X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem coraz bardziej przerażona tym koronawirusem.. ☹️

• e_mii Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się boję tego wirusa. Najgorzej w przedszkolu i żłobku. Dopiero co się ferie u nas skończyły, nie dowiem się kto gdzie był...
    A w pracy nasz przełożony wrócił z Włoch, dwa dni normalnie przychodzil i dopiero teraz stwierdzili, że ma zostać 2 tygodnie w domu na ”kwarantannie”...

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka i nie ma sie co martwic w takim razie :)

Mnie też przeraża trochę żłobek ale z drugiej strony gdzieś czytałam, że w większości chorują mężczyźni, a nie kobiety i dzieci i wiążą to że szczepieniem na różyczke. Ale nie wiem gdzie to wyczytałam.. mąż znowu mówił że gdzieś widział że kobieta w ciąży zachorowała, a noworodek okazał się zdrowy.. Ale to nie wiem czy nie fake news bo tego nie widziałam.
    Dopóki nie ma u nas potwierdzonych przypadków jest w miarę bezpiecznie. Ważne żeby w pracy, czy na mieście myć ręce dokładnie i nie dotykać nimi tworzy, bo można się zarazić też przed oczy.

justa1509 lubi tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas specjalisci sie wypowiadaja na temat tego wirusa i w tv teraz co chwile jakies reportarze z epidemiologami, ogladalam dzis w pracy troche karmiac pacjentow i w sumie epidemiolodzy u nas porownuja koronowirusa do grypy...
    Nie jest grozny, jesli zaraz po wystapieniu objawow trafi sie odrazu na badania i leczenie... problem pojawia sie sopiero jak olewa sie objawy, bo to przeciez zwykle przeziebienie, ale w takim przypadku grypa moze byc rownie niebezpieczna i śmiertelna...
    U nas ogolnie uspokajaja... mowia, ze sytuacja mniej ciekawie pisze sie dla osob juz po ciezkich chorobach, jak np nowotwor itp i osoby starsze... ale normalna zdroqa osoba jesli tylko zglosi sie odrazu po wystapieniu goraczki,kaszlu to nie ma zagrozenia zycia, chyba, ze oleje, bo kto by z katarami, kaszlami i przeziebieniem do lekarza lecial, lepiej gripex i do roboty...

W pl z tego co wiem juz jest koronawirus potwierdzony w Lodzi... jakas dziewczyna, ktora przyleciala z Tajlandii sie zglosila do szpitala i sie potwierdzilo

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnie z tym wirusem. W mediach oczywiście panika, ale ja jakoś jestem spokojna. Nie wierzę że nie ma go w Polsce bo większość przechodzi to jako zwykłe przeziębienie. Zachorowało na świecie ponad 80 tys ludzi z czego 77 tys w chinach, a co stanowi np. 4,5 % mieszkańców Warszawy. Czy to dużo ? No przecież nie a my tu mówimy o skali świata. Nie chcę bagatelizować problemu ale dla mnie to przekoloryzowane to wszystko. W ogóle mnie nie rusza ten temat. Dbamy o higienę rok o tyle w temacie Za kilka tygodni zrobi się ciepło a temat ucichnie. Oczywiście zarabiają na maseczkach, które nie chronią przed wirusem. Wczoraj na allegro widziałam aukcję gdzie zwykłe maseczki za 2 zł sprzedawali za 30 zl o gościi zarobił na tym 500 tys. Gdzie normalnie to co sprzedał byloby warte góra 30 tys. Niektórzy mają w tym cel by siać panikę. Portale internetowe prześcigają się w coraz to straszniejszych tytułach byle się klikało. Dużo oglądałam i czytałam ostatnio w tym temacie koronawirusów i serio to jest wszystko przesadzone.

W Polsce nie ma koronawirusa oficjalnie. To z Łodzi jest niepotwierdzone. A poza koronawirusa bez powikłań się nie leczy. To zwykła infekcja wirusowa i łagodzi się tylko objawy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2020, 22:09

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka nie martw się na zapas, jeśli miałaś długie cykle to zobaczysz na kolejnej wizycie serduszko i będzie po stresie.
    Co do Natalii to zauważyłam u nas że skasowała konto i weszłam na ten nasz marcowy wątek i tam któraś z dziewczyn pisała, że Natalia w ostatniej wiadomości pisała, że była u swojego lekarza i mała wychodzi na 33 tc i nie rośnie i zaraz to zniknęło i konto też. Jejku mam nadzieję że wszystko u niej dobrze.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz, a gdzies widzialam zs ti z Lodzi potwierdzone juz🤦‍♀️
    W kazdym razie ja dzis piereszy raz cokolwiek o nim posluchalam, bo w pracy pacjenci ogladali, ja w domu nie igladam wiadomosci itp...
    I po posluchaniu tego to jeszcze bardziej mam luz w temacie, bo w zasadzie mowili, ze przy wykryciu we wczesnym stadium to leczone jak grypa... wiec naprawde jestem spokojna...

A te maseczki widzialam🤦‍♀️ u nas 50szt maseczek dzis widzialam za 7€ a w pl te same 50szt maseczek za 959zl🤦‍♀️

W ogole slyszalam, ze sa juz pogloski, procz tych o wagliku, to takie, ze to zagranie koncernow farmaceltycznych... i to do mnie przemawia, zwlaszcza, ze w radio jak do pracy jechalam mowili, ze na samych srodkach do dezynfekcji koncerny zarabiaja 2 miliony dziennie wiecej niz przed koronawirusem...
    Wcale bym sie nie zdziwila, jakby jeszcze panike nakrecili triche i wyskoczyli, ze maja szczepionke🤦‍♀️ oczywiacie w "promocyjnej" cenie

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby z malutką u Natalii było wszystko dobrze...

Wczoraj jak kładliśmy się spać to aura była wiosenna, a dzisiaj rano...

21ba2c2c21c3.jpg
    No musiałam Wam to pokazać, bo jak popatrzyłam za okno to sama nie mogłam uwierzyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2020, 06:54

marcela123, Cccierpliwa lubią tę wiadomość

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2020, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieg 😲😲😲

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 no marzec :D u mnie wczoraj pod nią okno było uchylone bo ciepło i zamknęłam bo grad zaczął padać :D wyciąganie szybko sanki i idźcie lepić bałwana :D

Cierpliwa takie pseudo dzienniki pisalyno tym z łodzi, ale to kłamstwo :)
    Już pracują nad szczepionka przecież więc prędzej czy później ja zrobią i pewnie tak jak przy kleszczowym zapale mu mózgu itp będzie rekomendowana przy podróżach do Azji, a może u nich obowiązkowa. Na razie ciężko to porównywać do grypy bo nie mamy jeszcze końca okresu zachorowań i nie wiadomo czy skończy się wiosna.. W chinach niby zdrowieja ale wracają spowrotem chorzy więc te ich statystyki są mocno zakłamane.. Ważne żeby ludzie ktorzybpodejrzewaja u siebie chorobę siedzieli na tylko j tego nie roznosili. W Polsce trzeba za test zapłacić 500zl to uważam że jest chore.

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy plan na sanki dzisiaj😁

Jak tu się dziwić, że ludzie chorują jak ta pogoda tak zwariowana. Wczoraj z Filipem byliśmy kupić kalosze, bo miały być dzisiaj skoki przez kałuże, a tu śnieg...

Narazie jakoś nie martwię się tym wirusem, ale media to strasznie nakręcają. Są i tacy, którzy już robią zapasy suchych produktów.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zależy kto w jakim mieście mieszka, ja w dużym mieście gdzie zwoza chorych do szpitali, tu była ta kwarantanna wcześniej więc mam trochę większy stres, mąż pracuje w firmie która ma oddziały w całym kraju i ma ci chwilę obcych w biurze nie wiadomo skąd, więc jemu już kazalam myć ręce ciągle i uważać :) ale nawet jak u mnie w mieście zachowuje kilka tysięcy osób to % będzie mało.. co nie zmienia faktu że wolałabym się w tych oa4u tysiącach nie znaleźć.

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też śnieg i już weóciłyśm z dworu, ale te śnieg już topnieje i myślę jeszcze z dwie godzinki i będzie po:p

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam męża który podróżuje, więc obawa jest.

Do tego jako obywatele nie jesteśmy gotowi. Bo nie przestrzegamy żadnych zasad.

Ostatnio byłam w laboratorium. I siedzi sobie kilka ławek dalej babka, która się chwali na głos że ma 40° gorączki. 🤦‍♀️

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno się nie odzywałam.

Super wyglądacie w ciąży :-)

Natalia - mam nadzieję że nic złego się nie dzieje. :-(

U nas ostatnio Olek był chory ale dzisiaj już poszedł do żłobka. I tak długo się trzymał bo 1,5 miesiąca.
    Mam totalny brak czasu. Ale jakoś leci. Zaczęłam ćwiczyć i jeszcze dietę muszę ogarnąć żeby doprowadzić wagę do ładu.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2020, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wczoraj podpisaliśmy umowę na Hani żłobek, 10 dni w miesiącu. 😊

Ciekawe ile pochodzi z tego. 🤣🤣🤣

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A my wczoraj podpisaliśmy umowę na Hani żłobek, 10 dni w miesiącu. 😊

Ciekawe ile pochodzi z tego. 🤣🤣🤣
    To co drugi dzień czy jak? :)

Mój idzie w poniedziałek, oby na dłużej niż na 2 dni jak ostatnio. Na razie ma jeszcze lekki katar.. i utrzymujemy do 2tygodbi jeszcze syrop wykrztusny żeby odkaszliwal jakby mu coś splynelo z tego co zostanie.

Oby marzec był łaskawy dla nas :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zależało na tym by Hania miała opiekę podczas moich wizyt u lekarza. A jest ich ogrom w ciąży.🤦‍♀️
    I żeby potraktować ten czas jako adaptacje przed przedszkolem.

Więc podaję mniej więcej dni kiedy będzie chodzić i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2020, 20:49

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    To co drugi dzień czy jak? :)

Mój idzie w poniedziałek, oby na dłużej niż na 2 dni jak ostatnio. Na razie ma jeszcze lekki katar.. i utrzymujemy do 2tygodbi jeszcze syrop wykrztusny żeby odkaszliwal jakby mu coś splynelo z tego co zostanie.

Oby marzec był łaskawy dla nas :)
    Jaki syrop macie?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pecto drill, rano 5ml, popołudniu 3,5ml. Jeszcze mówiła o jakimś na h ale jak powiedziałam że ten mam w domu to powiedziała że ok.

Plpaulina to fajnie :) chociaż kojarzę ze ja w ciąży miałam wizytę 1x w miesiącu plus badania ewentualne krew j mocz przed wizytą :)

‹‹ 2370 2371 2372 2373 2374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ