Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU nas norma to nocny sen tak godz 22. I to nam w domu pasuje. 😁 Ale gorzej gdy się to przeciąga na około północ.
Ja to podziwiam co Wy robicie od 19 jak dzieci śpią. 🤔 Ani to gdzieś wyjść. Człowiek uziemiony w domu.
Wiadomo każdej rodzinie co innego pasuje.😁
U Hani to te ostatnie dwa dni bez drzemki to dziwnie było. Ale można powiedzieć że prawie doba na połowę podzielona. Tyle godzin snu co aktywności.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 10:15
-
co robimy? jemy na spokojnie kolacje, siedzimy na necie, czytamy ksiazki, ogladamy filmy, pijemy drinki i winko raczej w ten sposob.
jak chcemy gdzies wyjsc sami, to mama przychodziła ok 20 jak agata spała i moglismy sobie wyjscPatti_MG lubi tę wiadomość
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Moj idzie spać czyli mycie itp rak 19:30 ale zasypia tak 21 nawet dopiero. Za to wstaje o 5:30-6. Ja mam budzik na 6:30, a ma z 6:20 to rzadko kiedy jest nam potrzebny ^^
Wieczorem nie ma problemu bo jak mamy w planach gdzies dłużej zostać, to po prostu go nie kładziemy i już. Jak coś się dzieje innego to zazwyczaj to mu dodaje energii i nie śpi.. jak dziadkowie u nas przez tydzień było to chodził spać koło 22 i zero problemów z tym gorzej czasami powrót w aucie zazwyczaj odpływa ale wtedy w domu zmiana pieluchy i butla żeby usnal jakby się rozbudzil za bardzo
Także nie zamykamy się o 19 i nie siedzimy cichutko bo dziecko śpi z drugiej strony gdzie ja mam z dzieckiem iść o 21? Na plac zabaw? Na zakupy? Na drinka? No słabo trochę
Mój parę dni nie spał na drzemkę bo miał okres że nie mogłam go uśpić ale sam przysypial koło 18 potem.. o 19 go budzilam.. wrócił do żłobka i wróciły drzemki6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyDlatego mówię każdy ma inne życie. 😁
U nas tata by nie widział dzieci gdyby spały o 19.
A tak to jeszcze możemy po pracy męża spędzić czas wszyscy razem. Czy Nawet ktoś może przyjść. 😊
Np wczoraj o godz 20 grabilismy Jeszcze trawę. 😁😁😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 10:19
-
pewnie kazdy ma inne zycie zobaczymy jak bedzie przy 2 jak uda sie zajsc ale moj maz mowi ze z moim nastawieniem do seksu to wątpi ahahaha, no nie mam chęci ani siły codziennie, no nie i juz ;p nie bede sie zmuszac jak głupek, w tym cyklu 4 x w okolicach owulacji i daj boziu aby styknelo ;p
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Filip chodzi spać o 20, zasypia różnie, czasem 20, czasem 21. Jak śpi to malujemy pokój, szlifujemy ściany, sprzątamy, jemy kolację, wspólna kąpiel... Czasem koło domu coś robimy. No i albo ja, albo mąż robimy zakupy
Paulinaaa, u nas przez remont właśnie nie ma ani sił, ani chęci. W tamtym miesiącu udało się RAZ, wg wszelkich kalendarzy było po owulacji jeden dzień albo to był dzień owulacji. Tak więc nie udało się zobaczymy teraz -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaulinaaa mi raz styknelo hahaha Teraz mowie ze rocznica bedzie stworzenia malutkiej to celibat 🤣 A reszta dzieci letnich wiec od pazdziernika znowu 😂
U nas o 21 to czesto dopiero kazdy glodny i jemy jeszcze☺️ Napewno sie zmieni troche jak emilka pojdzie do przedszkola. Starsze dziewczyny tez dugo siedza. ja w sumie tez nigdy nie szlam spac o 19 wiec to chyba dziedziczne😀 Chyba zapisze wmilie na breakdance ona odstawia takie numery ze juz jakby trenowala 😂
Alleluja panstwo polskie uruchomilo konsulaty jak milo moge zrobic wreszcie paszport malej. -
nick nieaktualnyedytkaa93 wrote:Moja już robi fikołki przez głowę do przodu... Zmora mojego dzieciństwa, nigdy nie umiałam tego zrobić na w-f a moja prawie dwulatka już to robi:p
I wiszenie na drążku.
Ostatnio prałam i rozłożyłam suszarkę na ogrodzie. Patrzymy z mężem a Hania sobie podchodzi i wisi na suszarce. 😅😅Paulinaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:A ja mam takie pytanko. Czy wasze dzieciaki jedzą już samodzielnie posiłki ? Potrafią ładnie operować sztućcami?
-
Moja już dawno je sama widelcem i łyżką. Noża jej nie daje. Ale pomimo to to i tak woli jeść rękami, bo przecież z kawałka ziemniaka można zrobić auto i nim jeździć po stole:p i tak dalej. Dużo się bawi przy jedzeniu, i czasem je 40 minut przez to. Ze szklanki też pije.17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualnyMoja widelcem sobie radzi, ale tez woli jesc rekami. Zup nie je, z obiadami tez problem najczesciej zje mieso wiec widelec starczy. Noze uwielbia ale jej zabieramy😂 Chcemy miec jeszcze zywe zwierzeta😂 Umie sie napic z kazdego naczynia i butelki zwyklej tez ale pije ze swojego bidonu ze slomka. Hit jest moja kawa ☺️
-
Mój potrafi jeść sam i miał taki etap, że jadł sam a ja czasami mu pomagałam ale od jakiegoś czasu muszę go karmić bo nawet sztućców do ręki nie weźmie. Picie z kubków i szklanek to teraz jest dla niego hit a moja kawa to już najbardziej, nie mogę spokojnie wypić bo jakbym mu nie zabroniła to by pił całą ze mną.
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualny
-
Paulinaaa wrote:o nie, 23, koszmar to juz chyba lepiej bez drzemki co ? a miec wieczor od 19, 20.. ja tak wole przynajmniej musze na koniec dnia miedz 2-3 h dla siebie