu np od 3 do 5. No nie powiem są wyczerpujące.
I jedna Drzemka 1.5-2h w ciągu całego dnia. Ją trzeba porządnie wyszalec by chciała spać. Nie jest typem Leniuszka. 😊justa8902, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
U mnie z blizna z zewnątrz nic się nie dzieje..
Za to w środku nadal jest ubytek.. niby lekarze dają zielone światło a z drugiej na moje pytanie czy w takim razie będę musiała mieć częste usg usłyszałam odpowiedź że nie bo jeżeli lekarz zauważy dziurę w 20tc to to dziecko i tak nie przeżyje.. I słysząc coś takiego aż mi się ryczec chce.. oczywiście dodają że grubość scianki jest ok bo 0,66mm a min to 0,5 ale grubość nic nie znaczy tylko jakość a tego na usg nie da się sprawdzić
No i tak mam zielone światło a jakoś straciłam wiarę w to że drugi raz będę w ciąży. Taki dół psychiczny
A pęcherzyka już ma 1,56mm więc można by działać a mi się odechciało... wystartować i tak mieliśmy w styczniu dopiero6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Paulina, super, ze Hani sie tak podobalo!
I tozumiem to porzucenie, bo jak bylam 3tyg temu z Mia, to bylo tak samo... sama poleciala do sali, do dzieci, pieknie sie bawila, a mnie w tej sali nawet nie bylo, a jak przegadalam wszystko z dyrektorka i po nia poszlam, to byl krzyk i placz, ze ja zabieram... to mnie upewnilo w decyzji, ze ja zapisuje... ale o ile sie dostanie to i tak dopiero od sierpnia 2020...
Tez u nas maluchy maja fajne kameralne pokoiki do spania po 5 dzieci...
Z jednej strony mam nadzieje, ze sie dostanie i bedzie jej sie tak podobalo jak teraz, a z drugiej jak pomysle, ze cale przedpoludnie nie bedzie jej w domu, to mi tak strasznie smutno...
A jeszcze bardziej mi slabo, ze bede ja musiala tak wczesnie budzic...
Marta, przykro mi, ze tak to wyglada moja znajoma ma tez problem z blizna, ale po kolejnej ciazy... niestety tak niefajnie w srodku ta blizna wyglada, ze ma totalnie czerwone swiatlo na jolejna ciaze, bo za duze ryzyko i dla dziecka i dla niej
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
PLPaulina wrote:Dziewczyny, dzisiaj za Nami 2h w żłobku.
Hania, przeszczesliwa.
Zaraz mnie zostawiła i pobiegła do dzieci. Bawiła się pięknie. Usiadła z dzieciakami na jedzenie.
Po prostu jestem przeszczesliwa 😍 a z drugiej strony, czuję się porzucona, hahaha 🤣.
Nie sądziłam, że złapie taki kontakt.
Mogłam jeszcze raz dokładnie obejrzeć plac zabaw, łazienkę.
I jak panie usypiają dzieciaki. Fajny, osobny pokój mają maluchy.
15 dzieci + 3 panie opiekunki.
A odnośnie ciąży przy małym dziecku. Uważam, że to ona fajka. Człowiek nie ma czasu usiąść i wsluchiwac się w swój organizm. 😊
Ja ogólnie mialam/miewam takie kryzysy psychiczne czy sobie poradzę.
Ale też z Hanią od urodzenia jest problem ze snem.
Te nocne przerwy w spaniu np od 3 do 5. No nie powiem są wyczerpujące.
I jedna Drzemka 1.5-2h w ciągu całego dnia. Ją trzeba porządnie wyszalec by chciała spać. Nie jest typem Leniuszka. 😊
-
nick nieaktualnyEilleen wrote:Oby to nie była radość pierwszego dnia Olek pierwszego dnia pobiegł i wszystkiego zabawki były jego a drugiego już tak wesoło nie było.
+1msc okresu adaptacyjnego. 😊
No zobaczymy jak będzie. I tak długo by nie była w żłobku 4-6h.
I żłobek też ma w cenniku 2 opcje, do 6h u nich. I do 10h. 😀 -
nick nieaktualny
-
Natalia, no wlasnie to wstawanie... Mia tez ostatnio wstaje blizej 10, wczesniej zreszta tez raczej nie wczesniej jak 9, wiec jak pomysle o wstawaniu...
Zapisalam ja na 35h/tyg, bo na 25h nie bylo opcji obiadku w przedszkolu, no a ze obiadek jest ok 11:30 to mega mi zalezalo, zeby zjadla z innymi dziecmi, a odbierac ja moge i tak wczesniej... finansowo o wiele drozej nie wyszlo a zawsze to jakas rezerwa czasowa w razie czego jest...
Przyprowadzac musze 7-8 a odbior najpozniej 14-15, ale w planach mam ja zamiar odbierac 12-13 w zaleznosci od tego czy bedzie to moj dzien w pracy, czy nie, bo chce na 15-20h/tyg wrocic, a ze pracuje na grafiku to codziennie w niej tez nie bede...
Mysle, ze w dni, kiedy bede w domu, to pewnie bede blizej 8 zaprowadzala i odbierala kolo 12, a jak pracujace, to pewnie 7-12:30 bedzie...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Co do terminów porodów to zdecydowanie wole zimowy. Dwa razy rodziłam w styczniu i raz w sierpniu i już nigdy bym się nie zdecydowała na 3 trymestr przypadający w lecie. Ale wiadomo każdy ma inne preferencje 😊
Ja odkąd wróciłam do pracy nie mam czasu na nic i właśnie to odchorowuje, leżę w łóżku z gorączką czuje się bardzo osłabiona do tego doszło trochę stresów. Jutro mam umówioną wizytę u lekarza, zrobię sobie tez wyniki bo coś czuje, że nie jest dobrze z moim organizmem, nawet nie wiem czy mnie jakaś depresja nie dopadła. Ale poradzę sobie z tym tylko muszę na nowo rytm wyrobić. Ja to z tych co musza mieć wszystko pokładane i lekkie zawirowania, a ja już mam stres.[/url]
-
nick nieaktualny