Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas norma to nocny sen tak godz 22. I to nam w domu pasuje. 😁 Ale gorzej gdy się to przeciąga na około północ.

Ja to podziwiam co Wy robicie od 19 jak dzieci śpią. 🤔 Ani to gdzieś wyjść. Człowiek uziemiony w domu.
    Wiadomo każdej rodzinie co innego pasuje.😁

U Hani to te ostatnie dwa dni bez drzemki to dziwnie było. Ale można powiedzieć że prawie doba na połowę podzielona. Tyle godzin snu co aktywności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 10:15

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co robimy? jemy na spokojnie kolacje, siedzimy na necie, czytamy ksiazki, ogladamy filmy, pijemy drinki i winko :) raczej w ten sposob.

jak chcemy gdzies wyjsc sami, to mama przychodziła ok 20 jak agata spała i moglismy sobie wyjsc ;)

Patti_MG lubi tę wiadomość

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj idzie spać czyli mycie itp rak 19:30 ale zasypia tak 21 nawet dopiero. Za to wstaje o 5:30-6. Ja mam budzik na 6:30, a ma z 6:20 to rzadko kiedy jest nam potrzebny ^^

Wieczorem nie ma problemu bo jak mamy w planach gdzies dłużej zostać, to po prostu go nie kładziemy i już. Jak coś się dzieje innego to zazwyczaj to mu dodaje energii i nie śpi.. jak dziadkowie u nas przez tydzień było to chodził spać koło 22 i zero problemów z tym :) gorzej czasami powrót w aucie zazwyczaj odpływa ale wtedy w domu zmiana pieluchy i butla żeby usnal jakby się rozbudzil za bardzo :)

Także nie zamykamy się o 19 i nie siedzimy cichutko bo dziecko śpi :D z drugiej strony gdzie ja mam z dzieckiem iść o 21? Na plac zabaw? Na zakupy? Na drinka? No słabo trochę :)

Mój parę dni nie spał na drzemkę bo miał okres że nie mogłam go uśpić ale sam przysypial koło 18 potem.. o 19 go budzilam.. wrócił do żłobka i wróciły drzemki :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego mówię każdy ma inne życie. 😁

U nas tata by nie widział dzieci gdyby spały o 19.
    A tak to jeszcze możemy po pracy męża spędzić czas wszyscy razem. Czy Nawet ktoś może przyjść. 😊

Np wczoraj o godz 20 grabilismy Jeszcze trawę. 😁😁😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 10:19

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie kazdy ma inne zycie ;) zobaczymy jak bedzie przy 2 jak uda sie zajsc :D ale moj maz mowi ze z moim nastawieniem do seksu to wątpi ahahaha, no nie mam chęci ani siły codziennie, no nie i juz ;p nie bede sie zmuszac jak głupek, w tym cyklu 4 x w okolicach owulacji i daj boziu aby styknelo ;p

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciągu tygodnia jestem w domu sama więc wieczorem chce po prostu posiedzieć w ciszy, poczytać coś, obejrzeć tv.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filip chodzi spać o 20, zasypia różnie, czasem 20, czasem 21. Jak śpi to malujemy pokój, szlifujemy ściany, sprzątamy, jemy kolację, wspólna kąpiel... Czasem koło domu coś robimy. No i albo ja, albo mąż robimy zakupy :)
    Paulinaaa, u nas przez remont właśnie nie ma ani sił, ani chęci. W tamtym miesiącu udało się RAZ, wg wszelkich kalendarzy było po owulacji jeden dzień albo to był dzień owulacji. Tak więc nie udało się :P zobaczymy teraz :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Ja w ciągu tygodnia jestem w domu sama więc wieczorem chce po prostu posiedzieć w ciszy, poczytać coś, obejrzeć tv.
    Ja też jestem sama. Do godz 17-18. 😁 Ale jak mam tak usiąść i siedzieć bezczynnie to mnie nosi zaraz. 😅

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam ludzie siedziec bezczynnie haha dlatego mi to pasuje ;p

Patti_MG lubi tę wiadomość

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa mi raz styknelo hahaha Teraz mowie ze rocznica bedzie stworzenia malutkiej to celibat 🤣 A reszta dzieci letnich wiec od pazdziernika znowu 😂

U nas o 21 to czesto dopiero kazdy glodny i jemy jeszcze☺️ Napewno sie zmieni troche jak emilka pojdzie do przedszkola. Starsze dziewczyny tez dugo siedza. ja w sumie tez nigdy nie szlam spac o 19 wiec to chyba dziedziczne😀 Chyba zapisze wmilie na breakdance ona odstawia takie numery ze juz jakby trenowala 😂

Alleluja panstwo polskie uruchomilo konsulaty jak milo moge zrobic wreszcie paszport malej.

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja już robi fikołki przez głowę do przodu... Zmora mojego dzieciństwa, nigdy nie umiałam tego zrobić na w-f a moja prawie dwulatka już to robi:p

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Moja już robi fikołki przez głowę do przodu... Zmora mojego dzieciństwa, nigdy nie umiałam tego zrobić na w-f a moja prawie dwulatka już to robi:p
    Moja też uwielbia fikołki. 🤦🏻‍♀️
    I wiszenie na drążku.

Ostatnio prałam i rozłożyłam suszarkę na ogrodzie. Patrzymy z mężem a Hania sobie podchodzi i wisi na suszarce. 😅😅

Paulinaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam takie pytanko. Czy wasze dzieciaki jedzą już samodzielnie posiłki ? Potrafią ładnie operować sztućcami?

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A ja mam takie pytanko. Czy wasze dzieciaki jedzą już samodzielnie posiłki ? Potrafią ładnie operować sztućcami?
    Tak, jakoś po roczku nauczył się operować widelcem, później łyżką, teraz chce do wszystkiego nóż (parówki próbuje kroić, ale bardzo często nóż staje się widelcem). W zasadzie Filipa w ogóle nie karmię, sam się najada :) Już nawet z bidonu zrezygnował, pije z normalnych szklanek

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja już dawno je sama widelcem i łyżką. Noża jej nie daje. Ale pomimo to to i tak woli jeść rękami, bo przecież z kawałka ziemniaka można zrobić auto i nim jeździć po stole:p i tak dalej. Dużo się bawi przy jedzeniu, i czasem je 40 minut przez to. Ze szklanki też pije.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja widelcem sobie radzi, ale tez woli jesc rekami. Zup nie je, z obiadami tez problem najczesciej zje mieso wiec widelec starczy. Noze uwielbia ale jej zabieramy😂 Chcemy miec jeszcze zywe zwierzeta😂 Umie sie napic z kazdego naczynia i butelki zwyklej tez ale pije ze swojego bidonu ze slomka. Hit jest moja kawa ☺️

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja jadła sama a teraz znowu chce zeby ją karmić, ale znowu w zlobku Panie mowia ze je totalnie sama

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój potrafi jeść sam i miał taki etap, że jadł sam a ja czasami mu pomagałam ale od jakiegoś czasu muszę go karmić bo nawet sztućców do ręki nie weźmie. Picie z kubków i szklanek to teraz jest dla niego hit a moja kawa to już najbardziej, nie mogę spokojnie wypić bo jakbym mu nie zabroniła to by pił całą ze mną.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela dlatego ja pije bezkofeinowa 😀 I tez nie chce dodatkowo speedowac malej bo juz by chyba wcale nie spala

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    o nie, 23, koszmar to juz chyba lepiej bez drzemki co ? a miec wieczor od 19, 20.. ja tak wole przynajmniej musze na koniec dnia miedz 2-3 h dla siebie
    Normalnie tak ale tego dnia wolalam żeby miał drzemkę bo musiałam usiąść do pracy

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
‹‹ 2446 2447 2448 2449 2450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ