X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz sie martwie ta rozlaka na czas porodu 🤦‍♀️ Mloda zostanie u mojej mamy bo jej ojciec by jej niczym nienakarmil. Po tych jej akcjach to sobie mysle ze jak troche za mna zateskni to nic jej sie nie stanie 😀 Ale pewnie i tak bede plakac za nia, hormony.

U nas tez o wszystko afera, miotla tez sie czesto zaklinuje hahah Albo idzie wyciagac dziewczynom z plecakow ksiazki zeszyty piorniki, zawsze jakies nozyczki znajdzie😀 I dramat bo zabiora 😀
    Jak cos jej nie idzie to tym rzuca 🙈

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój standardowo się wije jak mam go wsadzić do auta jak wychodzimy że żłobka.. on by pospacerowal a ja go pakuje w auto ;p
    I hit ostatnio wypływa smoczek na podłogę, staje przed nim i krzyczy żeby mu podnieść... sam lekko się schyla i pokazuje że nie sięga a rosło ale potrafi kucnac po zabawkę ale smoczek matka Ty mi podnieś :D

Justa kciuki :D

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pierwszy raz się rozstałam z Pola na czas porodu. Nie było mnie 5 dni. Z tęsknoty za nią trochę płakałam. I się martwiłam jak sobie poradzi tata z nią. Czy jej da jeść. Miałam rozpiskę na parę dni z menu. Cały czas pytałam się czy zjadła czy śpi itd. O dziwo świetnie sobie radzili, spała i jadła super. Miała 2 lata wtedy. Tesknila bo mówiła tacie, że tęskni. Jak przyjechali po mnie, to miałam dla niej prezent. Była jakiś czas na mnie jakby obrazona. I na małego patrzeć nie mogła, nieswojo się czuła. Ale rodzeństwo super sprawa 🙂

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znowu katar na całego... Zwariuję,maly ma tak zawalony nos, że nie może spać. O odciąganiu mogę zapomnieć bo drze się tak,zd sąsiedzi w domach obok pewnie słyszą i od razu gile jeszcze większe. Nie wiem co robić...

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    U nas znowu katar na całego... Zwariuję,maly ma tak zawalony nos, że nie może spać. O odciąganiu mogę zapomnieć bo drze się tak,zd sąsiedzi w domach obok pewnie słyszą i od razu gile jeszcze większe. Nie wiem co robić...
    Współczuję. U nas z odciaganiem i inhalacjami nie ma problemu teraz. Grzecznie siedzi aż mama ściągnie lub inhalacjami się skończy. Ale tak miałam z Pola, nie dała nawet dotknąć nosa, albo wymiotowala z nerwów. Inhalacje tylko jak spała, nawet bajki nie pomagały.

Może spanie we wózku?

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 02:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak u Was plany na Sylwestra?
    Jakieś maluchy będą spać na całego mimo hałasów?? 😆

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    Ja po tej sytuacji jestem przerażona. Wieczorem mieliśmy tego dnia iść na basen i momencie straciłam ochotę na wszystko.. Ostatecznie poszliśmy ale oczywiście z wody wyjść nie chciała.. też urządziła awanturę ale nie aż tak. Wcześniej to był dosłownie dramat. Jak ktoś tak z boku popatrzył to nie wiem co pomyślał sobie o nas.
    Takie sytuacje będą się zdarzać i to dość często więc trzeba się tym nie stresować. Olek też wpada w szał szczególnie jak mu nie pozwalam rzucac czymś.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W histerie to i 10 latki wpadaja takze przyzwyczajajcie sie 😀 Nieprzewidywalnosc dzieci to sie konczy moze z ich dyplomem ze studiow? Takze jeszcze troche 🤣

Emilia jakies dziwne lęki separacyjne ma. Kurcze nie znam czegos takiego a bylam ze starszymi corkami sama i nie bylo takich akcji ze biega za mna rano z placzem bo na rece.

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też są histerie o wszystko. Ja się trochę z tego śmieje :-) płakać nie będę. Ale póki co jakoś nie urządził mi większego dramatu poza domem. Jedynie parę razy się darł jak chciałam włożyć go do wózka po spacerze albo ze żłobkado samochodu.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, moja też tak lata za mną z rączkami do góry, praktycznie wszystko muszę robić z nią na rękach bo postawić się nie da. Zawsze była rączkowa, ale nie do tego stopnia.

A jeśli chodzi o bunt, to u młodej na szczęście jeszcze się nie pojawił, ale od 3 lat u starszej to norma. Jako dwulatka kładła się w sklepie, rzucała na chodniku... To nic nadzwyczajnego i w takich chwilach każdy kto ma dzieci będzie współczuł rodzicom :) Idealnymi rodzicami zawsze są ci, którzy dzieci nie mają.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na sylwka aplikacje z szumem dam na maksa i mysle ze bedzie ok

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zeszłym roku moja o północy spała w najlepsze. Fajerwerki jej nie obudziły.

Wyjmowałyscie już dwa szczebelki z łóżeczek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w zeszłym roku też spała. Ale teraz nie sądzę by tak było. 😆

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja się obudziła od fajerwerków ale byliśmy w domu i za oknem strzelali. W bloku może będzie inaczej.

My wyjmujemy szczebelki ale tylko na drzemkę i sama wychodzi, czasem bardzo cicho. Wtedy stoi pod drzwiami swojego pokoju a ja wchodząc dostaje zawału ze tam jest ;) w nocy jeszcze nie bo jednak spi w śpiworku.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogole watpie ze ona zasnie na noc bo u nas beda strzelac od 20 a od 22 to juz tak non stop. W zeszlym roku sie wystrzelali do 1, 2 lata temu do 3 😀 Ciekawe jak tym razem 😀 Najwyzej bedziemy ogladac, moze nawet wyjdziemy na chwile

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie wiem jak będzie, pewnie będą pod blokiem strzelac... Łóżeczko przerobilismy na tapczanik, kupiłam niska barierkedo łóżeczka, profilaktycznie leży materacyk na podlodze, gdyby Filip miał spaść :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:

A nasivin baby nie odtyka go? Bo jak nie daje się dotknąć to ten isonasin septo pewnie odpada.. Mój ma lekki katar i go inhaluje zwykła sola fizjologiczna ale on sobie ogląda odcinek teletubisiow na tablecie wtedy więc na widok inhalatora biegnie i sam wskakuje na sofke na miejsce ;p
    Właśnie moje dziecko w ten weekend opanowalo dopiero wchodzenie na sofke :D schodzić potrafił od 10msc życia, a wchodzić nauczył się teraz dopiero, wcześniej wyciągał rączki żeby go posadzić. Na nasze łóżko nadal nie potrafi wejść ;p

Sylwestra spędzamy w domu, więc jeżeli wystrzaly go nie obudzą to bedzie spał :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pewnie wyjedziemy na Sylwestra na dwór wszyscy. ☺️
    Kiedyś jak za dzieciaków mieszkaliśmy w mieście to tych strzałów było mało.
    A tutaj w domkach to masakra. 🤦🏻‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ja jestem pod wrażeniem, że Twój syn taki ostrożny. ☺️
    Dla mnie to szok, że takie dzieci istnieją.

Moja mając 10msc wchodziła na narożnik i stół taki wysoki do jadalni. 🤣
    Teraz normalnie siada przy stole siadając na krzesło. Bierze co chcę ze stołu. ☺️ Ogólnie to alpinizm to jej mocna strona.

I żeby nie było że ściemniam. 😆
    Po prawej wspinaczka po zagłówku narożnika.
    Po lewej , chociaż tutaj średnio to widać- chodzi po równoważni. ☺️

,......

A odnośnie łóżeczka, to moja na roczek dostała łóżeczko. Uczymy, bo w żłobku dzieci nie śpią już w łóżkach niemowlęcych. Ale tak czy siak, to śpi w normalnym łóżku ze mną. Bez barierek. Jak się obudzi to schodzi, otwiera przymknięte drzwi i przychodzi do salonu. ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2019, 07:03

Natalia05, Ania241188, pumka1990 lubią tę wiadomość

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku jak zaczął stawać 9msc pokazywałam że pupa pierwsza schodzi i tak zakodowal to szybko że do teraz potrafi położyć się na chodniku i z krawężnika tak shodzic. Hania faktycznie akrobatka mój tak jakoś mniej zainteresowany wspinaczkami, więc O to jestem spokojna :)

Byłam u kuzynki z nim, co ma córeczkę 1,5ms młodsza to ona przy nim latała w te i spowrotem, a on tak wolniej przy niej wszystko robił :) taki myśliciel woli pokombinować powoli, usiąść coś poskładać, przekładać zamiast latać w kółko bez celu :D

‹‹ 2318 2319 2320 2321 2322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ