X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to juz szybciutko zleci ☺️ Ja na tym etapie mialam juz serdecznie dosc. I powiem wam ze taka mala roznica to jest bardzo niemądry pomysl 😀

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj bardzo głupi pomysł. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny nawet tak nie mówcie, a już byłam trochę lepiej nastawiona...

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt Ci tak nie poprawi humoru w ciąży jak inna matka :D weźcie piszcie o pozytywnych stronach a nie się straszycie nawzajem :D
    Już chyba pandemia to wystarczający powód do zmartwień :)

Dziewczyny dacie radę! ;)
    Jesteście matkami, więc kto jak nie wy? ;)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie straszymy 😉 opowiadamy o swoich doświadczeniach 😅 przecież u każdego może być inaczej. Ja znam dziewczynę która ma 3 dzieci i między każdym jest 1.5 roku różnicy . Marzyła o trójce dzieci. dla mnie hardcore to było już te moje 2lata różnicy 🙈 także mniejszej nawet nie mogę sobie wyobrazić 😁

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzo zalezy od dziecka. Gdyby mala byla taka jak emilka kiedy sie urodzila to byloby super. A sie trafil wyjec niespiacy w dzien🤦‍♀️ Emilia wiecej spi w dzien niz mala takze ten. I ciagle wymaga uwagi i noszenia, juz kregoslup mi odpada. Najgorzej jak wyją obie w tym samym czasie, brak mi kilku rąk wtedy🤣

Wam dziewczyny zycze jakis normalnych dzieci 😀

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam koleżankę, dokładnie w moim wieku. Mieszkamy blisko Siebie. Ona już ma 3 dzieci. Same chłopaki.
    Wiadomo przy 3 chłopakach to Armagedon w domu. Ale ogólnie to zawsze głośno mówi, że jej się trafiły dobre egzemplarze. Śpiochy, głodomory. Odkladalne. 👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2020, 21:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania ostatnio tak daję popalić, że czuje się porządnie przeciągnięta po ziemi. 🤣🤣

Zmieniałam jej parę dni temu pampersa. Oczywiście udało się zdjąć. Ale już stanowczo mówiła że nie nałoży nowego.
    Podciągnęła sobie spodnie. I poszlaaaaa..
    Aż w końcu zrobiła siku.
    I się zaczęło.
    -nie! bo mokre spodnie
    -nie! Nie Zdejmę spodni!
    -nie! Nie! Nie! Wszystko na nie!

Była zdezorientowana. Nie wiedziała co kompletnie ma zrobić by było ok. Awantura taka, że chyba 5 osiedli dalej ją słyszało.
    Trzasnęła drzwiami. I też jej to nie poprawiło humoru.
    A moje spokojne mówienie jeszcze bardziej ją wkurzało.
    Czułam się taka bezradna że szok. 😔😔

I to nie chodzi by kogoś straszyć. Bo to wszystko zależy od wielu czynników. Głównie od tego jakie jest nasze starsze dziecko i jakie będzie to młodsze.
    Ja mówię otwarcie, że bardzo boję się tego co będzie. Teraz chwilami mam wrażenie,że ledwo żyje. Hania to wulkan energii. Jakby działała na bateriach które nigdy się nie czerpią.
    Nadal u nas nocki kiepskie.
    Więc jak młodsza trafi się też anty sen no to będzie ciekawie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2020, 21:49

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina - trzymam kciuki żeby drugie dało pospać :-)

PLPaulina, pumka1990 lubią tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za sobą ciąże zimą i latem i powiem Wam, że dla mnie każda miała swoje plusy i minusy. W pierwszej nawet na końcówce czułam się bardzo dobrze, tylko żałowałam że brzuch muszę chować pod płaszczykiem i mąż musiał mi kozaki zakładać :D Drugie dziecko planowałam wakacyjne, żeby urodziny mogło na ogrodzie organizować 😆 Pożałowałam tej decyzji jak w upały moje nogi wyglądały jak u słonia, było mi też dużo ciężej nosić ten brzuch, ale wiadomo, jedno dziecko już było w domu, do tego Łucja prawie 1kg cięższa od siostry była, więc to też miało na te odczucia jakiś wpływ.

U nas 3,5 roku różnicy, bardzo dobrze wspominam czas noworodkowy i niemowlęcy. Na szczęście Łucja jest spokojniejsza od siostry. Bo moja starsza, była taka jak Hania Pauliny 🤣 To jej zostało do dzisiaj i tak szczerze, to fochy małej nie robią na mnie wrażenia przy wrzeszczącej 5 latce...

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy pobudkę o 4 rano. 😕 A w nocy brzuch mnie bolał - nie mogłam spać i jestem nieprzytomna. 😔

Ale żeby to jeszcze zadowolona z życia wstała. 🤪 To nie. Zrobię wszystko by matce uprzykrzyć życie. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Do tego pies też nadęty bo niewyspany.. 🤦🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 07:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina lącze sie w bolu. My wczoraj i dzis pobudka o 6 rano. Oczywiscie malutka sie wyspala tak szybko. Wczoraj jak wstala o 6 to spac poszla dopiero przed 12. Spala 2 h. Na noc zasnela mocno o 23! Wykonczona bylam. Ile takie dziecko moze nie spac😩🤦‍♀️ Caly dzien noszenia zabawiania bo sama nie polezy nawet 1 minuty i od razu sie drze. Ja juz nie wiem co zrobic, bede probowac smoczka ale ciezko idzie. A jeszcze jestem z nimi sama. Nawet jak byl tata to niewiele mogl pomoc bo byla awantura ze emilia do mamy i koniec. Usypiam tez ja je obydwie takze to czasem ciezko bo jak jedna sie drze to druga tez zaczyna i tak sie nakrecaja. Emilka nie zasnie dopoki mala nie spi bo mnie pilnuje 🤦‍♀️ Brak mi rąk i juz nerwow czasem.

Emilia tez takie fochy robi to chyba ten bunt dwulatka? To jeszcze do zniesienia, gorzej jak jeczy wrzeszczy caly dzien bo takie kilka dni tez bylo, chyba zazdrosc i tak przezywala ta nowa sytuacje...

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój standardowo o 6 się budzi, luksus to 6:30 No ale za to idzie spać o 20 :) odkąd spróbowałam kołdry i pokazałam mu że to jego kołdrą i ja mam swoją i się nią przykrywamy do spania to kocha to swoje łóżko normalnie, nawet przy usypianiu jak wcześniej zasypial na naszym łóżku i go śpiącego przekladalam tak teraz chce się położyć u siebie, każe się przykryć i podciąga sam kołdrę pod szyje sobie i usypia, czasem długo to trwa nawet 30min ostatnio ale i tak dla mnie to szok :D bo ja wtedy głównie siedzę na łóżku naszym tylko cicho i czekam. Oczywiście nie codziennie jest tak pięknie i zdarza się mu wstawać, siadać śmiać itp ale to już 1-2x w tygodniu tylko :)

Kupiłam mu w imieniu dziadków zjeżdżalnie i Bujak z Little tikes i to teraz zabawki numer 1. Na razie mamy je w mieszkaniu ale planujemy zawieźć na budowę żeby już tam miał :) na tym bujaku tak szaleje że trochę się boimy, a na zjeżdżalnie nie potrafi wejść jeszcze ale zjeżdża bez problemu :D

A jeszcze pisałam wam kiedyś o łóżku hemmes z Ikea które się rozkłada na dwuosobowe, a tu taka niespodzianka i wersja z bodzio meble, chociaż zawsze omijalam ten sklep całkiem łukiem, a to nawet fajniejsze niż to z Ikea bo 1 osobowe ma 90cm szerokości, a nie 80 i ten drugi ma teraz jest schowany a nie pod tym w jedynce :D
    https://www.bodzio.pl/pl/meble-sypialniane/kortez-lozka/5393-lozko-rozkladane-kortez-dab-soma-ciemny/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 10:41

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mamy zjeżdżalnie w ogrodzie, tylko Olek to szogun i wszystko na 5 minut. Rowerkiem biegowym trochę dłużej się zajmuję. I w piaskownicy. Oczywiście jak ja jestem z nimi.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no u nas też 10 zjazdów i koniec ale potem jeszcze maskotki i dinozaury jeżdżą :D
    Też je pakuje na ten Bujak i buja :D

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to u nas wiosną i latem pobudka 5.15 a najpóźniej 6.15....

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia to moja też tak spała jak była malutka. Tylko jeszcze w wózku do tego potrafiłam ją uspać. Z tym że była jedynaczką więc miałam cały dzień dla niej, jak ty to robisz przy czwórce to nie wiem:p
    Mam nadzieję że to drugie będzie więcej spało bo oszaleje.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby moja szła o 20 spać to może sobie o tej 4-5 wstawać. Jakby jeszcze w dzień miała drzemkę np 2-3h to byłby luksus !!!!! I czułabym się jak na wczasach pod palmami.
    A jakby jeszcze położyła się do łóżka i zasnęła sama. Boże! Byłabym w 7 niebie. 🤣🤣🤣🤣

My w zeszłym roku kupiliśmy jakiś tam plastikowy domek, zjeżdżalnie. Brzydko mówiąc - g***o takie, że szok..
    Zaraz szybko kupiliśmy drewniany plac zabaw. I to wyglada.👍 I stabilne. I większe. 👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 12:50

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Gdyby moja szła o 20 spać to może sobie o tej 4-5 wstawać. Jakby jeszcze w dzień miała drzemkę np 2-3h to byłby luksus !!!!! I czułabym się jak na wczasach pod palmami.

Nic tylko Ci współczuć tej Twojej niedoli :)
    I zapraszam pod moje palmy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy jednym dziecku to idzie to ogarnąć.😊
    Ale myślałam że jej się to zmieni. Że z wiekiem będzie lepiej.
    A tu zaraz poród. A ona jak nie lubiła spać. Tak nie lubi. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 12:56

‹‹ 2407 2408 2409 2410 2411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ