X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku dni mam straszny problem z Hanią. Wpada w takie histerię, że jestem przerażona jej zachowaniem. 😭

Natallia05 lubi tę wiadomość

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z książek to najlepsze są te z autami. Ogólnie ma szal na auta. Jak mu czytam jakąkolwiek inną książkę to nie chce słuchać, wręcz wyrywa książkę i wyrzuca ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super, zamowilam ☺️

Moja pierworodna duzo histeryzowala, tak przenikliwie prawdziwe dramaty. Musialam szybko interweniowac smoczek mocno utulic bo sie nakrecala i bylo coraz gorzej... Najlepiej odwrocic jakos uwage o ile sie da

A ja zaraz sfiksuje. Od 2 h usypiam małą 😩🤦‍♀️

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma milion książek, bo to mol książkowy pierwszoligowy.
    Fajna jest seria:
    https://www.gwfoksal.pl/search/?q=wykrojnik - te wykrojniki, my mamy nieśmiałego kotka, kapryśną kczuszkę, malą owieczkę, świętego mikołaja, najpiękniejszą choinkę i o pingwinku. I najchętniej kupiłabym je wszystkie :D każda ma jakiś tam morał, są wierszowane i mają śliczne ilustracje, moje dziecko szuka każdego zwierzątka tam, nawet robaczki wszystkie :)

Kici Koci mam dwie, lubi je ale jak ja opowiadam, jak czytam to go nudzą. Mam, że nie może zasnąć i mówi NIE. To wrzeszczymy to NIE na cały głos razem z nią :)

Dla chłopaków, jest seria mały chłopiec, ale z niej lubię tylko taką cześć "Poznaję.. " i mamy poznaję samochody :)

Bardzo lubię te z Akademii mądrego dziecka, te co można coś poruszyć. A z tych z dziura tylko polecam Ciekawskiego kotka.
    Przy tej "Moje ciało" zaczął pokazywać emocje i od niej zaczęło się opowiadanie z jego strony, ze ktoś śpi, ktoś się złości itp.

Poza tym mamy mnóstwo książeczek z pojedynczymi wierszykami i one mu się bardziej podobają niż zbiór cały...

hmm.. lidl miał serię książek dźwiękowych, i te też są fajne chociaż tekst jeszcze nie na jego wiek ale odgłosy zwierząt prawdziwe.

oooo jeszcze te:
    https://bajkizmoralem.radom.pl/produkt/niedzwiedz-lakomczuszek/
    No mistrzowskie bajeczki :D tylko z 3 została nam jednabo nie przeżyły małych rączek. Ale niedźwiadek łakomczuszek to jedna z jego ulubionych :D Plotka i muchomory przepadły, a muchomory wspaniały przekaz o tym, że każdy jest wyjątkowy :D Są wierszowane też.

Ja szukam czegoś o dinozaurach, może macie coś do polecenia? Bo mam fana wiernego wszystkiego co związane z dinozaurami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2020, 06:35

nesssssa lubi tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Od kilku dni mam straszny problem z Hanią. Wpada w takie histerię, że jestem przerażona jej zachowaniem. 😭
    U nas jest podobnie. Płacz, krzyk jak tylko coś na nie. Wtedy nie zawodne jest odwrócenie uwagi że jedzie samochód, pociąg, idzie kotek, albo ma zobaczyć co u naszych chomików

PLPaulina lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Mój ma milion książek, bo to mol książkowy pierwszoligowy.
    Fajna jest seria:
    https://www.gwfoksal.pl/search/?q=wykrojnik - te wykrojniki, my mamy nieśmiałego kotka, kapryśną kczuszkę, malą owieczkę, świętego mikołaja, najpiękniejszą choinkę i o pingwinku. I najchętniej kupiłabym je wszystkie :D każda ma jakiś tam morał, są wierszowane i mają śliczne ilustracje, moje dziecko szuka każdego zwierzątka tam, nawet robaczki wszystkie :)

Kici Koci mam dwie, lubi je ale jak ja opowiadam, jak czytam to go nudzą. Mam, że nie może zasnąć i mówi NIE. To wrzeszczymy to NIE na cały głos razem z nią :)

Dla chłopaków, jest seria mały chłopiec, ale z niej lubię tylko taką cześć "Poznaję.. " i mamy poznaję samochody :)

Bardzo lubię te z Akademii mądrego dziecka, te co można coś poruszyć. A z tych z dziura tylko polecam Ciekawskiego kotka.
    Przy tej "Moje ciało" zaczął pokazywać emocje i od niej zaczęło się opowiadanie z jego strony, ze ktoś śpi, ktoś się złości itp.

Poza tym mamy mnóstwo książeczek z pojedynczymi wierszykami i one mu się bardziej podobają niż zbiór cały...

hmm.. lidl miał serię książek dźwiękowych, i te też są fajne chociaż tekst jeszcze nie na jego wiek ale odgłosy zwierząt prawdziwe.

oooo jeszcze te:
    https://bajkizmoralem.radom.pl/produkt/niedzwiedz-lakomczuszek/
    No mistrzowskie bajeczki :D tylko z 3 została nam jednabo nie przeżyły małych rączek. Ale niedźwiadek łakomczuszek to jedna z jego ulubionych :D Plotka i muchomory przepadły, a muchomory wspaniały przekaz o tym, że każdy jest wyjątkowy :D Są wierszowane też.

Ja szukam czegoś o dinozaurach, może macie coś do polecenia? Bo mam fana wiernego wszystkiego co związane z dinozaurami :D
    My też mamy dużo książek. O dinozaurach też, ale to już dla starszych no Pola fanką dinozaurów.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też uwielbia dinozaury. 😆

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Marta obadam :) Moja lubi autka, ma ich calkiem sporo. Ostatnio sie bawi albo autkami albo maskotkami, to nowosc. I z Niki siedza i sie bawia w namiocie, nie wiem co bym zrobila bez niej potrafi zajac emilke naprawde swietnie.

Podobno wracaja do szkoly 18 maja ale niby nie jesy to obowiazek i jak nie chce to nie ma orzymusu puszczac. Nie wiem teraz co zdecydowac.

A moj maly wyjec zasnal wczoraj o 3.15 rano dopiero!!! Tyle godzin to nie jest normalne! Jak tylko sie pootwieraja to ide do neurologa z nia cos musi byc nie teges.

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój uwielbia książeczki o zwierzątkach, wszystkie o psie lub kocie to jest hit, ale to raczej do oglądania i pokazywania bo jak czytam to średnio słucha i zaraz mi przekreca na kolejne strony.
    U nas od jakiegoś czasu jak tylko coś jest nie po jego myśli to robi takie awantury, że np jak jesteśmy na spacerze to wstyd przed ludźmi bo tak się wydziera. Dzisiaj miał akurat fazę na jazdę na rowerku na spacerze, ale w pewnym momencie chciał wyjechać na ulicę, jak mu zaczęliśmy tłumaczyć, że nie można to taka histeria go ogarnęła, że nie mogliśmy go uspokoić.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, Natalia ja przy okazji jakieś tam wizyty zwróciłam problem na sen Hani.. Zdrowa niby. A ja nadal mam wątpliwości czy aby napewno. 🤪😅😅😅😅
    Wszyscy mi mówili że noworodki tylko śpią o jedzą. A Hania oczu w dzień nie zamykała ani na chwilę. 🤦🏻‍♀️

Ja dzisiaj miałam wizytę.
    Druga córka to drobnica, 2762g. W porównaniu do Hani na tym etapie jest o około 400g lżejsza.😲

Moje nocne bóle to straszaki i nic więcej. Jestem pozamykana na cztery spusty. Doktor nie sądzi, że się jakoś w najbliższym czasie do porodu zbliżam.

Następna wizyta 15.05 - jeśli nie urodzę do tego czasu. To wtedy będę się umawiać na CC. I to już z marszu pójdzie.

Mówiła, że teraz lepiej nie zgłaszać się na cc bo jak zobaczą moje cukry to na bank mnie położą w szpitalu i znowu mogą zakończyć ciążę za wcześnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2020, 14:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina no ja sama tak mowilam ze tylko spia i jedzą bo takie mialam ale to jest jakies inne 🤣 O teraz spi, to fajnie to znaczy ze znowu mam noc pelną wrazen 🤦‍♀️ Ale ok nie chce to niech nie spi ale nje polezy nie popatrzy sobie na cos tylko drze sie. Jak nosze to sie nie drze. Kilka razy udalo mi sie uspic o jaka radosc na cale kilka minut 😂

To jakies ze 3 tyg ci zostaly chyba? Jak cc to robia w 38 tc? A z waga to nie wiadomo, mi sie pomylili o 400 gram. A mniejsza moze byc troszke. Dla organizmu i macicy dosc duze obciazenie taka ciaza po ciazy moze dlatego. Mi sie macica nie chciala juz rozciagac na koniec.I brzuch tez bolal non stop praktycznie.

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksander 😊
    b98e8a141f55.jpg

PLPaulina, Natallia05, Eilleen, 1ania1, e_mii, marcela123, pumka1990 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale on duży. 😊

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, mały przystojniak!

Natalia a może ona nie śpi bo ją brzuszek boli albo coś?

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Facebooku wymagające.pl jest o śnie dzieci i że to mit że noworodki tylko jedzą i śpią, ale fakt tak późno zasnąć to ja bym była wykończona

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia a we wózku? Albo chusta?

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo duzy na tym zdjeciu wyglada 😀 Tak dorośle juz. Ile ma wzrostu?

Mysle wlasnie nad chustą, moze ogarne motanie z youtuba. Mam tylkk kolkowa chuste ale chyba lepiej taka zwykla, tylko ja w tym zielona zupelnie to mi troche zajmnmie zanim ogarne temat...

W wozku tez nie spi, kilka razu sie udalo wyjsc na poczatku a pozniej to sie tez budzila i wyla i na rece, wiec iles razy juz wracalam ze spaceru niosac ja na rekach i prowadzac podwojny wozek ze spiaca emilia 🤦‍♀️ Troche niebezpieczne to bo jakbym sie potknela a tu kilka tyg dziecko strach myslec. I ze w wozku tez nie spi to juz moj mozg calkiem nie pojmuje 😕 I cyckiem tez sie nie da zatkac.

Moze bolal brzuszek ale nie byl twardy nie widzialam zeby cos tam, dostaje sab simplex i bigaia to juz wiecej nie ma chyba na to

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania - słodziak i przystojniak :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natallia05 wrote:
    Bardzo duzy na tym zdjeciu wyglada 😀 Tak dorośle juz. Ile ma wzrostu?

Mysle wlasnie nad chustą, moze ogarne motanie z youtuba. Mam tylkk kolkowa chuste ale chyba lepiej taka zwykla, tylko ja w tym zielona zupelnie to mi troche zajmnmie zanim ogarne temat...

W wozku tez nie spi, kilka razu sie udalo wyjsc na poczatku a pozniej to sie tez budzila i wyla i na rece, wiec iles razy juz wracalam ze spaceru niosac ja na rekach i prowadzac podwojny wozek ze spiaca emilia 🤦‍♀️ Troche niebezpieczne to bo jakbym sie potknela a tu kilka tyg dziecko strach myslec. I ze w wozku tez nie spi to juz moj mozg calkiem nie pojmuje 😕 I cyckiem tez sie nie da zatkac.

Moze bolal brzuszek ale nie byl twardy nie widzialam zeby cos tam, dostaje sab simplex i bigaia to juz wiecej nie ma chyba na to
    Myślę że chusta to jedyne wyjście z tej sytuacji. Widać potrzebuje bliskości. Ja sama nie wiem jakbym się nauczyła motac z moimi zdolnościami.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz chce być bardziej wytrwała w nauce motania w chustę. Bo z drugim takim dzieckiem jak Hania to się chyba zastrzelę. 🤪

Moja właśnie taka była, że syrena wszędzie tylko nie na rękach. Musiała mnie czuć cały czas.

‹‹ 2410 2411 2412 2413 2414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ