Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCierpliwa ja juz wszystko biore pod uwage z tym moim wariatem. Od wczoraj je kaszki i zapija cycem takze ten. Za dwa tyg zaczynam z warzywkami i zupkami, nie mam wyjscia bo sie zaglodzi. Nie wiem co ja komu zrobilam ze cztery razy musze sie meczyc z tematem jedzenia dzieci 🤦♀️
-
nick nieaktualnyKarmiłam tak na początku, bo Hania butli nie chciała. Ale taki system skonstruowany ręcznie stosowałam. Nie ten kupny medeli.
Ale potem już nie bawiłam się w to, więc jak to jest że starszym dzieckiem to nie wiem. 🤷🏻♀️ Hania w pewnym momencie załapała cycka, i kp 16msc. Sporo przeszłam z kp ale i rozszerzaniem diety.
Przecież ona do roku / nawet dłużej praktycznie jeść stałych posiłków nie chciała wcale. ☹️
A teraz ?! 😲 Nie mam już problemów. Dużo nie je. Ale głodna nie chodzi.
A Natalka to za to wcina jak szalona. Ma taką siłę ssąca jak odkurzacz. I chcę kp tak długo jak to możliwe.
Mam nadzieję, że rozszerzanie z nią pójdzie lepiej. Waży 4.6kg.😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2020, 00:34
-
Mój był takim ssakiem, tylko połowę zawsze ulal potem wiem że z piersi mu czasami na noc było małpki miałam ok 40ml ściągnięte żeby z butli dopil.
Ale Natalia mała nie przybiera? Może nie potrzebuje tyle? Ja patrzyłam siku/kupa jest waga idzie w górę to jest ok. Nie odmiwrzalam porcji a ni nic..
Wiem też że ściągnęła sobie taka aplikację babymamager i zaznaczylam sen, jedzenie i pieluszke w tym i nagle okazało się że on działał sam jak w zegarku, miał takie same przerwy między jedzeniem, w bardzo zbliżonych porach jadł itp. Odkryłam to dopiero jak to zapisałam i zobaczyłam na telefonie.
A dzisiaj na śniadanie zjadł 3 jajka gotowane, trochę żółtka mu się pokruszylo ale białko cale zniknęło, ja nie wiem, mogą dzieci tyle jajek jeść? On i jajecznicę i sadzone i gotowane je.. robię 6 jajek na śniadanie po 2 dla każdego a dzisiaj zjadł moje drugie i zostałam jednym ;p6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyMarta jasne ze moga jesc jajka, wiodcznie potrzebuje tyle ☺️
Ja mam problem nie z tym ze mala nie pije z piersi bo chwyta i ssie ale ja mleka nie mam juz prawie wcale i zrobil sie problem bo z butelki nie chce pic🤦♀️ A jest glodna bo sie mi tu dwa dni darla. eh -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySuper przyrosty zazdroszcze ☺️ Moja na 9 tyg miala 5 kg, na 14 tyg 5,5 kg, dzisiaj 5,7 kg. Najgorzej ze no nie wiem o co jej chodzi, czemu nagke nie pije z butelki bo przeciez pila od urodzenia i to hektolitry mleka czy mojego czy mm bez roznicy. Na spioche tez jej sie nie da wcisnac za bardzo. Gdyby sie urodzila jako pierwsza to by byla jedynaczka 😀 Kto to widzial takie fisie wykonczyc sie mozna. Wozek tez jest bee nosz kurde ksiezniczka sie znalazla 🤦♀️
-
nick nieaktualnyHehe, no widzisz nie zawsze jako rodzice mamy wpływ na wszystko. My możemy chcieć - a dziecko sprowadza nas na ziemię.. 😅
Bardzo Ci współczuję, bo dziecko z którym trzeba ciągle walczyć o wszystko to wyrwane włosy aż do ostatniego.. ☹️pumka1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo tak Paulina racja ale z drugiej strony no to przeciez na rodzicach spoczywa odpowiedzialnosc za zdrowie i zycie dziecka. Przeciez nie pozwole sie jej zaglodzic bo co powiem "oj nie chce butelki to niech nie pije" no raczej nie mozliwe😕 Zostaje mi strzykawka. Albo serio pojade do szpitala i niech cos zrobia bo ja nie umiem jej podac mleka.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMam te odzywke i mam tez specjalne mleko medyczne no ale nie ma tego jak jej podac 🤷♀️ Na kubeczek to chyba za mala jednak... pozniej to napewno bede probowac. Niespodziewalam sie takich problemow, martwilismy sie czy bedzie zdrowa czy bedzie mogla normalnie jesc itd a tu sie okazuje ze moze wszystko teoretycznie ok trawi super tylko ze nie chce franca😡 Cycka tez jej musze wciskac, juz mi laktacja siada bo ona tylko z lewego cycka bedzie pila, prawy to nie🤦♀️
Justa i jak tam plamienie? -
nick nieaktualny
-
justa1509 a kiedy masz wizytę u lekarza?
Ja byłam we środę ale w sumie nic się nie dowiedziałam. Był sam pecherzyk ciazowy. Także nadal nie wiem z którego cyklu jest ciaza. Jeżeli z poprzedniego to nic z tego nie będzie a jeśli z tego to dopiero za 3 tyg się dowiem czy się rozwija czy nie.
-
nick nieaktualny