Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Justa, ogromne gratulacje!!!
U nas deszczowo ale uzylismy wreszcie te kaloszepoprosze i fajnie się zakładalo i ściągalo, pomimo że zakladalismy w akompaniamencie płaczu ale jak poczuł że może latać po kaluzach to już były najlepsze buty na świecie ;p teraz szukam spodni przeciwdeszczowych bo jak zaczął biegać to ostatecznie nawet tyłek miał cały mokry, spodnie itd. Na górę miał bezrękawnik więc bluza została sucha.
Czuje się wykończona fizycznie, dzisiaj pojechali dziadkowie i odwiedził mnie brat z rodzinką więc nie miałam okazji odpocząć. Planuje jutro odwieźć dziecko do żłobka i się wyspać. Ale zobaczymy co mi z tego wyjdzie.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Justa, gratulacje!!!
Paulina, sliczna mala😍
U nas pogoda piekna! Bylismy dzis w zoo, Mia zachwycona! Wrocilismy kolo 19 i odrazu kapanie i padla w piec sekund
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny mialyscie jakies panie do pomocy lub opiekunki? Czym sie kierowac na co zwracac uwage przy wyborze? Jak sprawdzic czy taka osoba sie nadaje, czy bedzie odpowiedzialna czy dziecku sie nie stanie krzywda? Potrzebuje kogos ale zupelnie nie mam pojecia jak sie za to zabrac 🤷♀️
nesssssa lubi tę wiadomość
-
justa gratuluję!!!!! ale ekstra, szybko poszlo cooo, z synkiem tez tak szybko ci poszlo??? ja dostalam teraz okres 4 dni pozniej wiec totalnie sie nie wstrzelilismy z owu, nie wem moze kupie te testy owu
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
ja powiem wam jestem tak zjebana ze nie wiem, co tu sie nam porobiło... moja corka to typowa corcia tatusia byla w sensie mama zawsze na 1 miejscu ale ojciec od razu po, i naprawde mają wieź taką ze kazdy w szoku ze az tak mozna...
a od kilku dni, tak jej sie pozmienialo z dnia na dzien ze nie poznajemy dziecka, agata je mleko ok 4-5 i odkad nie kp to maz podaje te mm, czyli od ROKU, a nagle od czwartku tylko MAMA musi podaac, tylko ja moge przebrac, tylko ze mna za reke, a do ojca mowi " idz sobie" " mama chodz tu" moj maz az przerazony, w sobote pracowalam i musial uspic na drzemke, NIGDY nie mial problemu a teraz był taki dym ze musial ryczącą zabrac na dwor i tam uspic, nigdy takich akcji nie mielismy, mojemu mezowi tak smutno jest, naprawde on taki tatus do tulenia a tu nagle corka go odtrąciła totalnie z dnia na dzien, jaja co.... ;/
Paulina to ze niby okres się pojawił to może jeszcze nic straconego. U mnie jest taka dziwna sytuacja. W tamtym miesiacu byly duże szanse na ciążę a niby okres się pojawił. W tym nie było nic żeby miała ciaza jakąś powstać a 26 dc pojawiło się plamienie trwające 1.5 dnia. Dzień po terminie miesiączki wieczorem zrobiłam test i 2 grube kreski. We środę idę do lekarza także zobaczymy. Bo gdyby nie to plamienie to nawet przez myśl by mi nie przeszło ze mogę być w ciąży :p
-
nick nieaktualnyPaulina dzieci maja takie szajby, przejdzie jej. A moze czyms podpadl? 😂 Moja sie bardzo pogniewala na tate jak poszedl do pracy po koronie😀 A tak to tez lawiruje miedzy nami jak chce, sprytna bestia juz. Jak mama nie da to leci do taty od razu robi minke niewinna i dostaje co chce hahahha A tata ja uczy zeby mowila "tata daj (zamiast pokazywac) to ja dorzucam "kase" 🤣
-
Paulinaaa wrote:justa gratuluję!!!!! ale ekstra, szybko poszlo cooo, z synkiem tez tak szybko ci poszlo??? ja dostalam teraz okres 4 dni pozniej wiec totalnie sie nie wstrzelilismy z owu, nie wem moze kupie te testy owu
Teraz w drugim cyklu, bo w pierwszym to musiałby być cud
U nas Filip też tatę czasami wygania, jak tata na coś nie pozwala to do mamy idzie ale był etap tatozy, takiej, że ja się nudziłam -
U nas ostatnio tata musiał być z nami do zasypiania bo tak go wołała a teraz dwa dni znów nie musi być taty;p ale faktycznie dzieci czasem mają takie fazy, moja mała ostatnio obraziła się na dziadka a przedtem to tylko dziadzia i dziadzia i z dnia na dzień tak jakby się go zaczęła bać. Ale ja chyba wiem dlaczego tak się stało, raz mu tam coś odburknęłam bo mnie zdenerwował i to od tego czasu, przy mojej już nic powiedzieć nie można bo tak koduje i rozumie wszystko. Ale na szczęście już jej przechodzi.17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
to pięknie wam poszło, ja juz nastawiam sie na ten cykl na działanie, bardzo bym chciala byc w ciazy, juz brakuje mi małego szkraba, aczkolwiek etap 2latka gadającego uwazam ze cudowny i najlepszy haha, agata juz zdania mowi, w sensie 3 slowa , powtorzy wiekszosc rzeczy, zadziwia nas tak ze ja codziennie ze smiechu placze
a ojciec nie wiem czym podpadł, naprawde raczej niczym, ale nie lubi go a on naprawde taki smutnyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
Ula też już zdaniami wali, aż w szoku jestem czasem że tak szybko zaczęła. Ale za to u nas jakieś inne szajby...
W środę było zaległe szczepienie 6w1 w końcu, a w sobotę i niedzielę miała jakieś schizy. Typu: przyczepiłam jej do zabawki coś czego nie chciała i była 30 minutowa histeria nie do uspokojenia, potem to samo bo ściągnęłam skarpetki wedle życzenia, ale jednak je chciała - tylko nie założyć a trzymać w ręce. No i byłooooo.
Wasze też mają takie ataki???? Ja nie wiem czy to przeżyję, jeśli ma być tylko gorzej🤡
Gratuluję Justa. mega szybka akcja ciążowa
-
nick nieaktualny