Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Najlepsze jest to że w ogóle nie planowałam narazie jej tego uczyć, ten nocnik sobie po prostu stoi, tylko wieczorem szybciej ją zazwyczaj z pampersa rozbieram żeby troszkę tyłek przewietrzyć i wtedy bez tego pampersa czasem ją sadzałam i tłumaczyłam:)17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEdytka super, bedzie pierwsza odpieluchowana ☺️ My tez tak robimy, czesto rano albo w dzien biega nez pieluchy ale tam siusiu zrobic nie chce...
Elefanten to nie wiem jak teraz, kiedys i wersja dla dziewczyn miala raczej normalna rozmiarowke tylko takie dosc szczuple te buciki byly.
Ja kupilam emilce skechers sportowe i super w nich biega, polecam bo sliczne lekkie i wygodne ☺️nesssssa lubi tę wiadomość
-
Natallia05 wrote:No wlasnie o ten nocniczek mi chodzilo. Czyli mowicie ze taki zwykly lepiej?
A podajcie jakies tytuly ksiazeczek polskich jakie lubia wasze dzieciaki. Chce cos emilce zamowic po polsku ale jestem nie w temacie. Kojarze kicie kocie i nunus czy jakos tak, fajne to?
Ula lubi Pucia. Kicia kocia ją nudzi.
Teraz kupiłam "Nie trzeba słów". Śliczne wydanie.
Mamy Jadzię Pętelkę to też seria. Mamy Krowę Matyldę.
A królik słuchał. Też faza była.
I seria z Króliczkiem. Nie płacz króliczku, śpij króliczku. Jak masz FB czy Insta to fajne recenzje można znaleźć. Na FB grupa Aktywne czytanie chyba. Na insta mam Zaczytany Franek jak dobrze pamiętam.
Ja się tymi książkami chyba bardziej jaram. Uwielbiam je kupować i oglądać i czytać😂
A tym "Nie trzeba słów" jestem zachwycona. Ilustracje są przepiękne i to taka bliskościowa książka. Czytamy do snu, ladnie ją wycisza.
Ach i jak ktoś szuka lnianych ubranek na lato to Roe&Joe polecam. Wczoraj przyszly. Cudowne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 11:40
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarta..a wrote:Żłobki w Polsce mogą być otwarte od 6.05
Tylko chyba to żłobek decyduje czy chce ie otworzyć czy nie
U mnie postojowe było 400zl. Teraz wskoczę na normalną stawkę mimo że nie puszczę córki. -
PLPaulina wrote:A powiedz mi jaki prywatny żłobek nie chce zarobić ?? 🤣🤣
U mnie postojowe było 400zl. Teraz wskoczę na normalną stawkę mimo że nie puszczę córki.
Te co mają dotacje miejskie może? Np u mnie mają x miejsc dofinansowanych, że rodzic płacą niecałą połowę stawki a pozostałe czysto prywatne.
Te co im się opiekunki zbuntują, bo są starszymi osobami i pójdą na zwolnienia itp. itd nie wiem nie prowadzę żłobka
Poza tym mają jakieś warunki spełniać ale nie podali jakie więc nie każdy się będzie mógł otworzyć. A Ty możesz przecież zrezygnować, w czym problem jak i tak nie chcesz korzystać? I spróbować Hanie zapisać za 2-3 miesiące albo później jak wszystko się uspokoi i tyle Raczej nie będzie brakowało miejsc, kwestia zrezygnować z klasą i za porozumieniem i nie zrywać tak o..6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyMy myśleliśmy nad rezygnacja. Ale lipa straszna.
U mnie w gminie są 3 żłobki. I cholernie ciężko u nich o miejsce. 😔😔
Nam się fartem udało, bo jedna mama zaszła w ciążę i zrezygnowała. A tak to 0 przyjęć.
A tak jest kilka powodów dla których przejdzie Hania na urlop i będę płacić im mniej by tylko miejsce było.
Uważam że maluchy już potrzebują kontaktu z innymi dziećmi. A wiem że nie ogarnę zajęć dla dzieci i noworodka.
I najważniejszy powód - 2.5 roku i przedszkole. I tam pierwszeństwo mają dzieci ze żłobka. I jest niewiele miejsc dla pozostałych dzieci z gminy. 😔
I tutaj już punktacja - oczywiście dodatkowe pkt dla samotnych itd itd. więc kiepsko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 13:24
-
nick nieaktualnyMy od 1 maja wracamy do normalnego zycia, koniec kwarantanny 😀 No prawie normalnego bo maseczki w skepach i komunikacji, nadal odstep zachowac itd Tez moge zdecydowac czy puszcze dzieci do szkoly czy nie, ale moje chca isc to niech ida. U nas jest malo zachorowan a duzo wyleczonych. Narazie sytuacja wyglada bardzo dobrze. i tez mysle ze Emilke przeniose z tego roku na przyszly rok do przedszkola. W sumie tak jak teraz to wyglada to ja nawet sama z nimi nie wyjde z domu 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 14:00
-
https://www.gov.pl/web/rodzina/bezpieczenstwo-przede-wszystkim-wytyczne-dla-instytucji-opieki-nad-dziecmi-do-lat-3?fbclid=IwAR2O-mLkcmDzghz7DU70CZXy4X5dxDL5g8BEcmvPPlVyDHoImK-NBfadGkw6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarta..a wrote:https://www.gov.pl/web/rodzina/bezpieczenstwo-przede-wszystkim-wytyczne-dla-instytucji-opieki-nad-dziecmi-do-lat-3?fbclid=IwAR2O-mLkcmDzghz7DU70CZXy4X5dxDL5g8BEcmvPPlVyDHoImK-NBfadGkw
-
Ktoś sobie chyba dla żartu spisał takie wytyczne.
„ Po każdym użyciu zabawek lub innych sprzętów przez dziecko należy je umyć i zdezynfekować (chyba, że jest tyle zabawek , że każde dziecko bawi się inną).”PLPaulina, edytkaa93, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Też mnie punkt o myciu zabawek rozbawił najbardziej, bo maseczki i orzylbice ja rozumiem że mogą mieć ale nie muszą. Nie wyobrażam sobie opiekunki w przylbicy ale rękawiczki już spoko. Samorządy mają uscislic te wytyczne, no ilość dzieci w grupie itp. Ciekawe co u nas zrobią.. na razie żłobek napisał na Facebooku nasz że będzie działał a o wszystkim zostaniemy poinformowani bo sami pewnie nie wiedzą co i jak6cs: 08.2018 - synek