X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice też by chcieli wnuczkę, ileż można chłopaków wychowywać :D Mężowi mówię, że to i tak on odpowiada za płeć, więc niech mnie się o nic nie czepia :p
    Mi to się marzy zrobić takie malutkie ubranka na szydełku... :D Te sukieneczki są takie śliczne....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 14:51

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż, o ile w pierwszej ciąży upierał się, że zrobił chłopca ;) to teraz bardziej chciałby dziewczynkę. Bo już "wie jak obsługiwać", mamy dziewczęce ciuszki, będą się dłużej razem bawić. Taki praktyczny jest :)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola123 wrote:
    Dziewczyny jestem taka szczęśliwa :) lekarz obstawia dziewczynkę!!!! Jest zdrowiutka,mierzy 63mm i termin przesunął się na 5 sierpnia. Przypominam, że mam w domu dwóch synów stąd radość jest niedoopisania :)
    super :) też chciałabym dziewczynkę, bo mam już synka

dusia89 gratuluje córci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 14:55

• Zuuziia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja też siedzę już głodna w pracy. Wszystko zjadłam co miałam. :D :D

Chyba jak będę miała chwilę to muszę się wybrać po nowy stanik. Bo mój spadochron robi się już za mały . :O

Ja już w 10 tygodniu zmieniłam stanik bo moje mnie uwierały. W życiu bym nie powiedziała że założę miękki stanik a odkąd przymierzałam w hm to nie wyobrażam sobie innego. Meeega wygoda! :)

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 10:04

d'nusia, polkosia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi obojętna płeć, przy dwóch corkach skłaniam sie ku trzeciej. Szok będzie kak będzie syn :D

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj lavendowa zaraz wywolasz kolejna g...burze :-) pamietaj, big brother czuwa i jest wszedzie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 14:58

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje udanycj wizyt! Super sie czyta pozytywne info z usg prenatalnych. Sama sie nie moge doczekac mam 31.01.18

7w3d 💔
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chciałabym znać już płeć. A wizyta dopiero 8 lutego. Ja chciałabym dziewczynkę a mój mąż standardowo chłopca.. tak czy siak to nasza pierwsza dzidzia więc ja spiny nie mam najważniejsze żeby było zdrowe :)

polkosia, Patti_MG lubią tę wiadomość

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo zdrowe najważniejsze i żeby ciąża była spokojna a tak to przecież najlepszy plemnik wygrał wiec najlepsza z możliwych dzidzia juz jest ;)

A ja nadal słabo z imieniem dla chłopca, oj ciężko będzie.

• agania Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My imię dla chłopca mamy, bo już przy pierwszym dziecku było wybrane :) gorzej z dziewczynką ;)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my właśnie dla chłopca nie mamy imienia. :( no zobaczymy. Na razie maleństwo współpracować nie chciało. Zbyt ruchliwe i nie mogła gin dac dużej pewności na płeć. :)

To też nasze pierwsze. Mąż chce chłopaka. A ja? Sama nie wiem. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 15:22

• myszka 30 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Widać sierpień bardzo kobiecy będzie... :-) zobaczymy czy się utrzyma ten trend czy za 2-3 tyg nie okaże się że jednak któraś z dziewczynek będzie chłopcem
    Nie zdziwilabym sie, ze z niektorych tu dziewczynek juz za kilka tyg beda chlopaki :)
    Ja tez juz po usg genetycznym, wszystko ok, dzidzius ponad 6 cm, termin niby wg usg na 8.08 ale nie biore tego pod uwage. w tamtej ciazy niby maly byl o tydzien wiekszy a nie bylo mozliwe zeby byl o tydzien starszy tak jak teraz nie jest mozliwe aby ciaza byla o tydzien mlodsza :)

Leticia, Marta..a, chabasse lubią tę wiadomość

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt :*

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Atmosfera się tu nie spodobała, kłótnie o karmienie porody i poglady niektórych na 500+. Wszystko spoko ale jednego nie rozumiem, skoro sie Flower nie podoba basz wątek i sie tu przestala udzielać to po co go czytać i jeszcze wysylac tu dziewczyny z wątku staraczkowego? Cóż.

U nich znowu jest atmosfera słodko pierdzaca, obsesja sikania na testy od owulacji biegania na bety tydzień przed terminem okresu, rozbieranie testów z plastiku a juz ostatnio mnie całkiem rozbroilo robienie testu celowo po podaniu ovitrelle czyli z góry wiadomo ze zaburzony. Ja rozumiem ze mają problemy i może to taka odskocznia no ale jednak wg zbędne nakrecanie się. Taki ich klimat:P

Ostatnio widziałam, że razem z Flowwer Cccierpliwa taka zainteresowana naszym wątkiem. Wyśmiewają się razem. Chociaż się zastanawiam jak trzeba się nudzić, żeby kilka tematów ogarniać:)
    Trochę mnie to zmartwiło, bo z czasem tematy mogą przejść na bardziej intymne, jakieś żale itp, a tu będzie huczało na wszystkich wątkach, bo takie sławne te sierpniówki...

A wizyt gratuluję! Ja już nie mogę się doczekać wtorku. Mam nadzieję i przeczucie na dziewczynkę:) Dwie dziewczynki, siostrzyczki, tak mi się marzy:)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• cindi88 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny! I my dziś z dobrymi wieściami po prenatalnych. Wszystko w jak najlepszym porządku. Tym razem będzie chłopak :)))

Leticia, Marta..a, PLPaulina, Zuuziia, Dooti, DobrejMysli, justyna14, katka/85, kozalia, d'nusia, Kasiaja, polkosia, chabasse, Eilleen, niedograna, agania, Patti_MG, Carolline lubią tę wiadomość

klz9tv7392oz6dq0.png

8599csqvw133gcva.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przy pierwszym dziecku mieliśmy imię tylko dla chłopca i urodził się chłopiec :) a teraz nie mamy ani dla chłopca ani dla dziewczynki i wybór będzie baaardzo ciężko bo poza Filipem żadne imię nam się nie podoba hahahhahaha :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cindi88 wrote:
    Czesc Dziewczyny! I my dziś z dobrymi wieściami po prenatalnych. Wszystko w jak najlepszym porządku. Tym razem będzie chłopak :)))
    Brawoo! Gratuluje pierwszego na forum chłopaka :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cindi88 wrote:
    Dziewczyny jest chłopak! Super :) cieszę się razem z wami udanym wizytami :*

jej odbicie, agania lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy chłopak! Gratulacje ;)

agania lubi tę wiadomość

‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ