Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
lu.iza wrote:Ja jako ze mam dzisiaj urodziny właśnie pieje brownie i szarlotkę, taki mam dzisiaj smak i kg się nie przejmuje, w pierwszej ciąży przytulam 15kg a po dwóch tygodniach już ich nie było kiedy jak nie teraz :p
Spełnienia marzeń!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 16:40
lu.iza lubi tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Ja startowalam z 65kg, a teraz 62, mam nadzieje ze wiecej nie bede chudnac, przy moich 175cm to waga jest ok. Brzuch mam dalej znikomy, tylko widze zgrubienie siegajace gdzies z 1cm nad linie gdzie rosna wlosy lonowe, wiec podejrzewam ze to macica. Pozniej kawalek plaskiego brzucha i w okolicy pepka tluszcz ale napewno nie jest to ciazowy brzuszek.
A co do zastrzykow z clexane, to jeszcze mi sie zadna twarda gula nie zrobila, jak juz to siniaki, czasem te miejsca wieczorami mnie swedza to nawilzam skore, obym tylko uczulenia nie dostala na clexane bo bedzie srednio
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp [*] 03.2017 [*] -
frezyjciada wrote:Ja najprawdopodobniej będę musiała przejść na dietę wątrobowa:( w pierwszej ciąży dopadła mnie cholestaza, więc prawdopodobieństwo, że i teraz dostanę jest ogromne. A jeszcze biore i dupka i luteine, a przy takiej "skłonnej" wątrobie nawet witamin w formie suplementów się nie powinno..... Będę robić wszystko żeby nie przechodzić tego kolejny raz. Niestety to duże wyzwanie, bo jestem uzależniona od słodyczy, których nie wolno, uwielbiam fasolkę, brukselkę, ser których też nie wolno:(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 16:47
-
Lu.iza sto lat, udanej zabawy :* hihi w naszym stanie to chyba tylko z piccollo hihi
lu.iza lubi tę wiadomość
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp [*] 03.2017 [*] -
nick nieaktualnylu.iza wrote:Ja jako ze mam dzisiaj urodziny właśnie pieje brownie i szarlotkę, taki mam dzisiaj smak i kg się nie przejmuje, w pierwszej ciąży przytulam 15kg a po dwóch tygodniach już ich nie było kiedy jak nie teraz :p
Wszystkiego najlepszego:)lu.iza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyvanilia120 wrote:Możesz coś więcej napisać o tej diecie? Co unikalas? Mi niestety już wyszedł podwyższony alat o 100%. Strasznie się boję, ponieważ naczytałam się o przedwczesnym obumarciu łożyska. Póki co biorę essentiale forte i staram się unikać ciężkich potraw. Za dwa tygodnie będę powtarzać wyniki. Zobaczymy czy się coś poprawiły czy idą w górę.
Czekam na dokładne wytyczne, bo jak na razie to wynika z tego, że nic nie mogę -
nick nieaktualny
-
myszeczka89 wrote:Patti MG w końcu ktoś, kto waży tyle co ja Nie mam wagi domu, jutro się zważę u teściów,ale zaczynałam od 45 kg
45-47 to moja normalna waga obecnie waze 43 masakra. Z synem napoczatku ciazy wazylam 44Patti_MG lubi tę wiadomość
-
kozalia wrote:Też taką wagę dostaliśmy, ale podobno wystarczy się ważyć w papuciach - wtedy nie ma przewodzenia tych prądów, które mogą zaszkodzić.
Ja mam wagę Nokia z wszelkimi pomiarami i normalnie mam nawet aplikację ciążową, która bierze pod uwagę zmiany wagi i parametrów w ciąży, także myślę, że raczej to nie jest szkodliwe, nie popadajmy w skrajnościKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Carolline wrote:Ja ile waze sie nie przyznam, ale mowimy tu o otylosci niestety. Waze tyle co w 1 ciazy w 15 tygodniu, ale w stosunku do wagi poczatkowej w tej ciazy mam -0,5 kg jeszcze, w ostatnich dniach poszlo troche do gory. Pilnuje sie jak moge, ale dzien bez slodkiego to dzien stracony. Mam w planie nie wiecej niz 9 kilo przytyc w ciazy a co bedzie to bedzie.
Ja też otyła i się nie wstydzę Waga jak waga. Jak są dobre wyniki i czujesz się OK, to nie ma się co martwić. Mój gin twierdzi, że chudnięcie w ciąży u grubasek to tylko na plus! Będziemy szczuplejsze po porodzie niż przed ciążąAradia***, Kasiaja, DobrejMysli, PLPaulina, Ada2405, Patti_MG lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja właśnie robię zapiekankę ziemniaczaną jakoś mnie naszła ochota ale czy zjem to się okaże
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3456cfb60fa7.jpg
Co do wagi to lecę w dół już jakieś -3kg w poprzedniej ciąży do 2 trymestru -8kg aż lekarz się niepokoił ale miałam sporo zapasu, bo przed ciążą 75kg, na początku poleciało mi na 67 kg a do porodu jechałam znów mając 75kg. Po porodzie szybko spadło na 68kg. Niestety po odstawieniu od piersi 78kg i z tą wagą startowałam w tej ciąży mam nadzieje że teraz historia się powtórzy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 18:31
d'nusia, myszeczka89, PLPaulina, Anuleczek, Patti_MG, niedograna lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualny
-
Zolza_ wrote:Hehe no tak jest, zachodzisz wtedy gdy się nie spodziewasz. W moim przypadku 5-6 lat starań 2 inseminację, tony leków i nic. Od września odpuściłam totalnie pogodziłam się z myślą że może nie jest mi to pisane.Nawet nie poszłam do apteki po kwas foliowy i co? Mąż mnie musiał zmusić do zrobienia testu bo nie chciałam i powiedziałam że będę czekać aż okres przyjdzie bo nawet jeśli to pewnie kolejna biochemiczna lub coś... A tu proszę jestem w 13 tyg.
-
nick nieaktualnyEilleen wrote:Jakie wy chudzinki jesteście ja to wysoka jestem bo 176 ale mam jakieś 15 kg na + niestety.
O zawsze chciałam być taka wysoka:P
Mnie mdli jakoś ostatnio lekko popoludniami jak mam pusty żołądek ale głodu nie czuję tylko taką pustke/próżnie w brzuchu dziwne uczucie takie blee