Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hm.. Ja to mogę powiedzieć że młody odkąd przestał w nocy pić to śpi.. zdarza się że się przebudzi i trzeba mu podać smoczek ale to zobaczy nas i śpi dalej.. Także chyba narzekać nie mogę
Wiadomo jak chory czy coś mocno przeżywa to jest gorzej ale odpukac raz albo dwa miał takie że w nocy się rozbudzil i był problem z zaśnięciem.
Nie jest idealnie bo de facto ja nie śpię ciągiem cała noc, chociażby żeby podać smoczek ale nie ma co narzekać
Katar nadal ma.. wodnisty znowu i coś mu pupę odpaza. Może zabkowa kupa.. ma dwie trójki na razie, jeszze dwie i piątki żebyśmy mieli komplet.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Dzisiaj pierwszy raz Łucja przy odbieraniu ze żłobka nie płakała tylko biegła do nas z uśmiechem Ale się cieszę 😄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 18:11
Marta..a, Ania241188, marcela123, PLPaulina, pumka1990, kozalia, Kasiaja lubią tę wiadomość
-
U nas te noce różne są, niby śpi ale tak się wierci że mnie to wybudza co chwilę. Od jakiegoś tygodnia śpi w swoim łóżeczku, ma zdjęty bok i łóżeczko jest dosuniete do naszego więc ja wróciłam do sypialni, ale serio ja się chyba odzwyczailam od tego i pierwsze dwie noce to nie mogłam spać bo on się kręcił a ja się budziłam.
A ja właśnie po wizycie, dziewczynka zostaje dziewczynka, waga 850 g i wszystko ok niby wychodzi o tydzień większa. Pytałam mojej ginekolog jak widzi mój poród, czy naturalnie czy cc. Niby nie powiedziała nic wprost ale wspomniała, że lepiej jest rodzic naturalnie i zapytała jak ja bym wolała, szczerze to sama nie wiem ale wydawało mi się, że jest dość mała różnica między porodami i bezpieczniejsze było było cc, ale ona niby twierdzi że rok odstępu wystarczy, nie wiem mi się wydawało że chyba więcej. Ogólnie na koniec kazała przypomnieć na kolejnej wizycie o kwalifikacji do cc bo rozmawiałyśmy o szpitalu gdzie chce rodzic więc może mi takie zaświadczenie wystawi jeśli będę chciała. Trochę jestem zmieszana po tej wizycieAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualny
-
Natalia05 wrote:Wspolczuje. A nie chcecie ten broncho vaxom sprobowac? Ja chyba sredniej dam bo tez ciagle ma katar, albo to alergiczny na kurz czy co
Młody dostanie od stycznia.Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Dziewczyny wczoraj młody miał szczepienie na MMR. Był z Tatusiem.... I jestem wściekła..szczepionkę dostał w rączkę. Choć mowilam Mu, że ma zgadzać się na szczepienie w nóżkę tylko. A On swoje...
Czy to normalne przy MMR, że w rączkę szczepią? W nóżkę nawet nie chcieli Go zaszczepić... Mówili, że albo w rączkę albo wcale
Dodatkowo jak Wasze maluchy przeszły to szczepienie? Jak się czuły? Coś się działo.potem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 20:08
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
-
pumka1990 wrote:Dziewczyny wczoraj młody miał szczepienie na MMR. Był z Tatusiem.... I jestem wściekła..szczepionkę dostał w rączkę. Choć kowilam Mu, że ma zgadzać się na szczepienie w nóżkę tylko. A On swoje...
Czy to normalne przy MMR, że w rączkę. W nóżkę nawet nie chcieli Go zaszczepić...
Dodatkowo jak Wasze maluchy przeszły to szczepienie? Jak się czuły? Coś się działo.potem?
U nas szczepili w nóżkę.
Bałam się tego szczepienia, ale kompletnie nic się nie działo. -
nick nieaktualny
-
U nas było w rączkę, pielęgniarka coś mówiła że po roku dają już w rączkę i u nas nic nie było po szczepieniu, za to teraz miał dwa po tym mmr i reka spuchieta i wielka czerwona plama, pediatra mam powiedziała że po tym szczepieniu mmr każde kolejne może dawać większe odczynyAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Mój miał w nozke wszystko, mmr daliśmy razem z ospa i po 14 dniach jeden dzień miał wysypke na brzuchu ale to raczej był efekt ospy a nie mmr. Za to kuzynki córka miała plamki jak od odry 2-3 dni na całym tulowiu.
Ja właśnie nie wiem o ci chodzi z nozka/rączka bo w mojej przychodni jak szzepilismy 6w1 w grudniu przed nami był szczepiony chłopiec 13msc i dostał w rączke chyba pneumokoki i jego mama powiedziała że to dlatego że już chodzi, a my po nim w wieku 16msc, też chodzi, do tego mój zdecydowanie był większy od tego chłopczyka i mieliśmy w nozke.. ta sama pielęgniarka szzepila bo jest jedna w przychodni.
O tu jest napisane że nawet do 3rz w udo..
https://www.mp.pl/pacjent/szczepienia/sytuacje-szczegolne/52626,jak-sie-szczepi-male-dzieciWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 20:43
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
U nas mmr w nogę i 10dni po wyskoczyła wysypka na buzi.
Chwalę się że Adaś jest już z nami urodził się o 17.30 po 2 skurczach partych więc dużo szybciej jak Agatka. Waży 3110g i 55cm 😍 wszystko okpumka1990, PLPaulina, 1ania1, Marta..a, marcela123, e_mii, kozalia, nesssssa, Ania241188, misia-kasia, Paulinaaa, Kasiaja lubią tę wiadomość
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp [*] 03.2017 [*] -
nick nieaktualny
-
No właśnie ja już sama nie wiem... No czytałam , że MMR to jedno z niewielu szczepień, że można w rączkę i nóżkę. Jak w rączkę to podskórnie...
Po szczepieniu nie ma jakiegokolwiek śladu... Czekamy co dalej.ohy wszystko było ok...Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
-
nick nieaktualny