X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta mówisz tylko o ginekologu. Ja mam wizytę co 3 tyg.
    + Laboratorium + Diabetolog + endokrynolog + hematolog. ☺️

Chciałabym chodzić tylko do ginekologa. To by był luksus.

A mnie tych wizyt wychodzi trochę w miesiącu a Hania sama w domu nie zostanie.
    Do tego sporo rzeczy trzeba też ogarnąć - remont, zakupy wyprawkowe, pranie i co najgorsze prasowanie. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2020, 11:27

• pumka1990 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie u Was nie było, ale byłam na szkoleniu w Krakowie. Marcin został pierwszy raz z Emilem sam na dłużej... A dokładniej na 2.5 dnia ;) będę za 15 minut w domu... Zobaczymy co i jak :)

P.S. pięknie wyglądacie w tych ciążach :)

P.S. martwię się maluszkiem Natalii :(

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• e_mii Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, bardzo fajna opcja. Mała się przyzwyczai, w razie jakiejś infekcji bez problemu ją sobie zostawisz w domu, a później będzie łatwiej. Szczególnie, że z bobasem też co chwilę jakieś szczepienia, a z noworodkiem i dwulatką pewnie ciekawie by to wyglądało :)

Moja mała chodziła tydzień do żłobka i znowu zostajemy w domu z paskudnym katarem i kaszlem :/

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też myślę co tam u Natalii i dlaczego się nie odzywa

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się martwię. ☹️ Ta cisza nie jest fajna.

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania pisałaś o kaloszach. Jakie kalosze polecacie? Taki maluch się nie zabija w nich? My z zimowych niewygodnych właśnie przeszliśmy na Emelki. Różnica niesamowita. Biega jak postrzelona. Ale one nie na taką breję jak teraz.

Ja wróciłam do żywych po zapaleniu nerek... kolejny antybiot mam nadzieję ostatni.

Miałam wizytę domową bo gorączka już 39.4 a lekarka nie znała antybiotyku Zinnat i w ogóle nie znała substancji czynnych w lekach oprócz doxycykliny... m a s a k r a

Dobrze że na telefonie ciotka lekarz i jej w zasadzie podyktowała receptę...
    Koszt wizyty 279zł.........

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 12:37

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jako pierwsze kalosze mieliśmy demar z wyjmowanym bucikiem welnianym i po raz drugi nie zdecydowałam się na ich zakup.
    Były wysokie i właśnie miałam wrażenie, że Hani średnio wygodnie.

Teraz kupiliśmy inne. Ale kurde nie wiem jakie 😆 zerkne. To śmiga jak szalona. Spokojnie może kucać i wstać. Nie widzę żeby jej przeszkadzały podczas latania.

I tak na wiosnę poszlooooo kasy 🤣 kalosze, półbuty emelki i adidasy Nike. 👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 14:56

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam kalosze z Befado z ocieplaczem wyjmowanym więc na chłodniejsze dni też są super. Po zakupie Filip pół dnia nie dał sobie ich w domu zdjąć, więc wydaje mi się, że mu w nich wygodnie 🙂
    My mamy jeszcze trochę śniegu więc chodzimy w butach zimowych, ale zdecydowałam sie kupić małemu adidasy z Geoxa i są super. Emele są świetne, ich buty bardzo mi się podobają.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej wy już adidaski kupilyscie? Ja jeszcze nie myślałam o wiosennych butach :D od ziemi jeszcze ciągnie zimnem mam wrażenie bo sama na zimę miałam albo kozaki albo takie górskie buty i kozaki spakowalam i chodzę w jesiennych ale zimno mi w stopę na spacerze :)
    W styczniu mu jesienne bobuxy pasowały może jeszcze wejdzie. A tak w połowie albo pod koniec marca podjadę po adidasy jakieś żeby jak najdłużej mu pasowały chyba :) kaloszy nie kupuje, jakoś nie ma okazji na kałuże jeszcze a jakieś mam z cocodrillo po kuzynka nieużywane chyba..

A jaka macie czapkę przejściowa? Możecie podrzucić jakis link? Bo cienka bawełniana to za cienka a zimowa za ciepłą już.. Ale nie wiem jaka kupić przejściowa :D
    Młody dzisiaj pierwszy dzień w żłobku, poszedł szybko do sali, nawet się nie obejrzał na mnie a jak go odbieralam to nie specjalnie chciał iść :D

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciągu dnia jest po 10-15° i ja już nie chodzę w butach zimowych i Hania też. 😊

A kalosze to u Nas najczęściej używane buty. Tylko my to spacer 2x dziennie. 😊

Czapki, opaski, turbany - wszystko co ja głowę można włożyć to Hania kocha. Mamy tego całe pudło. Smyk, h&m, adidas, handmade.

Na zimową to już troche bywało ciepło. Zależy czy wieje czy nie.
    Tak to bierzemy po prostu jesienną czapkę. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2020, 07:09

• squirrel Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę, bo u nas tylko czapki zawiązywane pod brodą zostaną na głowie a wszystko pozostałe w ciągu 3 sekund leży na podłodze. Też mam pełno opasek, turbanów, kokardek i niestety nie chce w tym chodzić, a szkoda bo tak ładnie wygląda 🙁

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie inwestuję w czapki, bo Filip ich nienawidzi i zaraz ściąga. Ma raptem dwie 😁😁😆😆

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra wczoraj powiedziała mi, że jest w ciąży ❤️ ma termin na wrzesień, jest już po dwóch wizytach u lekarza, serduszko pięknie bije, głęboko wierzę, że tym razem będzie wszystko dobrze. Narazie wiem tylko ja, bo boi się jeszcze mówić reszcie rodziny.

Marta..a, edytkaa93, nesssssa, pumka1990, Eilleen lubią tę wiadomość

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy to tak Dobrze, Hania nawet by po domu w czapce chodziła. A ostatnio nawet psa chcę w nie ubierać. 🤣🤣🤣

Za to jest na "nie" - na bluzy z długim rękawem.
    Ale juz te czapki ze sznurkami to ściąga. 😵

A ja nie mam już pomysłu na gotowanie dla Hani. 🤦🏻‍♀️
    Jak soi potrafimy unikać. Tak jajek średnio. 🤦🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2020, 13:07

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja nie wiem czy to tak Dobrze, Hania nawet by po domu w czapce chodziła. A ostatnio nawet psa chcę w nie ubierać. 🤣🤣🤣

Za to jest na "nie" - na bluzy z długim rękawem.
    Ale juz te czapki ze sznurkami to ściąga. 😵

A ja nie mam już pomysłu na gotowanie dla Hani. 🤦🏻‍♀️
    Jak soi potrafimy unikać. Tak jajek średnio. 🤦🏻‍♀️

można zastępować jajko bananem w słodkim i siemieniem lnianym w wytrawnych dniach. Tak sobie weganie radzą i ja też żeby nie dawać jajek wszędzie. Są jeszcze inne zamienniki.

PLPaulina lubi tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz, dzięki. 👍😊

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiennikiem jajka jest jeszcze aquafaba 🙂

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie czapki tylko i ta druga tylko awaryjnie jakby pierwsza się gdzieś zapodziala :)
    Ubranke i pieluch mam tyle za zdarza mi się szukać na suszarce czy coś wyschlo :D A i tak mam wrażenie że pelno tego :) teraz wymieniam 86 na 92 więc jakoś więcej tego wszystkiego. Bo coś tam w praniu coś mimo tego samego rozmiaru jest wieksze/mniejsze.

Z dietą to nie wiem, cieszę się że mojemu dziecko przeszło wszystko :)
    Drugi dzień przedszkola, mniej kataru już nawet w domu. W żłobku ponoć nic. Może dotrwa do piątku:D

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta juz rozm 92 macie? Mój caly czas 80 jak jakieś mniejsze rozmiarówki typu pepco to 86 czasami. Trzymam kciuki żeby wytrzymam jak najdłużej bez choroby 🙂
    Dziewczyny czy któras z Was ma może wózek firmy quinny? Chodzi mi konkretnie o model quinny hubb bo trafiła mi się werdja rok po roku nowa tylko był wyciągnięty na wystawę do zdjęć na około 2 tyg i jakoś mnie korci żeby go kupić ale nie znam żadnych opinii. Albo może znacie jakieś opinie o tym modelu

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nosi 98. 😊 Z h&m tylko 92.

U nas bezwzględny zakaz: kiwi, soja, jajka, kurczak. I uważać z cukinią. 😊

Np lecytyna sojowa jest w wielu produktach jak np mm. 🥴

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2020, 19:04

‹‹ 2371 2372 2373 2374 2375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ