Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Plpaulina 98? Przecież to są ubranka na 3 lata ale mój zwolnił z rosnieciem na szczęście, 86 z pepco ledwo dopinam body, a spodenki ma już za krótkie, 92 body że smyka są takie na styk w sumie ale 98 już chyba nie ma sensu kupować bo w wakacje to już bluzeczki a nie body. W 86 mogę zapiac na długość ale ma za krótkie rękawy.
Mam ubranka z pepco, cocodrillo i smyka tylko więc nie wiem jak h&m wypadają teraz. Pepco mam blisko u na szybko kupuje jak mi czegoś brakuje, że smyka mam co jakiś czas rabat to w promocji coś kupię, a cocodrillo moja mama nadal łapie promocję
Najlepsze jest to że nadal pasuje mu kurtka zimowa z cocodrillo na 80, a body czy spodenki ma 92, już nie wiem czy ta kurtka ma zła rozmiarowke czy co
Kurczak? Można mieć uczulenie na kurczaka? Koleżanki synek miał jeszcze gluten, kukurydzę, laktoze.. To dopiero miała masakre. Kojarzę że na sprawdzanie czy alergia minęła była w szpitalu i tam miał podawane pod kontrolą lekarzy kolejne produkty tak gdzieś jak miał 4 lata chyba6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyJa nie sugeruje się tym na jaki wiek jest dane ubranie.
Jeśli widzę, że już wyrasta to czas na większe. 😊 ale niska Hania nie jest i to fakt. 😊
To pewnie kwestia rozmiarówki danego sklepu.
Też roznie czasami wypada z poszczególnymi częściami garderoby.
Bo Hania wysoka ale chudzinka.
Ja nie lubię pepco akurat więc średnio wiem jaki rozmiar by nosiła z tego sklepu. 😊
Na testach mieliśmy z tego co pamiętam różne alergeny badane: mięso kurze, drób, indyk, wieprzowina, dorsz 😊 Białko jaja, żółtko jaja. 🤔 hmm ryż, soja, orzechy..
I pewnie coś by się jeszcze znalazło..
U nas to po kurczaku Hania strasznie wymiotuję. 🤦🏻♀️
A jajek to od rozszerzania diety za bardzo nie chciała jeść. 🥴
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 02:12
-
Squirell Wow podziwiam!
Mój uwielbia jajecznicę na śniadanie z dwóch jajek wciąga, gotowane to różnie czasem zje samo zoltko, czas3m samo białko.. A czasami nie tknie. Raz zrobiłam z majonezem połówki+ szczypiorek to zjadł całe dwa, tylko mu majonez zgarnelam.
Ja też się nie sugeruje, przestałam jak się urodził i zbierałam mu body na 3msc a nie dla noworodka bo 56 było za małe i startowała z 62-68. Tylko mój wydaje się całkiem duży i chyba w grupie jeden chłopiec jest sporo większy tylko, reszta nawet jak wzrostowo podobna to np są chudsi. Chociaż jego 11,5kg to nie jest jakoś dużo i generalnie jest szczupły tylko ten mleczny brzusio ma6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualnyHej, długo mnie nie było, ale czasem podczytywałam. Widziałam Marta, ze pytałaś ile mamy już w tym roku opieki wybranej - my, licząc z aktualnym zwolnieniem do końca tyg, mamy 16 dni. Wychodzi średnio ponad 5 dni na miesiąc- mam nadzieje, ze to już nasza ostatnia infekcja w marcu u nas na szczęście jak coś się pojawia, to tylko ropny katar.
Chciałam zapytać, czy Wasze dzieciaczki korzystają już z takich małych stolików i krzesełek? Myśle o takim, bo Ola ma fazę kredki, ale jest dosyć drobna, nie wiem czy znajdę coś w odpowiednim rozmiarze dla niej, żeby miała prawidłowa pozycje, tzn dotykała stopami podłogi i miała kąt prosty w kolanach. Możecie coś polecić? Mammut z ikei mi chodzi po głowie. -
Podpinam się pod pytanie Kozalii, bo tez chcemy małemu kupić stoliczek i krzesełko. Oglądałam na stronie Ikei krzesła mammut i kritter.
U mnie znowu pada śnieg, co za pogoda 🙄🤪
W radiu słyszałam o pierwszym przypadku koronawirusa u nas, teraz to już ludzie całkiem oszaleją. -
My krzesełko takie https://sklep.kukumag.com/produkt/zestaw-od-1-do-5-roku-zycia/
tylko bez dziur, bo zamówione u znajomych. Te ze sklepów to cena taka, że parskam śmiechem...
Ale czekamy własnie aż zrobią.
Stolik chyba zwykły kupimy z ikea bo mamy ten z pojemnikami ale trochę wysoki.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHania wczorajszą całą noc wymiotowała. Oby już dziś było lepiej. 🙏
Niby w dzień było ok. Cholerka może coś zjadła co nie toleruje? 🤔 Bo na grypę żołądkową to nie wygląda.
Ogólnie to zauważyłam, że jak muszę iść do lekarza to Hania źle się czuję. 🤣🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 21:28
-
nick nieaktualny
-
Plpaulina może jednak jelitowka tylko Hani szybko minęło? A jak Ty się czujesz?
A cy to jest taki ważne teraz ten stolik i krzesełko? Moje dziecko to tak 5-10min mąż i woli chodzić albo siedzieć na macie/podłodze a nie przy stoliku, takie fajne dopasowane itp to raczej jak już dostanie biurko i przyjdzie czas na odrabiania lekcji chyba? W Ikea jest biurko rosnące z dzieckiem ale dla nich jeszcze chyba za wysokie, no i krzesełko obrotowe z regulowaną wysokością itp. Chyba za mali są i z a szybko im się gabaryty zmieniają żeby dobrać coś idealnego
Mały kaszlal na drzemce w żłobku dzisiaj ale rano i po drzemce zero kaszlu. Kaszel mokry, więc zobaczę jak nic ale raczej jutro pójdzie do żłobka. Ostatni raz 5x był w w październiku, tak zawsze coś, albo chory, albo święto jakieś albo szczepieniebitp itd
Dot. Tak n prawda tu macie krzesełka i stoliki certyfikowane do żłobków i przedszkoli i możecie kupić jedne z tych mają przedziału do wzrostu. Ja zamawialam taka wiewiorke sensoryczna na roczek dla brata córki stąd, więc obsługują klientów indywidualnych. A produkty są pewne i bezpieczne dla dzieci
https://mojebambino.pl/3509-krzeselka-drewnianeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2020, 17:48
6cs: 08.2018 - synek
-
My mamy taki zestaw https://kidsmebel.pl/sklep/meble-dzieciece/model-k4-otwierany-stolik-i-krzeselka-z-szuflada/ u starszej, mała sobie wchodzi na krzesełko, posiedzi chwilkę i schodzi. W sumie przy stoliku nic innego dłużej nie robi. Maluje przy stole w swoim krzesełku do karmienia, inaczej latała by z kredkami. Też myślę, że takie dopasowane biurko i krzesełko to dopiero w wieku szkolnym.
Dzisiaj kupiliśmy małej fotelik do roweru. W sklepie pięknie przymierzała, a w domu jak mąż chciał się z nią przejechać, to jeden wielki krzyk... Mam nadzieję, że się przyzwyczai, bo przyczepki nie mam gdzie trzymać -
Podpinam się pod pytanie o fotelik rowerowy, chociaż i tak pewnie trzeba będzie rowerem pojechać do sklepu żeby sprawdzić czy pasuje. Ja myślałam tak od kwietnia jeździć rowerem do pracy, a małego do żłobka zawozić.. przed ciążą jeździłam w sezonie wiosenno-letnim czyli tak od kwietnia do września, za jeżdżenie rowerem mamy taki bonus, że się dostaje kanapkę+soczek tymbark
Nie że jestem taka super, do pracy jechałam 10min, a włączając żłobek może w sumie wyjdzie 15min bo mam go prawie po drodze6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualnyU nas to faktycznie musi być grypa zoladkowa. Za duży zbieg okoliczności, że zaraz po Hani ja czuję się źle. 🤢
Ja przechodzę to zdecydowanie gorzej niż Hania. Nie wiem czy to faktycznie zasługa u niej szczepienia na rotawirusy czy nie.
My też kupujemy fotelik rowerowy. Jesteśmy z mężem wielbicielami wycieczek. A Hania nie szczególnie polubiła przyczepkę.
Mąż to jest strasznym fanatykiem rowerowym. Ja to tylko nieświadomym użytkownikiem.
Z tego co udało mi się zapamiętać z jego gadania o fotelikach to ma w planach Thule lub britax.
Ale to dopiero wybierze z rowerem i Hanią.