Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:O ułomności z medycznego punktu widzenia. Np nie wolno dźwigać przez jakiś czas po cesarce.
Ja tam zadnej ulomnosci nie czulam. W ciazy tez nie wolno dzwigac. Do ilus tam kg spokojnie mozna. Wiadomo ze sa kobiety ktore sie poloza do lozka najlepiej na caly polog no ale bez przesady.
Na grupach fb czytam o potodach sn bez znieczulenia, ale to pikus, ciete i szyte tez bez znieczulenia bo po co, lyzeczkowanie pozniej rowniez na zywca. Takze nie wiem jak sie w tym kraju kobiety traktuje, gorzej niz zwierzeta? Bo psa sie do zabiegow znieczula 🤣
Kurde chyba bym musiala przezyc te sn zeby zobaczyc te plusy bo ich jakos nie dostrzegam 😀 -
Ja po cc szybciej doszłam do siebie niż koleżanka która rodziła sn dzień wcześniej o razem lezalysmy bo za szybko poszło i popekala, do tego ja kiepsko pozszywali więc nie mogła siedzieć.. dopiero jak mąż jej kółko przywiózł było lepiej.
Ale sama też bym chciała sn jak się uda, chociaż przy moim ubytku 2 bliznie to nie wiadomo czy zajde i donosze, a co dopiero narażać się na skurcze ;p ale to już będą oceniać w szpitalu.. bo może sama ścianka będzie w lepszej kondycji niż u innych z ednometrium odbudowanym6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mały wieczorem ponad 38 stopni.. ibum zbil mu temperature tylko na 2h! Dzwoniłam na 112 drugi raz w życiu.. dyspozytorka z pogotowia kazała robić okłady.. Na szczęście pomogły ale o 6 rano znowu ponad 38
Takie święta.. więc Ania łączą się w chorobowym bolu z pogotowia babeczka zrzuciła na zęby ale serio aż tak? Wy pisalyscie że mialyscie temperatura przy zębach, dlugo się utrzymywała? Bo poza gorączka ma tylko lekki katarek wodbisty więc obstawialabym i tak wirus..Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 07:57
6cs: 08.2018 - synek
-
Marta, 38 to nie jest wysoka gorączka. Od 38,5 chyba powinno się coś podawać. Ostatnio jak moja mała gorączkowała to dawałam paracetamol na zmianę z ibuprofenem co 4 h. Po 3 dniach przeszło, więc jakiegoś wirusa miała.
My dzisiaj też w domu, Łucja zatkana i kaszle... Jakaś epidemia tych chorób teraz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 08:23
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoja ma stan podgorączkowy.☹️ Ale wyszło 16 zębów więc to nie ich wina.
Czułam wczoraj że coś się szykuję. Bo była inna.
Temperaturę dopiero zbija się powyżej 38 stopni.
Moja najwięcej miała 39.4 i wtedy do wody i tyle. Ale po niej nic nie było widać. Jeszcze bawić się chciała. 🤦🏻♀️ -
Ja patrzę też na dziecko, jak widzę że ma powyżej 38 i widzę że się męczy to nie będę go trzyma bo jeszze 0,1 stopni.
Na zęby zwalam odparzona pupę.
Do lekarza mamy na 146cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Wiadomo. To dziecko jest wyznacznikiem. 🙂
Ja potrafię umierać powyżej 37 stopni.
Eh.. 4h i znowu 38,2. Śpi spokojnie. Jak się nie rozbudzi to nic nie dają chociaż tyle że nie kaszle.6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualnyJuz wiem czemu taka nieznosna ostatnio, dolne czworki sie przebily. Znowu zaskoczenie 😀 Nadal czekamy na gorne dwojki...
I mamy miejsce w przedszkolu!😀😀😀 U mnie to przedszkole nr2 na liscie, i wlasnie nie wiem czy czekac na to na ktorym mi bardziej zalezalo czy brac to? W tamtym gotuja a tu jest catering. Tyle ze tamto jest bardzo oblegane nie wiem czy jakas szansa na miejsce jest w ogole...
-
U nas od dwóch dni Mały pokasluje, ale jakoś to dziwne jest bo nic innego mu nie dolega a ten kaszel to miał bardziej przedwczoraj przy drzemce i wieczorem jak zasnął, wczoraj prawie nic nie kaslal, po inhalacji chwilę i tyle. Dzisiaj znowu bardziej, podaję mu syrop i czekamy bo wizyty żadnej nie ma, Pani w rejestracji zaproponowała po Świętach 😩 i weź tu dostanę się do lekarza jak dziecko chorujeAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Marcela serio? Nie da się przed świętami z chorym dzieckiem podejść? A mój mąż swiruje że u nas w przychodni dopiero po 14 wizyta, a nie od rana..
A mój 38,6.. robię okłady, spada do 37,9 za 15min znowu idę i robię okłady.. Śpi tak słodko że nie chce go budzić na syrop na bank jakiś durny wirus.. Ale muszę pójść żeby dostać receptę na antybiotyk bo mieliśmy jutro 400km do dziadków na święta jechać
W sensie antybiotyk jakby po 3 dniach nie spadła temperatura dopiero. Nie chce na wirusa dawać antybiotyku. Ale wirus powinien po 3 dniach odpuścić z tego co zrozumiałam pediatre ostatnio.
Natalia a jak zapiszesz to nie możesz nadal na miejsce czekać w tym co bardziej chcesz? Jak nie zależy Ci na przedszkolu to bym czekała, a jak jesteś pewna że musi pójść to bym brała to co się dostała
Paulina skoro 2 wyszly to reszta tez gdzieś tam jest, jakby żadnego nie było bym się martwiłaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 12:40
6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualnyWlasnie nie wiem jak to jest do konca. Ale chyba wezme to i moze najwyzej zrezygnuje i strace wpisowe gdyby tam tez sie dostala... To i tak dopiero od wrzesnia by poszla do 14 to jednak bym chciala zeby poszla... Ale byla nieznosnia ostatnio nie poznawalam swojego dziecka 🤦♀️
Marta a ma czerwone gardlo? Moze byc angina albo te zapalenie coxsakie... no duzo mozliwosci. Na coxsackie mialy wysoka goraczke 3 dni i leczenie objawowe przeciwbolowe bo gardlo boli. Angine corka miala ostatnio bez goraczki. Roznie z tą temperatura moze byc.
Paulina mojej zeby ruszyly jak zwiekszylam dawke wit d3. Ale nie widm czy to znaczenie, na dwojki gorne nadal czekamy a oda juz ho ho.