Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMy z Hanią ubrałysmy choinkę 5 grudnia. 🎄 Nadal stoi. 😆 Chociaż już raz Leżała. Do dziwnych zabaw Hania młodą zachęca. 🤦🏻♀️
Moja dostanie pod choinkę lalkę Baby born soft, ponoć lekka, miękki brzuszek, można sie z nią kąpać. To od Nas. ☺️
Teściowa już nam dała wózek 3w1 żeby przekazać bo u niej w firmie dużo korony jest.
I nie będziemy ryzykować. ☺️
A moja mama zabawkę na ogród kupiła, taki ogródek aktywności. ☺️
U nas czas pędzi jak szalony, obie dziewczyny mam ciągle w domu. Już czasami to mam ochotę wyjść i nie wracać. 🤦🏻♀️
My mieliśmy na święta jechać wypocząć, to nieeee hotele pozamykali.
Nie robimy świąt dla gości. Moja mama niedawno wyszła po kilku tygodniach pobytu w szpitalu.
Dopiero zaczyna jeść i te świąteczne potrawy to już nigdy na jej stole nie staną.
Więc nie mam dla kogo cokolwiek szykować. 🤷🏻♀️ -
edytkaa93 wrote:Moja na mikołaja dostała skoczka- krowe i jak zobaczyła to powiedziała tylko: nie lubię! I krowa stoi w kącie:p
W ogóle taka się rozbrykana zrobiła ostatnio że jej nie poznaje:p już pomine napady złości o pomarszczony dywan, posmarowany placek czy źle złożony koc. W zeszłym tygodniu dwa razy spadła z rogówki, raz się walnęła o głowę w stół tak że ma sińca do teraz i jeszcze długo bedzie, a drugi raz poleciała prosto na choinkę, zawisła na lampkach, po czym poleciała na podłogę, mąż zdążył tylko choinkę złapać. Zeżarła mazaki ostatnio. Nic nie chce jeść, nie wiem z czego ona żyje. No obłęd! Nie wiem jak ona w wigilię tyle przy stole wysiedzi, chyba ją przywiąże do krzesła;p najgorsze jest to że mogę ją o coś prosić, powtarzać tysiąc razy by np nie skakała po rogówce bo znowu spadnie czy nie latała po schodach to ta mi robi na złość i prawie robi to na co jej nie pozwalam. Prosze, powiedzcie że nie tylko ja tak mam i że to minie:p
-
Choinka od około tygodnia stoi. Pierniki zrobiliśmy ale Olek pomagał aż 5 minut a później była wojna o to że ja chcę ciasto rozwałkować a on je wrzucał w całości na blachę. Przy ubieranki choinki rozpakował drugi komplet lampek i rzucał nimi o podłogę
-
My pierwsza jakby wigilię mamy za sobą z racji że rodzice wyjeżdżają więc prezenty już sobie daliśmy. A na tą prawidłową jedziemy do rodziny M. Od nas i rodziców bo się składaliśmy dostał kuchnie zamówiona z allegro. A poza tym puzzle, książki, misia itd. trochę tego jest.
-
Marcela, my mamy tego wiekszegi, ale serio najlepiej wydana kasa! Krolik jest absolutnym hitem i jest z nami wszedzie! Mamy to ubrankonwiwc woesza sobie na przedramie i z nim zasuwa😂 nawet w wozku dla lalek go wozi, uprzednio lulajac na rekach😂
Tego malego wlasnie kupilam pod choinke synkowi kuzynki meza, mam nadzieje, ze tez bedzie hit!
Nasze male tez sie napewno dorobi, bo jestem mega zadowolona z niego!
My choinke ubrana mamy od tygodnia..
U nas obostrzebia od poniedzialku i nie qiadomo bylo, czy szkolki nadal veda mogly sprzedawac, wiec maz w poprzedni weekend byl kupic...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
To u nas choinka już ubrana od 12.12 pierniczki dziś robiliśmy i byłam w szoku bo Agatka pomagała we wszystkim. Wsypywała, mieszała, ugniatała i wałkowała ciasto na koniec jeszcze wykrywała kształty. Jutro będziemy dekorować. Resztę rzeczy pewnie będę ogarniać od wtorku bo wzięłam urlop.
Z prezentów od nas dostanie silikonową lamkę kotka. Od rodziny: nową huśtawkę, nowy zestaw modeliny i coś jeszcze od dziadków ale nie wiem bo się nie chwalili.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2020, 00:23
-
edytkaa93 wrote:Cierpliwa a ty jak tam się czujesz?
Jutro mam obciazenie glukoza u diabeto w zwiazku z moimi podqyzszeniami na czczo w poprzedniej ciazy...Eilleen lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Eilleen wrote:Nie zrażajcie się. A za pierwszym razem jak wam poszło?
z Agata po pol roku zaszłam, teraz juz 9 czy 10 cykl bedzie ;/ wlasnie dostalam okres i serio mam juz nerwy na te starania ;/
U nas prezenty: kuchnia z lidla, ekspres do kawy, gofrownica, zmywarka, zestaw do sprzatania ze smyka takze podrzucam pomysly mysle ze fajne haha
U nas z agatka wszystko super : zdrowa, zlobkowa, rozgadana, no nie mam na co narzekac oprocz na pory wstawania... 5-5.30 dzien w dzien ;/ no ale co jej zrobie jak wstaje i mowi " mamusia wyspalam sie juz, bawimy sie " ? to pierwsze zdanie po przebudzeniuuuuuuuuuuuuuuuuu... no i nie chce sie bawic sama NIC, absorbujaca na maksa.
poza tym aniol
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Paulinaaa wrote:U nas z agatka wszystko super : zdrowa, zlobkowa, rozgadana, no nie mam na co narzekac oprocz na pory wstawania... 5-5.30 dzien w dzien ;/ no ale co jej zrobie jak wstaje i mowi " mamusia wyspalam sie juz, bawimy sie " ? to pierwsze zdanie po przebudzeniuuuuuuuuuuuuuuuuu... no i nie chce sie bawic sama NIC, absorbujaca na maksa.
poza tym aniol
-
My jutro dobieramy choinkę i wystawiamy na dwór bo bedziemy w rojazdach do sylwestra i by umarła
Moje dziecko coraz więcej mówi, do tego chodzimy na angielski metoda teddy eddie i mówili po polsku i po angielsku ^^ dużo rozumie, zwierzątka po angielsku no szok. Do tego akcja odpieluchowanie w toku także mamy 1-3 wpadki.. zaczęliśmy 1z3 tygodnia temu. Dzisiaj wreszcie wszystkie kupy w nocnik za to siku 3x od rana w spodniach.. no ale wcześniej siku w nocniku a kupy w spodniach to ja wolę siku
Wszystkiego dobrego mamuśki6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
Eilleen wrote:Super Marta nasz się rozgadał. Ładnie mówi krótkie zdania. Czasem trudniej go zrozumieć ale już jest fajnie z odpieluchowaniem u nas bez zmian. Nie chce siadać na nocnik ani toaletę
Ja przeczytałam czesc książki mamo chce kupe! I uznałam ze mam inteligentne dziecko wiec dlaczego nie. Pierwszego dnia 21x zmieniałam spodnie.. pralam i suszyłam na grzejnikach. Ostatecznie w spodniach od piżamy chodzil. Następnego dnia juz z 7x i 1x w nocnik.. no a potem z dnia na dzien lepiej chociaż czasem gorzej. Po nocy ma sucha pieluchę, na drzemkę o ile zaśnie a może spal z 3x w domu od tego czasu nie sika, nie ma pieluchy ale wciskam mu podklad pod tyłek. Jeszcze go nie zaiskal. Także sprzedaje wielorazowe pieluchy, używam na noc 1 sztuki ktora wywalam sucha+na basen/angielski no iw żłobku panie mu zakladaja ale np ta ktora ma na wyjście mu ściągam w domu sucha i sika do nocnika w domu. W żłobku ponoć na wspólnym siedzeniu na nocniku ładnie korzysta ale sam z panią nie chce iść. Także jednak trzeba uwierzyc w dziecko
Wczoraj zawołał pierwszy raz, dzisiaj raz zawołał ale nie zrobił niestety.. teraz czasem popusci w majtki i wola pupa, siadani kończy czy to siku czy dzisiaj wpadka z kupa. Ale kleksik w majtkach a wielka kupa w nocnik... tego pierwszego dnia przyvtylu zmianach odrazu przybiegał ze ma mokro.. nie zdarzyło mu się nasikac w majtki i tak się bawić czy coś.. pierwszego dnia dopiero pod wieczór 1x chyba usiadł mi na nocnik tak nie chciał ale nic nie zrobil, wiec zaczęliśmy na prawdę od zera
Ale jestem twarda. Wierzę w niego i oprócz nocek i długich podróży aż nie zacznie sam wołać zero pieluch. Do moich rodziców jechaliśmy 1,5h założyłam mu pieluszkę i po podróży pomimo że zaliczył też 20min drzemki droga, pieluszka była sucha, siku zrobił na nocnik u dziadkówWiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2020, 22:26
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
To nieźle Marta. U nas kupka w nocnik tylko, ale mamy problemy zaparciowe i niestety to nie jest zwykłe zrobienie kupy tylko czasem się czai dwa dni. To i tak dobrze, bo zanim włączyłam Dicopeg to co 4 dni i męczarnie. Staram się żeby dużo piła, ale kuźwa nie będę jej dawać non stop słodkiego do picia. Daję 2x dziennie żeby chociaz ten lek wypiła. No i te zaparcia to wg lekarza i mnie też od za małej ilości płynów...
A siku woła na nocnik jak lata w piżamie. Jak ma pieluche to idzie w pieluche, jak ma majtki to idzie w majtki. Nie wiem jak to ogarnąć. Luźne spodnie bez majtek?? A Marta na dwór też wychodzi bez pieluszki?
Jak się zrobi cieplej to pewnie nie będę mieć oporów, ale teraz to bym się bała o zapalenie pęcherza.
-
Cześć Dziewczyny Przyszłam pochwalić swoją młodą i podziękować Marcie za ostatni wpis Od trzech dni jesteśmy bez pieluchy (tylko na noc) i jest lepiej niż myślałam. Pierwszego dnia kilka wpadek i jeden raz na nocniku. Wczoraj już tylko jedna kupa w majtki, reszta na nocnik, ale wyłapana przeze mnie, a dzisiaj już 2 razy sama zawołała siusiu i żadnej wpadki do teraz. Gdyby nie Marta, to nawet bym nie próbowała, bo wcześniej na nocnik nawet siadać nie chciała.
Teraz mamy jeszcze kilka spokojnych dni w domu, a od stycznia mała idzie do przedszkola, więc byłoby super gdyby udało się już bez pampersów.
Łucja ostatnio zrezygnowała z drzemek w dzień, ale za to potrafi spać od 20 do 8. Pięknie sama się bawi, godzinami siedzi z pieskami z psiego patrolu, a o mamie przypomina sobie jak zgłodnieje Tylko z mową tak średnio, niby każdy wyraz powtórzy, nazywa praktycznie każdy przedmiot, ale zdania na razie tylko 2 wyrazowe.Marta..a lubi tę wiadomość
-
Ja też jestem w trakcie czytania tej książki co Marta mówiła i wkrótce zaczynamy odpieluchowywanie 🙂 Tylko troche przeraża mnie wizja pierwszych dni żeby dziecko chodziło nagie od pasa w dół u wyłapywani tych sikow i sadzania wtedy na nocnik. Emi też tak robilaś ?
Ze spaniem w dzień też jest problem u nas. Praktycznie nie śpi. Niestety w nocy wcale nie jest lepiej. Znowu budzi się po 3 razy. Moja chyba nigdy nie będzie przesypiać nocy ☹️Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 15:40
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Moja to nie pamiętam kiedy ostatnio spała w dzień, ale za to o 20 już zawsze śpi. Idziemy się kąpać, potem do łóżka, kładzie się, trzy minuty i śpi. Bardzo się cieszę z tego powodu bo z młodszą mam problem z zasypianiem na noc, więc chociaż mam czas się nad nią wtedy skupić by zasnęła. Starszą obudzi mi się czasem w nocy jak chce jej się pić, zrobi parę łyków i śpi dalej. Pampersów już też dawno nie uzywamy, od czerwca jakoś. Tylko na noc, ale rano sobie sama zdejmuje suchego i wyrzuca.
W ogóle wątek nam zanika, coś mi się wydaje. Paulina i Natalia to żyją w ogóle jeszcze? Chyba najbardziej się tu udzielały.17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Moja juz od marca bez drzemek🙈 juz zapomnialam co to w ogole sa drzemki...
Ale kladzie sie 18-19 (najczęściej 18:30) i wstaje kolo 8-8:30 wiec cos za cos, nie ma drzemek to jest dlugi wieczor
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700