Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mój widelec tak, łyżkę to różnie, czasami się zapomni i wszystko mu spada, pije z bidonu w żłobku i w domu wodę a herbatkę z kubka 360. Nie kręcą go szklanki ani moja kawa
Wrocil z dobrym humorkiem ze żłobka, spał ponoć 1,5h ale rano przed 6 się obudził.
W dodatku się w nocy przesikal a spał w jednorazowce bo wielo było w praniu
Teraz też jestem z nim sama a tatusia widzi 15min dziennie.. Ale to czas przejściowy aż budowa się skończy6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyMoja wstala o 17 z drzemki. Uspila sie na hustawce malej, wlacza sobie bujanie z muzyczka i siada i zasypia😀 Taka mala dzidzia😀 A najmlodsza dopiero zasnela na drzemke pierwsza dzis bo tylko na rekach caly dzien.
A robia wam dzieci balagan? Emili cos strzelilo i wywala codziennie wszystkie swoje zabawki z regalu i nawet te koszyki rozrzuca po podlodze. Juz prawie wszystko pochowalam bo mam dosc sprzatania -
nick nieaktualnyMy ładnie przybieramy na wadze, cieszę się. 3780g 🥰
taki kamień z serca po prostu. Z Hanią miałam takie przeboje, że teraz strasznie się spinam.
Wczoraj skończyłyśmy 2 tyg. Zmienia się każdego dnia. 💖
A odnośnie bałaganu to Hania uwielbia rozrzucać zabawki. Niby uczę ją też sprzątać. Ale czasami jestem niekonsekwentna. 🤦🏻♀️Marta..a, Natallia05, 1ania1, pumka1990, Patti_MG, Paulinaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Paulina uper dziewczyny!
Ja dzisiaj miałam drugie usg.. zupełnie inaczej lekarz podszedł do kwestii blizny. Totalny luz, stwierdził że każda po cc ma ubytek i możemy o tym porozmawiać w 3 trymestrze i że w jego karierze z 5x się zdarzyło rozejscie więc nie ma co panikowac.
Ciążę mam za to młodsza o jakieś prawie 2 tygodnie.. co mnie trochę martwi bo cykle miałam maks 31dbi. No ale może słaby sprzęt hmm.. na dzisiaj wpisał mi 6t2d, a na jednym zdjęciu miałam 6t4d bo crl złapał większe..
W sumie nie wiem czy się martwić. Powiedział że kawał silnego chłopa albo babki tam mam i wszystko jest ok serduszko ładnie biło a na tym etapie to chyba kluczowe..
26.05 crl u innego lekarza było też 6mm ale pęcherzyk był mały i wpisał 5t1d wtedy..6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualny
-
Nic o pęcherzyku nie mówił, ja powiedziałam że to moje pierwsze usg żeby ktoś ocenił świeżym okiem.. zresztą pamiętam z małym w ciąży jak powiedzialam że już miałam usg to lelarka już nie chciała go robić więc wolałam skłamac.. jakby patrząc na ten 5t1d wtedy to nie ma dużej różnicy.. Ale jak patrzeć na sama wielkość zarodka to kompletnie nic nie urósł. Trochę mam mętlik. Aczkolwiek powtarzam sobie że jakbym nie miała jeszcze usg to było by super więc nie powinnam się stresować
Teraz miałam tak że samo usg a wizyta u innego lekarza w poniedziałek. Ciekawe co mi powie
Ni ale dziecko będzie jak nic styczniowe6cs: 08.2018 - synek
-
u nas od 2 miesiecy piekne nocki az nagle dzis 3 h snu mialam ;/ taka mamozaaaa obudzila sie o 1 i mamamaamamamama , koncowo po 3 wzielam jądo swojego lozka, i zasnela, chyba zlobek, albo zęby , nie wiem, ale nie plakala tylko mamamamamaamama i musialam trzymac za raczki pupcie cala nocc
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
nick nieaktualnyMa samym poczatku to czesto jakies niezgodnosci. Mi tez wyszlo na pierwszym usg ze ciaza starsza, bylam 6t2d a wyszlo nagle ze 7t4d co bylo niemozliwe bo seksy byly raz i wiedzialam kiedy. Na nastepnym usg juz lekarz skorygowal do tej bardziej mozliwej daty.
Boze ostatnio weszlam na forum o nifty i amnio a tam dramat. 5 chyba kobiet w ty
samym czasie podejrzenie zd i u wszystkich sie potwierdzilo 😢 Jedna tylko miala nt 2.5 i pappa ryzyko, az ciezko uwierzyc. Ja bym teraz bez testow dna nie mogla spac. Robcie jak was stac 😕 -
nick nieaktualny
-
tak u nas tak samo Eillen, odkąd chodzi do żłobka nie chce seidziec w krzeselku, w zlobku siedzi w krzeselkuu chyba jeszcze ale są dzieci co jedzą przy stoliku i pewnie podpatrzyła, a może i ją posadziły przy tym stoliczku, musze zapytac
ja w pon skoczę do labu i zrobię sobie prolaktyne i progesteron, a w przyszlym miesiacu pojde do gina zeby ogarnal wyniki, przy agacie dopiero po tabsach zaskoczylo, wiec teraz chcę od tego zaczac szybciej, tak rzadko sie staramy ;p ze dobrze zebym chociaz hormony miala wyrownane zawsze to wieksze szanse ;p w tym miesiacu 4 razy i czekamy ale podejrzewam ze za rzadkooooooooooooooo
jak ktoś mieszka w Szczecinie polecam SMĘTOWICE Z dziećmi, czaddddddddddddddd, otworzyli od dzis, bajka naprawdę, duże place zabaw, różne bajery, no mnostwo dla dzieci i duzo zwierzakoooooooooow, mozna karmic trawką kwiatkami, bardzo polecam
Ja tam nie wiem, mój nadal chętnie siada w krzesełku, może dlatego że mam duże ale ma swój blat na którym robi syf, wszystko widzi bo siedzi wysoko no i zawsze razem z nami
Bardziej mnie dziwi że jak je to używa raz lewej raz prawej ręki.. chociaż jak rysuje to prawa głównie. A widelec/łyżka raz tak raz tak..
Co do testu to ja nie biorę pod uwagę przerywania ciąży.. chociaż pewnie jakby została postawiona przed konkretną chorobą pewnie mogłabym zmienić zdanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2020, 21:52
6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualnyOj tak Paulina dokladnie. Ja mialam 3 fajne ciaze z dobrym samopoczuciem i bez stresu a za ro ostatnią koszmarna. Dla mnie to nadal cud ze mala zdrowa a moglo byc roznie
Straszne te wady choroby zespoly. To w ogole nie powinno miec miejsca, czemu to sie samo nie poroni na wstepie. .. -
Jak dla mnie to usg jest największym powodem stresu, bez usg jest super a wizyta z usg to same nerwy czy czegoś się lekarz nie dopatrzy.. i jak mierzy i milczy to można oszalec.
Wiadomo że jest potrzebne żeby sprawdzić co i jak ale dla mnie to najwiekszy stres w ciąży
Teraz też czuje ciążę, czuje spokój a tu mi cos mierzą że za małe.. o człowiek mtslino tym zamiast się cieszyć6cs: 08.2018 - synek