Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Natallia05 wrote:Dopiero zauwazylam ze sa rozne rozmiary🤦♀️ A to trzeba jechac dopasowac najlepiej.
Ja wlasnie sprzedaje juz powoli dzieciowe rzeczy. W piatek lozeczko idzie, mala juz dawno tam nie spi a w dzien w ogole nie spi😂 W wanience boi sie kapac wiec kapie sie w duzej wannie, laktator elek sie nie przydal ani razu, to samo ze snuza hero. Kupilam inny fotelik cybexa tym razem ale tez mi cos nie pasuje tam, kiedy mozna przelozyc do takiego 0-18 tylem? Takiego odchylanego mocno do tylu ze pozycja dobra?
Nam w sklepie osiemgwiazdek pani doradziła, że dziecko musi chociaż stabilnie siedzieć, żeby wsadzić je do takiego fotelika 0-18.
U nas rowerek biegowy przy starszej się nie sprawdził, dostała go na 2 urodziny, na 3 już dostała normalny rower i rok później nauczyła się jeździć na 2 kółkach. Nie inwestowałam zbyt wiele w ten biegowy i całe szczęście, bo używała go w kratkę przez jeden sezon. Teraz mała śmiga na hulajnodze, z biegówką jeszcze nie próbowaliśmy.
-
Natalia, mala ppwinna juz chociaz siedziec, a najlepiej sama siadac przed przesiadka do 0-18
One nawet z maxymalnym odchylem w tyl nie maja takiej pozycji jak lupina i dziecko bardziej siedzi niz lezy...
Puky fajne, ale najlepiej przymiersyc i zobaczyc, czy dziecko da z nim rade i utrzyma, bo one do calkiem lekkich nie naleza...
My z Puky mamy ten Wutsch, kupilismy jak Mia jeszcze mlodsza byla... wtesy jej nie interesowal, a teraz jak wyrasta juz to zaczela jezdzic...
W inny narazie nie inwestujemy, bo skoro dostala pod choinke, a dosc spoko i lekki, to poczekam az dorosnie, a wolalabym wlasnie hulajnoge...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
No i moja ma gorączkę. Dzisiaj sięgało do 38.5. nie wiem czy to korona, raczej wątpię bo powinna dawno już mieć objawy a nie dopiero teraz. Podejrzewam znowu drogi moczowe, bo nic jej nie jest, je bawi się, dzisiaj troszkę popołudniu była przygaszona. Ale przy kąpieli podczas mycia jej tam zaczęła krzyczeć że boli, więc podejrzewam te drogi moczowe i dałam dafurag, bo to mam w domu i zobaczymy co dalej. Nawet jakbym chciała jej badanie moczu zrobić to jak jutro by mi ktoś podrzucił mocz do badania to wynik będzie dopiero w poniedziałek:/17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Natallia05 wrote:Ja to nie wiem jeszcze jaki rowerek, ale tak szczerze czy to az tak wazne? Ile dziecko sobie na takim pobiega? I czy w ogole bedzie chcialo sobie tak na nim latac bo nie kazde jest entuzjastą. Te pierwsze rowerki to przeciez sie szybko wyrasta, i to wyglada tak ze jezdzie sobie na placyk zabaw rzuca doslownie rowerem i ma go w dupie i sie bawi dalej biega itd 😀
Marta ja forsuje butle bo chce odstawic juz ale czarno to widze. Mleka tez mam malo wiec samo kp tez nie moze byc wiec jestem w kropce.
-
nick nieaktualny
-
Natalia nie nam nie robili, najpierw teraz na dniach ma przyjechać wymazobus do męża, a przy kolejnym jego pobraniu dopiero my mamy mieć pobrane, co dla mnie wydaje się absurdalne że tak późno no ale cóż... Ale moja mała ma średnio co dwa trzy miesiące tam jakieś zapalenie, miała w grudniu na święta, potem w marcu, a w zeszłym roku też pamiętam że miała. Już sama nie wiem czy ja coś robię zle czy co:/17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Może ma skłonność? A może warto do urologa dziecięcego się zgłosić jakieś usg czy coś może co ma wpływ na infekcje?
Ja też mogę kupić używany rowerek. No nic. Jak nie zgodzi się facet z olx na kuriera to chyba kupię inny też lionelo.. Te co pisalyscie drogie A ten mam z polecenia. Koleżanki córka już drugi rok nim śmiga po wsi, szkoda że ma różowy :p
Natalia nie wiem.. Ja pewnie bym podkrecala laktacje i próbowała dawać swoje z butelki i potem podmienić na mm.. jak chociaż butle zaakceptuje. Pamiętam że Heineken 0.0% ładnie dawał radę i herbatkę na laktacje z anyzem miałam. Bo felmatikier później to prędzej mógł biegunkę wywołać niż laktacje.
Przekazałam dzisiaj mężowi próbkę do badań. Te położne nawet nie sprawdziły co tam jest więc teraz mam chore myśli że to zarodek.. bo kompletnie nic innego nie znalazłam tylko jak okres+resztki tabletek. A labolatorium wszędzie na czerwono że nie przyjmują płodów i zarodków.. prawnie powinni zabezpieczyć szczątki niezależnie od tygodnia ciąży.. no chore. Nawet w szpitalu nie zostawili nic na badania histopadologiczne.. nie ogarniam tego. Jeszcze musiałam się z nimi kłócić. Szykuje się na zabieg na jutro bo oczywiście moja blizna się nie chce oczyścić. Wg lekarzy 6msc będzie trzeba odczekać...
Ja w fotelik 0-18 przesadziłam synka na ok 5msc, siedział sam od 9msc dopiero ale bardzo mało jeździłam.. Więc uznałam że aż tak nie zaszkodzi a wyciąganie go z kupony czy noszenie w niej to była masakra dla mnie. Nadal jeździ tyłem w tym foteliku i się mieści. Chociaż oparcie fotela nie wiem czy kiedykolwiek domyje, takie Zakopane jest. Jeszcze też mam regulację na wysokość nagłówka.. chyba do 105cm on jest.. następny już chyba kupię żeby jeździł przodem.
Wymaz na koronawirusa miałam.. Ale co z tego jak miałam go ok 13, jak i tak musiałam np odnieść talerz po zupie na drugi koniec korytarza.. albo normalnie wchodzilam do zabiegowego. Wynik przyszedł rano i przenieśli mnie na inna salę ale uważam że to śmieszne.. Nawet klamek nie myją salowe. Nic, zero ostrożności bo maseczki lekarzy i położnych to raczej nikogo tu nie chronią.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
edytkaa93 wrote:Natalia nie nam nie robili, najpierw teraz na dniach ma przyjechać wymazobus do męża, a przy kolejnym jego pobraniu dopiero my mamy mieć pobrane, co dla mnie wydaje się absurdalne że tak późno no ale cóż... Ale moja mała ma średnio co dwa trzy miesiące tam jakieś zapalenie, miała w grudniu na święta, potem w marcu, a w zeszłym roku też pamiętam że miała. Już sama nie wiem czy ja coś robię zle czy co:/
Ja tak mialam od dziecka. Rodzice ze mną juz po zielarzach nawet zaczęli chodzić i o dziwo jak zaczelam pic ziola to wtedy sie troche unormowaly te zumy. Taka moja uroda. Zostalo do teraz niestety. Badali mnie w szpitalach kilka razy i jedyna diagnoza to kamica nerkowa. A najczęściej piasek schodzacy dawał infekcje od razu.
-
Dla mnie to czarna magia bo oprócz pierwszej ciąży nigdy nie miałam tam żadnych infekcji.
Jutro jak uda mi się złapać do 8.30 to ktoś ma mi je zawieźć do innego laboratorium, a jak nie to będę dzwonić gdzie się da żeby gdzieś mi je zbadali do piątku17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
My tez mamy 0-18 tylem i jak bedzie tak rosla jak rosnie, to jeszcze dlugo nim pojezdzi... do 105cm jej jeszcze ponad 20cm brakuje, a do 18kg jeszcze przeszlo 7😂 patrzac, ze w ostatnim roku przybrala 1,4kg i urosla jakies 7cm to jeszcze na dwa lata bedzie...
Akurat jak dobrze pojdzie, to mlodsze mogloby przejac ten fotelik za 2 lata, a Mia w nowy
Ja mam testowanie w przyszlym tygodniu w pracy na 👑Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2020, 22:15
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyEdytka jak ma tak czesto to moze na ureaplasme test pcr? Hmm chociaz nie wiem czy takie malutkie dziecko moglo to gdzies zlapac? Sklonnosc moze taka byc, ja nigdy nie mialam cale zycie az raz mega zapalenie na 30 stke i potem co chwile ile razy w roku... Takze nie wiem czy nie doleczone to bylo czy co ale sie nalykalam mnostwa antybiotykow na to i ostatnio cisza.
Bajka zaplatani, emilia oglada w kolko😀 siedzi wpatrzona i reaguje z fabula😀 -
Mi się ten rowerek podoba. Kosztuje około 179 zł https://m.ceneo.pl/91070035;pla?se=YxWbm1iqQxdyrhZALD2q02WnsAqEsNg5&gclid=CjwKCAjw_qb3BRAVEiwAvwq6VtJcHHJXFaPxQdFuq5EvfNRwguZBtl0ywbJQHB5aORk41WCnym7BexoCpVAQAvD_BwE#tab=click&shop=146599247
My mamy fotelik do 25 kg więc już w ogóle długo będzie służyć. Im dłużej tym lepiej. Bezpieczniej. Też mam oparcie pokopane, wręcz siwe bo do samochodu idziemy przez hale.
Marta - z kimś gadałam ale nie pamiętam z kim że ogólnie w szpitalu jest problem z tym żeby wszystko się formalnie odbyło prawidłowo jeśli chcesz pochować dziecko z tak wczesnego tygodnia. Łaskę robią? To ma być wybór rodziców w końcu. Sam zabieg nie jest zły ale ja miałam pod narkoza ale dostałam jakiegoś głupiego Jasia. W każdym bądź razie spałam. To chyba narkoza
-
Polecam mate na siedzenie my kupilismy juz z lupina i bardzo sobie chwalimy, bo pewnie tez juz nie raz siedzenie wygladaloby srednio (chociaz zazwyczaj Mia wsiadajac do samochodu po chwili sciaga buty, a czesto i skarpety😂)
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyedytkaa93 wrote:Paulina i jak wrazenia? Drugi raz też kupiłabys używana czy jednak nowa?
Kupiłam w fajnej cenie, mało używaną.
U mnie też pewnie Mega eksploatacji nie będzie.
nie zawsze mała odkładam w nocy🤦🏻♀️ hehe.
Tak jak mąż twierdził 😅 że zasnę zanim skończy jesc. I tak się często dzieje.😊
Ale korzystam w dzień. Śpi w salonie sobie. Ja mogę coś zrobić. Mam ją na oku. A nie Mam miliona łóżeczek w domu.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatallia05 wrote:Boze jakbyn chciala zeby mala spala sobie gdzies w salonie w dzien 🙏 Ja juz nie wiem co z nia robic w dzien jak ona tyle nie spi, na brzuchu dlugo nie polezy, nigdzie w sumie nie polezy 😀
Ty już Natalia wykorzystałaś limit śpiących dzieci. 😅
Ja jestem w szoku ogólnie. Muszę nastawiać budzik na karmienie 🤦🏻♀️ a karmiona tylko piersią. W 7 dni przybyło 300g. 👍
Jest inna niż Hania. Spokojna, lubi ciepło, śpi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 11:12
-
Nowa chicvo, to wedlug mnie zlodziejskie pieniadze, zwlaszcza, ze one sa do 9kg wiwc jak duze dziecko i szybko przyboera, to moze naprawde szybko byc nieprzydatna...
A jest tak wiele innych firm, ktore naprawde dorownuja, bo pamietam jak macalam w sklepie w ciazy z Mia te inne, to raczek niczym.nie odstawaly...
Tez bym szla w uzywke decydujac sie na chicco..
Ja mialam wczoraj pierwsze zebranie w.przedszkolu... wyszlam z niego o 21!😂
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700