Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas od srody chodzimy do przedszkola i poki co jest super!
W srode pierwszy dzien, a w czwartek zrobila mi tschüss i zostala na 45 minut bez problemu, w piarek tak samo... dzis byla sama 1,5h
A jak po nia przychodze, to nie chce wychodzic😂 dzis i w piatek byli akurat na podworku jak po nia przyszlam i mieli wlaczona pompe wodna w czesci placu zabaw wylozonej cala piaskiem wiec zabawa byla przednia...
Jutro juz znow na troche dluzej zostanie...
Zawsze myslalam, ze bede ja kolo.12 odbierać, a tu sie okazuje, ze jak dzis zaprowadzilam ja na 9, przed 10 poszlam do somu i wrocilam o 11:30 to jej bylo za malo😂
Jakies 1,5tyg temu pierwszy sukces, simu na nocnik... i na tym sie skonczylo, bo wiecej poki co nie zrobila😂
Teraz wiekszoac dni to przedszkole i basen na naszym ogrodku, wieczorem Mia pada w sekunde, czasem juz przed 19
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ania zdrowia dla męża
Ja nie mogę narzekać na lekarzy bo korzystam z meza luxmedu i wzięłam się za zęby. I już byłam 2x, jeden ząb zrobiony, odkamienienie, zdjęcie rtg.. jutro kolejny ząb wszystko w pakiecie. No i wróciłam do pracy.
Czekam na termin biopsji ale stwierdziłam że bez tarczycy w razie co da się żyć więc aż tak nie panikuje.
Z mężem uznaliśmy że natura sama będzie wiedziała czy czas na dziecko i nie zabezpieczamy się ale też nie czekamy na owulacje.. W sumie w tym miesiącu częściej się na siebie rzucalismy niż przy staraniach więc mamy max 1 dzień przerwy w zasadzie przez cały cykl ^^ w środę powinnam mieć okres wg aplikacji ale zdaje sobie sprawę że może nie być w terminie jeszcze
Mały dzisiaj kończy 2 latka! Impreza w sobotę będzie
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyTe które wahają się przed żłobkiem to ja szczerze polecam. Pewnie dla każdego dziecka ten wiek idealny wypada w innym momencie.
Ale u Nas to pchanie się do dzieci nastąpiło mniej więcej gdy miała 1.5 roku.
Teraz jest zachwycona, że idziemy rano do dzieci. A jak przynosi swoje prace do domu i mi pokazuje to po prostu jestem szczęśliwa jak na nią patrze.
A szczęśliwe dziecko to najlepsza rekomendacja dla żłobka. 😁
U nas było widać przełom w nauce odpieluchowania ale cofnęliśmy się do początku. Okazało się, że wc jest "ble ble" - i omija szerokim łukiem. 🤦♀️
Marta, sto lat dla 2 latka ! 🎂Marta..a lubi tę wiadomość
-
My chcieliśmy do zoo jechać, ale mam wątpliwości, bo w ostatni weekend wakacji mogą być tłumy, a tego unikamy.
Ja mam kaszel taki, że zaraz płuca stracę, a jutro to pewnie głos mi siądzie... to jakaś masakra. Ostatnio tak przeziębiona bylam w ciąży z Filipem i skończyło sie antybiotykiem i tygodniowym zwolnieniem. -
Marta sto lat dla solenizanta 🎂🎂
Widzę, że w sobotę same imprezy urodzinowe. Mam nadzieję, że będzie ładna pogoda.
Próbowałam kilka dni nie zakładać pampersa Filipowi, ale on jeszcze zupełnie na to nie gotowy widzę. Sika i robi kupę gdzie popadnie, a ja nie mam na to siły. Odpuszczam narazie temat, bo mi się ciężki egzemplarz trafił 😉 na podwórko zakładam mu majtki, żeby mu tyłek się wietrzył. Pm -
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich maluszkow🥳
Pisze juz zbiorczo, dla tuch co juz mieli i tych co dopiero beda!
Natalia, kupowalam ta scoot and ride? Bo zastanawiam sie dalej jala hulajnoge🙈Ania241188 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyTak mamy scoot &ride. Fajne, jakos dobra. Tylko mloda woli biegac albo grac w pilke z chlopakami niz jezdzic Mam nadzieje ze jak bedzie troche wieksza to pokorzysta bardziej...
Tez sie dolaczam do zyczen dla wszystkich 🥰 My juz po pietnastych i drugich urodzinach, za miesiac dziesiate i pol roczku malutkiej😀 Dziewczyny zaczely zwracac na siebie wieksza uwage, mala sie usmiecha do emi, wczoraj sie razem kapaly w wannie pelnej wody ale byla zabawa 😀
Progres w temacie nocnika ale nie bez wpadek ☺️ -
Ja kupiłam tą hulajnogę biedronkę. kosztowała aż 80 zł
Ja też nie mam siły na to że będzie mi sikał i robił kupę gdzie popadnie. Wystarczy że biega z jedzeniem. Udaje że nie widzę.
Olek też lubi do dzieci chodzić. Mówi wieczorem że dzieci dzieci. Po swojemu hasłowo: dzieci auto mama. Pani w żłobku mówiła że kolory rozpoznaje bo jakąś zabawę mieli na wyszukiwanie i ładnie szukał. Sporo ostatnio rozkręcił się z mówieniem.
-
nick nieaktualnyPowiem Wam że przy drugim dziecku inaczej do wszystkiego się podchodzi. Już tak człowiek się nie spina pierdołami. 😁
Ale za to pójście do wc to cud. Pampers to mnie by się przydał. 🤣🤣
Hania ostatnio chce ciągle siostrą się zajmować. Boję się mrugnąć oczami by czegoś głupiego nie wymyśliła względem siostry. 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2020, 11:57
-
Natalia, no ja wlasnie dumam, czy tego scoota brac, czy moze mini micro 2go deluxe... a moze zadnej😂 serio nie wiem co z tym robic🤷♀️ u Mii sa etapy, ze jezdzi na czyms a potem dlugo, dlugo nic...
Od nas na urodziny dostanie bocianie gniazdo ze slizgawka, juz wczoraj maz przywiózł...
Wlasnie odebralam dziecko z przedszkola i tak sie swietnie bawila, ze nawet mnie nie zauwqzyla poczatkowo, ze przyszlam😂 oczywiscie na pytanie czy idziemy do domu bylo neeeiiiin!
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyJa sie obawiam troche tego ze emi nie bedzie chciala wyjsc z przedszkola. Pierwsza to awantury i histerie urzadzala jak miala isc, panie dziwnie sie patrzyly jakby w domu jaka patologia ze dziecko nie chce wracac 🤣🤣🤣
No i mam dywan do wy-je-ba-nia. Zachcialo sie odpieluchowywania. Siki trafia do nocnika bezblednie, a to drugie to juz nie🤦♀️ -
Natalia, no Mia zawsze na pytanie, czy idziemy do domu mowi, ze nie😅
Ale to pewnie tez dlatego, ze jak ja odbieram, to sa akurat na podworku i swietnie sie bawia...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Chyba my też weźmiemy się za odpieluchowanie. Siku do nocnika rano i wieczorem zazwyczaj jest, a dzisiaj zrobił kupę mine miał nietęgą, bo szukał pozycji i nie do końca rozumiał, do toalety spuścić szedł bez słowa z lekkim zakłopotaniem kupa go brzydzi mocno, ale teraz bedzie w domu, bo ma katar to moze się uda.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU nas niestety jakieś dziwne cofanie się w rozwoju..dzidzia się z niej robi. 🤣🤣
Hania dostała na urodziny hulajnogę. Taka kilka w jednym. Sądziliśmy że jest za mała by tak zwyczajnie na hulajnodze jeździć. Więc zostawiliśmy ją z tym siedziskiem. Ale nie chciała korzystać. Mąż stwierdził że spróbuję czy zainteresuje się samą hulajnogą.
no tak śmiga, że jestem w szoku. 😱Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2020, 10:42
Ania241188, Natallia05, 1ania1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFaktycznie Olek na 4 lata wyglada na tym zdjeciu 😀 Wszystkiego naj🎁
Paulina moja na wyjezdzie tez w gondoli spala raz bo sobie jej siedzonko zostawilam w domu a bylismy po basenie wiec najpierw sie polozyla centralnie na podlodze w restauracji poczym ja tam wlozylam i spala od razu😀 troche sie chyba wygniotla nogi podkurczone 😂 a mala musialam niesc takze ja juz bez podwojnego z domu nie wychodzePLPaulina lubi tę wiadomość