Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
jak uwazacie? duzo ? nie duzo? mi sie wydaje malo, a ona na zaglodzoną nie wyglada..... eliminować juz mm ????????
u nas dzis taki bym powiedzialabym normalny-dobry dzien niejadka - jedzeniowy.
rano o 5.20 mm i spala jeszcze godzine ( nie zabieram jej bo chce spac tą godzine dluzej )
8 30 1 parówka, ogórek, chleb beeeeeeee
na wizycie u cioci pół herbatnika, nie ze tyle dalam, ale tyle zjadla
11.30-11.40jogurt z 5-6 łyżeczek, garsc winogron
15.00 zupa brokułowa 3/4 miski małej - uwazam ze super jak na nią..
17-18 pare truskawek, pol kabanosa
19.00 kolacja : pol jajka, kilka pomidorow, pol plastra szynka, 1 kwadracik chleba
19.30 mm butla 7 miarek
agata wazy 12 kg, ma rozmia ciuchow 86/92 ...
te mm MI daje spokoj ducha haha, ale maz cos juz gada zeby zabrac, ja sie boje ;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2020, 22:27
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
nick nieaktualny
-
Paulinaaa wrote:jak uwazacie? duzo ? nie duzo? mi sie wydaje malo, a ona na zaglodzoną nie wyglada..... eliminować juz mm ????????
rano o 5.20 mm i spala jeszcze godzine ( nie zabieram jej bo chce spac tą godzine dluzej )
19.00 kolacja : pol jajka, kilka pomidorow, pol plastra szynka, 1 kwadracik chleba
19.30 mm butla 7 miarek
te mm MI daje spokoj ducha haha, ale maz cos juz gada zeby zabrac, ja sie boje ;p
-
A czemu zabrac mm? Co jest z njm nie tak oprocz ceny?
Jak dla mnie niech sobie pije jak lubi. Zjadła całkiem spoko
Mój niby jadek wczoraj zjadł
1,5 jajka gotowanego, kawałeczek chleba, plasterek rzodkiewki
Chrupki - nie wiem ile on sobie podchodzimy je jak chce.
2 banany (byłam w szoku)
Mm 6miarek 180ml wody
Kotlet i podziubal makaron
Chrupki.. Nie wiem ile
Trochę płatków na sucho
Jabłko
Serek malinowy
Mm 6miarek 180ml
Tak to wygląda generalnie z warzywami jest u nas problem ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2020, 08:58
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyJa tez nie zabieram mm, krowiego nie chce pic w zadnej postaci a uwazam ze mm jest bardziej wartosciowe bo ma witaminy i wapn itd. Moja wazy 11 kg, rozmiar 92/98. Wczoraj wypila 2 butle mleka ok 220, jedno mm rano i jedno moje do drzemki. Ile ciastek biszkoptow czy paluszkow chrupkow czy nawet czekoladek to ja nie licze bo dziewczyny tez jej daja ja nie wydzielam takich rzeczy. Pol banana, 4 nuggetsy z kurczaka z keczupem, troche jablka, tubke owocowa, kabanosa calego, ogorka i jednego pieroga. Wg mnie nie zle. Sa dni ze zje tylko arbuza i plaster sera.
-
Moja wczoraj zjadła cwiartke suchej bulki i slupek ogorka zielonego, jogurt 80g, garsc pomidorkow koktajlowych, kilka lyzeczek ryzu z warzywami, miesa nie ruszyla, garsc borowek, malutkiego kabanosa, mm z 6 miarek
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
miło naprawde was posłuchac, mówie wokol nas same dzieci pożeraaaaczke, dlatego ja tak chyba panikuje, a czytam was i mysle kurde nie jest tak zle, w sensie szalu nie ma ale dramy tez nie..
no ja tam do mm nic nie mam, ta cena wysoka to fakt, tylko po prostu lekarz mowila nam ze nie powinna pic juz z butli jednak i zachęcała do odstawienia, ale ogladalam wlasnie tate w tarapatach haha i tam tez dzieciaki wieksze pija do snu mm ;p
u nas dziś póki co mm 6 rano, potem przed 9 śniadanie dałam płatki kukurydziane bo jakoś już dawno nie dawalam, zapomnialam o nich, to zjadła z 1/3-1/2 miseczki ale z chęcią w miarę, na spacerze 1/4 gruszki ;p i w domu przed snem dalam kaszke, zjadla z pol miseczki ale sama by nie zjadla nicccc, musial maz do niej gadac, zakrecala odkrecala tubkee.. a ja ładowalam ;p boje sie nie nakarmic przed snem, ze potem nie bd spala 2 h hahahaha a tak to mam teraz luz ( luz = pracuje haha )
kurde a z tym zasiłkiem jaja, ja tez zero kasy a juz maj, a skladalam od polowy marca ................
od tego miesiaca staramy sie o rodzenstwo wypowiedzialam poki co gabinet i pracuje online, wiadomo kasa juz nie ta sama, wiec moze i to dobry moment na probe
Paulinaaa wrote:miło naprawde was posłuchac, mówie wokol nas same dzieci pożeraaaaczke, dlatego ja tak chyba panikuje, a czytam was i mysle kurde nie jest tak zle, w sensie szalu nie ma ale dramy tez nie..
no ja tam do mm nic nie mam, ta cena wysoka to fakt, tylko po prostu lekarz mowila nam ze nie powinna pic juz z butli jednak i zachęcała do odstawienia, ale ogladalam wlasnie tate w tarapatach haha i tam tez dzieciaki wieksze pija do snu mm ;p
Paulina zawsze możesz spróbować dać mleko w kubeczku jak nie chcesz już w butelce 🙂 Filip pije mm z bidonu.
Kurcze mąż ostatnio brał antybiotyk bo był chory i mimo osłony podrażnił sobie żołądek. Dostał skierowanie na badania i okazało się, że wyniki prób wątrobowych są fatalne, mąż ma żółte białka oczu i trochę skórę. Teraz nie ma szans na normalnalą wizytę u lekarza u nas, wszystko odbywa się przez małe okienko. Wczoraj lekarz przepisał mu tabletki i kolejne skierowanie na te próby czy będzie lepiej. Dostał skierowanie do szpitala jakby gorzej się czuł, na skierowaniu ma napisane podejrzenie uszkodzenia wątroby. Już mnie brzuch boli jak o tym myślę. -
1ania1 wrote:Paulina zawsze możesz spróbować dać mleko w kubeczku jak nie chcesz już w butelce 🙂 Filip pije mm z bidonu.
Kurcze mąż ostatnio brał antybiotyk bo był chory i mimo osłony podrażnił sobie żołądek. Dostał skierowanie na badania i okazało się, że wyniki prób wątrobowych są fatalne, mąż ma żółte białka oczu i trochę skórę. Teraz nie ma szans na normalnalą wizytę u lekarza u nas, wszystko odbywa się przez małe okienko. Wczoraj lekarz przepisał mu tabletki i kolejne skierowanie na te próby czy będzie lepiej. Dostał skierowanie do szpitala jakby gorzej się czuł, na skierowaniu ma napisane podejrzenie uszkodzenia wątroby. Już mnie brzuch boli jak o tym myślę.
-
Paulinaaa wrote:jak uwazacie? duzo ? nie duzo? mi sie wydaje malo, a ona na zaglodzoną nie wyglada..... eliminować juz mm ????????
19.30 mm butla 7 miarek
-
Ania ale stres musisz teraz mieć oby szybko mu było lepiej
Ja dostałam opiekę ale pracuje w dużej firmie powyżej 20 pracowników więc wypłacany te opieki w imieniu zusu pracownikom. Ale słyszałam od mamy że te wypłaty nie ruszyły jeszcze. To jest masakra że są osoby które muszą być na opiece i już 1,5msc nie mają pieniędzy..6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
kozalia wrote:Paulinaaa, ja jestem na umowie o prace i tez od 12.03 ani złotówki zasiłku nie dostałam.
Co do jedzenia, to moja ostatnie kilka dni znowu dzióbie jak wróbelek, może nawet mniej niż Twoja. Wazy 10,2 kg.
-
Marta..a wrote:A czemu zabrac mm? Co jest z njm nie tak oprocz ceny?
Jak dla mnie niech sobie pije jak lubi. Zjadła całkiem spoko
Mój niby jadek wczoraj zjadł
1,5 jajka gotowanego, kawałeczek chleba, plasterek rzodkiewki
Chrupki - nie wiem ile on sobie podchodzimy je jak chce.
2 banany (byłam w szoku)
Mm 6miarek 180ml wody
Kotlet i podziubal makaron
Chrupki.. Nie wiem ile
Trochę płatków na sucho
Jabłko
Serek malinowy
Mm 6miarek 180ml
Tak to wygląda generalnie z warzywami jest u nas problem ;p