X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o mały brzuch to spójrzcie na Lewandowska :D ostatnio przeczytałam że kampanie 4f nowej kolekcji robiła w 5 msc ciąży, także dużo zależy od organizmu matki też :D
    Marcela wyglądasz super :D zresztą Kurde wszystkie super wygladacie :)

Mój nie kaszlal nic a nic podczas drzemki <3 wi3c żebym nie mogła mieć za dobrze dałam mu syrop wykrztusny zgodbie z zaleceniami ;)

Plpaulina ja ćwiczyłem z małym na macie w każdej pozycji machalam grzechotkami pokazywała książeczki :) te ćwiczenia wzmacniające po porodzie to max15min pracy dziennie:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2020, 15:44

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia dzisiaj q faktach widziałam info że w Wiedniu zamknęli szkołę bo jedna z nauczycielek ma podejrzenie koronawirusem!

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to raczej przyda się Najpierw wizyta u fizjo bo trochę tych przypadłości się nazbierało. A ja nie lubię strugać z siebie specjalisty i udawać że wiem co jak robić.
    I Tutaj u mnie najgorzej z wybraniem się do kogoś takiego ..

My mieliśmy jechać w kwietniu na urlop. A teraz jak patrzę na tego wirusa to raczej się nie wybierzemy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Natalia dzisiaj q faktach widziałam info że w Wiedniu zamknęli szkołę bo jedna z nauczycielek ma podejrzenie koronawirusem!

Tak ale wytestowana i negatywne. W Wiedniu poki co wszystkie przypadki negatywne. Jakas para z Tyrolu potwierdzona ale w dobrym stanie niegoraczkuja, reszte testowano i negatywne. Tu przygotowani sa dosc dobrze, centrum epidemiologiczne jest w moim szpitalu gdzie ide rodzic 😀 Mysle jednak ze nie w tym samym budunku.

My jedziemy w sierpniu do Italii 😀😀😀

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie nie cwiczylam po Emilii, jak sie zebralam to mi test wyszedl. Tym razem postaram sie cos poruszac bo lato to jakos na plazy trzeba wygladac 😀 Troche mnie przeraza wizja urlopu z 4 dzieci w tym 2 maluchy, cos chyba sobie nie wypoczne he he

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plpaulina są programy darmowe, Angelika pióro ma plan po porodzie bezpieczny i na stronie dla dobrego samopoczucia są bezpieczne dla kobiet ćwiczenia i plany treningowe. Jeżeli nie masz możliwości podjechać nigdzie to te dwie dziewczyny dobrze robią robotę ;)

My planujemy wakacje we wrześniu dopiero

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam że po Hani przy spojeniu jakiś czas nogi nawet nie mogłam podnieść. 🤦‍♀️

I teraz jak to ogarnąć z dwoma maluchami w domu. 😲
    Ale coś muszę pomyśleć. ☺️☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2020, 07:21

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czym teraz bawią się Wasze dzieci? Macie jakieś fajne zabawki, które zainteresują na dłużej? Filip niczym się nie bawi dłużej jak minuta, już mi brakuje pomysłów, co z nim robić.
    Wczoraj zrobiłam mu piasek z mąki i oleju, ale dom był cały tym uwalony, sprzątanie tego to była masakra, ale miałam chociaż chwilę spokoju.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w sumie ostatnimi najwiekszymi hitami jest zestaw sprzatajacy (Mia od soboty tylko.odkurza, myje podlogi, zamiata😂) no i nieprzerwanie puzzle drewniane, plus kuchnia, bo tam tez dosyc czasu spedza... no i jeszcze do niedawna sporo czasu spedzala w nasenie z kuklami

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilia to chyba najbardziej lubi byc w naszej kuchni, wyciaga zakupy z torby i podaje, wyciaga naczynia ze zmywarki i podaje, przysuwa sobie krzeslo do blatu i tam urzeduje 😀 Najbardziej to chyba sztucce uwielbia 😀 A tak to w sumie nie ma jakis ulubionych zabawek, tez zamiata sprzata probuje malowac, czesze lale, bawi sie z Niki w chowanego albo sie gonia po chacie, klockami tez ale tak raczej kreatywnie niz budowanie wież i takie tam. Generalnie caly dzien jest zajeta i ja jej nie musze zabawiac, ostatnio jak jest tata to wisi na nim 🙏 Moze jakos przezyje beze mnie te kilka dni.

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mysle o zakupie kasy fiskalnej hm

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jest ostatnio anty na zabawki, mógłby non stop tańczyć albo na rękach być jak tylko wejdę do kuchni, jak nie usiądę z nim na macie to zabawek nie tknie a tak to drewniany pociąg z klockami, książeczki i ostatnio auta polubił i ogólnie drewniane klocki, bierze lyzke duża do nalewania zupy i nią przesypuje klocki, nie wiem o co chodzi ale jak dostanie do łapek jakieś pojemniki czy pudełka to pierwsze co to ściąga skarpety i tam je pakuję i później milion razy mu je zakładam.
    U mnie szpital w domu, rano do Stasia dołączył mąż. Mały już nie wymiotuję, wczoraj robił tylko brzydkie kupy ale za to mąż umierający jak to facet więc tylko czekam aż u mnie się zacznie 😩

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabawki i siedzenie nad nimi to już od dawna Hani nie interesuję.

Cały czas znajduję sobie zajęcie. I od dłuższego czasu już w sumie ma swoje ulubione zabawy.
    - sprzątanie
    - kuchnia
    - czesanie mnie lub lalek, ostatnio też pies dołączył do tego grona
    - tablica magnetyczna : biega od niej do lodówki i zamienia
    - makarony lubi przesypywać w pojemnikach
    - zmywarka
    - takie klocki do nawlekania na sznurówkę

Takie typowe zabawki to tylko na chwilę. 😊
    Ale czasami ma takie dni obsesji na punkcie jakieś zabawki. Ostatnio kilka dni z rzędu kazała mi układać puzzle i coś tam sama próbowała.
    Z tatą to oczywiście lego duplo - ale tutaj sądzę, że najwięcej z tego frajdy to ma jednak tata.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2020, 13:28

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bawi sie autami, warsztatem sCzeniaczka, ma hipciowoz przy którym każe nam tańczyć, klocki lego duplo, każe nam budować, potem rozwala wszystko, ale też jak coś zbudujemy to udaje że to auta albo samoloty, nawet jak to 3 klocki razem :p
    Do tego kredki codziennie, te gazetki Fisher Price, zadania rozwiązujemy. Drewniane klocki to chwila zabawy coś poukłada i chowa do pudełka ..
    Książeczki pod dnia chce żeby mu czytać albo szukać zwierzątek w nich nie czytając ;)
    Aaa.. No i szukanie par w memorkach, też dzień w dzień. Mamy z 20par, rozkładamy na łóżku obrazkiem do góry i szuka par :) puzzle każe mi układać, sam nie umie :)

• e_mii Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ostatnio bawi się lalkami barbie (starszej siostrze podbiera) i ich samochodem, układankami magnetycznymi, zwierzątkami/ figurkami z bajek. W sumie wszystkim co znajdzie u siostry. Jej zabawki mogłabym spakować i wynieść, pewnie nawet by nie zauważyła.

Dziewczyny, Natalia usunęła konto? Mam nadzieję, że z jej malutką nie dzieje się nic złego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2020, 19:07

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze faktycznie usunęła, oby z malutką było wszystko dobrze. Mocno trzymam za nich kciuki.

Zainwestuję w tablicę magnetyczną dla małego, może się zainteresuje.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Natalia odezwij się do nas!!

Czy jest tu jakieś dziecko które już nie spi w dzień czy tylko moja zrezygnowała z drzemki?

Byłam dzisiaj na wizycie u mojego lekarza, ciąża wygląda na sporo młodszą niż wynika z daty okresu, bo miałam 10 stycznia a ciąża wygląda na około 4-5 tydzień. Ale powiedział że wygląda to dobrze. Dostałam euthyrox i duphaston, i mam znów 9 marca się pojawić bo może będzie już serduszko. No i znowu mam złe przeczucia, jakoś wydaje mi się że powinno już być widać to serduszko, ale pewnie szukam dziury w całym, mam lekarza który na pewno powiedziałby mi gdyby było coš nie tak...

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka mówiłaś że masz długie cykle, jakby tak policzyć to by się nie zgadzało z wiekiem z usg, że owu było późno po prostu?

Faktycznie Natalia usunęła konto.. Kurde. A właśnie przeczytałem że w Wiedniu ma potwierdzony przypadek koronwirusa, jakaś rodzina która była we Włoszech.. W Niemczech 40 przypadków. Ciekawe kiedy u nas będzie.. jeszcze z tydzień Albo dwa maks.. przecież mnóstwo ludzi było na nartach teraz.

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta jak by to policzyć mniej więcej to by się mogło zgadzać, owu chyba miałam na początku lutego bo jednego dnia brzuch mnie bolał.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Marta jak by to policzyć mniej więcej to by się mogło zgadzać, owu chyba miałam na początku lutego bo jednego dnia brzuch mnie bolał.
    U mnie ciąża młodsza o tydzień.
    I też schizowałam jak nic nie było na usg chociaż wiedziałam, że owulację mam bardzo późno. 🤦‍♀️

‹‹ 2369 2370 2371 2372 2373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ