X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka to super, że mała załapała o co chodzi. 😉

Dziewczyny jak wygląda rozmiarówka butów elefanten?

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze jest to że w ogóle nie planowałam narazie jej tego uczyć, ten nocnik sobie po prostu stoi, tylko wieczorem szybciej ją zazwyczaj z pampersa rozbieram żeby troszkę tyłek przewietrzyć i wtedy bez tego pampersa czasem ją sadzałam i tłumaczyłam:)

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Edytka to super, że mała załapała o co chodzi. 😉

Dziewczyny jak wygląda rozmiarówka butów elefanten?
    Niestety nie pomogę. Z tej firmy butów nigdy nie miałam

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze buty ogarniam na podstawie długości wkładki. Nigdy rozmiaru. 😊

Możecie się świetnie pobawić odrysowujac stopy. 👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 06:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka super, bedzie pierwsza odpieluchowana ☺️ My tez tak robimy, czesto rano albo w dzien biega nez pieluchy ale tam siusiu zrobic nie chce...

Elefanten to nie wiem jak teraz, kiedys i wersja dla dziewczyn miala raczej normalna rozmiarowke tylko takie dosc szczuple te buciki byly.

Ja kupilam emilce skechers sportowe i super w nich biega, polecam bo sliczne lekkie i wygodne ☺️

nesssssa lubi tę wiadomość

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natallia05 wrote:
    No wlasnie o ten nocniczek mi chodzilo. Czyli mowicie ze taki zwykly lepiej?

A podajcie jakies tytuly ksiazeczek polskich jakie lubia wasze dzieciaki. Chce cos emilce zamowic po polsku ale jestem nie w temacie. Kojarze kicie kocie i nunus czy jakos tak, fajne to?

Ula lubi Pucia. Kicia kocia ją nudzi.
    Teraz kupiłam "Nie trzeba słów". Śliczne wydanie.
    Mamy Jadzię Pętelkę to też seria. Mamy Krowę Matyldę.
    A królik słuchał. Też faza była.

I seria z Króliczkiem. Nie płacz króliczku, śpij króliczku. Jak masz FB czy Insta to fajne recenzje można znaleźć. Na FB grupa Aktywne czytanie chyba. Na insta mam Zaczytany Franek jak dobrze pamiętam.

Ja się tymi książkami chyba bardziej jaram. Uwielbiam je kupować i oglądać i czytać😂
    A tym "Nie trzeba słów" jestem zachwycona. Ilustracje są przepiękne i to taka bliskościowa książka. Czytamy do snu, ladnie ją wycisza.

Ach i jak ktoś szuka lnianych ubranek na lato to Roe&Joe polecam. Wczoraj przyszly. Cudowne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 11:40

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha żłobki otwierają. Dyrektorzy szpitali mogą przywracać porody rodzinne. No masakra. 😠😠😠

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żłobki w Polsce mogą być otwarte od 6.05 :)
    Tylko chyba to żłobek decyduje czy chce ie otworzyć czy nie :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Żłobki w Polsce mogą być otwarte od 6.05 :)
    Tylko chyba to żłobek decyduje czy chce ie otworzyć czy nie :)
    A powiedz mi jaki prywatny żłobek nie chce zarobić ?? 🤣🤣

U mnie postojowe było 400zl. Teraz wskoczę na normalną stawkę mimo że nie puszczę córki.

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A powiedz mi jaki prywatny żłobek nie chce zarobić ?? 🤣🤣

U mnie postojowe było 400zl. Teraz wskoczę na normalną stawkę mimo że nie puszczę córki.

Te co mają dotacje miejskie może? Np u mnie mają x miejsc dofinansowanych, że rodzic płacą niecałą połowę stawki a pozostałe czysto prywatne.
    Te co im się opiekunki zbuntują, bo są starszymi osobami i pójdą na zwolnienia itp. itd nie wiem nie prowadzę żłobka :D
    Poza tym mają jakieś warunki spełniać ale nie podali jakie :D więc nie każdy się będzie mógł otworzyć. A Ty możesz przecież zrezygnować, w czym problem jak i tak nie chcesz korzystać? I spróbować Hanie zapisać za 2-3 miesiące albo później jak wszystko się uspokoi i tyle :) Raczej nie będzie brakowało miejsc, kwestia zrezygnować z klasą i za porozumieniem i nie zrywać tak o..

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My myśleliśmy nad rezygnacja. Ale lipa straszna.
    U mnie w gminie są 3 żłobki. I cholernie ciężko u nich o miejsce. 😔😔
    Nam się fartem udało, bo jedna mama zaszła w ciążę i zrezygnowała. A tak to 0 przyjęć.

A tak jest kilka powodów dla których przejdzie Hania na urlop i będę płacić im mniej by tylko miejsce było.

Uważam że maluchy już potrzebują kontaktu z innymi dziećmi. A wiem że nie ogarnę zajęć dla dzieci i noworodka.

I najważniejszy powód - 2.5 roku i przedszkole. I tam pierwszeństwo mają dzieci ze żłobka. I jest niewiele miejsc dla pozostałych dzieci z gminy. 😔
    I tutaj już punktacja - oczywiście dodatkowe pkt dla samotnych itd itd. więc kiepsko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 13:24

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pozostaje Ci płacić za miejsce, nic Ci na to nie poradzę :)

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja szukam czapki z daszkiem dla Olka ale z siatką tzw truckerka. Wszystkie zrzuca a na słońce jakaś musi mieć. Od małego czapek nie znosi. I nie mogę żadnej ciekawej znaleźć. Macie pomysły skąd kupić?

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od 1 maja wracamy do normalnego zycia, koniec kwarantanny 😀 No prawie normalnego bo maseczki w skepach i komunikacji, nadal odstep zachowac itd Tez moge zdecydowac czy puszcze dzieci do szkoly czy nie, ale moje chca isc to niech ida. U nas jest malo zachorowan a duzo wyleczonych. Narazie sytuacja wyglada bardzo dobrze. i tez mysle ze Emilke przeniose z tego roku na przyszly rok do przedszkola. W sumie tak jak teraz to wyglada to ja nawet sama z nimi nie wyjde z domu 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 14:00

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.gov.pl/web/rodzina/bezpieczenstwo-przede-wszystkim-wytyczne-dla-instytucji-opieki-nad-dziecmi-do-lat-3?fbclid=IwAR2O-mLkcmDzghz7DU70CZXy4X5dxDL5g8BEcmvPPlVyDHoImK-NBfadGkw

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    To pozostaje Ci płacić za miejsce, nic Ci na to nie poradzę :)
    Wiem. Ale wiecie jak się boję że to poluzowanie mi koronawirusa przed porodem przyniesie.. 😱😱

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    https://www.gov.pl/web/rodzina/bezpieczenstwo-przede-wszystkim-wytyczne-dla-instytucji-opieki-nad-dziecmi-do-lat-3?fbclid=IwAR2O-mLkcmDzghz7DU70CZXy4X5dxDL5g8BEcmvPPlVyDHoImK-NBfadGkw
    Te opiekunki w przylbicach bym chciała zobaczyć. 🤣🤣🤣

• e_mii Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś sobie chyba dla żartu spisał takie wytyczne.
    „ Po każdym użyciu zabawek lub innych sprzętów przez dziecko należy je umyć i zdezynfekować (chyba, że jest tyle zabawek , że każde dziecko bawi się inną).”

PLPaulina, edytkaa93, pumka1990 lubią tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie punkt o myciu zabawek rozbawił najbardziej, bo maseczki i orzylbice ja rozumiem że mogą mieć ale nie muszą. Nie wyobrażam sobie opiekunki w przylbicy ale rękawiczki już spoko. Samorządy mają uscislic te wytyczne, no ilość dzieci w grupie itp. Ciekawe co u nas zrobią.. na razie żłobek napisał na Facebooku nasz że będzie działał a o wszystkim zostaniemy poinformowani bo sami pewnie nie wiedzą co i jak :)

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas napisali ze czekają na rozporządzenie i działają razem z sanepidem. Czekam na żłobek jak na zbawienie.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
‹‹ 2412 2413 2414 2415 2416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ