Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta..a wrote:Mały wieczorem ponad 38 stopni.. ibum zbil mu temperature tylko na 2h! Dzwoniłam na 112 drugi raz w życiu.. dyspozytorka z pogotowia kazała robić okłady.. Na szczęście pomogły ale o 6 rano znowu ponad 38
Takie święta.. więc Ania łączą się w chorobowym bolu z pogotowia babeczka zrzuciła na zęby ale serio aż tak? Wy pisalyscie że mialyscie temperatura przy zębach, dlugo się utrzymywała? Bo poza gorączka ma tylko lekki katarek wodbisty więc obstawialabym i tak wirus..
Całe szczęście mąż ma od dziś urlop...
-
Justa gratulacje, jesteście już w domu?
Ja tez właśnie wracam do domu i urlop do końca roku, mąż tez ale dopiero od wigilii bo w poniedziałek musi pracować. Niania ma wolne w poniedziałek wiec gotowanie szykuje się w niedziele i wieczorem w poniedziałek. Przy Agatce to ja mogę jakieś domowe obowiązki zrobić ale żeby w kuchni dłużej coś szykować to się nie da, po 10-15min już piszczy i chce na ręce i jest ogólna mamoza Mimo wszystko nie mogę się doczekać świat bo to będą pierwsze prawdziwe święta dla nas wszystkich. Rok temu mąż złapał jakąś paskudną chorobę i nas wszystkich pozarażał. Święta spędziliśmy w łóżkach w domu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 15:35
-
nick nieaktualny
-
Paskudny wirus go dopadł a zęby na dokładkę ma. Co 4h mamy zbijac gorączkę i obserwować. Osluchowo jest czysciutki, razem z gardłem i uszami. Do 5 dni może go trzymać gorączka nawet.. więc dopiero we wtorek do lekarza jakby nie puściła. Tak w wigilię idealnie. Wie pewnie w poniedziałek na wieczorynke u dziadków jakby miał temperaturę pojedziemy.
Marcela uważam że powinni wcisnąć was dodatkowo skoro to już 2 dni odmawiają...6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
U mnie trzeba dzwonić na infolinię taka główna i wtedy rezerwuja wizytę, może gdyby bezpośrednio do danego oddziału to byłoby inaczej. Zazwyczaj na kolejny dzień jakąś wizyta jest, ale teraz przed Świętami jakiś młyn tam mająAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Chyba doświadczam cudownego ozdrowienia, od powrotu od lekarza zero gorączki, jeszcze w nocy czekałam czy coś wyjdzie ale calutka przespana od 20 do 7. Ostatni przeciwgoraczkowy dostał wczoraj o 13 dziecko bez gorączki to cudowne dziecko6cs: 08.2018 - synek
-
U nas też masakra. Brzydkie kupy, odparzona pupa,marudny, w dzień spał 45 minut i obudził sort z płaczem, aż nie mógł Go Marcin uspokoić w nocy też non stop pobudki nie chce jeść ani pokarmów stałych, ani mleka eh.... I tak od 4 dniEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
pumka1990 wrote:U nas też masakra. Brzydkie kupy, odparzona pupa,marudny, w dzień spał 45 minut i obudził sort z płaczem, aż nie mógł Go Marcin uspokoić w nocy też non stop pobudki nie chce jeść ani pokarmów stałych, ani mleka eh.... I tak od 4 dni
Non stop chce na ręce, ze spaniem też słabo. Najlepiej jakbym z nim spała i go cały czas tuliła, a tak ja się w ogóle nie wyśpię.
Wczoraj była pogoda iście zimowa. Cały dzień padało.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 13:18
-
nick nieaktualny
-
Uff nadrobiłam posty. Zeszły tydzień był dla mnie okropny i cierpiałam na niedoczas. Musiałam tego mojego wozić po lekarzach z tą złamaną ręką 🤦♀️ No dosłownie doszło mi 4 dziecko 😓
Na szczęście znalazłam nianie taką co zawodowo się zajmuje dziećmi ma super referencje nawet zna temat alergii na BMK, choć jeden strup z dupy mniej.
Jeżdżę jeszcze ciągle na interview ale tak śmieszne pieniądze oferują, że aż myśle iż tracę czas. Straciłam nadzieje na zmianę pracy 😭
U nas sen wzorowy, w nocy żadnych pobudek. Jedynie Antek ostatnio ojca wzywa więc nie mój problem i śpię w najlepsze 😉
Co do porodów każda ma inne doświadczenie. Ja dwa pn, trzeci ostatni CC gdy już miałam 10 cm rozwarcia i szło mi dobrze to panna postanowiła odgiąć głowę i nie wyszła więc konieczne było CC. Jakbym mogła wybierać nigdy w życiu CC ale mówię to z własnego doświadczenia i co ja bym wolała.
Co do infekcji to współczuje, ostatnio Zuzka miała dokładnie przez jeden dzień gorączkę 38,5 a na następny dzień wyszła jej czwórka i po gorączce nawet śladu nie było. Więc uważam, że coś w tym musi być, innych dolegliwości nie miała oprócz marudzenia.
No i muszę się pochwalić bo Antek od kwietnia nie miał żadnej infekcji, nawet katarku i jego frekwencja w żłobku to 100% 😃 Zuzka teraz ma jakiś dziwny katar. A dziwny bo raz jest, a za chwile go nie ma i tak od trzech dni😳 w sensie, że kilka godzin w ciągu dnia leci jak z kranu po czym znika i wieczorem i w nocy nie ma. Może ma to związek z oczyszczeniem powietrza, który włączam dzieciom w pokoju na czas snu
[/url]
-
Czy któraś ma, bądź miała możliwość zobaczyć na żywo pracę tego cuda HIZERO 4 in 1 Bionic Mop.? Ja, posiadaczka iRobot i innych sprzętów, uwielbiam takie cuda techniki, które nam ułatwiają życie ale też nie lubię wywalać pieniędzy na szajs 🤨
https://www.youtube.com/watch?v=fYv7qmUHhsw&feature=shareWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 15:02
[/url]
-
Pumka a byłaś u lekarza? Nie odwodni Ci się? Bo mój przy temp 3 dni mało jadł alebpil wodę nawet w nocy
A my świątecznie odłożyliśmy antykoncepcję na bok. Do owulacji jeszcze daleko i nie wiadomo czy święta w przejazdach będą służyć staraniom no ale że tak powiem zaczynamy na razie na luzie ;Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 22:15
kozalia, pumka1990, Paulinaaa lubią tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualny