X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mnie cieszy, że naprawdę Hania ma świetne poczucie równowagi.
    I żadne upadki się nie zdarzyły. ☺️

Hahahaha. Marta to co mówisz o tej dziewczynce. To wypisz wymaluj moja Hania.
    Nie siada nigdy po prostu. Ciągle w biegu. 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 17:26

pumka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Emilia taka umiarkowanie ruchliwa 😀 Potrafi sie soba tez swietnie zajac ale w porownaniu do siostr ktore rodzicow i doroslych do niczego nie potrzebowaly to Emi lata co chwile za mna i na rece duzo przychodzi i sie przytula nosic wymaga itd Dzisiaj sobie oparzyla paluszka i mamy wielki bąbel🤦‍♀️

Chlopcy to chyba w wiekszosci jakos pozniej niz dziewczynki. Moj kuzyn do 8 lat nie umial biegac 🤣🤣🤣

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    A nasivin baby nie odtyka go? Bo jak nie daje się dotknąć to ten isonasin septo pewnie odpada.. Mój ma lekki katar i go inhaluje zwykła sola fizjologiczna ale on sobie ogląda odcinek teletubisiow na tablecie wtedy więc na widok inhalatora biegnie i sam wskakuje na sofke na miejsce ;p
    Właśnie moje dziecko w ten weekend opanowalo dopiero wchodzenie na sofke :D schodzić potrafił od 10msc życia, a wchodzić nauczył się teraz dopiero, wcześniej wyciągał rączki żeby go posadzić. Na nasze łóżko nadal nie potrafi wejść ;p

Sylwestra spędzamy w domu, więc jeżeli wystrzaly go nie obudzą to bedzie spał :)

Isonasin zakrapiam niestety na siłę 🙁 z inhalacjami nie ma problemu, bo ogląda strażaka sama i jest spokój. Nasivin, gałganek nie pomagają, najgorsze jest to, że u nas zawsze zaczyna się od kataru i zaraz schodzi niżej na oskrzela.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 18:56

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój i tak się budzi parę razy w nocy także od fajerwerków też się pewnie obudzi.

Ale u nas jest zazwyczaj tak że np. O 20 puszczam cześć petard dla dzieci żeby obejrzały i o północy resztę. W zeszłym roku Olek obudził się o północy na mleko także i tak mi minęły.

Olek śpi w normalnym łóżku i nie wypada. Do połowy są barierki. Ma łóżko domek.

Szkoda że nie ma śniegu. Jednego dnia zaczęło padać i jak zobaczył przez okno to tak się ekscytował i miałam patrzeć razem z nim i zaraz na dwór musieliśmy się ubrać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 21:43

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie może gdzie przez internet można kupić w rozsądnej cenie kurtkę zimową dla małej? Wyrosła z tej co mieliśmy a jakoś nic sensownego nie mogę znaleźć.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Wiecie może gdzie przez internet można kupić w rozsądnej cenie kurtkę zimową dla małej? Wyrosła z tej co mieliśmy a jakoś nic sensownego nie mogę znaleźć.

Edytka patrzyłas na stronie smyka? Ostatnio gdzieś wyswietlila mi się info, że zaczęli wyprzedaż🙂

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Isonasin zakrapiam niestety na siłę 🙁 z inhalacjami nie ma problemu, bo ogląda strażaka sama i jest spokój. Nasivin, gałganek nie pomagają, najgorsze jest to, że u nas zawsze zaczyna się od kataru i zaraz schodzi niżej na oskrzela.

Ja mam dość oskrzeli po tej chorobie :(
    Hm.. to plasterek aromactiv, galganek i ciepło go ubierz do spania, mój się odkrywa więc śpi w tym śpiworku z nogami, a pod spodem ma body z krótkim rękawem albo bez. Ponoć to teoria moje męża, że jak jest Ci ciepło to nie ma kataru,jak się nad tym zastaniwilam kiedy to faktycznie miałam zatkany nos, opatulilam się ciepło na noc i się odetkal.. i mogłam spać spokojnie.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc koszmarna. Nic prawie nie spałam. Olek budził się chyba z milion razy. Pola znowu chora. I mały też lekki katar. W sam raz na święta

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, do świąt może przejdzie. Współczuję... U nas chyba laktoferyna pomaga, bo katar jesli jest to trwa 2-3 dni i znika

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj już kaszel od rana.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    U nas noc koszmarna. Nic prawie nie spałam. Olek budził się chyba z milion razy. Pola znowu chora. I mały też lekki katar. W sam raz na święta
    U nas to samo. Jestem wykończona

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje. A nie chcecie ten broncho vaxom sprobowac? Ja chyba sredniej dam bo tez ciagle ma katar, albo to alergiczny na kurz czy co :/

• squirrel Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noce też są fatalne. Raz na miesiąc zdarzy jej się przespać ciągiem od 20 do 5 rano, a tak to budzi się wielokrotnie. Staje w łóżeczku i nie zaśnie dopóki nie wezmę jej do nas. Oczywiście z nami też się budzi ale chociaż nie muszę do niej wstawać. Najbardziej to mnie rozwalają zawsze pytania ciotek, babek które są ogromnie zdziwione, że Helena nie przesypia nocy. Albo już zapomniały jak same miały dzieci, albo nie wiem może to naprawdę jest dziwne że nam sama nocy nie przesypia w tym wieku ? Czasami to już nie wiem co mam o tym myśleć.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo. Starsze pokolenie w ciężkim szoku, jak mówię ze Ola wciąż się budzi w nocy. Do tej pory mi się śmiać chce, jak przypomina mi się rozmowa z teściowa jeszcze jak byłam w ciąży, która uspokajała mnie, ze te nieprzespane noce to tylko tak pół roku 😂😂😂
    Jeszcze mogłabym sobie tłumaczyć, ze może kiedys dzieci szybciej dostawały mm i nie było w modzie tak długie KP (choć brak KP nie daje żadnej gwarancji lepszego snu!), ale co z ząbkowaniem?? Nie budziły się im dzieci przez to? Nie chce mi się wierzyć.

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wierzę, że kiedyś dzieci się nie budziły. To taka gadka na wkurzenie człowieka, często słyszę, olewam. Chociaż ostatnio usłyszałam, że 6 miesięczne dziecko dostaje w butli 330ml kaszy mannej na mm i śpi całą noc. Nie skomentowałam, w mojej opinii to za dużo, nawet Filip tyle mm modyfikowanego nie wypije na raz, ale nie moja sprawa.
    Filip bawił się przed drzemką w łóżeczku i sam zasnął, pierwszy raz w życiu bez mojego siedzenia obok.

Edit. Mamy wszystkie zęby, dzisiaj policzyłam. Nareszcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 13:36

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem to pozapominali hehe. Fakt, że najczęstsze budzenie to na początku, ale u nas to przespane noce na palcach mogę liczyć. Jak nie zęby, to zły sen, brzuszek... itepe

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania to przynajmniej z zębami macie już spokój 🙂 u nas dopiero 8 szt i górne 4 przebite, ale nie w całości.
    Ja tam też nie wierze w to, że kiedyś dzieci się mniej budziły, po prostu już chyba starsze osoby tego nie pamiętają i tyle

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łaaał to szybko te zęby! U nas się druga trójka przebija, więc jeszcze 6 nam zostało:p

Też mi się wydaje że nie pamiętają. Moja ma ponad rok a już wielu rzeczy nie pamiętam co było np rok temu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 13:58

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dookoła wszyscy zdziwieni, że mała jeszcze nocy nie przesypia. Zreszta dziwią się wszystkimi małymi dziećmi w rodzinie... Ostatnio z teścia się śmiałam, że ma bardzo dobrą pamięć jeśli pamięta jak mu dzieci spały 30 lat temu, bo ja już u starszej nie pamiętam jak to było, a ona jeszcze 5 lat nie ma.
    Moja mama też często wypala, że powinnam jej butle z kaszą robić i by spała całą noc 🤦‍♀️

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jedne dzieci sie budza inne nie. U nas w sumie nieprzespanych bylo malo... Nawet na kp spala i pila na spiocha, zastekala a jej cycka i tylko zmienialam strony wiec dziecko spalo ale ja juz niekoniecznie bo to zawsze mleko sie lalo mokra koszulka cos tam jeszcze innego. Na mm potem to samo, ona spala a ja latalam robic. U nas gorsze noce to po roku dopiero. Teraz tez spi ale nie zawsze super spokojnie, lazi siada zabuczy itd

Moja spi ale nie je wiec nie wiem co gorsze 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 15:14

‹‹ 2319 2320 2321 2322 2323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ