X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może się musi przyzwyczaić do ogrodu ? 🤔 A spacer to masz na myśli nogi czy oglądanie świata z wózka? Bo może po prostu potrzebuję tego wyjścia z wózkiem.

Wiadomo to trochę Inaczej ogród a spacer u Nas. Przy spacerze to idzie, biega. Inne bodźce.
    Jednak na ogrodzie skupia się bardziej na zabawię.

A ja miałam pakować się w 2 torby takie sportowe do szpitala. Ale w obecnej sytuacji biorę walizkę i malutką torbę na poród sn.
    Nie liczę już na porody rodzinne ani na odwiedziny.
    A Nawet na to, że mąż coś dostarczy do ochrony by mogli przekazać.
    Musielibyśmy narażać córkę. A to głupota w obecnej sytuacji. 😕

Więc muszę spakować wszystko, by niczego mi nie zabrakło.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Być może potrzebuje spaceru z wózkiem, bo dzisiaj byliśmy kawałek się przejść, a na ogrodzie kręci się jak smród po gaciach i nie wie co ma ze sobą zrobić :P niedługo przywieziemy piaskownicę to może posiedzi. Hitem i tak jest wózek dla lalek, co został po poprzednich mieszkańcach :D
    e51791a1983b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 21:33

PLPaulina, 1ania1, pumka1990 lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wyszlam z malym na balkon na 30min.. W sumie wróciliśmy bo nudyyy, rzucalismy się piłką, machalismy wiatraczkami i oglądaliśmy sikorke jak buduje gniazdo i jakoś zleciało, potem namduchalam basen i wrzuciłam mu wszystkie piłki. Latał z taka dmuchana plazowa no i w sumie wymeczylo go tak że padł.. Ale jeszcze 3 tygodnie to oszalejemy, a dzisiaj przedłużyli zamknięcie placówek do Wielkanocy.

Ja z dziadkami się nie widuje żebyśmy to my ich nie zarazili. To u nas są zarażenia a u nich w miastach na razie cisza, a nie wybaczylabym sobie gdybyśmy ich zarazili.. Mój tata nalogowy palacz, rok temu miał perforacje żołądka i już wtedy się z nim prawie zegnalam, teść cukrzyca i otyłość, teściowa nie ma tarczycy.. Nie ma opcji. Musimy z mężem dac radę. Ja id3 na 5 dbibteraz do pracy, on ojcowski, następny tydzień ja, a potem znowu on albo opieka albo drugi tydzień ojcowskiego, a Wielkanoc pierwszy raz rodzinnie chyba sami. Mieliśmy z moja rodzina jechać do jakiegoś hotelu, mamy zaliczki wpłacone, a nic z tego nie wyjdzie :(

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też słyszałam, że przedłużyli do Wielkanocy zamknięcie placówek oświatowych.🥴 U nas w wcześniej podjęli już taką decyzję.

Ja ostatnio przy braku pogody to rower do domu przyniosłam. Bo przecież nie zaśnie na drzemkę jak się nie wymęczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 22:14

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Stasiek chyba musiał się przyzwyczaić do tego, że jesteśmy wszyscy razem codziennie w domu, niby maz zazwyczaj te 2 dni w tygodniu w domu był ale najwidoczniej dla niego to cos nowego bo był od piątku nie do zniesienia, tak wszystko wymuszał i urządzał histerie że nie poznawałam wlasnego dziecka. Od kilku dni wszystko wróciło na stare tory nie wiem ale jakiś przytulas się zrobił względem mnie, nie wiem czy jakoś czuje co się szukuje, ciągle mnie całuję i przytula a ja za każdym razem mam łzy w oczach bo wiem, że za chwilę nie będziemy się widzieć przez kilka dni. Ogólnie to już mnie dołuje ta cała sytuacja. Na dwór wyszliśmy wczoraj pierwszy raz tzn na spacer bo wcześniej kilka razy na balkonie, ale pobawi się chwilę i go to nudzi. Myślałam, że moi rodzice pomogą jak będę w szpitalu ale w obecnej sytuacji też nie chce ryzykować tym bardziej, że oboje pracują i mają kontakt z innymi ludźmi a w domu zaraz będzie noworodek. Nie dość że mąż pozna córkę po kilku dniach bo dziadkowie nie wiadomo kiedy. Ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2020, 09:23

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dacie radę :) na pewno wam mega ciężko ale poradzicie sobie, szpital to 3-4doby. Później w domu już pójdzie z górki. Za 3-4 miesiące wrócimy do normalności, będą zarażenia ale już nieliczni.

Ja z mężem co prawda się nie zabezpieczamy ale na razie nie myślimy o staraniach, chyba tylko początku ciąży by mi brakowało w tym momencie. Ja w stresie jestem przez choroby, ma z w stresie przez budowę więc nasze organizmy same z siebie nie dopuszcza do niczego :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze się da radę. Ale sytuacja nie jest fajna.
    I chyba żadnej kobiecie w ciąży nie jest do śmiechu w obecnej sytuacji.

Mnie ogólnie to wszystko przeraża.
    Samotny poród, brak odwiedzin. Trudności z wizytami u lekarza.
    Nawet dwójka maluchów w domu napawa mnie strachem.
    Nikt nie przyjedzie pomóc. Mąż w pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2020, 10:20

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się widuje z moimi rodzicami a to dlatego że moja mama opiekuje się olkiem jak muszę iść do pracy.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Wy Teraz macie jak przedłużyli te przerwę ? Jakieś dodatkowe wolne się należy czy ich to nie obchodzi ?

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szefowa twierdzi że nic takiego się nie dzieje i mamy takie fajne pogadanki m"motywacyjne" ze odechciewa się pracować.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A jak Wy Teraz macie jak przedłużyli te przerwę ? Jakieś dodatkowe wolne się należy czy ich to nie obchodzi ?
    Nic pisali nic więc raczej nic nie przewidują. Ja dopiero od przyszłego tygodnia będę zuzywac po trochu.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedłużyli tą dodatkową opieke o kolejne 14dni.

PLPaulina, pumka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o dwojke maluchow to ja sie niepotrzebnie stresowalam, jest lepiej niz zakladalam. Trzeba tylko pamietac zeby poswiecic duzo czasu starszemu dziecku zeby nie czulo sie odrzucone. Mielismy kilka sytuacji gdzie emilka wykazala zazdrosc np miala klasc sie spac a ja wzielam mala na rece bo musialam ja nakarmic i ske obrazila, poszla na podloge sie polozyc. Jakos sobie z tym poradzilismy i juz nie ma takich sytuacji ale zapewne jeszcze bedzie ich cala masa, no musza sie dzieci nauczyc ze soba zyc :) Jedne co mi sie nie udalo do konca to spanie malej w lozeczku w nocy, spi pol nocy w lozeczku do pierwszego karmienia a potem juz ze mna, ale szczerze to mi to nie przeszkadza lubie ja miec obok i moge spac a ona sobie pije ☺️ Wiec ja spie z dwojka maluchow i jestem wyspana 😀

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dalyscie juz dzieciom nozyczki do wycinania? Czy za wczesnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy 1 dziecku nie wiem co to wyspanie. I Raczej nie wierzę, że nagle drugie będzie spiochem. 😵 Że nagle od machnięcia czarodziejskiej rożki będzie bawić się sama.
    I że bez wymęczenia zaśnie na drzemkę.
    Bez pogody muszę się nieźle namęczyć by ją zmęczyć. 😅😅

A co jeśli drugie znowu będzie spać tylko w wózku który jest w ruchu?! 😱😱

Ja nożyczek nie dałam. Boję się o życie psa i swoje. 🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2020, 12:26

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Przedłużyli tą dodatkową opieke o kolejne 14dni.
    8
    Możesz dac jakis link bo nie widzę nigdzie tej informacji :)

Natalia nie daje ale mam same duże i krawieckie w domu :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    8
    Możesz dac jakis link bo nie widzę nigdzie tej informacji :)

Natalia nie daje ale mam same duże i krawieckie w domu :D

Proszę:
    https://www.rp.pl/Praca-emerytury-renty/303209869-Zasilek-na-opieke-nad-dziecmi-zostanie-wydluzony-do-Wielkanocy.html

https://twitter.com/MRPiPS_GOV_PL/status/1241089627378851840?s=20

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam na mysli takie ze scietymi koncami takie dla przedszkolakow😀 Moze za wczesnie jeszcze. Kurcze mysle jak tu czas zajac kreatywnie rozwojowo bo co prawda emilia sie bawi i nie nudzi ale cos edukacyjnego by sie przydalo. Chcialam kupic farby i przybory a tu zonk przeciez sklep zamkniety wiec zamawiac trzeba 🤦‍♀️

Paulina moze cie deuga zaskoczy i bedzie spokojniejsza 😀 Moja pierwsza tez taka nadpodudliwa byla a druga znowu paza spokoju, calkowite przeciwienstwo. Of course teraz jest na odwrot znowu, starsza to by mogla tylko lezec gdzies jej sie ta aktywnosc zgubila 🤣 Ja powiem tak, wole kilkoro niemowlakow niz jednego nastolatka, to jest dopiero sciana.

Z tym wozkiem w ruchu to emilia tez spala na poczatku tylko w ruchu, za duzo chodzilysmy i sie przyzwyczaily dziewczyny 😀 Trzeba tak jak inne mamy, potuptac i usiasc 😀

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś system trzeba wypracować. 😊 A mnie po prostu lęki dopadają bo już coraz bliżej. 😱 Hehe. Mąż mnie często uspokaja. A raczej próbuje. Bo mnie tylko tym wkurza bo przecież te 12h go nie będzie w domu.

Oj tak te edukacyjne zabawy. Też coś próbujemy. Nie zawsze z dobrym skutkiem.
    Ostatnio uczymy się liczyć i poszerzamy znajomość części ciała.

Jak to na nie dobrą mamę przystało. Chciałam wstawić pranie no i na chwilę z oczu ją spuściłam:

9fe515c1acf8.jpg

pumka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa i moje dziecko znalazło sobie jedyne miejsce na tej planecie na którym potrafi usiąść na dłużej niż 5s.
    Jest to huśtawka ogrodowa.
    Wygląda tak uroczo jak nie biega, nie krzyczy ! 😍😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2020, 13:24

‹‹ 2381 2382 2383 2384 2385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ