X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa ja juz wszystko biore pod uwage z tym moim wariatem. Od wczoraj je kaszki i zapija cycem takze ten. Za dwa tyg zaczynam z warzywkami i zupkami, nie mam wyjscia bo sie zaglodzi. Nie wiem co ja komu zrobilam ze cztery razy musze sie meczyc z tematem jedzenia dzieci 🤦‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2020, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmiłam tak na początku, bo Hania butli nie chciała. Ale taki system skonstruowany ręcznie stosowałam. Nie ten kupny medeli.

Ale potem już nie bawiłam się w to, więc jak to jest że starszym dzieckiem to nie wiem. 🤷🏻‍♀️ Hania w pewnym momencie załapała cycka, i kp 16msc. Sporo przeszłam z kp ale i rozszerzaniem diety.
    Przecież ona do roku / nawet dłużej praktycznie jeść stałych posiłków nie chciała wcale. ☹️

A teraz ?! 😲 Nie mam już problemów. Dużo nie je. Ale głodna nie chodzi.

A Natalka to za to wcina jak szalona. Ma taką siłę ssąca jak odkurzacz. I chcę kp tak długo jak to możliwe.
    Mam nadzieję, że rozszerzanie z nią pójdzie lepiej. Waży 4.6kg.😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2020, 00:34

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, niezła waga :)
    Jak na razie, wczoraj o 18 ani kropki więcej. Może będzie dobrze :)

Marta..a, PLPaulina, marcela123, pumka1990, Eilleen lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój był takim ssakiem, tylko połowę zawsze ulal potem :) wiem że z piersi mu czasami na noc było małpki miałam ok 40ml ściągnięte żeby z butli dopil.
    Ale Natalia mała nie przybiera? Może nie potrzebuje tyle? Ja patrzyłam siku/kupa jest waga idzie w górę to jest ok. Nie odmiwrzalam porcji a ni nic..
    Wiem też że ściągnęła sobie taka aplikację babymamager i zaznaczylam sen, jedzenie i pieluszke w tym i nagle okazało się że on działał sam jak w zegarku, miał takie same przerwy między jedzeniem, w bardzo zbliżonych porach jadł itp. Odkryłam to dopiero jak to zapisałam i zobaczyłam na telefonie.

A dzisiaj na śniadanie zjadł 3 jajka gotowane, trochę żółtka mu się pokruszylo ale białko cale zniknęło, ja nie wiem, mogą dzieci tyle jajek jeść? On i jajecznicę i sadzone i gotowane je.. robię 6 jajek na śniadanie po 2 dla każdego a dzisiaj zjadł moje drugie i zostałam jednym ;p

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta jasne ze moga jesc jajka, wiodcznie potrzebuje tyle ☺️

Ja mam problem nie z tym ze mala nie pije z piersi bo chwyta i ssie ale ja mleka nie mam juz prawie wcale i zrobil sie problem bo z butelki nie chce pic🤦‍♀️ A jest glodna bo sie mi tu dwa dni darla. eh

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co się stało, że laktacja Ci siadła ?

Ech, ja Ci w kwestii nie chęci do butelki nie pomogę bo robiłam wszystko i niestety bleee.

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina to waga Natalki super🙂 Laura prawie 5 kg ważyła mi na szczepieniu na 8 tyg 🙂

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super przyrosty zazdroszcze ☺️ Moja na 9 tyg miala 5 kg, na 14 tyg 5,5 kg, dzisiaj 5,7 kg. Najgorzej ze no nie wiem o co jej chodzi, czemu nagke nie pije z butelki bo przeciez pila od urodzenia i to hektolitry mleka czy mojego czy mm bez roznicy. Na spioche tez jej sie nie da wcisnac za bardzo. Gdyby sie urodzila jako pierwsza to by byla jedynaczka 😀 Kto to widzial takie fisie wykonczyc sie mozna. Wozek tez jest bee nosz kurde ksiezniczka sie znalazla 🤦‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, no widzisz nie zawsze jako rodzice mamy wpływ na wszystko. My możemy chcieć - a dziecko sprowadza nas na ziemię.. 😅

Bardzo Ci współczuję, bo dziecko z którym trzeba ciągle walczyć o wszystko to wyrwane włosy aż do ostatniego.. ☹️

pumka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak Paulina racja ale z drugiej strony no to przeciez na rodzicach spoczywa odpowiedzialnosc za zdrowie i zycie dziecka. Przeciez nie pozwole sie jej zaglodzic bo co powiem "oj nie chce butelki to niech nie pije" no raczej nie mozliwe😕 Zostaje mi strzykawka. Albo serio pojade do szpitala i niech cos zrobia bo ja nie umiem jej podac mleka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też próbowałam z kubeczka. 😊

Ale rozumiem, że nie jest ci łatwo.😊 Musisz znaleźć sposób na tą swoją księżniczkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2020, 21:14

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, znajoma ma takiego niejadka. Wcześniak z 34 tygodnia, mała ma 3 latka, a dobija dopiero do 10kg... dostawała swego czasu jakąś odzywke kaloryczną, bo mogła cały dzień nie jeść... i nadal nie ma checi na jedzenie

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam te odzywke i mam tez specjalne mleko medyczne no ale nie ma tego jak jej podac 🤷‍♀️ Na kubeczek to chyba za mala jednak... pozniej to napewno bede probowac. Niespodziewalam sie takich problemow, martwilismy sie czy bedzie zdrowa czy bedzie mogla normalnie jesc itd a tu sie okazuje ze moze wszystko teoretycznie ok trawi super tylko ze nie chce franca😡 Cycka tez jej musze wciskac, juz mi laktacja siada bo ona tylko z lewego cycka bedzie pila, prawy to nie🤦‍♀️

Justa i jak tam plamienie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest za mała na kubeczek : https://youtu.be/gjejHdId7y4

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, plamienie skończyło się jeszcze w ten sam dzień i nie wróciło :) później lekko brzuch czułam tak okresowo i tyle. Teraz jest wszystko ok

Natallia05, Marta..a, pumka1990, PLPaulina, Eilleen lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 a kiedy masz wizytę u lekarza?
    Ja byłam we środę ale w sumie nic się nie dowiedziałam. Był sam pecherzyk ciazowy. Także nadal nie wiem z którego cyklu jest ciaza. Jeżeli z poprzedniego to nic z tego nie będzie a jeśli z tego to dopiero za 3 tyg się dowiem czy się rozwija czy nie.

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, na 18 lipca jestem umówiona, chcialam tydzień później, zeby serduszko było na pewno, ale nie da rady, bo lekarz nie przyjmuje wtedy

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje cudaki 😍

8ddac5179351.jpg

Marta..a, marcela123, Eilleen, Natallia05, pumka1990 lubią tę wiadomość

• myszka 30 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ja mam wizytę 14 lipca. Także zobaczymy. Może będzie coś widać u Ciebie skoro masz krotkie cykle to ciąża pewnie jest starsza.
    Paulina super maluchy. Tak jak bym widziała fotkę moich chłopaków z 1.5 roku temu :)

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coraz wiecej z Was jest w 2 ciazy, czadddd :)

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
‹‹ 2458 2459 2460 2461 2462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ