X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dzisiejsze wizyty ;)

Szkołę rodzenia polecam :)

Zuuziia lubi tę wiadomość

• chabasse Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także polecam szkole rodzenia. Bardzo duzo sie dowiedziałam i dzięki temu jakoś mniej stresu było przy obsłudze pierwszego dzieciątka. Heh.. Noni kupę różnych gadżetów otrzymaliśmy.. Kocyki, kremiki, skarpeteczki itp.

Zuuziia, polkosia lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi najbardziej podobały się zajęcia z noszenia i przebierania noworodka. Trening był na lalkach :) Myślałam, że się zleję z radości jak patrzyłam na skupienie mojego męża jak chodził z tą lalą :D Ale przydało mu się, potem sobie świetnie radził i wcale się nie bał.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    12 tydzień 4 dzień - 6 lutego

Również mam 6.02 ;-) u mnie to będzie równo 12 tydz

kozalia lubi tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, dzidziuś żyje, nie poszkodzily mu moje choroby ufff. Dziś z USG 12t2d, 6 cm od główki do dupki. W czwartek USG 1 trymestru, pappa nie robię.
    Do szkoły rodzenia chciałam iść w pierwszej ciąży, ale nie mogłam że względu na skurcze. W tej się już nie wybieram.
    Odetchnęłam :D

Leticia, justyna14, agania, PLPaulina, kozalia, polkosia, myszeczka89, Lavendova, Kasiaja, niedograna, Existenz, katka/85, Carolline, nadine24, chabasse, Eilleen, Patti_MG lubią tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia super, że wszystko ok :)

lu.iza lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najchętniej bym już poszła, ale trzeba czekać do środy :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • pola123 Znajoma

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem taka szczęśliwa :) lekarz obstawia dziewczynkę!!!! Jest zdrowiutka,mierzy 63mm i termin przesunął się na 5 sierpnia. Przypominam, że mam w domu dwóch synów stąd radość jest niedoopisania :)

d'nusia, PLPaulina, polkosia, kozalia, Lavendova, Kasiaja, nesssssa, lu.iza, agania, Leticia, niedograna, Zuuziia, justyna14, Existenz, myszeczka89, katka/85, Carolline, chabasse, Eilleen, Patti_MG lubią tę wiadomość

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola super :) ja z jednej strony chciałabym dziewczynkę (siostra i brat mają synów, więc dziewczynka to by była miła odmiana), mąż jak to mąż, syna chciałby. A z drugiej strony synka też chciałabym, a później córkę i zawsze starszy brat by jej pilnował :D Ale tak gdybać to sobie mogę :D
    Do moich badań jeszcze 18 dni.... cała wieczność!

Z innej beczki, dzisiaj mam apetyt jak smok :P 2 bułki zjedzone, batonik, pączek, jogurt... został mi do 15 tylko jeden jogurcik :D

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też siedzę już głodna w pracy. Wszystko zjadłam co miałam. :D :D

Chyba jak będę miała chwilę to muszę się wybrać po nowy stanik. Bo mój spadochron robi się już za mały . :O

Iva79 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jakoś kiepsko sie czuję, dziwnie brzuch mnie boli.

O stanik ja tak samo potrzebuje nowy, ten mnie ciśnie zwłaszcza ten drut pod biustem a rozmiar już ze dwa do przodu ;D

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja też siedzę już głodna w pracy. Wszystko zjadłam co miałam. :D :D

Chyba jak będę miała chwilę to muszę się wybrać po nowy stanik. Bo mój spadochron robi się już za mały . :O
    Ja już sobie kupiłam, zawsze nosiłam B, a teraz pani dała mi D!!!! Nigdy takiego nie miałam :D

Chyba mam niedobór magnezu... cały dzień trzęsie mi się oko, musi mąż mi jakiś zakupić...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Dziewczyny które biorą luteine podjezykowo, czy Wam też tak się chce po niej bełtać? No masakra, a i żołąd boli mnie zawsze po rozpuszczeniu tego świństwa
    No ja tak miałam- na ostatniej wizycie poprosiłam o dopochwową bo już na sama myśl o tabletce było mi strasznie niedobrze.I teraz jest ciut lepiej..

17u96iyeyg94k79c.pngiv09ej28xdie32dv.png
    Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
    Moje serduszko Olcia 12.03.2014
    Aniołek [*] 6 tc 2011
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Ja już sobie kupiłam, zawsze nosiłam B, a teraz pani dała mi D!!!! Nigdy takiego nie miałam :D

Chyba mam niedobór magnezu... cały dzień trzęsie mi się oko, musi mąż mi jakiś zakupić...
    Całą pierwszą ciążę brałam magneb6 po 6 tabletek dziennie na rozkaz kardiologa, bo często mdlałam i mnie gin wysłała pod przymusem do kardio, całą ciążę byłam pod kontrolą magnez potas i jeszcze cos tam musiałam brac, chyba wszystkie możliwe badania miałam zrobione, włącznie z holterem.
    A stanik to ja z b przeszłam do G w ciągu jakiś 3miesiecy :o teraz nie widzę różnicy, może jak skończę karmić syna to coś się zmieni

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuleczek wrote:
    No ja tak miałam- na ostatniej wizycie poprosiłam o dopochwową bo już na sama myśl o tabletce było mi strasznie niedobrze.I teraz jest ciut lepiej..
    O! O tym nie pomyślałam, powiem mojej gin na najbli wizycie! Bo serio spać nie mogę przez ten ból żołądka

Szkołę rodzenia polecam! U nas była darmowa w szpitalu:) pomijając mity dotyczące kp to było super, nawet po porodówce mogliśmy pochodzić żeby sobie zobaczyć gdzie co i jak

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyżby same dziewczynki miały nam sie urodzić w sierpniu? :)

d'nusia lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co tam za obgadywanie nas odchodziło u testerek? ;) Może ktoś w skrócie napisać ocb? ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • dusia89 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Dzidzia ma prawie 7 cm a dokładnie 6.91 cm . wszystko w porządku. Na 70 % znam płeć :)) Dziewczynka: ))

Kasiaja, agania, Leticia, PLPaulina, niedograna, Zuuziia, lu.iza, d'nusia, myszeczka89, katka/85, Existenz, chabasse, Patti_MG lubią tę wiadomość

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać sierpień bardzo kobiecy będzie... :-) zobaczymy czy się utrzyma ten trend czy za 2-3 tyg nie okaże się że jednak któraś z dziewczynek będzie chłopcem

d'nusia, jej odbicie lubią tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje biustonosze też za małe :P|
    a ja się czuję bardzo podobnie jak w pierwszej ciąży z córką to pewnie i znowu córka będzie. Mąż chciałby syna, a ja sama nie wiem. Z jednej strony fajny byłby syn, chociaż parki są przereklamowane :P a z drugiej strony mam ubrania po córce, mogłyby mieć razem pokój :P

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ