Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
My też mamy ten rowerek biegowy z tym stabilnym kołem z tyłu gdzie sam stoi i od jakiegoś miesiąca to jest dla niego hit, jak wychodzimy z mężem na spacer to on tylko jedzie tym rowerkiem, sama z nim nie wychodzę bo tak potrafi się rozpędzić ze nie wiem jakbym miala ogarnąć jego i jeszcze wózek. Mamy też ta hulajnoge 2w1, teraz ma z tym siedzeniem i też na niej jeździ, ale dla mnie beznadziejne jest skręcanie bo trzeba się pochylać na boki żeby skręcić i narazie mniej ja wybiera do jazdy.
Paulina jak ja leżałam teraz po porodzie to obok mnie była kobieta po cc i urodziła dobrych kilka godzin po mnie a wyszła tego samego dnia co ja czyli w 2 dobie więc pewnie co szpital to inaczej chociaż zawsze tam trzymali 3 doby ale lekarz mówił, że ze względu na koronawirusa maksymalnie skracają pobyt w szpitalu.
Moja szwagierka dzisiaj wieczorem pojechala do szpitala bo jutro ma cc więc zostanę jutro ciocia i Laura będzie miała siostrę o 6 tyg młodsza 😍Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualny
-
W sobotę wypisy to chyba większość robi, trzymam kciuki Paulina żebyś jak najszybciej wróciła do domu ✊
Jak narazie spacery u nas to fajna sprawa nawet jak jestem sama bo Stasiek bez problemu siedzi w wózku więc sobie spacerujemy a jak jest tata to wtedy jest rowerek lub nóżki, jedyny minus to cwaniak tak ogarnia drogę do mojej szwagierki i chrzesniaka, że jak wychodzimy np na rowerek to sam nas prowadzi do nich a jak miniemy jakieś przejście to robi awanturę, ale to oczywiście tylko przy tatusiu tak kombinuje. Co do spania to odpukac narazie Laura zasypia razem ze Staskiem, ja go na drzemke kładę na łóżku w sypialni i zasypiaja oboje, później ja Mała przenoszę do salonu i mam czas na ogarnięcie jakiegoś obiadu. W nocy też jest spoko no, ale niestety śpimy osobno, ja z Laurą w salonie a mąż ze Stasiem w sypialni, to jest minus ale jesteśmy na etapie przenoszenia Stasia do jego pokoju więc mam nadzieję, że na dniach uda się nam wrócić do sypialni 😆 a największym plusem jest spanie dla mnie z Laurą, serio przez karmienie jej na śpiocha ja nawet nie wiem kiedy ja karmie i jestem bardziej wyspana niż przy przy Małym. Balam się zostać w dwójką sama jak narazie jest to do ogarnięcia.Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:Mnie to zastanawia tylko czy szpital w weekend wypisuję. 🤔😅
Oj te spacery z dwójką dzieci to mnie najbardziej przerażają. Aaaa i spanie.😱 To są rzeczy których się boję.
Oj tak, bardzo ci nie zycze takiego nie spiocha jak moja najmlodsza. Nie wiem jak dzieci moga sie tak roznic, emilka to byla super latwym i przyjemnym noworodkiem/ niemowlakiem, starsze tez spaly a ta mala nadpobudliwa. Juz mowimy ze przetwarza tlen na amfetamine 🤣
Spacery teraz juz lepiej. Przestala drzec sie w wozku, lezy sobie i czasem nawet zasnie szoook 😂 No i ja nie jestem calkowicie sama bo mam starsze dzieci, nie wiele pomagaja ale zawsze cos tam jednak to daje. Sama z tymi dwoma najmlodszymi bym zeswirowala. Emi jest bardzo niegrzeczna, fochy histerie wszystko mi wywala z szafy z komody itd -
nick nieaktualnyMoja Hania już ponad pół roku wózka nie widziała. 😅 I nie liczę na to, że będzie chciała wsiąść do wózka. Jeszcze przed roczkiem robiła bunt żeby wsiąść. A jak się udało to chciała tylko wysiąść.
Dlatego boję się jak ogarnę ten spacer. 🤦🏻♀️
Heh, ja na śpiocha nie liczę. Nawet nie wyobrażam sobie, że dziecko może dużo spać. 🤣🤣🤣
Hania ostatnio jest bardzo nie dobra. Wszystko jest na 'nie'. I to w taki histeryczny wręcz sposób pokazuje swoją asertywność. Że już czasami to mi ręce opadają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 11:51
-
Filip mnie zadziwia ostatnio. Zaczął spać w wózku na spacerach. W domu nie chciał spać w dzień już od jakiegoś czasu, więc stwierdziłam:nie to nie. Zamiast drzemki w domu chodzimy na długi spacer i już trzeci dzień z rzędu zasnął. Widać, że ta drzemka jest mu potrzebna w takim razie, ale czemu w domu nie chce spać.
-
1ania1 wrote:Filip mnie zadziwia ostatnio. Zaczął spać w wózku na spacerach. W domu nie chciał spać w dzień już od jakiegoś czasu, więc stwierdziłam:nie to nie. Zamiast drzemki w domu chodzimy na długi spacer i już trzeci dzień z rzędu zasnął. Widać, że ta drzemka jest mu potrzebna w takim razie, ale czemu w domu nie chce spać.
-
nick nieaktualny
-
Na dworze się lepiej śpi, a w aucie to już wogóle..
Mój padnięty po żłobku to zasnął już na szczęście bo ja mam ochotę razem z nim
Łamie mnie na spanie po pracy teraz codziennie. Ale efo widze też żłobek męczy pomimo, że tam niby ładnie śpi 1,5-2h.. w środę robię mu przerwę i będę pracować z domu.. to może trochę też odpocznę bo będę mogła trochę "pomachać" myszką jak poczuję się zmęczona, a nie na pełnych obrotach, bo w biurze to co chwilę coś ktoś chce.
Edytka a ubranka dziecięce w lidlu chyba były w tamtym tygodniu? Ja na body z krótkim patrzyłam ale nie dało się online zamówić tego największego rozmiaru ostatecznie zamówiłam w smyku na 98 i już od 11.05 utknęła moja paczka w sortowni.. jak pech to pech6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatallia05 wrote:Dziecko 3 miesiace je ostatni raz o 18.30 i spi do 6 rano poczym na sniadanie pije 250 ml mleka 😀 Wierzyc w to?🤣 Ja poernicze to co z moja nie tak, nie dosc ze nie spi i ryczy to pije 1/4 z tego.
Chociaż nie ukrywam że wygodne są śpiące dzieci. Ale nie trafiło mi się.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2020, 13:29
-
Hmm ja też znam takie dziecko, jego mama nawet była z nim u lekarza bo nie dowierzała że on tylko śpi. Tak szczerze to ja też niedowierzam w takie coś:p moja była z tych niespiących dzieci i jedzących co chwilę po troszkę:p17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualnyNo dobra spi ale ze nie pije nic przez ponad 11 h? 3 miesieczne dziecko? To w ogole chyba nie powinny miec takich dlugich przerw? Chyba 6 h max? No i ta pojemnosc 250 ml na sniadanie? Wtf 🤣🤣🤣 Emilka tyle nie wypije a ja z ledwoscia naraz to jest caly kubek chyba 😮
-
nick nieaktualnyNatallia05 wrote:No dobra spi ale ze nie pije nic przez ponad 11 h? 3 miesieczne dziecko? To w ogole chyba nie powinny miec takich dlugich przerw? Chyba 6 h max? No i ta pojemnosc 250 ml na sniadanie? Wtf 🤣🤣🤣 Emilka tyle nie wypije a ja z ledwoscia naraz to jest caly kubek chyba 😮
I już nie jadł. Ale ile godzin to nie wiem 🤔 -
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:Mój chrześniak po 6tyg nie budził się już w nocy na jedzenie. Oni go na początku budzili ale jemu się nie podobało. Dostali zgodę pediatry.
I już nie jadł. Ale ile godzin to nie wiem 🤔
Noo. Ja wole jak sie budzą. Mala tez czesto nie pije w nocy i mi laktacja juz siada przez to. Wolalabym jakby sie budzila i pija zamiast robic 4 h cyrku wycia przed snem i spac noc. Eh no