Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Lavendova wrote:Ja też się wagą nie przejmuję, w 3 trymestrze będę tuczyc dziecia żeby miał z 3.5 kg Starsza miała 2900 i przy dl 56 cm byla chuda jakby hipotrofie miała. Takie 3.5 conajmniej to już takie fajne dziecko. To też od tych przepływów chyba zależy nie? Co myślicie o acardzie w ciąży bo tu na portalu jakaś moda na to.
Ja miałam w pierwszej ciąży pępowinę dwunaczyniową i przez to jakby troszkę słabsze przepływy, więc dziecko mogło urodzić się przez to mniejsze. I trochę tak było, bo 3170 g i 51 cm. A my z mężem po 60 cm i 4kg, więc myślałam, że też tak będzie malutka była, ubranka na 56 za duże były. A kupiłam większość na 62 cm, bo myślałam, że i tak się urodzi duża, jak my. -
Zolza_ wrote:Przez godzinę bawiłam się detektorem i chyba jednak nie umiem znaleźć tętna malucha. Swoje słyszę bardzo wyraźnie
Ja wczoraj znalazłam pierwszy raz po 10 min jakoś mi się udało nad spojeniem po prawej stronie
03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100 -
nick nieaktualny
-
Oba terminy mieszczą się w przedziale, więc teoretycznie powinno być ok. Chyba, że Twój maluch jest wzrostem "do przodu", to wtedy raczej decydowałabym się nie wcześniejszą datę, żeby nie okazało się, że już jest za duży na to badanie.
polkosia lubi tę wiadomość
-
Właśnie z tymi dekoderami jest jak z testem ciążowym 6 dni po wykrywa. Nasze tętno znajdziemy przy zgieciu gdzie udo po dwóch stronach . Dziecko jest bardzo nisko więc łatwo pomylić. Jedyny plus że nasze jest silniejsze. Mi wychodzi czasami obrazek serduszka na monitorze więc wiem że to nie tętno Ale to są sekundy bo zaraz ucieka
Zolza_ lubi tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny