X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natallia05 wrote:
    Bardzo duzy na tym zdjeciu wyglada 😀 Tak dorośle juz. Ile ma wzrostu?
    Nie jest jakiś wybitnie wysoki. Ostatnio jak go mierzyłam to miał 87cm.

Współczuję , Ci z tym spaniem/nie spaniem. Ja jestem codziennego niewyspana. Czasem aż mam nerwy z tego nie wyspania. A mój chłop jak mu tłumaczę, czemu jestem nerwowa, ale mój chłop tego pojąć nie może. Od 4 lat ani jedna noc cała przespana. A podejrzewam że czekają mnie takie jeszcze 2 lata. 🙈😅

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się urodził to miał czarne włosy, teraz coraz jaśniejsze. Ale ja też jak byłam mała to miałam ciemne, potem blond i znowu mi ściemniały. Ale mąż blondyn, Pola też, więc może poszli w jego geny. Mam nadzieję, że mu ściemnieją 😁

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond czy nie blond ale chociaz geste 😀 Emilka ma ciemniejszy blond ale takie cienkie i malo na razie. Chlopaka to bym na lyso obciela ale dziewczynke to da rady 🙈

Ja wlasnie tez nie mam zdolnosci do motania. Jak zaczelam czytac jakie rozne te chusty sa, rozne dlugosci materialy co wybrac tyle tego. Paulina ty jakas kupilas?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy Hani miałam możliwość motania w kilka chust, te wielkie tkane, rozciągliwe i kołkowe. Chyba najbardziej mi pasowała jakaś z firmy lenny lamb.
    Ale ona wyła przy każdej próbie. A mnie wtedy serce bolało i się poddałam. 😕 I nie kupiłam żadnej.

Teraz też chce najpierw pomotac w kilka różnych i dopiero potem zdecydować się na zakup.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2020, 22:36

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, oj to mala daje popalic!
    Polecam chuste, u nas sie mega sprawdzila! Nawet jak Mia byla zmeczona, ale miala problem z zasnieciem, to chusta ten problem rozwiazywala w dwie minuty...
    A motac sie napewno nauczysz ;) to sie wydaje mega skomolikowane, ale naprawde jest szybkie do zalapania ;)

Ania, ale z Olka duzy kawaler!

Paulina, ale zlecialo! Toz to juz tuz, tuz+

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia dużo siły życzę !
    Ja dalej zastanawiam się, czy się nadaję na matkę 2 dzieci... ;/

Natallia05 lubi tę wiadomość

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    A jak jedzenie u małej?

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Jeśli tego nie czujesz to przecież nie musisz mieć więcej dzieci. 😊

Ja mówię otwarcie, że Więcej niż 2 to tylko po moim trupie. 😅😅 Nie nadaje się do posiadania gromadki dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2020, 13:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania jak ty od 4 lat nie przespalas nocy to ja nie wiem jak ty funkcjonujesz. Ja juz wymiekam 🙈 Jeszcze jak w dzien cos pospi i mozna cos zrobic to juz troche lepiej. Gdybym tylko ja miala to tez inaczej a tu emilka i reszta...

Paulina najlepiej tak jak mowisz sprawdzic i wybrac. Nie wiem czy tu gdzies taka mozliwosc dostane. Mi sie te z Little Frog podobaja, maja teraz jakies promocje. Chyba zaryzykuje.

Jak macie watpliwosci to polecam dluzsza przerwe w dzieciach 😀 Kazde bylo jakby pierwsze, swietnie sie wraca do takiego tematu po latach. Na luzie bez stresu no i starszak juz wiekszy tyle nie wymaga.

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chcę, bardzo mieć, ale jestem nerwowa dosyć i boje się ze na 2 nie mam cierpliwości, bardzo lubie planować wszystko i z Agatką całkiem dobrze nam to idzie bo ona ma swoj schemat dnia i rzadko kiedy ma cos inaczej, a z 2 to przeciez sie juz tak nie da ;p cenie sobie czas drzemki np... a z 2 to juz raczej nie ma czasu dla siebie. tlumacze sobe ze teraz jestem nerwowa bo godze agate bez zlobka i prace, a przy 2 ne bede pracowac na poczatku, ale sama nie wiem. takze chce, ale sam moj maz mowi ze nie widzi mnie z 2 :D

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z jedzeniem raczej slabo, ale na pewno te obiady lepiej je jak ma wlasne ta przerwe 3,5-4 h, ale jak np po drzemce spieszymy sie zeby zjadla bo po drzemce chcemy jechac na dziialke, to musi zjesc obiad po 15 po drzemce od razu i wtedy jest problem, wiec je z pluszkami, zabawkami, bajkami ... ale jak mamy luz jak dzis to mysle ze ok 16 zje lepiiej. reszta posiłkow roznie, raz lepiej raz gorzej, staram sie juz tak tym nie stresowac, ale to ...staram sie :D

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak miala drzemke 11 30 -13 bylo lepiej organizacyjnie, a teraz slabo bo 13-15 i tak rano jeszcze zimno zeby latac od razu od 9 po dzialkach polanach, a popoldni zeby normalnie zjadla i sie zebrac to jest 17... a po 19 spanie.. juz nawet moi rodzice psioczą ze oooj ty cale zycie spalas 11-13 sratatatata, i wlasnie daja do zrozumienia ze ja tak agacie pozwalam i przez to nie mozemy z nimi np spedzic calego dnia na dzialce od tej 13...tylko jedziemy jak jest 17...albo 16 ale wtedy obiad zjedzony na sile troszke

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata na bank jak wroci do zlobka to skonczy spac.............w dzien ;/ bo ona nie zasnie im o 11 30, nie ma opcji zadnej, juz wtedy byly wielkie problemy a w domu wtedy przed 12 spala, a teraz spi o 13... to tymbardziej bedzie tam dramat drzemkowy, odbieram ją o 13 30 to zanim do domu, zanim zje, zanim sie nacieszy to juz nie oplaca sie jej klasc ,bo nie pojdzie spac po 19, wiec do dupy bedzie...

noo..widzicie jak ja planuje :D haha dlatego 2 dziecko to strach przy takiej osobie :D

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczyiscie jest opcja drzemki na dworze, ale ja matka wariatka juz sie wtedy boje, ze nie zje tam obiadu... ze ci beda latać, wciskać, wku... stad wole w domu

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka to pierwsza bedzie stala w kolejce na drzemke w przedszkolu 🤣 Niki tez spala z radoscia, takie ranne wstawanie to nie dla nich. Emi teraz spi 13.30-15.30.

Aktualizacja: mala dzis lepiej spi za to nie je ani cycka a z butli 30 ml od rana🤦‍♀️ Ona to mi wrazenia zapewnia

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    ja chcę, bardzo mieć, ale jestem nerwowa dosyć i boje się ze na 2 nie mam cierpliwości, bardzo lubie planować wszystko i z Agatką całkiem dobrze nam to idzie bo ona ma swoj schemat dnia i rzadko kiedy ma cos inaczej, a z 2 to przeciez sie juz tak nie da ;p cenie sobie czas drzemki np... a z 2 to juz raczej nie ma czasu dla siebie. tlumacze sobe ze teraz jestem nerwowa bo godze agate bez zlobka i prace, a przy 2 ne bede pracowac na poczatku, ale sama nie wiem. takze chce, ale sam moj maz mowi ze nie widzi mnie z 2 :D
    Paulina przede wszystkim więcej luzu. Mniej spiętych pośladków i będzie Ci się lepiej żyło. 👍👍👍

Nie wszystko można idealnie zaplanować i żyć według schematu. 😉

My z mężem też byliśmy tacy zaplanowani ale Hania nas znienkksy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2020, 16:14

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała dzisiaj powiedziała że chce si i zrobiła siku na nocnik!! Chyba zaczyna kumać o co chodzi:p

W niedzielę też zrobiła ale to ją szybko wysadziłam i miała mocno zdziwioną minę jak usłyszała że leci;p

Marta..a, PLPaulina, pumka1990 lubią tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Moja mała dzisiaj powiedziała że chce si i zrobiła siku na nocnik!! Chyba zaczyna kumać o co chodzi:p

W niedzielę też zrobiła ale to ją szybko wysadziłam i miała mocno zdziwioną minę jak usłyszała że leci;p
    No to super. 😊😁 Może się uda na lato bez pieluch już 🙂

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
‹‹ 2411 2412 2413 2414 2415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ