Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyedytkaa93 wrote:No też mi się tak wydawało z tym Chicco że to bezsensu na chwilę kupować nową, chyba kupię z jakiejś innej firmy. Pojadę gdzieś jak się kwarantanna skończy i zobaczę co mają, jak to wygląda.
-
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:Ja już 1 nie śpiące dziecko mam. I wystarczy. 🤣 Do 4 msc Hania nie spała w ogóle w dzień.
Ty już Natalia wykorzystałaś limit śpiących dzieci. 😅
Ja jestem w szoku ogólnie. Muszę nastawiać budzik na karmienie 🤦🏻♀️ a karmiona tylko piersią. W 7 dni przybyło 300g. 👍
Jest inna niż Hania. Spokojna, lubi ciepło, śpi.
Racja😀 I tak mi sie fartło ze dwa zrownowazone spiochy, najstarsza tez spala w dzien super tylko w nocy sie budzila. A widzisz mowilam ci ze druga bedzie inna 😀 Zeby ta moja mala chociaz pila normalnie to jeszcze z jedzeniem problem. Czekam juz na czasy jak beda 4 i 2 latka to bedzie super ☺️ -
Jak mpje drugie bedzie inne to sie zaplacze😂
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Dzisiaj pierwszy raz moja mała ( oczywiście po tradycyjnych dwóch godzinach szaleństwa) poszła sama do swojego łóżka i zasnęła. Szok! Normalnie nie mogłam sobie tego nigdy wyobrazić
Marta..a, Natallia05, pumka1990 lubią tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Moja kuzynka miała chicco używana i odsprzedala dalej. Mała odkladala tam tylko w dzień bo w nocy i tak się nie dało ponoć. Nadal chyba śpi z nimi w sumie.. Z jakimiś wyjątkami, a jest rocznikowo jak nasi tylko z października. Ale chwaliła ja sobie. Przy drugim też bym myślała nad czymś takim albo o koszu żeby jakoś ochronić dziecko przed szalejacym starszakiem.
Ja idę dzisiaj do domu. Także wracam do życia. Leje okropnie u nas.. ulice zalane, budowa zalana.. masakra. Mam nadzieję że nie spowoduje to jakis większych zniszczeń bo tylko tego nam teraz brakuje
Rowerek chyba zamówię z lionelo bart bo wizualnie mi się podoba. Nie mam jak do sklepu podjechać niestety a nie widzę żeby jakikolwiek oprócz tego co wybrałam miał błotniki.. No ale trudno.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2020, 08:19
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
edytkaa93 wrote:Dzisiaj pierwszy raz moja mała ( oczywiście po tradycyjnych dwóch godzinach szaleństwa) poszła sama do swojego łóżka i zasnęła. Szok! Normalnie nie mogłam sobie tego nigdy wyobrazić
czaaad, ja dalej nie umiem sobie tego wyobrazic, a w zlobku spią na tych materacach, jak to bez szczebelek a jednak dla mnie czarna magia ;p
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Marta..a wrote:Moja kuzynka miała chicco używana i odsprzedala dalej. Mała odkladala tam tylko w dzień bo w nocy i tak się nie dało ponoć. Nadal chyba śpi z nimi w sumie.. Z jakimiś wyjątkami, a jest rocznikowo jak nasi tylko z października. Ale chwaliła ja sobie. Przy drugim też bym myślała nad czymś takim albo o koszu żeby jakoś ochronić dziecko przed szalejacym starszakiem.
Ja idę dzisiaj do domu. Także wracam do życia. Leje okropnie u nas.. ulice zalane, budowa zalana.. masakra. Mam nadzieję że nie spowoduje to jakis większych zniszczeń bo tylko tego nam teraz brakuje
Rowerek chyba zamówię z lionelo bart bo wizualnie mi się podoba. Nie mam jak do sklepu podjechać niestety a nie widzę żeby jakikolwiek oprócz tego co wybrałam miał błotniki.. No ale trudno.
dobrze ze juz w domu bedziesz, ze wszystkimi
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
nick nieaktualnyPaulinaaa wrote:czaaad, ja dalej nie umiem sobie tego wyobrazic, a w zlobku spią na tych materacach, jak to bez szczebelek a jednak dla mnie czarna magia ;p
A mogę się pochwalić, może zapomniałam. Hania jeszcze jak byłam w ciąży - śpi sama ! 🥰🥰🥰🥰
I w żłobku też śpi bez żadnych problemów.
Po 12 idą spać, A ona grzecznie zasypia. Ciocia mówiła że Nawet 2h jej się zdarza. I Jeszcze budzić ją muszą. 😲Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2020, 13:41
Marta..a, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
W żłobku dzieją się cuda, mój nie potrzebuje tam ani mleka ani smoczka, a z szatni bez smoczka nie wyjdzie ^^
Mój ma łóżeczko 60x120 ale zamiast jednej ścianki ma barierke i wskakuje tam sam też od stycznia nie miałabym siły go wyciągać zza tych barierek chyba.. za godzinkę niecałą wreszcie go zobaczę już tak tęsknię
Mi powiedziała lekarka że zaleca 6msc odczekać po zabiegu. Internet mówi o 3msc.. za miesiąc mam iść na kontrolę jak będę miała wyniki badań histopadologicznych, a one tak za miesiąc właśnie będą. Mam zrobić badanie moczu bo leukocyty mi wyszły ale oddawalam próbkę koło 10, jak od 18 nic nie jadłam.. A od 21 nie piłam nawet więc powinni to wylać a nie badać ^^6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyMarta ja bym odczekala max 3 mies. Jesli ciaza sie zaimplantuje to znaczy ze endo sie zregenerowalo a jesli sie nie uda to znaczy ze wiecej czasu ale przeciez po co czekac mozna sie starac najwyzej sie nie uda. Wzielabym jakies suple dodatkowo, moze q10 i te inne na plodnosc one tez dobrze dzialaja na odnowe dna w jajeczkach ☺️ I maz niech wezmie sobie cos na dobre plemniki, to niby nic a jednak dziala.
Moje obie panny po szczepionkach. Dostaly po dwie, nawet zniosly calkiem spoko, emilka wiecej plakala. Do tej pory chodzi i lamentuje pokazuje na udko ze tam boli 😀 -
Marta, ja mialam kontrole caly cykl po zabiegu, co 2 dzien beta u gina, poki nie spadla, raz w tygodniu usg... po 3,5 tyg dostalam zielone swiatlo na starania, pod warunkiem, ze psychicznie bede sie czula, bo fizycznie nie bylo juz przeciwwskazan, endo ladnie odbudowane, wszystko zagojone... przed pierwsza @ po zabiegu bylam jeszcze tez na kontroli w klinice i tam potwierdzili, ze jak przyjdzie @ moge przyjechac oddac krew do badan i po recepty na gonal...
Zaczelam sie ponownie starac ok 6tyg od zabiegu...
Mia ma lozeczko 70x140 ktore da sie przebudowac na lozko z barierka, ale ona nawet jeszcze szczebelek nie ma wyciagnietych, tzn ma wyciagane w ciagu dnia, ale w nocy spi ze szczebelkami, bo ona sie tak wierci, wiecznie lezy gdzies w poprzek i zazwyczaj glowa w barierkach, ze na bank byloby ladowanie z lozeczka😂
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Dzisiaj na teście zobaczyłam II no to jestem w ciąży 🤰 okres wypadał mi dopiero za 3 dni, ale stwierdziałam, ze zaryzykuje i zrobie jakoś jeszcze to do mnie nie dociera chyba, bo jakoś tak jie odczuwam euforii.
PLPaulina, Natallia05, Eilleen, e_mii, Marta..a, Cccierpliwa, kozalia, pumka1990, Paulinaaa, nesssssa, marcela123 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny