Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dzisiejsze wizyty ;)

Szkołę rodzenia polecam :)

Zuuziia lubi tę wiadomość

• chabasse Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także polecam szkole rodzenia. Bardzo duzo sie dowiedziałam i dzięki temu jakoś mniej stresu było przy obsłudze pierwszego dzieciątka. Heh.. Noni kupę różnych gadżetów otrzymaliśmy.. Kocyki, kremiki, skarpeteczki itp.

Zuuziia, polkosia lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi najbardziej podobały się zajęcia z noszenia i przebierania noworodka. Trening był na lalkach :) Myślałam, że się zleję z radości jak patrzyłam na skupienie mojego męża jak chodził z tą lalą :D Ale przydało mu się, potem sobie świetnie radził i wcale się nie bał.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    12 tydzień 4 dzień - 6 lutego

Również mam 6.02 ;-) u mnie to będzie równo 12 tydz

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, dzidziuś żyje, nie poszkodzily mu moje choroby ufff. Dziś z USG 12t2d, 6 cm od główki do dupki. W czwartek USG 1 trymestru, pappa nie robię.
    Do szkoły rodzenia chciałam iść w pierwszej ciąży, ale nie mogłam że względu na skurcze. W tej się już nie wybieram.
    Odetchnęłam :D

Leticia, justyna14, agania, nick nieaktualny, nick nieaktualny, polkosia, myszeczka89, nick nieaktualny, Kasiaja, niedograna, Existenz, katka/85, Carolline, nadine24, chabasse, Eilleen, Patti_MG lubią tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia super, że wszystko ok :)

lu.iza lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najchętniej bym już poszła, ale trzeba czekać do środy :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • pola123 Znajoma

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem taka szczęśliwa :) lekarz obstawia dziewczynkę!!!! Jest zdrowiutka,mierzy 63mm i termin przesunął się na 5 sierpnia. Przypominam, że mam w domu dwóch synów stąd radość jest niedoopisania :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, polkosia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Kasiaja, nesssssa, lu.iza, agania, Leticia, niedograna, Zuuziia, justyna14, Existenz, myszeczka89, katka/85, Carolline, chabasse, Eilleen, Patti_MG lubią tę wiadomość

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola super :) ja z jednej strony chciałabym dziewczynkę (siostra i brat mają synów, więc dziewczynka to by była miła odmiana), mąż jak to mąż, syna chciałby. A z drugiej strony synka też chciałabym, a później córkę i zawsze starszy brat by jej pilnował :D Ale tak gdybać to sobie mogę :D
    Do moich badań jeszcze 18 dni.... cała wieczność!

Z innej beczki, dzisiaj mam apetyt jak smok :P 2 bułki zjedzone, batonik, pączek, jogurt... został mi do 15 tylko jeden jogurcik :D

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też siedzę już głodna w pracy. Wszystko zjadłam co miałam. :D :D

Chyba jak będę miała chwilę to muszę się wybrać po nowy stanik. Bo mój spadochron robi się już za mały . :O

Iva79 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jakoś kiepsko sie czuję, dziwnie brzuch mnie boli.

O stanik ja tak samo potrzebuje nowy, ten mnie ciśnie zwłaszcza ten drut pod biustem a rozmiar już ze dwa do przodu ;D

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja też siedzę już głodna w pracy. Wszystko zjadłam co miałam. :D :D

Chyba jak będę miała chwilę to muszę się wybrać po nowy stanik. Bo mój spadochron robi się już za mały . :O
    Ja już sobie kupiłam, zawsze nosiłam B, a teraz pani dała mi D!!!! Nigdy takiego nie miałam :D

Chyba mam niedobór magnezu... cały dzień trzęsie mi się oko, musi mąż mi jakiś zakupić...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Dziewczyny które biorą luteine podjezykowo, czy Wam też tak się chce po niej bełtać? No masakra, a i żołąd boli mnie zawsze po rozpuszczeniu tego świństwa
    No ja tak miałam- na ostatniej wizycie poprosiłam o dopochwową bo już na sama myśl o tabletce było mi strasznie niedobrze.I teraz jest ciut lepiej..

17u96iyeyg94k79c.pngiv09ej28xdie32dv.png
    Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
    Moje serduszko Olcia 12.03.2014
    Aniołek [*] 6 tc 2011
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Ja już sobie kupiłam, zawsze nosiłam B, a teraz pani dała mi D!!!! Nigdy takiego nie miałam :D

Chyba mam niedobór magnezu... cały dzień trzęsie mi się oko, musi mąż mi jakiś zakupić...
    Całą pierwszą ciążę brałam magneb6 po 6 tabletek dziennie na rozkaz kardiologa, bo często mdlałam i mnie gin wysłała pod przymusem do kardio, całą ciążę byłam pod kontrolą magnez potas i jeszcze cos tam musiałam brac, chyba wszystkie możliwe badania miałam zrobione, włącznie z holterem.
    A stanik to ja z b przeszłam do G w ciągu jakiś 3miesiecy :o teraz nie widzę różnicy, może jak skończę karmić syna to coś się zmieni

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuleczek wrote:
    No ja tak miałam- na ostatniej wizycie poprosiłam o dopochwową bo już na sama myśl o tabletce było mi strasznie niedobrze.I teraz jest ciut lepiej..
    O! O tym nie pomyślałam, powiem mojej gin na najbli wizycie! Bo serio spać nie mogę przez ten ból żołądka

Szkołę rodzenia polecam! U nas była darmowa w szpitalu:) pomijając mity dotyczące kp to było super, nawet po porodówce mogliśmy pochodzić żeby sobie zobaczyć gdzie co i jak

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyżby same dziewczynki miały nam sie urodzić w sierpniu? :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co tam za obgadywanie nas odchodziło u testerek? ;) Może ktoś w skrócie napisać ocb? ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • dusia89 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Dzidzia ma prawie 7 cm a dokładnie 6.91 cm . wszystko w porządku. Na 70 % znam płeć :)) Dziewczynka: ))

Kasiaja, agania, Leticia, nick nieaktualny, niedograna, Zuuziia, lu.iza, nick nieaktualny, myszeczka89, katka/85, Existenz, chabasse, Patti_MG lubią tę wiadomość

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać sierpień bardzo kobiecy będzie... :-) zobaczymy czy się utrzyma ten trend czy za 2-3 tyg nie okaże się że jednak któraś z dziewczynek będzie chłopcem

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje biustonosze też za małe :P|
    a ja się czuję bardzo podobnie jak w pierwszej ciąży z córką to pewnie i znowu córka będzie. Mąż chciałby syna, a ja sama nie wiem. Z jednej strony fajny byłby syn, chociaż parki są przereklamowane :P a z drugiej strony mam ubrania po córce, mogłyby mieć razem pokój :P

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ