Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta..a wrote:Mały wieczorem ponad 38 stopni.. ibum zbil mu temperature tylko na 2h! Dzwoniłam na 112 drugi raz w życiu.. dyspozytorka z pogotowia kazała robić okłady.. Na szczęście pomogły ale o 6 rano znowu ponad 38
Takie święta.. więc Ania łączą się w chorobowym boluz pogotowia babeczka zrzuciła na zęby ale serio aż tak? Wy pisalyscie że mialyscie temperatura przy zębach, dlugo się utrzymywała? Bo poza gorączka ma tylko lekki katarek wodbisty więc obstawialabym i tak wirus..
Całe szczęście mąż ma od dziś urlop...
-
Justa gratulacje, jesteście już w domu?
Ja tez właśnie wracam do domu i urlop do końca roku, mąż tez ale dopiero od wigilii bo w poniedziałek musi pracować. Niania ma wolne w poniedziałek wiec gotowanie szykuje się w niedziele i wieczorem w poniedziałek. Przy Agatce to ja mogę jakieś domowe obowiązki zrobić ale żeby w kuchni dłużej coś szykować to się nie da, po 10-15min już piszczy i chce na ręce i jest ogólna mamozaMimo wszystko nie mogę się doczekać świat bo to będą pierwsze prawdziwe święta dla nas wszystkich. Rok temu mąż złapał jakąś paskudną chorobę i nas wszystkich pozarażał. Święta spędziliśmy w łóżkach w domu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 15:35
-
nick nieaktualny
-
Paskudny wirus go dopadł a zęby na dokładkę ma. Co 4h mamy zbijac gorączkę i obserwować. Osluchowo jest czysciutki, razem z gardłem i uszami. Do 5 dni może go trzymać gorączka nawet.. więc dopiero we wtorek do lekarza jakby nie puściła. Tak w wigilię idealnie. Wie pewnie w poniedziałek na wieczorynke u dziadków jakby miał temperaturę pojedziemy.
Marcela uważam że powinni wcisnąć was dodatkowo skoro to już 2 dni odmawiają...6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
U mnie trzeba dzwonić na infolinię taka główna i wtedy rezerwuja wizytę, może gdyby bezpośrednio do danego oddziału to byłoby inaczej. Zazwyczaj na kolejny dzień jakąś wizyta jest, ale teraz przed Świętami jakiś młyn tam mająAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Chyba doświadczam cudownego ozdrowienia, od powrotu od lekarza zero gorączki, jeszcze w nocy czekałam czy coś wyjdzie ale calutka przespana od 20 do 7. Ostatni przeciwgoraczkowy dostał wczoraj o 13
dziecko bez gorączki to cudowne dziecko
6cs: 08.2018 - synek
-
U nas też masakra. Brzydkie kupy, odparzona pupa,marudny, w dzień spał 45 minut i obudził sort z płaczem, aż nie mógł Go Marcin uspokoić
w nocy też non stop pobudki
nie chce jeść ani pokarmów stałych, ani mleka
eh.... I tak od 4 dni
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
pumka1990 wrote:U nas też masakra. Brzydkie kupy, odparzona pupa,marudny, w dzień spał 45 minut i obudził sort z płaczem, aż nie mógł Go Marcin uspokoić
w nocy też non stop pobudki
nie chce jeść ani pokarmów stałych, ani mleka
eh.... I tak od 4 dni
Non stop chce na ręce, ze spaniem też słabo. Najlepiej jakbym z nim spała i go cały czas tuliła, a tak ja się w ogóle nie wyśpię.
Wczoraj była pogoda iście zimowa. Cały dzień padało.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 13:18
-
nick nieaktualny
-
Uff nadrobiłam posty. Zeszły tydzień był dla mnie okropny i cierpiałam na niedoczas. Musiałam tego mojego wozić po lekarzach z tą złamaną ręką 🤦♀️ No dosłownie doszło mi 4 dziecko 😓
Na szczęście znalazłam nianie taką co zawodowo się zajmuje dziećmi ma super referencje nawet zna temat alergii na BMK, choć jeden strup z dupy mniej.
Jeżdżę jeszcze ciągle na interview ale tak śmieszne pieniądze oferują, że aż myśle iż tracę czas. Straciłam nadzieje na zmianę pracy 😭
U nas sen wzorowy, w nocy żadnych pobudek. Jedynie Antek ostatnio ojca wzywa więc nie mój problem i śpię w najlepsze 😉
Co do porodów każda ma inne doświadczenie. Ja dwa pn, trzeci ostatni CC gdy już miałam 10 cm rozwarcia i szło mi dobrze to panna postanowiła odgiąć głowę i nie wyszła więc konieczne było CC. Jakbym mogła wybierać nigdy w życiu CC ale mówię to z własnego doświadczenia i co ja bym wolała.
Co do infekcji to współczuje, ostatnio Zuzka miała dokładnie przez jeden dzień gorączkę 38,5 a na następny dzień wyszła jej czwórka i po gorączce nawet śladu nie było. Więc uważam, że coś w tym musi być, innych dolegliwości nie miała oprócz marudzenia.
No i muszę się pochwalić bo Antek od kwietnia nie miał żadnej infekcji, nawet katarku i jego frekwencja w żłobku to 100% 😃 Zuzka teraz ma jakiś dziwny katar. A dziwny bo raz jest, a za chwile go nie ma i tak od trzech dni😳 w sensie, że kilka godzin w ciągu dnia leci jak z kranu po czym znika i wieczorem i w nocy nie ma. Może ma to związek z oczyszczeniem powietrza, który włączam dzieciom w pokoju na czas snu
[/url]
-
Czy któraś ma, bądź miała możliwość zobaczyć na żywo pracę tego cuda HIZERO 4 in 1 Bionic Mop.? Ja, posiadaczka iRobot i innych sprzętów, uwielbiam takie cuda techniki, które nam ułatwiają życie ale też nie lubię wywalać pieniędzy na szajs 🤨
https://www.youtube.com/watch?v=fYv7qmUHhsw&feature=shareWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 15:02
[/url]
-
Pumka a byłaś u lekarza? Nie odwodni Ci się? Bo mój przy temp 3 dni mało jadł alebpil wodę nawet w nocy
A my świątecznie odłożyliśmy antykoncepcję na bok. Do owulacji jeszcze daleko i nie wiadomo czy święta w przejazdach będą służyć staraniom no ale że tak powiem zaczynamyna razie na luzie
;
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 22:15
kozalia, pumka1990, Paulinaaa lubią tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualny