Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
co do zlobka, ja mam dzis tak super dzien, ze naprawde polecam kazdemu zlobek haha, Paulina Hania tam bedzie szczesliwaaaaaaaaaaaaaaa
u nas jest tak super, tym razem tak pieknie adaptacja przebiega, dzis Panie napisaly ze agata nic nie plakala bawila sie radosna JADŁA SPAŁA pierwszy raz i to 1,5 h dalej moment oddawania jest jojczenie, moze nie ryk ale szczesliwa poki co nie jest, ale jak wychodzi to w skowronkach, ponoc bawi sie wysmienicie, w domu potem super, pokazuje nam nowe uklłady, zabawy, słowa, Panie dzis napisaly ze zaczyna z nimi dyskutowac no naprawde jest czad, i JE lepiej niz w domu oczywiscie ale widze jak łapie od dzieci wszystko, jest tak zadowolona ze mi sie milo patrzy, dodatkowo wrzucaja na fb foty to naprawde ja jej tyle atrakcji bym nie zapewnila takze polecam polecam polecamMarta..a lubi tę wiadomość
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
co do drzemek to ja juz mialam wizje ze zostaniemy bez, bo agata nie chciala spac w zlobku, ale dzis przełom wiec mam nadzieje ze bedzie okej, wczoraj nie dalam jej spac w domu po zlobku , dodatkowo obiecalam zabawke jak zasnie i nie wiem czy zadzialalo jedno czy drugie ale zadzialalo i dzis spała wiec uffffffffffffff
Moja mała była dzisiaj pierwszy raz w żłobku, po 3 miesięcznej przerwie. Zupełnie inne dziecko niż w marcu. W ogóle się nie bała i nie oglądała za mną. Była od razu 7h i ciocie mówiły, że wszystko super, spała, jadła, nie płakała. Jak przyjechaliśmy po dziewczyny, to jeszcze były na ogrodzie, nawet nas nie zauważyły:)
Uważam, że teraz jest najlepszy czas pod względem chorób, ciepło, dzieci siedzą na dworze, nie trzeba ubierać w te wszystkie kurtki i czapy. Moja starsza zaczęła przygodę z przedszkolem jak miała 2 lata i 4 miesiące, w czerwcu właśnie, i pierwsze zwolnienie wzięłam na nią dopiero we wrześniu. Mam nadzieję, że teraz i u młodszej wakacje przejdą bez chorób. -
Paulina, też miałam wyrzuty sumienia, a Filip musiał wrócić do żłobka bo oboje pracujemy i to była doskonała decyzja. Pamiętam jak przyszli do nas elektrycy, pierwsi ludzie z zewnątrz od początku zarazy, Filip ze szczęścia nic nie jadł, jak słyszał dzieci to stawał pod płotem i "mama, dzidzi", to o czymś świadczy. Jeśli dzięki pójściu do żłobka możemy z mężem lepiej wykorzystać wspólny czas, to czemu nie? Nie miej wyrzutów dziecko szczęśliwe to zaopiekowane U nas na początku płacz, teraz już lepiej, wymienia kilka imion i najważniejsza jest Tosia, córka kolegi z pracy
Po żłobku Filip jedynie nie chce do domu, tylko nad jezioro... a mamy ich mnóstwo... dzisiaj na wycieczce samochodowej mijaliśmy 5 jezior... koniec końców pojechaliśmy nad jedno i moczył nogi (i tyłek, bo kucnął).
I skończyłam malować Filipka pokój! Powoli robimy nasz remont i pokoje nabierają kształtu
-
nick nieaktualnyEmilka zaczyna przedszkole we wrzesniu. Zobaczymy jak nam pojdzie😀 Tu jest taka dluga adaptacja ze powinno byc bezbolesnie. Najwyzej bedziemy stosowac metode Marty, ze kilka dni tam i potem przerwa w domu.
Dzieci ktore malo spia maja adhd 😂 Taki jest moj wniosek po 4 dzieci kiedy to najmlodsze nie uznaje snu w dzien. Jak jej sie to zmieni to nie wiem co zrobie. Jak tylko zacznie raczkowac i chodzic to bedzie lazic kilometry moze sie zmeczy hahah -
Moja Mia dzis miala akurat drzemke, ale wstala wyjatkowo przed 8... jak wstaje jak zwykle 9-10 to wtedy juz od dawna nie klade ja na drzemke, za to ok 19 klade ja spac...
Dzis miala drzemke i poszla jakos miedzy 20:30-21
Pasuje mi taki uklad, ze albo tak, albo tak...
Przedszkole zaczynamu od 1 sierpnia
Jestem ciekawa jak bedzie...
Za 2 tyg mamy zebranie rodzicow takie organizacyjne
Wiem juz, ze bedzie w grupie niedzwiadkow polarnych... mam przyniesc zdjecie malej, zeby panie mogly pokazac pozostalym dziecia z grupy, ktore juz chodza do przedszkola jakie dzieci dolacza, jak sie nazywaja itp...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyNatalia nie zmęczy się. Znam to z autopsji. 🤣🤣🤣
Hania nie akceptuje wózka. I naprawdę sporo chodzimy pieszo. Ciągle też biega. A to plac zabaw. A to na ogrodzie.
Zamontowali jej baterię które się nie czerpią. 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 00:01
pumka1990 lubi tę wiadomość
-
To ja się śmieję że moja tak późno zaczęła chodzic, bo ona z raczkowania przeszła od razu w bieg a normalnie chodzić dalej nie umie:) nie siadzie na tyłku na minutę, chyba tylko do jedzenia a i z tym ostatnio problem. Ciągle ma coś ważnego do roboty i z reguły nigdy się nie nudzi:)17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:Natalia nie zmęczy się. Znam to z autopsji. 🤣🤣🤣
Hania nie akceptuje wózka. I naprawdę sporo chodzimy pieszo. Ciągle też biega. A to plac zabaw. A to na ogrodzie.
Zamontowali jej baterię które się nie czerpią. 🤣
Moze to ewolucja na naszych oczach😀 Nie mecza sie, wystarcza im malo snu i malo jedzenia a rozwijaja sie dobrze 😂 -
nick nieaktualnyJakby chodzily spac obie o 19 to by mi nie przeszkadzalo zupelnie ze malutka spi tak malo w dzien. A mala zasypia na noc ok 22.30-23. A usypiam ja oczywiscie wczesniej. czesto spi wczesniej ale to nie licze do snu nocnego bo sie ciagle budzi. Na noc jak zasnie to spi juz ciagiem iles godzin. A Emilka teraz no nie bedzie przeciez gorsza zeby chodzic wczesniej spac wiec tez czeka az mala zasnie 🤣
-
u nas tez styczen luty to byl koszmar nie adaptacja, a teraz naprawde jest super, jakby totalnie nie te same dziecko , takze polecam kolejny raz dzis jak bedzie dalej super to az chyba napisze do Pań wiadomosc bo ja jestem im tak wdzieczna widze jak agatka sie rozwija jaka zadowolona, lepiej je lepiej sie bawi no widac szczescie w jej oczach, tylko dalej jak oddaje ją to marudzi, sam moment oddawania
Eilleen lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyPaulinaaa wrote:o nie, 23, koszmar to juz chyba lepiej bez drzemki co ? a miec wieczor od 19, 20.. ja tak wole przynajmniej musze na koniec dnia miedz 2-3 h dla siebie
Ale jak to zrobic zeby bez drzemki? Emilia sama sie usypia na drzemkw po prostu zasnie jak jest zmeczona w dzien. A nawet jak sie zdarzylo ze nie bylo i zasnela po 19 to i tak uznala to za drzemke a nie sen nocny i wstala o 21 wiec jeszcze gorzej. Ale za to wstaja rano po 9 wiec jestem w gruncie rzeczy calkiem wyspana☺️ -
to natalia ile spi twoja malutka w dzien ?
moja agata bardzo dlugo miala tak ze spala 3-4 razy dziennie ale po 20-30 min, dopiero blizej roku nauczyla sie dluzej spac a teraz to juz normalnie po 2h drzemka
nick nieaktualnyoj bardzo malo spi niestety. Kilka razy po pare minut, nie mozna jej nawet odlozyc bo od razu oczy otwarte. W wozku na spacerze troche lepiej ale to jest okupione tez kilkoma minutami darcia zanim w koncu zasnie. No nie wiem czemu po prostu jak jest zmeczona to nie polezy sobie nie zamknie oczu i sama by zasnela przeciez. Adhd mowie 😀 Wczoraj bylam u lekarza dostala terapie na ta asymetrie moze to cos da...