X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa ja juz wszystko biore pod uwage z tym moim wariatem. Od wczoraj je kaszki i zapija cycem takze ten. Za dwa tyg zaczynam z warzywkami i zupkami, nie mam wyjscia bo sie zaglodzi. Nie wiem co ja komu zrobilam ze cztery razy musze sie meczyc z tematem jedzenia dzieci 🤦‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2020, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmiłam tak na początku, bo Hania butli nie chciała. Ale taki system skonstruowany ręcznie stosowałam. Nie ten kupny medeli.

Ale potem już nie bawiłam się w to, więc jak to jest że starszym dzieckiem to nie wiem. 🤷🏻‍♀️ Hania w pewnym momencie załapała cycka, i kp 16msc. Sporo przeszłam z kp ale i rozszerzaniem diety.
    Przecież ona do roku / nawet dłużej praktycznie jeść stałych posiłków nie chciała wcale. ☹️

A teraz ?! 😲 Nie mam już problemów. Dużo nie je. Ale głodna nie chodzi.

A Natalka to za to wcina jak szalona. Ma taką siłę ssąca jak odkurzacz. I chcę kp tak długo jak to możliwe.
    Mam nadzieję, że rozszerzanie z nią pójdzie lepiej. Waży 4.6kg.😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2020, 00:34

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, niezła waga :)
    Jak na razie, wczoraj o 18 ani kropki więcej. Może będzie dobrze :)

Marta..a, PLPaulina, marcela123, pumka1990, Eilleen lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój był takim ssakiem, tylko połowę zawsze ulal potem :) wiem że z piersi mu czasami na noc było małpki miałam ok 40ml ściągnięte żeby z butli dopil.
    Ale Natalia mała nie przybiera? Może nie potrzebuje tyle? Ja patrzyłam siku/kupa jest waga idzie w górę to jest ok. Nie odmiwrzalam porcji a ni nic..
    Wiem też że ściągnęła sobie taka aplikację babymamager i zaznaczylam sen, jedzenie i pieluszke w tym i nagle okazało się że on działał sam jak w zegarku, miał takie same przerwy między jedzeniem, w bardzo zbliżonych porach jadł itp. Odkryłam to dopiero jak to zapisałam i zobaczyłam na telefonie.

A dzisiaj na śniadanie zjadł 3 jajka gotowane, trochę żółtka mu się pokruszylo ale białko cale zniknęło, ja nie wiem, mogą dzieci tyle jajek jeść? On i jajecznicę i sadzone i gotowane je.. robię 6 jajek na śniadanie po 2 dla każdego a dzisiaj zjadł moje drugie i zostałam jednym ;p

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta jasne ze moga jesc jajka, wiodcznie potrzebuje tyle ☺️

Ja mam problem nie z tym ze mala nie pije z piersi bo chwyta i ssie ale ja mleka nie mam juz prawie wcale i zrobil sie problem bo z butelki nie chce pic🤦‍♀️ A jest glodna bo sie mi tu dwa dni darla. eh

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co się stało, że laktacja Ci siadła ?

Ech, ja Ci w kwestii nie chęci do butelki nie pomogę bo robiłam wszystko i niestety bleee.

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina to waga Natalki super🙂 Laura prawie 5 kg ważyła mi na szczepieniu na 8 tyg 🙂

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super przyrosty zazdroszcze ☺️ Moja na 9 tyg miala 5 kg, na 14 tyg 5,5 kg, dzisiaj 5,7 kg. Najgorzej ze no nie wiem o co jej chodzi, czemu nagke nie pije z butelki bo przeciez pila od urodzenia i to hektolitry mleka czy mojego czy mm bez roznicy. Na spioche tez jej sie nie da wcisnac za bardzo. Gdyby sie urodzila jako pierwsza to by byla jedynaczka 😀 Kto to widzial takie fisie wykonczyc sie mozna. Wozek tez jest bee nosz kurde ksiezniczka sie znalazla 🤦‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, no widzisz nie zawsze jako rodzice mamy wpływ na wszystko. My możemy chcieć - a dziecko sprowadza nas na ziemię.. 😅

Bardzo Ci współczuję, bo dziecko z którym trzeba ciągle walczyć o wszystko to wyrwane włosy aż do ostatniego.. ☹️

pumka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak Paulina racja ale z drugiej strony no to przeciez na rodzicach spoczywa odpowiedzialnosc za zdrowie i zycie dziecka. Przeciez nie pozwole sie jej zaglodzic bo co powiem "oj nie chce butelki to niech nie pije" no raczej nie mozliwe😕 Zostaje mi strzykawka. Albo serio pojade do szpitala i niech cos zrobia bo ja nie umiem jej podac mleka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też próbowałam z kubeczka. 😊

Ale rozumiem, że nie jest ci łatwo.😊 Musisz znaleźć sposób na tą swoją księżniczkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2020, 21:14

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, znajoma ma takiego niejadka. Wcześniak z 34 tygodnia, mała ma 3 latka, a dobija dopiero do 10kg... dostawała swego czasu jakąś odzywke kaloryczną, bo mogła cały dzień nie jeść... i nadal nie ma checi na jedzenie

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam te odzywke i mam tez specjalne mleko medyczne no ale nie ma tego jak jej podac 🤷‍♀️ Na kubeczek to chyba za mala jednak... pozniej to napewno bede probowac. Niespodziewalam sie takich problemow, martwilismy sie czy bedzie zdrowa czy bedzie mogla normalnie jesc itd a tu sie okazuje ze moze wszystko teoretycznie ok trawi super tylko ze nie chce franca😡 Cycka tez jej musze wciskac, juz mi laktacja siada bo ona tylko z lewego cycka bedzie pila, prawy to nie🤦‍♀️

Justa i jak tam plamienie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest za mała na kubeczek : https://youtu.be/gjejHdId7y4

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, plamienie skończyło się jeszcze w ten sam dzień i nie wróciło :) później lekko brzuch czułam tak okresowo i tyle. Teraz jest wszystko ok

Natallia05, Marta..a, pumka1990, PLPaulina, Eilleen lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 a kiedy masz wizytę u lekarza?
    Ja byłam we środę ale w sumie nic się nie dowiedziałam. Był sam pecherzyk ciazowy. Także nadal nie wiem z którego cyklu jest ciaza. Jeżeli z poprzedniego to nic z tego nie będzie a jeśli z tego to dopiero za 3 tyg się dowiem czy się rozwija czy nie.

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, na 18 lipca jestem umówiona, chcialam tydzień później, zeby serduszko było na pewno, ale nie da rady, bo lekarz nie przyjmuje wtedy

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje cudaki 😍

8ddac5179351.jpg

Marta..a, marcela123, Eilleen, Natallia05, pumka1990 lubią tę wiadomość

• myszka 30 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ja mam wizytę 14 lipca. Także zobaczymy. Może będzie coś widać u Ciebie skoro masz krotkie cykle to ciąża pewnie jest starsza.
    Paulina super maluchy. Tak jak bym widziała fotkę moich chłopaków z 1.5 roku temu :)

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coraz wiecej z Was jest w 2 ciazy, czadddd :)

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
‹‹ 2458 2459 2460 2461 2462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ