X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez juz mowie ze bunt dwulatka sie zaczal, ten drugi rok zycia to jakas masakra. Ja mam awantury takie przy ubieraniu wyrywa sie kopie. A slodkie to moge jej wszystko dawac to sama mowi ze nie chce 🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, ubieranie to u nas istna katastrofa.. jak ubiera się sama to ok, tylko z tego nie za bardzo wychodzi coś normalnego. A gdy ja chcę ją ubrać to jakbym chciała ją zamordować.

Na dworzu, nie da ręki. Po schodach też udaje mega dorosłą.
    A gdy ją próbuje przekonać do swoich racji. To tylko awantura z jej strony jest.

• squirrel Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po tej sytuacji jestem przerażona. Wieczorem mieliśmy tego dnia iść na basen i momencie straciłam ochotę na wszystko.. Ostatecznie poszliśmy ale oczywiście z wody wyjść nie chciała.. też urządziła awanturę ale nie aż tak. Wcześniej to był dosłownie dramat. Jak ktoś tak z boku popatrzył to nie wiem co pomyślał sobie o nas.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że najgorsze dopiero przed nami. Filip swoim zachowaniem też czasami doprowadza mnie do takich nerwów, że szok.

Dzisiaj w nocy znowu katar się zaczął, nie mam pojęcia skąd się wziął. Ja już zdrowa prawie jestem. Co robicie jak tylko pojawi się katar? Inhalować od razu solą? Kurde no mam mega nerwa od rana przez to, a schowałam już nawet inhalator w sobotę.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny aż dobrze wiedzieć że to nie jest tylko u nas tak z tym niejedzeniem. Od piątku wieczorem jakiś dramat bo nawet jej ulubione dania nie działają. Zje 3-4 gruzu i koniec. Mogłaby tylko na mleku nocnym żyć i owocach w dzień. Wczoraj wieczorem w gościach trochę się poprawiło ale to tez dlatego ze zaczęliśmy za nią chodzić z tym jedzeniem. Ja po kilku już takich okresach w dupie mam te różne rady. Robię to co działa.

Odnośnie zachowania to dla mnie w tym momencie najgorsze i takie przykre jest to ze jak wracam z pracy i niania wychodzi to standardowo po ok 30min zaczyna się jakiś dramat. Nic jej nie pasuje, marudzi, płacze, nie wiem jakby chciała wywalić wszystkie swoje żale z całego dnia.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to czuję się czasami bezradna. ☹️

Człowiek chcę dobrze a mam wrażenie, że Hani i tak wszystko nie pasuje.

I niby chciałam twardo pokazywać zasady ale chwilami się nie da.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz chyba ten najgorszy okres sie zaczal. Dziecko juz na tyle duze samodzielne i myslace z echce pokazac swoją wolę ale na tyle male i nie rozumie jeszcze ze sie nic wytlumaczyc nie da...

Chyba sobie wlasnie przypomnialam dlaczego mam takie duze roznice wieku miedzy dziecmi 🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie macie zdanie co do radzenia sobie z buntem?
    Ustępować? Czy walczyć?

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bunt trzylatki i roczniaka.😂

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justa8902 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymajcie kciuki, czekam na przyjęcie do szpitala, na wywoływanie porodu. Kiedy to zleciało?

PLPaulina, nesssssa, e_mii, Ania241188, misia-kasia, Marta..a, kozalia, Eilleen, pumka1990 lubią tę wiadomość

qdkkzbmh2w8fg125.png
    f2wl3e5eun35he4m.png

Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
    Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
    38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
    08.2016 cp <3 [*] 03.2017 <3 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa kciuki! Ile maly wazy wiesz?

Leci czas jak nie wiem mi zostalo 12 tyg 🙈

• justa8902 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Justa kciuki! Ile maly wazy wiesz?

Leci czas jak nie wiem mi zostalo 12 tyg 🙈
    W środę ważył 3kg ale coś mi się wierzyć nie chce. Napewno będzie z 3500g

qdkkzbmh2w8fg125.png
    f2wl3e5eun35he4m.png

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa trzymam kciuki ✊✊

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to zleciało. 🤦🏻‍♀️ Kciuki !!!

Ja to jeszcze nie myślę o porodzie. Ale pewnie ockne się w ostatniej chwili.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2019, 12:03

• justa8902 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ale to zleciało. 🤦🏻‍♀️ Kciuki !!!

Ja to jeszcze nie myślę o porodzie. Ale pewnie ockne się w ostatniej chwili.
    Ja też wczoraj dopiero walizkę spakowalam. I ostatnie rzeczy pralam. W tej ciąży to nawet nic nie prasowalam hehe. No ale mam suszarkę więc tam też jakaś temperatura wysoka jest.
    Agatka jak się rano rozplakala to ja też:( tłumaczyłam jej że mnie nie będzie kilka dni i wrócimy z dzidziusiem. Nie wiem ile z tego rozumie. Ale mama mi dzwoniła że ciągle tylko mnie woła:( Mąż z nią będzie od 15 po pracy do rana A od 7 do 15 moja mama
    Byleby szybko urodzić i z głowy

qdkkzbmh2w8fg125.png
    f2wl3e5eun35he4m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tego rozstania się boję 😭

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    A nie maja wasze po tych owocach luznych kup albo czesciej? Bo moja to ma od razu i to jak zwykle jedna tak dzis ze 4, chyba po tych pomaranczach. W ogole to mam podbite oko bo dostalam kopa w zabawie i jeszcze pozniej poprawila rzucajac we mnie zabawka. Coraz wiekszy lobuz z niej, te lwy to chyba najgorszy znak 🤦‍♀️

ulubiony jest banan i jagody więc z kupami mamy problem w drugą stronę ;p jabłka wciskam na sranko to czasem się uda

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    U nas z jedzeniem się poprawiło, ale musimy sami uważać na to co jemy, bo Helena chce jeść wtedy kiedy my jemy i dokładnie to co my. Jak gdzieś ukradkiem chce zjeść coś słodkiego to szału dostaje jak jej nie dam.
    Byliśmy w weekend nad morzem i Helena nam taki cyrk urządziła, że w życiu bym się tego po niej nie spodziewała. Spacerowaliśmy sobie promenadą przy morzu a Helka na nogach szła, ale ostatecznie zmarzliśmy już i chcieliśmy wejść do jakiejś knajpki się ogrzać i coś zjeść przy okazji. Ale to nie było po jej myśli i jak wzieliśmy ją na ręce to dostała takiego ataku histerii, że zaczęła się wyginać, kopać, wyrywać, piszczeć, płakać no wszystko co najgorsze. Jak postawiłam na ziemię i szła w stronę morza to ok. Daliśmy jej jeszcze chwilę się wyhasać, ale stwierdziliśmy, że nie może tak być, że ona teraz będzie takim zachowaniem decydować co robimy. Wzieliśmy ponownie na ręce i znowu tak sie wyrywała, że mąż ją postawił na chodniki to się położyła i płakała. Tak się nakręciła, że potem już nic jej nie mogło uspokoić. Płakała jak w jakimś amoku jakby już sama nie wiedziała o co i dlaczego. Ja już nie wiedziałam co robić bo wyglądało jakbyśmy ukradli komuś dziecko. Nic już nie pomagało. Ja sama miałam już łzy w oczach. Taka bezradność, że nie potrafię uspokoić swojego dziecka. Ostatecznie na prędko w to zimno wyciągałam cycka na ławce i sie uspokoiła i potem jakby nigdy nic. No pierwszy raz taka akcja. Ja słyszałam o buncie 2 lataka ale żeby aż tak i już teraz ???

witaj w moim swiecie...

u nas to awantura potrafi sie zacząć od tego, że miotła się jej zaklinuje i nie umie wyjąć..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2019, 12:51

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    witaj w moim swiecie...

u nas to awantura potrafi sie zacząć od tego, że miotła się jej zaklinuje i nie umie wyjąć..

Haha 🙂 to u mnie też jest nerw na wszystko co nie wychodzi ale po tym co urządziła ostatnio to przeszła sama siebie. Teraz wiem już że jest nieobliczalna. Swoją drogą cud że nie jest chora bo w tym ataku szału to jej czapka spadła z głowy parę razy a gil od płaczu miała do pasa.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa trzymam kciuki :)

Ja wczoraj miałam idealny przykład takiego protestu. Byliśmy u znajomych w domu, trochę jadła, trochę się bawiła i chodziła po schodach bo ona już umie ;) Mówię „Agatko chodź się napijesz wody i wrócimy do zabawy” tak się obraziła, tak krzyczała że ona nigdzie nie idzie ale jak dostała bidon i się napiła to już wszystko było ok :/

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
‹‹ 2317 2318 2319 2320 2321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ