X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina u nas było w tamtym tygodniu podobnie, Staś zwymiotowal 3 razy i kolejnego dnia trochę więcej kup zrobił i po chorobie było, więc też myślę że to zasługa szczepienia że lekko to przeszedł. Za to mąż czuł się dużo gorzej i tylko on się zaraził, mi nic nie było.
    My też będziemy musieli na lato zaopatrzyć się w fotelik, myślałam że będziemy jezdzic latem we trójkę ale teraz to faceci sami będą robić sobie wycieczki a my z Laurą będziemy spacerować 😆 przyszedł mi dzisiaj wózek, zamawiany pod wpływem chwili i bez wcześniejszego oglądania, ale jestem zadowolona przynajmniej że względów wizualanych, zobaczymy jak się sprawdzi później, chociaż jak na podwójny wózek to jestem zaskoczona, że wygląda tak zgrabnie🙂 od jutra oficjalnie mogę rodzic, ciąża donoszona 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2020, 22:05

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela śliczne imię wybraliście dla małej 🙂🙂
    Za chwilę powitacie malutką, strasznie szybko te Wasze ciąże mijają.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Aniu, niestety nie każdemu to imię się podoba, nawet moj mąż nie był do końca przekonany, ale teraz już odpuścił, to samo moi rodzice, tata na początku też jakieś obiekcje miał, ale dosadnie oznajmiłam że to moja sprawa jak dam dziecku na imię i się skończyło. Nawet nie chce wiedzieć jak teściowa to skomentuje 😂 oj bardzo szybko to zleciało, pamiętam jak dopiero płakałam z przerażenia jak zobaczyłam dwie kreski na teście 😆

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2020, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola uwielbia siadać na takich małych krzesełkach, ale pewnie długo by nie usiedziala, wiec może faktycznie nie ma znaczenia na tym etapie czy będzie idealnie dopasowane... pomyślmy.

Ale dzięki Marta za link i podpowiedz, szukając „krzesełka żłobkowego” można faktycznie coś znaleść odpowiedniego dla takich maluszków :) Niektórzy „niezlobkowi” producenci sprzedają jedno krzesło które wg nich jest zarówno dla 1,5roczniaka, jak i 7latka 🙄

U nas jelitowa wyglądała tak samo, Ola zrobiła 2 wodniste kupki, a ja i mąż miałam zgona totalnego, jak nigdy wczesniej :/ obstawiam ze to dzięki szczepionce na rota.

Marcela, cudne imię :) chciałam tak nazwać córkę, ale mężowi się bardzo nie podobało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2020, 23:43

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Hej, długo mnie nie było, ale czasem podczytywałam. Widziałam Marta, ze pytałaś ile mamy już w tym roku opieki wybranej - my, licząc z aktualnym zwolnieniem do końca tyg, mamy 16 dni. Wychodzi średnio ponad 5 dni na miesiąc- mam nadzieje, ze to już nasza ostatnia infekcja w marcu ;) u nas na szczęście jak coś się pojawia, to tylko ropny katar.

Chciałam zapytać, czy Wasze dzieciaczki korzystają już z takich małych stolików i krzesełek? Myśle o takim, bo Ola ma fazę kredki, ale jest dosyć drobna, nie wiem czy znajdę coś w odpowiednim rozmiarze dla niej, żeby miała prawidłowa pozycje, tzn dotykała stopami podłogi i miała kąt prosty w kolanach. Możecie coś polecić? Mammut z ikei mi chodzi po głowie.
    Jest taki zestaw z Ikei stolik do tego dwa krzesełka. Ale pomimo tego że niskie są to Olek nie sięga do podłogi. A mammut jest jeszcze wyższy.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    A my już mamy kalosze. Kupilam niskie Playshoes. Ula ma szeroka stope i wysokie podbicie. Kalosze dla niej super. Nie chciała ściągnąć.
    Kupowałas stacjonarnie czy przez jakąś stronę?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fotelik kupiliśmy Hamax Amaze. Nie szukałam jakoś szczególnie. Pod wpływem pięknej pogody pojechaliśmy do sklepu i wybraliśmy z tego co było na miejscu, żeby nie czekać :)

Marcela, naprawdę piękne imię wybraliście :)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Kupowałas stacjonarnie czy przez jakąś stronę?

strona bosastopka.pl

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filipowi zrobiło się pęknięcie w kąciku ust, nie mam pojęcia dlaczego. Czym to można smarować? Któraś z Was może wie? Linomag zielony?

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a może od zimna to się zrobiło Filipowi? Nie mam pojęcia czym to smarować, ale chyba bym czymś to natluscila, może spróbuj tym linomagiem

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak delikatnie to linomag albo lanolina jak uzywalas przy karmieniu i masz :)
    A jak mocno to jest maść solcoseryl, tylko jest droga.

U nas katarek większy ale przezroczysty.. trochę bije się nocy i kaszlu. 5 dni to bardzo dużo jak na moje dziecko w żłobku, więc coś musi pójść nie tak :P

Kurczę Natalia nie miała mieć cesarki dzisiaj? Coś mi się 6.03 kojarzy.. ciekawe co u niej :(

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w żłobku przez tego koronawirusa żadne dziecko z objawami choroby. Katar, kaszel, stan podgorączkowy nie przekracza progu korytarza.
    Lekarz zwiększył swoj czas dyżuru. I kontroluję.

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma lekarza w żłobku, dzieci z temp po2yzej 37 to zawsze do domu wysylali więc nic nowego :D
    Nie dajmy się zwariować też. Katar nie jest objawem tego wirusa to samo odrazu kaszel. Jedyne co to sale są częściej myte i dezynfekowane. Zresztą ten wirus zaraża przed objawami więc takie pilnowanie nie ma większego sensu :)
    U nas też jest szatnia odrazu po wejściu, a pierwsze drzwi juz są na salę, nie ma korytarza wogole :D A jak piszesz że nie wpuszczają to co stoi opiekunka z ternonetrem w wejściu czy jak? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co wariować i w ogóle.
    Ale uczyc społeczeństwo, że chorzy ludzie powinni być w domu to już się powinno..
    Jak to dokładnie wygląda u Nas to jeszcze nie wiem, bo my z grypą żołądkową w domu. Tyle co mi tylko znajoma przekazała.

Mnie to trochę przeraża brak myślenia u ludzi.
    Jak poszłam do laboratorium to babka się chwaliła, że ma 40° i to dla niej normalne ze tam siedzi.
    Każdy wirus zaraża przed objawami i to żadna nowość. Ale też każdy rodzic widzi swoje dziecko i łatwo wychwycić kiedy zaczyna się coś dziać i żeby nie posyłać dzieci do żłobków czy przedszkoli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2020, 22:30

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia miała mieć cesarke chyba w poniedziałek 9.03 tak jakoś kojarzę. Martwię się o nią po tek ostatniej wiadomości która napisała.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co się dzieje z Natalią ? Bo ja trochę nie w temacie jestem

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chorzy ludzie muszą też wyjść na badania z domu, a jak sami mieszkają to po jakieś jedzenie czy do apteki, czy po głupi papier toaletowy albo wynieść śmieci..
    Zresztą sama Paulina piszesz że nie mogłabyś siedzieć na l4 w swojej pracy a nagle wszyscy inni mogą się zamknąć na tydzień dwa pomimo że czują się na siłach pracować? To jest mistrzowski tekst lekarzy, że po co ktoś do niego z katarem idzie jak by w domu został to by przeszło a tak z przychodni wyjdzie z grypa. No ale praktycznie nikt nie może ot tak sobie z katarem w domu poleżeć bez zwolnienia. Nie mówię że ta kobieta która widziałaś nie miała innej opcji ale pewnie to 40stopni to była bujda jedna wielka a Ty w to uwierzyłas, chciała sobie publikę ściągnąć na siebie o tyle :D

Squirell my chyba też nie wiemy, gdzieś na grupie marcowej napisała że mała nie rośnie chyba i skasował konto, u nas nic nie było. Ale może mnie ktoś poprawi?

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    A co się dzieje z Natalią ? Bo ja trochę nie w temacie jestem
    Konto usunęła. Dlatego się martwimy

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy wszystko ok z malutką.

• e_mii Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamiętam, to Natalia miała mieć 9.03 cc.

Niestety z tymi dziećmi w przedszkolach / żłobkach to nie da się tak łatwo na wejściu sprawdzić i odsyłać. Mi samej katar cieknie jak z zimnego wchodzę do ciepłego, a kaszleć można długo po infekcji. Nie wiem czy ktoś z gorączką puszcza dzieci, wydaje mi się że częściej ta gorączka łapie w ciągu dnia.
    My mamy dosyć luźną pracę pod względem wcześniejszego wyjścia czy zostania w domu, ale wiadomo, że są też takie dni, że po prostu musimy być w pracy i nie ma innego wyjścia jak wysłać kichające dziecko do żłobka. Niedawno też się cieszyłam, że z opieki nie korzystałam, a tu już mam 10 dni wybrane. Wszystko niestety wydaje się takie oczywiste i proste kiedy jeszcze nas samych nie dotyczy :/

v0o0onx.png
    z9pckld.png

‹‹ 2373 2374 2375 2376 2377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ