X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plpaulina 98? Przecież to są ubranka na 3 lata :D ale mój zwolnił z rosnieciem na szczęście, 86 z pepco ledwo dopinam body, a spodenki ma już za krótkie, 92 body że smyka są takie na styk w sumie ale 98 już chyba nie ma sensu kupować bo w wakacje to już bluzeczki a nie body. W 86 mogę zapiac na długość ale ma za krótkie rękawy.
    Mam ubranka z pepco, cocodrillo i smyka tylko więc nie wiem jak h&m wypadają teraz. Pepco mam blisko u na szybko kupuje jak mi czegoś brakuje, że smyka mam co jakiś czas rabat to w promocji coś kupię, a cocodrillo moja mama nadal łapie promocję:D

Najlepsze jest to że nadal pasuje mu kurtka zimowa z cocodrillo na 80, a body czy spodenki ma 92, już nie wiem czy ta kurtka ma zła rozmiarowke czy co :D

Kurczak? Można mieć uczulenie na kurczaka? Koleżanki synek miał jeszcze gluten, kukurydzę, laktoze.. To dopiero miała masakre. Kojarzę że na sprawdzanie czy alergia minęła była w szpitalu i tam miał podawane pod kontrolą lekarzy kolejne produkty tak gdzieś jak miał 4 lata chyba :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nosi 92 ale ja spodnie, bluzy i sukienki szyję jej sama 🙂

Marta..a, pumka1990 lubią tę wiadomość

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie sugeruje się tym na jaki wiek jest dane ubranie.
    Jeśli widzę, że już wyrasta to czas na większe. 😊 ale niska Hania nie jest i to fakt. 😊

To pewnie kwestia rozmiarówki danego sklepu.
    Też roznie czasami wypada z poszczególnymi częściami garderoby.
    Bo Hania wysoka ale chudzinka.
    Ja nie lubię pepco akurat więc średnio wiem jaki rozmiar by nosiła z tego sklepu. 😊

Na testach mieliśmy z tego co pamiętam różne alergeny badane: mięso kurze, drób, indyk, wieprzowina, dorsz 😊 Białko jaja, żółtko jaja. 🤔 hmm ryż, soja, orzechy..
    I pewnie coś by się jeszcze znalazło..

U nas to po kurczaku Hania strasznie wymiotuję. 🤦🏻‍♀️
    A jajek to od rozszerzania diety za bardzo nie chciała jeść. 🥴

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 02:12

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Squirell Wow :D podziwiam!

Mój uwielbia jajecznicę na śniadanie z dwóch jajek wciąga, gotowane to różnie czasem zje samo zoltko, czas3m samo białko.. A czasami nie tknie. Raz zrobiłam z majonezem połówki+ szczypiorek to zjadł całe dwa, tylko mu majonez zgarnelam.
    Ja też się nie sugeruje, przestałam jak się urodził i zbierałam mu body na 3msc a nie dla noworodka :D bo 56 było za małe i startowała z 62-68. Tylko mój wydaje się całkiem duży i chyba w grupie jeden chłopiec jest sporo większy tylko, reszta nawet jak wzrostowo podobna to np są chudsi. Chociaż jego 11,5kg to nie jest jakoś dużo i generalnie jest szczupły tylko ten mleczny brzusio ma :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2020, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, długo mnie nie było, ale czasem podczytywałam. Widziałam Marta, ze pytałaś ile mamy już w tym roku opieki wybranej - my, licząc z aktualnym zwolnieniem do końca tyg, mamy 16 dni. Wychodzi średnio ponad 5 dni na miesiąc- mam nadzieje, ze to już nasza ostatnia infekcja w marcu ;) u nas na szczęście jak coś się pojawia, to tylko ropny katar.

Chciałam zapytać, czy Wasze dzieciaczki korzystają już z takich małych stolików i krzesełek? Myśle o takim, bo Ola ma fazę kredki, ale jest dosyć drobna, nie wiem czy znajdę coś w odpowiednim rozmiarze dla niej, żeby miała prawidłowa pozycje, tzn dotykała stopami podłogi i miała kąt prosty w kolanach. Możecie coś polecić? Mammut z ikei mi chodzi po głowie.

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpinam się pod pytanie Kozalii, bo tez chcemy małemu kupić stoliczek i krzesełko. Oglądałam na stronie Ikei krzesła mammut i kritter.
    U mnie znowu pada śnieg, co za pogoda 🙄🤪

W radiu słyszałam o pierwszym przypadku koronawirusa u nas, teraz to już ludzie całkiem oszaleją.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My krzesełko takie https://sklep.kukumag.com/produkt/zestaw-od-1-do-5-roku-zycia/

tylko bez dziur, bo zamówione u znajomych. Te ze sklepów to cena taka, że parskam śmiechem...
    Ale czekamy własnie aż zrobią.
    Stolik chyba zwykły kupimy z ikea bo mamy ten z pojemnikami ale trochę wysoki.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy właśnie mammut. I Hania nie dosięga stopami do ziemi gdy siedzi.

Ogólnie rozczarowana jestem. Chcemy teraz na wiosnę ten zestaw dać na ogród i jakiś już porządny kupić do pokoju dziewczyn.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, jak Hania nie sięga, to co dopiero moja kruszyna 🙄

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam to z Ikea po brata synku, jest bardzo wysokie. A stolik ms taki z tych najtańszych w Ikea nasz stary. Ale woli malować na stojąco:)

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jakąś kumulacja. ZUM, biegunka, gorączka a u lekarza okazało się też że czerwone gardło. Mała już śpi ze zmęczenia.A mnie męczą okropne mdłości...

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania wczorajszą całą noc wymiotowała. Oby już dziś było lepiej. 🙏

Niby w dzień było ok. Cholerka może coś zjadła co nie toleruje? 🤔 Bo na grypę żołądkową to nie wygląda.
    Ogólnie to zauważyłam, że jak muszę iść do lekarza to Hania źle się czuję. 🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 21:28

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nessa faktycznie cena kosmos 😱😱😱

Kurczę to nie wiem jakie kupić to krzesełko i stolik.

Zdrówka dla wszystkich maluchów 🙂

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo i do wymiotujacych dołączyłam dzisiaj ja.🤢 boże, kilka lat nie wymiotowałam. 😵😵😵

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2020, 15:02

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plpaulina może jednak jelitowka tylko Hani szybko minęło? A jak Ty się czujesz?

A cy to jest taki ważne teraz ten stolik i krzesełko? Moje dziecko to tak 5-10min mąż i woli chodzić albo siedzieć na macie/podłodze a nie przy stoliku, takie fajne dopasowane itp to raczej jak już dostanie biurko i przyjdzie czas na odrabiania lekcji chyba? W Ikea jest biurko rosnące z dzieckiem ale dla nich jeszcze chyba za wysokie, no i krzesełko obrotowe z regulowaną wysokością itp. Chyba za mali są i z a szybko im się gabaryty zmieniają żeby dobrać coś idealnego :D

Mały kaszlal na drzemce w żłobku dzisiaj ale rano i po drzemce zero kaszlu. Kaszel mokry, więc zobaczę jak nic ale raczej jutro pójdzie do żłobka. Ostatni raz 5x był w w październiku, tak zawsze coś, albo chory, albo święto jakieś albo szczepieniebitp itd :D

Dot. Tak n prawda tu macie krzesełka i stoliki certyfikowane do żłobków i przedszkoli i możecie kupić jedne z tych mają przedziału do wzrostu. Ja zamawialam taka wiewiorke sensoryczna na roczek dla brata córki stąd, więc obsługują klientów indywidualnych. A produkty są pewne i bezpieczne dla dzieci :)
    https://mojebambino.pl/3509-krzeselka-drewniane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2020, 17:48

• e_mii Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy taki zestaw https://kidsmebel.pl/sklep/meble-dzieciece/model-k4-otwierany-stolik-i-krzeselka-z-szuflada/ u starszej, mała sobie wchodzi na krzesełko, posiedzi chwilkę i schodzi. W sumie przy stoliku nic innego dłużej nie robi. Maluje przy stole w swoim krzesełku do karmienia, inaczej latała by z kredkami. Też myślę, że takie dopasowane biurko i krzesełko to dopiero w wieku szkolnym.

Dzisiaj kupiliśmy małej fotelik do roweru. W sklepie pięknie przymierzała, a w domu jak mąż chciał się z nią przejechać, to jeden wielki krzyk... Mam nadzieję, że się przyzwyczai, bo przyczepki nie mam gdzie trzymać :/

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my już mamy kalosze. Kupilam niskie Playshoes. Ula ma szeroka stope i wysokie podbicie. Kalosze dla niej super. Nie chciała ściągnąć.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emii jaki kupiliście?

W najbliższym czasie też chcemy kupić, bo bardzo lubimy z mężem jeździć na rowerze, a czy Filipowi się spodoba to zobaczymy. W zeszłym roku jeździliśmy z mężem na zmianę, bo z małym nie miał kto zostać 😁

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpinam się pod pytanie o fotelik rowerowy, chociaż i tak pewnie trzeba będzie rowerem pojechać do sklepu żeby sprawdzić czy pasuje. Ja myślałam tak od kwietnia jeździć rowerem do pracy, a małego do żłobka zawozić.. przed ciążą jeździłam w sezonie wiosenno-letnim czyli tak od kwietnia do września, za jeżdżenie rowerem mamy taki bonus, że się dostaje kanapkę+soczek tymbark :)
    Nie że jestem taka super, do pracy jechałam 10min, a włączając żłobek może w sumie wyjdzie 15min bo mam go prawie po drodze :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to faktycznie musi być grypa zoladkowa. Za duży zbieg okoliczności, że zaraz po Hani ja czuję się źle. 🤢
    Ja przechodzę to zdecydowanie gorzej niż Hania. Nie wiem czy to faktycznie zasługa u niej szczepienia na rotawirusy czy nie.

My też kupujemy fotelik rowerowy. Jesteśmy z mężem wielbicielami wycieczek. A Hania nie szczególnie polubiła przyczepkę.
    Mąż to jest strasznym fanatykiem rowerowym. Ja to tylko nieświadomym użytkownikiem.

Z tego co udało mi się zapamiętać z jego gadania o fotelikach to ma w planach Thule lub britax.
    Ale to dopiero wybierze z rowerem i Hanią.

‹‹ 2372 2373 2374 2375 2376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ