Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
kozalia wrote:Udało Wam się jakoś ogarnąć temat mycia zębów? Ola nie daje sobie umyć, a jej mycie polega na gryzieniu szczoteczki nie chce jej tego robić na siłę.
-
My myjemy na siłę bo inaczej nie daje i musiałbym mu w ogóle nie myć. Niestety zazwyczaj płaczę ale innego wyjścia nie widzę, wolę zrobić to w ten sposób niż później chodzić do dentysty na leczenie. Mam nadzieję, że wreszcie się przyzwyczai i będziemy myć zęby normalnieAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Kozalia, moja daje sobie porządnie umyć tylko na dole, u góry już zaczyna się gryzienie i wyrywanie, więc muszę ją trochę pomęczyć żeby tam też ładnie umyć. Pomaga nam starsza siostra, bo myje z nami i mała próbuje ją naśladować. Sama też się bawi szczoteczką, ale nie nazwałabym tego myciem
Złapałam chyba jakieś zapalenie gardła Tak mnie boli, że nawet herbaty nie mogę się napić, na szczęście nie mam gorączki bo już bym panikowała... Dwa tygodnie siedzimy w domu, wychodzimy tylko na ogród, a i tak musiałam się przeziębić. Mam nadzieję, że nie zarażę dzieci bo do pediatry chyba teraz nie ma szans się dostać. -
nick nieaktualny
-
Do pediatry raczej na wizytę nie ale u mnie lekarz oddzwanial tydzień temu i pytał o potrzebę zwolnienia/recepty itp W razie co kazał by przyjechać na konkretną godzinę także warto przedzwonic do przychodni.
Mój też średnio z myciem zębów, sam zuje szczoteczke, a mi czasem da poszorowac, a czasem nie da. Kąpać się lubi tylko włosów myć nie lubi
Przy ubieraniu ucieka ale jak np teraz chodzi w body z krótkim/bez rękawów a na to długi rękaw to jak mu bluzki nie założę to biega z nią za mną że mam mu ja założyć bo jak to tak bez zimą jak paputki miał to też jak mu nie założyłam to przynosił i płakał żeby mu założyć. Żeby przestał je nosić musiałam schować bo codziennie był ryk że on chce paputki6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyMoja tak samo, nietoleruje skarpetek 😀 Non stop boso w domu czy zima czy lato, zaklada tylko do butow jak wychodzi. Zeby rece myje namietnie, ma swoja szczoteczke a ja mam druga i ona myje a ja poprawiam, czesto tez myjemy razem z Niki to wtedy odpatruje i nasladuje. Kapac sie uwielbia, wlosy tez jej nie marudzi. Najgorzej ubieranie bo by biegala nago nalepiej, zawsze ucieka ode mnie do taty i tata ja ubiera czy to pampers czy reszta ciuchow. Taka corusia tatusia 😀
Ja sie chyba zalamie, konca u nas nie widac tej kwarantanny eh -
nick nieaktualnyMoja ogólnie nie lubi ubrań. To taki dzikus z buszu. Nago by latała tylko. 😅
Boże, ja 2 dni temu byłam na rowerze. Powiem Wam, że 7 msc ciąży + rower to cholernie złe połączenie. 😭 Małej też się chyba nie podobało bo potem taka nerwowa w brzuchu była, że szok.
Martwi mnie, że od niedzieli pogoda ma się zepsuć.
Co do mowy ?! 🤔 Jak na 20 msc dziecko uważam, że jest ok. Chociaż jak już się nakręci to jednak woli po swojemu mówić. Krzyczeć, wściekać się, że jej nie rozumiem. 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 13:41
-
nick nieaktualnyMoja codziennie mnie zaskakuje swoją mową większość rzeczy, które mówi serio da się zrozumieć, albo domyślić o co jej chodzi
A co do ciuchów to tez najchętniej by goła biegała. Jak rano przebieram ją z pidżamki to już wola: goła, goła!
Marta polecałaś jakieś takie zeszyty z „zadaniami”, tylko zapomniałam nazwy...przypomnisz? -
To moja nigdy w zasadzie nie mówiła po swojemu. Używa tylko normalnych słów które zna. Nie wszystko wymawia dobrze, ale nie jest to jakaś własna ,,chińska,, mowa a pamiętam że tak właśnie gadały moje chrześniaki 🙂 ogólnie to zna bardzo wiele słów. Ostatnio to już nawet z babcią przez telefon rozmawiała. Halo, kto to ? Tu nanuś. Babiś ?? No jest przesłodka 🙂 najnowszym słowen jest ,,bródka,, jak ją smaruję kremem na twarzy i opowiadam co smarujemy to zaraz pokazuje i mówi że jeszcze bródka 🙂 ma obsesję na punkcie butów i skarpet. Jak tylko wstajemy rano to każe mi zakładać i sobie też. Najbardziej nie ogarnia, że jak zasypia z lalką to jej się nie da zdjąć butów i jak to można spać w butach ? ! Mówi -buty mij ?? W sensie zdejmij 🙂 Zęby myje chętnie i bardzo ładnie chociaż zdarzają się dni że się buntuje i mówi że nie będzie myła. Zmiana pieluchy to koszmar. O nocniku nie chce słyszeć. Tylko miśki wysadza na siusiu i kupe. Sama tak mówi 🙂 Siedzimy teraz w domu już 2 tydzień z wiadomych względów i dajemy radę całkiem nieźle 🙂 Chociaż naprawdę zaczynam się martwić bo widoków na powrót do pracy nie widać 🙁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 15:12
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
nick nieaktualny
-
Natalia pocieszyłaś mnie 😉 U nas mowa to chińszczyzna, w zasadzie mało co jestem w stanie zrozumieć😁
Ostatnio Filip jest okropnie niegrzeczny, rozrabia, wydziera się, płacze bez powodu. Jak to ten bunt dwulatka już to chyba oswieję🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 16:29
-
nick nieaktualnyNatallia05 wrote:A to wasze juz mowia normalnie jakby conajmniej do szkoly chodzily 😀 A to nie, moja gada po swojemu jak wiekszosc 20 miesiecznych dzieci 😀 Czytac i pisac tez juz potrafia? 😀
Bo tutaj to mam wrażenie wszystkie mówią. A wszędzie wokół to jakoś nie za bardzo słyszę by 2 letnie dzieci nawijaly aż tak. 🤔
Ja to się cieszyłam, że moja zaakceptowała nakładkę na wc, czy nauczyła się ogarniać schody- chyba za mało wymagam. 🤣🤣🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 17:24
-
U nas też mowa to chińszczyzna, gada po swojemu, jakies tam pojedyncze słowa czasami powie i tyle, jak coś chce to pokazuje i jakoś się dogadujemy 😂 zresztą nie wymagam od niego, że zacznie nagle normalnie mówić, mój chrześniak zaczął ładnie mówić z dnia na dzień jakoś koło 2,5 roku więc ma jeszcze czas.Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualnyJuż dziewczyny nie przesadzajcie, padło pytanie o mowę, to odpowiadamy. Daleko na tym forum do głupich przechwałek i „wyścigów”, ale widzę ze jak jakiś dzieciaczek coś fajnie ogarnia, to trzeba siedzieć cicho i nie odpowiadać na pytania żeby inne mamy nie miały powodów do szydzenia 🙄
nesssssa lubi tę wiadomość
-
Ale dziewczynki rzeczywiście szybciej mówią bo u męża w rodzinie mają 3 miesiące starsza od Stasia i ona już nieźle mówi, dużo słów zna i ogólnie dobrze sobie radzi a znowu chrzesniak męża za miesiąc będzie miał 2 latka i też średnio z gadaniem.Aniołek 17.10.2017- 8t5d