Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
PLPaulina wrote:Gdyby moja szła o 20 spać to może sobie o tej 4-5 wstawać. Jakby jeszcze w dzień miała drzemkę np 2-3h to byłby luksus !!!!! I czułabym się jak na wczasach pod palmami.
A jakby jeszcze położyła się do łóżka i zasnęła sama. Boże! Byłabym w 7 niebie. 🤣🤣🤣🤣
My w zeszłym roku kupiliśmy jakiś tam plastikowy domek, zjeżdżalnie. Brzydko mówiąc - g***o takie, że szok..
Zaraz szybko kupiliśmy drewniany plac zabaw. I to wyglada.👍 I stabilne. I większe. 👍
Hmm.. a może zacznij od tego żeby ją nauczyć się kłaść samej, jak od narodzin śpi z Tobą w łóżku to co się dziwisz że nie potrafi ani położyć się sama ani spać u siebie, z kosmosu ma to wymyślić? Prosta zasada, łóżko i sen = łóżko mamy i mama. Napisałabym że przez to że z wami śpi może tak słabo spać ale zaraz usłyszę, że moje dziecko śpi super i jestem na wczasach i w ogóle co ja się znam
Szkoda tylko, że z reguły się nie myśli o tym, ze jakiś rodzic robiąc coś instynktownie może wpływać na dziecko i warto by było go posłuchać i przemyśleć jego metody zamiast tylko atakować, czy wyśmiewać i drwić
Niech się inne mamy śpioszków małych wypowiedzą bo ja mam super dziecko i się nie znam z reguły6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyEdytka i kiedy jej sie to spanie zmienilo? Bo ja juz tez mysle ze oszaleje zaraz.
No wlasnie nie zasnela o 20 na noc, byloby fajnie . Tzn zasnela z milion razy ale tak na 2 minuty i znowu ryk i na rece. Ja w ogole nie znam takiego macierzynstwa. Zupelnie inaczej bylo z moimi dziewczynami, ten pierwszy okres byl moim ulubionym takie slodkie noworodzie a tu juz szukam okna zycia 🤣
O takie spanie dzis:
PLPaulina, Ania241188, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarta akurat na przykladzie Emilii twoja teoria sie nie sprawdza. Przynajmniej w jej przypadku a jak u innych to nie wiem. Emilia spi ze mna w lozku od urodzenia i spi super, przesypia cale noce bez pobudek a w dzien sama sie kladzie na drzemke albo zasnie na kanapie/fotelu/dywanie/wozku 😀 Jezu jak bym miala obydwie usypiac lulac i nosic do snu to nie wiem nawet jak
-
No właśnie się zmieniło jak zaczęła spać z nami, teraz też ma fazy że jak nie chce spać to nie będzie, w nocy się przebudza ale na smoczka, czy tak ogólnie, ale na pewno śpi dużo lepiej niż jak była noworodkiem i niemowlaczkiem. Bardzo dużo sie kręci w nocy, lubi spać na miękkim i nieprzykryta, jak ją przykryje to zaraz się odkopuje i wybudza. Ogólnie ma lekki sen i łatwo ją wybudzić.
Ja planuję jej kupić łóżko i ją tam uczyć spać, nie wiem jak to wyjdzie w praktyce ale w łóżeczku już nie ma opcji żeby spała, jak ją przełoże to maks godzina i zaraz mnie woła. Łóżeczko ma od zabawy, dzisiaj wsadziła głowę w miejsce gdzie brakowało jednego szczebelka i się zaklinowała, ryk był wiadomo:p
Jestt mamincyckiem:) najgorsze jest to że bardzo lubimy z nią spać, i gdyby nie ciąża to spałaby z nami dopóki by chciała:)
Ogólnie im starsza tym ciut lepszy był ten sen, pamiętam jak się ledwo urodziła to mieliśmy z mężem dyżury, ja spałam od 21 do 3, a potem on bo dziecko nie planowało spac, jak już zasnęła po godzinie to znów się budziła bo głodna i tak w kółko.
I Natalia też wtedy myślałam tak jak ty, że jak to dziecko w ogóle funkcjonuje jak tak mało spi, miałam fazy że się będzie źle rozwijać bo nie śpi i tak dalej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 13:37
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
U nas od bardzo dawno pobudka 5-6 rano, już się przyzwyczaiłam, najgorzej zimą jak było ciemno, teraz jest ok.
Filip idzie spać po 20, zasypia w łóżeczku, a ja siedzę koło niego dopóki nie zaśnie, dobrze, że już go bujać na rękach nie trzeba tak jak kiedyś bo chyba by mi ręce przy tej wadze odpadły 😆😆😀😀
Natalia mała wie, gdzie najlepiej jak widać na zdjęciu.😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 13:35
-
Natallia05 wrote:Marta akurat na przykladzie Emilii twoja teoria sie nie sprawdza. Przynajmniej w jej przypadku a jak u innych to nie wiem. Emilia spi ze mna w lozku od urodzenia i spi super, przesypia cale noce bez pobudek a w dzien sama sie kladzie na drzemke albo zasnie na kanapie/fotelu/dywanie/wozku 😀 Jezu jak bym miala obydwie usypiac lulac i nosic do snu to nie wiem nawet jak
Ale ja cały czas pisze że może itp a nie że metody takie a takie to pewniak i na każdego zadziała
Też napisałam że czasem warto przeczytać i przemyśleć, nie że stosować odrazu bo każde dziecko jest trochę inne i na innym etapie6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Natalia, nie zachecasz do drugiego😂
Moja najwieksza obawa, ze po rozpieszczeniu przez Mie przezyje szok przy drugim😂
Co do spania, ja jestem mama spiocha...
Wczoraj wstala o 8, miala drzemke 13-14:30, na noc zasnela 20:30 i obudzila sie dzis o 8:45
W calym jej zyciu zdarzyla jej sie jedna przerywana noc, ze obudzila sie o 4, poszlala i o 7 poszla spac do 11:40, a ze trzy razy, ze wstala po 7...
Reszta to raczek 8-9, czasem 10...
Nie spala ani jednej nocy z nami w lozku, a od 13 miesiaca (dokladnie 13,5 miesiaca miala) spi w swoim pokoju...
Mam tak proste w obsludze dziecko jesli o spanie chodzi, ze wizja drugiego, ktore bedzie bojkotowalo sen mnie przeraza
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyNatallia05 wrote:Marta akurat na przykladzie Emilii twoja teoria sie nie sprawdza. Przynajmniej w jej przypadku a jak u innych to nie wiem. Emilia spi ze mna w lozku od urodzenia i spi super, przesypia cale noce bez pobudek a w dzien sama sie kladzie na drzemke albo zasnie na kanapie/fotelu/dywanie/wozku 😀 Jezu jak bym miala obydwie usypiac lulac i nosic do snu to nie wiem nawet jak
Bo ja długo walczyłam na początku. I potem miałam wiele prób. Ale kończyły się one klęską.
Hania od urodzenia nie lubi spać. W nocy wędrowałam od sypialni do jej pokoju. Nawet 30 min nie spała ciągiem. 🤦🏻♀️
To nie chodzi o to, że człowiek się obraza na rady. Ale fajnie by było coś usłyszeć od mamy, która przeszła cis takiego a nie od mamy, której dziecko odłożone śpi cała noc. -
PLPaulina wrote:Na naszym przykładzie ta teoria też się nie sprawdza.. 😅
Bo ja długo walczyłam na początku. I potem miałam wiele prób. Ale kończyły się one klęską.
Hania od urodzenia nie lubi spać. W nocy wędrowałam od sypialni do jej pokoju. Nawet 30 min nie spała ciągiem. 🤦🏻♀️
To nie chodzi o to, że człowiek się obraza na rady. Ale fajnie by było coś usłyszeć od mamy, która przeszła cis takiego a nie od mamy, której dziecko odłożone śpi cała noc.
-
Ja tam po czytaniu waszych historii nie narzekam na jego spanie. Mial epizod te 2-3 miesiące że przeżywał żłobek i noce to była faktycznie tragedia. Teraz jest raz lepiej raz gorzej. Budzi się czasami raz, czasem dwa na mleko. Rzadko się zdarza że wcale. Dość często gdzieś od połowy nocy śpi z nami.
-
nick nieaktualnyMoja po skończonym kp już nie tknie mleka. 🤪
Ale i tak się budzi. Ale to nie z głodu. Ona jest wyspana po prostu. 🤣🤣🤣
Nie twierdzę, że wszystko ze snem Hani robiłam dobrze.
Przed 1 ciążą miałam inną wizję wszystkiego. W sypialni nie mieści nam się te łóżeczko drewniane. I może to że te pokoje są mocno oddalone od siebie to był błąd.
Teraz kupiłam dostawke Chicco. I chcę żeby to inaczej od początku było.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 21:03
-
hejka
Mój Agacior zrobiła dzis pierwszy raz siku na nocnik pewnie to jednorazowe, ale taka radosc, od tygodnia czytamy kicie kocie nunus i nocik i po tygodniu efekt jak sie ciesze ale chyba nie jestem gotowa jeszcze nie walke z odpieluchowywaniem, nawet nie wiem jak za to bym miala sie zabrac
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
co do nocek, ja chyba nie pomoge, bo moja raczej ladnie spi od 20 do 6-6.30-7... mm pije o 19 30 i ok 5.30 i jeszcze na godzine idzie spac, wiec nie zabieram jej tego mm wole pospac, w dupie tam ;p nocnego nie zabieram bo z kolacja roznie wiec tak o wychodzi . u nas przestala sie budzic w nocy odkad odstawilam smoczek, takze to byla super decyzja, na drzemki sie wybudzala, odkad nie ma smoczka nie budzi sie a spi wrecz po 2-2,5h takze no jest okej.. spala z nami w nocy ale to jak karmilam piersia jeszcze to pamietam ze od polowy nocy z nami spala, ale odkad przeszlam na mm w 10 m, wyprowadzilam sie na 2 tyg z sypialni i tatus nauczyl spania w lozeczku, mala byla to pewnie latwiej poszlo dlatego
Moja raz zrobiła na nakładce na WC, ale ja się tak zaczęłam cieszyć że sie dziecko wystraszyło i tyle z tego było.
Teraz siada na nocnik, chusteczką się podciera ale nic nie robi. Ale mi się wydaje że jeszcze nie rozumie, też jej tłumaczę ale na siłę nic nie będę robić, jeszcze mają czas:)17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
dzis robilam zamowienie na gemini i zamowilam testy ciazowe, owulacyjne i dla meza jakies suplementy haha on jeszcze o tym nie wie, ale mysle ze spoko zareaguje, bo jak pytalam sie czy cos chce z gemini to mowi cynk niby zartem, ale czy ja wiem w kazdym razie od tego miesiaca zaczniemy powoli cos dzialac, ale nie wchodze juz na te staraniowe wątki bo wtedy mnie to za bardzo stresowalo jednak
nick nieaktualny