X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też każda ciaza inna. Chcielibyśmy córkę ale nawet niesmie marzyć o niej bo pewnie będzie 3 chłopak :) gdy byłam w drugiej ciąży to miałam nadzieję że będzie córka zwłaszcza ze ciaza była żyli pełnię inna niż pierwsza. Pomimo że wiedziałam że jest 50 procent szans to gdy dowiedziałam się że będzie drugi syn czułam się rozczarowana. Chyba z 2 tyg zajęło mi przyzwyczajenie się do myśli będzie syn. Teraz jak sobie pomyślę to mi głupio bo to takie kochane dziecko :D

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natallia05 wrote:
    I niestety milosci siostrzanej brak😂 Emi ignoruje mala, a mala tylko patrzy zeby nie dostac w czyms w glowe od niej😂

Heh, to Twoja średnio zadowolona z siostry. A u mnie odwrotnie.
    Całuje, napy od ubranek zapina, wyciera gdy uleje.
    Jestem zachwycona z postawy Hani.
    571f0e59646a.jpg

marcela123, Natallia05, pumka1990, e_mii, Ania241188 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Natalia za info o Lenny Lamb Wrap Tai .
    Trochę szperam. I super 👍 nie jest elastyczne. Ale minus że rekomendowane od 5msc.

A Ty próbowałaś to nakładać? Idzie łatwo?

Edit. Ja jednak spotkam się z babką od chustowania i nosideł miękkich. Nie wiem co wybrać. A ona może doradzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2020, 13:54

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do pieluch to my juz z miesiac bez, zdarzają sie wpadki, czesto pytam i przypominam ale jest okej, bylismy teraz 4 dni na wyjezdzie, to tylko 2 razy popuscila w majtki, ale kałuzy zadnej. za to dzis poszla do zlobka juz i widze po zdjeciach z fb ze ma inne spodenki wiec chyba byla wpadka.
    pampa mamy na noc i drzemki, jechalismy teraz 6h w podrozy to zalozylam jej pampa, ale co tam, wolala, nie chciala w pampa, to na 6h drogi 8-10 postojow na siku kupe i ona naprawde robila za kazdym razem ;p ;p chyba w ramach atrakcji, ogolnie jestem pod wrazeniem spalla godzine w drodze a 5 h zabawa, zero jęku, złote dziecko ,SZOK

co do jedzenia na wyjezdzie, wzielam jej 2 obiady z domu i podałam jak np szlismy na pizze rodziną badz jak jedlismy taki obiad z cateringu, ona jak to dziecko woli kluski, wiec zrobilam jej w domu leniwe i zabralam. robilam tak ze odchodzilam np do inego pokoju albo na ogrodek i dalam jesc i zjadla, nie przy stole gdzie bylo 30 osob ( bylismy na rodzinnym zjezdzie) .
    sniadania pobralam dla niej : parowki, jajka, serki wiejskie i to jadla, nie zjadla jak inni kanapki przy stole, ale jak chodzilam za nią po pokoju to wcinała.
    bylismy w drodze na obiedzie to wzielam penne w sosie pom, i zjadla ale tez na chodząco, ale dla mnie to i tak luksus i mega zmiana ;)

spała w glosnych warunkach, a w domu wszystko ją budzi,
    w domu spi po 19 ;p a tam do 21-23 latala i spała całe noce, jestem pod ogromnym wrazeniem, zero zero problemow, cudowny wyjazd!

PLPaulina, Natallia05, pumka1990 lubią tę wiadomość

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    była dziewczynka 7 lat, no tak sie agata z nią dogadywala, wspolne zabawy, ta kuzynka 7letnia kąpała agate, ubierała, karmiła, naprawde ja nie mialam za wiele do roboty. moje dziecko dzikus wstydniś a tam jak zoabczyla muzyke 30 osob tance swiecace kule to tylko krzyczała na mnie " mama chodz tancz, zobacz jak sie swieci" haha takze no cud miod

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina to Agatka super na wyjazdach, mój ma taki etap że jak jest ktoś obcy w towarzystwie to widzę, że się wstydzi, wscieka się o wszystko, taki dzikus się robi. Za to też lubi towarzystwo starszych dzieci, najczęściej takie zaczepia na placu zabaw czy nawet z kuzynem 6 letnim najczęściej chce się bawić.
    Co do tej miłości rodzeństwa to u nas Laura interesuje Stasia, często podchodzi, przytula, całuję, jakies zabawki przynosi, ale są też momenty, że testuje moja cierpliwośc i patrzy na ile może sobie pozwolić przy Małej, strzelił ją kilka razy ale na szczęście większych drak nie było. Pamiętam jak szwarierka mi często dogadywała, że współczuję mi tak Małej różnicy wieku,ona urodziła po mnie 6 tyg i mają równo 3 lata różnicy między dziećmi i Syn ostatnio próbował podnieść Malutka z kanapy i upuścił ją, to dosłownie sekundy były bo poszła przemieszać jedzenie dla niego a on się bawił. Więc chyba wolę ta mała różnice bo nie jest źle, wiadomo że lekko nie jest, ale przynajmniej mój nie ma jeszcze takich pomysłów. Mam nadzieję, że moje dzieciaki będą mieć dobry kontakt, już widzę jak Laura się cieszy jak Staś do niej podchodzi.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, ale masz słodkie te dziewczyny, Hania jakie zaangażowanie, super 🙂

PLPaulina lubi tę wiadomość

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam nosidlo hybrydowe Bondolino i świetne jak dla mnie.

Natallia05, PLPaulina lubią tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina narazie testuje dopiero. Moge powiedziec ze jest dobrej jakosci, piekne kolory, wzielam zakardowa wiec material mieciutki przyjemny, nic nie smierdzialo nowoscia czy czyms. Fajnie ze ma takie wzmocnienie miekkie pod nozkami dziecka zeby nie wrzynalo sie, na pasie tym biodrowym tez takie wzmocnienie. Wiaze sie spoko, jeszcze musze iles razy potrenowac 😀 Dlugie te pasy ma ale ja niska jestem, takze spokojnie osoba wyzsza czy nawet wysoka albo przy kosci tez sobie zawiaze. Moja Vivi bez entuzjazmu narazie, raczej zdziwiona😀 Mysle ze bede ja nosic tak zeby ten rozstaw nozek cwiczyc. Daj znac co tobie poradza. No i faktycznie chyba jest od 3 mies a mysle ze od 5 mies ma sens.

PLPaulina lubi tę wiadomość

• e_mii Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas obie córki są podobne do tatusia. Łucja jest kopią starszej, tylko ma troszkę jaśniejsze i bardziej kręcone włosy (to akurat po mnie :D). Przykro mi troszkę, że nie mam „swojego” dziecka, ale cieszę się, że dziewczyny są tak do siebie podobne.
    U nas siostrzana miłość pełną parą. Młodsza starszej żyć nie daje, nawet przy zasypianiu ją woła. Starsza jest bardzo opiekuńcza, ale zdarza się, że z zazdrości coś małej zabierze, albo pochowa zabawki.
    My też już po urlopie, z Łucją problemów nie mieliśmy, chociaż byliśmy w górach i dużo siedziała w wózku. Za to starsza takie szopki odstawiała, że mieliśmy ochotę ją gdzieś w lesie zostawić 🤣
    W restauracji zamawiałam dzieciom pierogi, naleśniki, zupy. Jak Łucja wolała latać i zwiedzać zamiast siedzieć i jeść to włączałam jej bajki. Bez wyrzutów sumienia. Przynajmniej i ja mogłam wtedy spokojnie zjeść :)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poinformowałam jednego z 2 szefów :) Bardzo mnie cieszy, że szef pozytywnie reaguje na takie wieści. Pogratulował, pyta jak się czuję, zdrowia życzy zawsze :) taki przyjazny odbiór, gorzej będzie z bezpośrednim przełożonym... On nie lubi dzieci, więc pewnie też nie będzie zadowolony, ale tego nie pokaże ;D Planuję pracować do Bożego Narodzenia, później albo 100% zdalna praca, albo już na zwolnienie, żeby żadnego przeziębienia nie złapać.

Marta..a, Eilleen, PLPaulina, pumka1990 lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu udało mi się zalogować. Pusto tu ostatnio.
    U nas mega upały, wychodzimy wcześnie rano na spacer, a później siedzimy w domu bo za gorąco.
    Filip od paru dni śpi u siebie w pokoju, jestem w szoku, że poszło to bezproblemowo, przede wszystkim lepiej śpi. Gorzej ze mną, bo ciężko mi się przyzwyczaić, że obok nie ma łóżeczka 😉 jakoś tak pusto w pokoju. Mam nadzieję, że z czasem się przyzwyczaję.
    W sobotę robimy urodziny, mam w planach zrobić tort.
    Poza tym odłożyliśmy starania o dziecko, bo mąż ma problemy ze zdrowiem. Czekamy na tomografię komputerową, mamy nadzieję, że będzie wszystko ok, bo już wylałam morze łez. Jeszcze ten koronawirus wszystko utrudnia, lekarze pozamykani w przychodniach jak w bunkrach, w Polsce ludzie umierają tylko przez koronawirusa... Szlag mnie trafia jak słyszę te wszystkie wiadomości w tv.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też lepiej śpi bo przenosinach tylko ja gorzej bo mi smutno haha. Tyle czasu na to czekałam a teraz tęsknię za ciałkiem obok.

No niestety nikt nie zrobi statystyk ile ludzi zmarło przez brak opieki medycznej w trakcie pandemii...Mnie też to wkurza. Zachowuję wymagane środki ostroności ale nie wariuję.

Mam nadzieję, że szybko męża zbadają Aniu. Trzymajcie się!

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania oby wszystko było okej!

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my sie staramy, 4 cykl teraz i "Czekam" na okres ;p
    dużo zdrowia dla Was !

u nas w sumie teraz wszystko ok, dziecko anioł, gaduła, grzeczniutka i rozkoszna, nie ma co opowiadać bo jest bajka :) tyle że sama sie nic a nic nie bawi, poza tym bez zarzutow haha

pumka1990 lubi tę wiadomość

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znowu przeziębienia... druga tura bez chwili przerwy. W sobotę obudzilam sie z bólem głowy, doszedł ból gardła, a w nocy gorączka i ból mięśni... dzisiaj nie poszlam do pracy, ale już jest ok, zostal tylko katar i kaszel.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka dla męża !

Heh, ja nie zdążyłam zatęsknić za starszą córką bo przenosinach do jej pokoju bo zaraz w jej miejsce wskoczyła malutka.

U nas na całego idą cztery 5 na raz. Więc wesolutko. 🤣

Hania dzięki pobycie w żłobku potrafi bawić się sama. Ładnie zaczęła już mówić. Imienia siostry nie potrafi powiedzieć ale mówi "dzidzia" 😍 i ogólnie idzie się już z nią dogadać tak naprawdę.

A tak to rozrabia i rozrabia. 😁 Pomysłowa jest taka że szok.

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nas też chyba zaczął się cyrk z zębami, nocki gorsze, mąż co chwila do niego chodzi w nocy bo się budzi i jeczy, s dzień strasznie marudny, wczoraj 5 kup typowo na zęby, tylko ja tam nic nie widzę, ale ciężko mu zajrzeć do buzi.
    Ja muszę zadzwonić i popytać o przedszkola bo od przyszłego roku od marca chciałabym go chyba dać, ale jak sobie o tym pomyślę to jakoś mi się dziwnie robi, głupie myślenie matki, ale to przecież dla niego będzie dobre bo będzie coraz bardziej potrzebował kontaktu z dziećmi. Dużo naszych dzieciaczków jeszcze jest w domu i nie chodzi do żłobka?

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jest w domu i narazie pozostanie, ja i tak jestem w domu, a do żłobka jakiegokolwiek mamy dość daleko, może pójdzie do przedszkola za rok ale to jeszcze zobaczę. Też widzę że bardzo chce do dzieci i ten fakt najbardziej do mnie przemawia żeby poszła:)

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania duzo zdrowia dla meza!

Marcela zapisuj koniecznie. Jezu jak sobie pomysle ze chcialam zrezygnowac z tego przedszkola i dopiero za rok ja poslac to mam ochote sie palnac w leb. Cale szczescie mialam resztki rozumu😀 Nie moge sie juz doczekac! Mysle ze odbajdzie sie super bo na placykach sama sobie radzi, zawsze ma jakies "opiekunki" w postaci kilkuletnich kolezanek. I nudzi juz jej sie w domu okropnie.

My tez podziebione po podrozy, najgorzej jak zwykle ja😂

Wczoraj pierwsze siku do nocnika! A dzisiaj juz sama poszla nawet nie wiem kiedy! I przyszla powiedziec ze be zrobila😂 ide patrzec a tam siusiu, oby tak dalej!☺️

‹‹ 2480 2481 2482 2483 2484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ