Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Natalia05 wrote:Raczej o wywolywaniu 😀 Marta ja nigdy nie dostawalam oxy po cc, daja tylko jak potrzeba czy mega duze dziecko lub blizniaki bo wtedy ryzyko ze sie dobrze sie sciagnie sama.
Hm.. zaraz po mnie była kobieta na cc i miała ten sam zestaw kroplowek.. no ale może przypadek wiem że na zmianę dawali oksytocyne z przeciwbólowymi6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarta..a wrote:Po cc się dostaje oksytocyne, przynajmniej ja miałam w kroplowce jak lezlam na pooperacyjne razem z przeciwbólowymi.
A wy piszecie o wywoływaniu?
Ale napewno nie dostałam oksytocyny po porodzie wtedy.
Nie powinno się jej rutynowo dostawać. Chyba, że macica źle się obkurcza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2019, 11:54
-
Ja wiem że z mi z tym ubytkiem w ednometrium prawie na pewno nie pozwolą na poród sn chyba że jakoś cudownie by się okazalo że sama ścianka trzyma super
Nie wiem czy mam w wypisie to, wiem bo pytałam co mi wlewaja i miały markerem napisane dużymi literami i pakiety 6 chyba kroplowek na kupce dla każdej ;p i ta obok mnie leciała ten sam zestaw ja miałam wielkie dziecko 4,5kg, 62cm wiec może dlatego. I te kroplowki dawali praktycznie zaraz po cc, a lecialy az do pionizacji. W sumie jak lezalam to ufalam ze wiedzą co robią. Nie zastanawialam się co mają mi dac a co nie.. tym bardziej że myślałam że będę rodzić naturalnie a nie cc ;p
Nasze starania marne w tym miesiącu, dziecko co noc we mnie wtulone a w dzień cały czas z rodziną także lipa ;p może następny miesiąc będzie lepszy.. Na razie czekam na okres6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualnyMarta chcialas takiego kloca sn rodzic? 😮 Emilia tez spi wtulona we mnie, zasypia nawet na moje poduszce
A jakie wam dawali przeciwbolowe po? Mi tylko jakis paracetamol i ibuprofen, to chyba jako placebo mialo dzialac bo to dzialanie faktyczne ma zadne. -
Natalia05 wrote:Marta chcialas takiego kloca sn rodzic? 😮 Emilia tez spi wtulona we mnie, zasypia nawet na moje poduszce
A jakie wam dawali przeciwbolowe po? Mi tylko jakis paracetamol i ibuprofen, to chyba jako placebo mialo dzialac bo to dzialanie faktyczne ma zadne.
Jakiś koktajl mocny tuż po szyciu ale na drugi dzien to ketonal chyba. Ja szybko zrezygnowalam w ogole z przeciwbólowych bo nie potrzebowałam.
-
Ale ja na porodowce dopiero się dowiedziałam że on waży ponad 4kg, myślałam że będzie koło 3,5-3,8
Ketonal w kroplowce, a potem paracetamol co 6h w tabletkach jeżeli chciałam. A chciałam bo mnie bolało wie nie gardzilam, w domu jeszcze też pamiętam brałam na noc bo mi ból przeszkadzał spać :p6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualny
-
Jak mi pod koniec ciąży powiedzą że muszę mieć cc to pójdę chyba w szpitalu prywatnym urodze, najniższy pakiet 6tys za poród, pobyt w szpitalu i później wsparcie położnej, taki sobie luksus zafunduje A nie w publicznym szpitalu jak teraz no ale jak będzie szansa na sn to pojadę do tego gdzie teraz rodzilam. Zresztą co tu gdybac jak nawet w ciąży nie jestem
Chciałabym sn urodzić no ale jak się nie da to się nie da6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualnyMarta ale drugie tez moze miec taka wage... zwlaszcza jak czekac do samego terminu bo wczesniej np w 38 tc moze jeszcze byla by waga taka dajaca szanse na sn ale znowu nie wywoluja po cc wiec hmm Ogolnie dziwne te przepisy w pl, ja bym zrobila tak jak emii mowi, swoj lekarz w szpitalu i to zalatwi bez problemu. Zreszta jak ty we wroclawiu to na borowskiej chyba nie robia problemow z cc.
Ja to nie wiem czy mi cos dali przeciwbolowego w kroplowce po, po 5 h pionizacja i tylko tabletki przynosili, bralam ale niewiele to pomagalo. O matko nie wierze ze jeszcze raz to sobie zrobilam 🤣 -
Toteż napisałam, że bym chciała ale jak się nie da to nie
Nie wiem do końca jakie są przepisy, jak będę w ciąży to się pewnie dowiem, tylko zakaz mm bez wskazania lekarza mi się obil o uszy i mi się bardzo nie podoba.. bo uważam że nie ma co dziecka glodzic dla laktacji, ja można jakoś rozkręcić laktatorem itp. a mały ssak niech śpi najedzony spokojnie6cs: 08.2018 - synek