X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje ❤️ a dzisiaj się zastanawiałam czy już jesteście po 🙂

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa gratulacje, mój tato też Adam urodził się 18 grudnia hehe :D

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justa8902 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy ❤
    Nessa ale zbieg okoliczności hehe w ten sam dzień i oba Adamy 🙈
    Jak wszystko będzie dobrze to jutro do domu juuupi

Marta..a lubi tę wiadomość

qdkkzbmh2w8fg125.png
    f2wl3e5eun35he4m.png

Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
    Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
    38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
    08.2016 cp <3 [*] 03.2017 <3 [*]
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mmr było w rękę. Pielęgniarka mówiła, że dlatego bo jeśli dziecko już chodzi albo dopiero zaczyna a dostanie w nogę to może potem utykać z bóli i zrazić się do chodzenia. A tak w ogóle to co to za różnica czy w rękę czy w nogę ? Śladu po tym nie ma żadnego.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa8902 wrote:
    Dziękujemy ❤
    Nessa ale zbieg okoliczności hehe w ten sam dzień i oba Adamy 🙈
    Jak wszystko będzie dobrze to jutro do domu juuupi

Justyna gratulacje. Twój przykład pokazuje, że niektóre kobiety są stworzone do rodzenia dzieci, a inne choćby bardzo chciały to naturalnie nie urodzą. Ja miałam wywoływany poród po terminie na wszystkie sposoby. Miałam cewnik na szyjce macicy (okroponość) potem po całej nocy nic mimo, że mocno krwawiłam po tym i od rana oksytocyna przez 8 godzin. Mimo skurczów i bóli po 8 godzinach rozwarcie na niecałe 2 cm a dziecku zaczęło spadać tętno. Nigdy więcej nie chcę podejmować choćby prób sn i wywoływania. Do tej pory na myśl o tym mam dreszcze. Jak dla mnie to tylko i wyłącznie cc i zrobię wszystko żeby druga też było cc choćbym miała za to zapłacić. Ja mam traumę.

Jak niektóre z was miały planowaną cesarkę i nie doświadczyły nieskutecznego wywoływania i prób sn to mogą się zastanawiać, ale ja wiem że nigdy więcej prób sn.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 09:41

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie musialam probowac sn zeby wiedziec ze to nie jest dla mnie i tak nie urodze. Od pierwszej ciazy mialam przewiadczenie ze u mnie tylko cc i w sumie ciesze sie ze nikt mnie nie zmuszal. A tez probowali (nie wiem po co) gej oxy i tez nic nie zrobila. A w takie gadanie ze sie szybciej po sn wraca do formy to bym nabrac nie dala 😀 Szkoda ze nie wezystkie mozemy tak szybko sprawnie i bez komplikacji urodzic wtedy sens cc przestal by istniec.

• e_mii Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, gratulacje!!!
    Ja pierwszą córkę miałam urodzić naturalnie, od 9 do 18 na porodówce i 4 czy 5 cm ledwo 🙈 Chociaż czas tam spędzony wspominam bardzo dobrze, to jednak cieszę się że miałam cc. Z Łucją cc planowana, ale panna niecierpliwa i dzień wcześniej postanowiła wyjść, na szczęście też nikt nie robił problemu z cc. W poniedziałek się urodziła, a w środę już byliśmy w domu. Czułam się bardzo dobrze.
    Za to w sierpniu tego roku rodziła siostra mojego męża, 3 razy podchodzili do wywoływania, prawie 2 tygodnie po terminie... Skończyło się na kleszczach i dziewczyna do dzisiaj ma problemy, będzie miała plastykę... Nie wiem jak w dzisiejszych czasach mogą się jeszcze zdarzać takie przypadki.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    Jak niektóre z was miały planowaną cesarkę i nie doświadczyły nieskutecznego wywoływania i prób sn to mogą się zastanawiać, ale ja wiem że nigdy więcej prób sn.

Po CC nie mogą wywoływać porodu. ☺️
    Ja się zastanawiam nad porodem sn, bo mam małe dziecko i tej ułomności z dwójką malutkich dzieci się boję.

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje 🙂

U nas też wszystkie szczepienia w udko

My dziś idziemy do lekarza. Obydwoje takii katar i kaszle. W nocy co wypił to zwymiotowal przez kaszel i katar. Wozilam go we wózku bo spać nie mógł a chciał na ręce.

Apetyt zerowy. 2 łyżeczki i koniec. Tylko mleko

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justa8902 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i Agatki poród i teraz miałam wywolywany. Z Agatka żelem dopochwowym co 4godz A teraz zaczęli od cewnika dopochwowo. Ale po 1min okazało się że mały się obrócił i to nie głowa przoduje tylko pośladki. Więc odrazu wyjeli. Miałam czekać do piątku czy się obroci A jak nie to cięcie. Wieczorem tego samego dnia zaczęły się lekkie skurcze, zglosilam plamienie i po usg okazało się że jest głowa A rozwarcie na 1cm. Rano były 3cm. O 13 były 4cm A jak mnie dali na porodowke to 6cm. Ale te skurcze mnie za bardzo nie bolały. Koło 15 dalej było 6cm i podlaczyli oxytocyne. O 17 było już zupełne rozwarcie i chwilę później przebiła położna wody, 2 parte i Mały był z nami. Z tym że kazali mi się wziąć w garść i szybko rodzić bo właśnie tętno zanikalo. Po urodzeniu się łożyska okazalo sie że jakieś rzadkie łożysko bloniaste było i dziecko mogło umrzeć. Pepowina jest przyczepiona nie do łożyska tylko do blon plodowych. Także akurat miałam szczęście że te wody wcześniej nie odeszly

qdkkzbmh2w8fg125.png
    f2wl3e5eun35he4m.png

Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
    Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
    38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
    08.2016 cp <3 [*] 03.2017 <3 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko od 2 dni żyje bez drzemki w dzien..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 14:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dopiero teraz zasnela, w wozku na spacerze a wstala o 7 rano i nieznosna caly dzien

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże mam nadzieję, że to chwilowe..

Ja ponoć po roczku już nie spałam w dzień. 🤦🏻‍♀️

• squirrel Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja się zastanawiam nad porodem sn, bo mam małe dziecko i tej ułomności z dwójką malutkich dzieci się boję.

A o jakiej ułomności po cc mówisz ? Ja jedyną ułomność odczuwałam podczas pobytu w szpitalu. Jak 4 dnia byłam już w domu to nic mi już praktycznie nie dolegało. Cc tak jak sn każda widocznie znosi inaczej.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

A dlaczego nie można wywoływać po cc ? Od 2019 to juz chyba nawet pierwsze cc nie jest wskazaniem do kolejnego.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    A o jakiej ułomności po cc mówisz ? Ja jedyną ułomność odczuwałam podczas pobytu w szpitalu. Jak 4 dnia byłam już w domu to nic mi już praktycznie nie dolegało. Cc tak jak sn każda widocznie znosi inaczej.
    O ułomności z medycznego punktu widzenia. Np nie wolno dźwigać przez jakiś czas po cesarce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    A dlaczego nie można wywoływać po cc ? Od 2019 to juz chyba nawet pierwsze cc nie jest wskazaniem do kolejnego.
    Według mojego lekarza nie można wywoływać porodu po CC. ☺️

Ja rozumiem, że są kobiety które pchają się do CC na życzenie. Sporo mam takich koleżanek. ☺️

Ale też robienie z porodu sn tortur to chyba lekko za dużo! 🙂

Każdy poród ma swoje plusy i minusy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 15:54

• squirrel Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Według mojego lekarza nie można wywoływać porodu po CC. ☺️
    Dla mnie to dobrze by było, ale zdenerwowałam się jak się dowiedziałam że w 2019 zmienili te standardy i teraz na 100 % pierwsza cesarka nie jest wskazaniem do drugiej i kolejnej i nawet jak nasz lekarz wystawi skierowanie do cc to i tak decyduje o tym lekarz w szpitalu w ktorym rodzimy. Ja jak bede jeszcze w kolejnej ciazy to szukam lekarza pracującego w szpitalu i nawet nie chce myśleć że miałabym rodzić sn i znów przechodzić piekło.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem.. mnie też to wkurzyło..

‹‹ 2321 2322 2323 2324 2325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ