X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice też by chcieli wnuczkę, ileż można chłopaków wychowywać :D Mężowi mówię, że to i tak on odpowiada za płeć, więc niech mnie się o nic nie czepia :p
    Mi to się marzy zrobić takie malutkie ubranka na szydełku... :D Te sukieneczki są takie śliczne....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 14:51

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż, o ile w pierwszej ciąży upierał się, że zrobił chłopca ;) to teraz bardziej chciałby dziewczynkę. Bo już "wie jak obsługiwać", mamy dziewczęce ciuszki, będą się dłużej razem bawić. Taki praktyczny jest :)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola123 wrote:
    Dziewczyny jestem taka szczęśliwa :) lekarz obstawia dziewczynkę!!!! Jest zdrowiutka,mierzy 63mm i termin przesunął się na 5 sierpnia. Przypominam, że mam w domu dwóch synów stąd radość jest niedoopisania :)
    super :) też chciałabym dziewczynkę, bo mam już synka

dusia89 gratuluje córci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 14:55

• Zuuziia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja też siedzę już głodna w pracy. Wszystko zjadłam co miałam. :D :D

Chyba jak będę miała chwilę to muszę się wybrać po nowy stanik. Bo mój spadochron robi się już za mały . :O

Ja już w 10 tygodniu zmieniłam stanik bo moje mnie uwierały. W życiu bym nie powiedziała że założę miękki stanik a odkąd przymierzałam w hm to nie wyobrażam sobie innego. Meeega wygoda! :)

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 10:04

d'nusia, polkosia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi obojętna płeć, przy dwóch corkach skłaniam sie ku trzeciej. Szok będzie kak będzie syn :D

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj lavendowa zaraz wywolasz kolejna g...burze :-) pamietaj, big brother czuwa i jest wszedzie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 14:58

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje udanycj wizyt! Super sie czyta pozytywne info z usg prenatalnych. Sama sie nie moge doczekac mam 31.01.18

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chciałabym znać już płeć. A wizyta dopiero 8 lutego. Ja chciałabym dziewczynkę a mój mąż standardowo chłopca.. tak czy siak to nasza pierwsza dzidzia więc ja spiny nie mam najważniejsze żeby było zdrowe :)

polkosia, Patti_MG lubią tę wiadomość

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo zdrowe najważniejsze i żeby ciąża była spokojna a tak to przecież najlepszy plemnik wygrał wiec najlepsza z możliwych dzidzia juz jest ;)

A ja nadal słabo z imieniem dla chłopca, oj ciężko będzie.

• agania Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My imię dla chłopca mamy, bo już przy pierwszym dziecku było wybrane :) gorzej z dziewczynką ;)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my właśnie dla chłopca nie mamy imienia. :( no zobaczymy. Na razie maleństwo współpracować nie chciało. Zbyt ruchliwe i nie mogła gin dac dużej pewności na płeć. :)

To też nasze pierwsze. Mąż chce chłopaka. A ja? Sama nie wiem. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 15:22

• myszka 30 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Widać sierpień bardzo kobiecy będzie... :-) zobaczymy czy się utrzyma ten trend czy za 2-3 tyg nie okaże się że jednak któraś z dziewczynek będzie chłopcem
    Nie zdziwilabym sie, ze z niektorych tu dziewczynek juz za kilka tyg beda chlopaki :)
    Ja tez juz po usg genetycznym, wszystko ok, dzidzius ponad 6 cm, termin niby wg usg na 8.08 ale nie biore tego pod uwage. w tamtej ciazy niby maly byl o tydzien wiekszy a nie bylo mozliwe zeby byl o tydzien starszy tak jak teraz nie jest mozliwe aby ciaza byla o tydzien mlodsza :)

Leticia, Marta..a, chabasse lubią tę wiadomość

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt :*

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Atmosfera się tu nie spodobała, kłótnie o karmienie porody i poglady niektórych na 500+. Wszystko spoko ale jednego nie rozumiem, skoro sie Flower nie podoba basz wątek i sie tu przestala udzielać to po co go czytać i jeszcze wysylac tu dziewczyny z wątku staraczkowego? Cóż.

U nich znowu jest atmosfera słodko pierdzaca, obsesja sikania na testy od owulacji biegania na bety tydzień przed terminem okresu, rozbieranie testów z plastiku a juz ostatnio mnie całkiem rozbroilo robienie testu celowo po podaniu ovitrelle czyli z góry wiadomo ze zaburzony. Ja rozumiem ze mają problemy i może to taka odskocznia no ale jednak wg zbędne nakrecanie się. Taki ich klimat:P

Ostatnio widziałam, że razem z Flowwer Cccierpliwa taka zainteresowana naszym wątkiem. Wyśmiewają się razem. Chociaż się zastanawiam jak trzeba się nudzić, żeby kilka tematów ogarniać:)
    Trochę mnie to zmartwiło, bo z czasem tematy mogą przejść na bardziej intymne, jakieś żale itp, a tu będzie huczało na wszystkich wątkach, bo takie sławne te sierpniówki...

A wizyt gratuluję! Ja już nie mogę się doczekać wtorku. Mam nadzieję i przeczucie na dziewczynkę:) Dwie dziewczynki, siostrzyczki, tak mi się marzy:)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• cindi88 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny! I my dziś z dobrymi wieściami po prenatalnych. Wszystko w jak najlepszym porządku. Tym razem będzie chłopak :)))

Leticia, Marta..a, PLPaulina, Zuuziia, Dooti, DobrejMysli, justyna14, katka/85, kozalia, d'nusia, Kasiaja, polkosia, chabasse, Eilleen, niedograna, agania, Patti_MG, Carolline lubią tę wiadomość

klz9tv7392oz6dq0.png

8599csqvw133gcva.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przy pierwszym dziecku mieliśmy imię tylko dla chłopca i urodził się chłopiec :) a teraz nie mamy ani dla chłopca ani dla dziewczynki i wybór będzie baaardzo ciężko bo poza Filipem żadne imię nam się nie podoba hahahhahaha :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cindi88 wrote:
    Czesc Dziewczyny! I my dziś z dobrymi wieściami po prenatalnych. Wszystko w jak najlepszym porządku. Tym razem będzie chłopak :)))
    Brawoo! Gratuluje pierwszego na forum chłopaka :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cindi88 wrote:
    Dziewczyny jest chłopak! Super :) cieszę się razem z wami udanym wizytami :*

jej odbicie, agania lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy chłopak! Gratulacje ;)

agania lubi tę wiadomość

‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ