Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
PYTANIE DO SZCZUPŁYCH DZIEWCZYN
Kochane kiedy będzie u nas widać brzuszek? niezbyt wyglądam na ciężarnąA przeciez to już 4 miesiąc się zaczyna
w obcisłych ubraniach wyglądam zle
jakbym się po prostu troche najadła a w oversize to już całkiem brak ciąży
03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100 -
Lavendova wrote:Najlepiej sie wchłania tylko z czerwonego mięsa i wątróbki. Z warzyw to dziennie 10 kg szpinaku brokolow i rzeżucha. Smacznego!
Jeśli spada hemoglobina to trzeba suplementowac. Nikt nie jest w stanie tyle zjeść.
DziewczynkaDwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Leticia wrote:Ja dziś o 19 mam usg genetyczne wreszcie
Płci na bank nie poznam, ale najważniejsze, żeby maluch był zdrowy. Już chciałabym, żeby był wieczór
wow, Leticia, GRATULACJE I daj potem znac jak poszło i co juz można było określić/zobaczyć w Twoim terminie. Masz tylko o tydzień starsza ciąze ode mnie a w badaniach wyprzedzasz mnie prawie o 2
bo ja dopiero w poniedziałek PAppa a za ponad tydzien usg, wiec ciekawosc mnie zżera -
gosia.kak wrote:a macie jakis pomysl i sprawdzone sposoby na tą "zbilandowaną diete" zeby uniknąć anemii i podniesc sobie żelazo?
U mnie juz zaczeł drastycznie spadać hemoglobina i zaczynam sie zastnawiac jak moge sobie pomóc naturalnie - poza faszerowaniem się suplementami, z których i tak to żelazo pewnie bardzo słabo się wchłania....
Od razu uprzedzam ze nie lubię czerwonego mięsa, wątróbki, podrobów, itp... więc może ktoś ma jakies sprawdzone sposoby na taki przypadek jak ja[/url]
-
nick nieaktualnyKaroluś81 wrote:Ja biorę od początku ciąży Mama Dha premium plus. Jestem zadowolona, wyniki ok.
PlPaulina u mnie na krwawiace dziąsła pomogła z dnia na dzień zima pasty do zębów na Sensodyne.
Myje właśnie sensodyne na przemian mam elmex i nic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 10:51
-
nick nieaktualny
-
kochane, dostałam właśnie telefon że są do odebrania moje wyniki Nifty. Ale się stresuje! Żołądek scisniety na maxa. Pani nic nie chciała powiedzieć przez telefon (uprzedzano mnie że u nich się nie mówi w ten sposób, tylko odbiera wyniki osobiście).
Zwalnianiam się z pracy wcześniej i lecę. Mąż będzie czekał już na miejscu. Ale streslu.iza, Anuleczek, LondyńskieSerduszko, Francess, Gypsy lubią tę wiadomość
-
Leticia wrote:Aż trudno uwierzyć, że czujecie już ruchy. Ja w pierwszej ciąży, mimo że jestem szczupła, poczułam je chyba dopiero gdzieś w okolicach 22-23 tyg... Więc nie spodziewam się ich za szybko
Wybrałam imię.
Pola
Teraz z utęsknieniem czekam nadal na hormony.
Dziś krew opuszczona.. Kwasy zolciowe będą za 2 tyg.. czytałam o tych swedzaccych nogach i zgadze może to być choleztaza ciążowa....no nic czekam na wyniki. Pierwsze w pon. Bilirubina asp i Alat. I tarczyca bo miesiąc temu bardzo niska bylaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 10:56
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
DobrejMysli wrote:kochane, dostałam właśnie telefon że są do odebrania moje wyniki Nifty. Ale się stresuje! Żołądek scisniety na maxa. Pani nic nie chciała powiedzieć przez telefon (uprzedzano mnie że u nich się nie mówi w ten sposób, tylko odbiera wyniki osobiście).
Zwalnianiam się z pracy wcześniej i lecę. Mąż będzie czekał już na miejscu. Ale stres
U nas też nie wolno przez tel bo ochrona danych Ale podpisałam pismo że chce pocztą bo mam daleko. Jak będą źle to od razu na konsultacje A jak dobre to pocztą. Więc czekam na listonosza codzień....
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
LondyńskieSerduszko wrote:PYTANIE DO SZCZUPŁYCH DZIEWCZYN
Kochane kiedy będzie u nas widać brzuszek? niezbyt wyglądam na ciężarnąA przeciez to już 4 miesiąc się zaczyna
w obcisłych ubraniach wyglądam zle
jakbym się po prostu troche najadła a w oversize to już całkiem brak ciąży
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
Leticia wrote:Ja miałam takie mega swędzące nogi po porodzie. Sama doszłam do tego, że powodował to Tardyferon, który musiałam brać z uwagi na dużą stratę krwi, transfuzję i anemię.
Może u Ciebie to też być związane z jakimś lekiem, który Cię uczula?
Wykluczylam skaze białkowa i przesuszone nogi bo w zimie często się zdarza.
Gin mówi że w razie co jak wyjdzie źle to z lekami damy radę i się nie martwicWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 11:04
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
Hej Dziewczyny
Ja wczoraj miałam badanie genetyczne wszystko wyszło OK, spodziewamy się córeczki CRL 77,8mm
trisomia 21 1:5449
trisomia 18 1:20000
trisomia 13 1:20000misia-kasia, Existenz, Kasiaja, agania, pumka1990, justyna14, Leticia, Anuleczek, PLPaulina, chabasse, Dooti, niedograna, ingelita, Gypsy lubią tę wiadomość
-
gosia.kak wrote:a macie jakis pomysl i sprawdzone sposoby na tą "zbilandowaną diete" zeby uniknąć anemii i podniesc sobie żelazo?
U mnie juz zaczeł drastycznie spadać hemoglobina i zaczynam sie zastnawiac jak moge sobie pomóc naturalnie - poza faszerowaniem się suplementami, z których i tak to żelazo pewnie bardzo słabo się wchłania....
Od razu uprzedzam ze nie lubię czerwonego mięsa, wątróbki, podrobów, itp... więc może ktoś ma jakies sprawdzone sposoby na taki przypadek jak ja
Sok z buraka w dużych ilościachjustyna14, mi88 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
DobrejMysli wrote:kochane, dostałam właśnie telefon że są do odebrania moje wyniki Nifty. Ale się stresuje! Żołądek scisniety na maxa. Pani nic nie chciała powiedzieć przez telefon (uprzedzano mnie że u nich się nie mówi w ten sposób, tylko odbiera wyniki osobiście).
Zwalnianiam się z pracy wcześniej i lecę. Mąż będzie czekał już na miejscu. Ale stres
Robiłaś NIFTy bo chciałaś czy musiałaś bo PAPPa wyszła źle? U mnie wyniki są dobre ale zastanawiam sie właśnie czy robić czy nie?
-
Jeśli chodzi o witaminki to ja przyjmuje kwas foliowy 15 mg, ktory biore już rok, femibion 1 bo mam jeszcze kilka tabletek a później kupię już femibion 2, no i witaminę D bo w badaniach wyszedł mi bardzo niski poziom. Nie biorę nic więcej, tylko to co zalecił mi lekarz. Staram się urozmaicać dietę, nie jeść jednego a tego samego, ale też trochę wsłuchać się w organizm, ponieważ jeśli mamy na coś ochotę to pewnie brakuje nam jakiegoś składnika- jakiś czas temu miałam straaaszną ochotę na pomidory. Myślę też że nasze matki, i babcie nie przyjmowały zadnych suplementów a dzieci rodziły się zdrowe. Fakt, jedzenie było wtedy bardziej naruralne, bio, ale myślę że to co przyjmuję w zupełności wystarczy, tym bardziej że oprócz bólów kręgosłupa czuję się bardzo dobrze:)
Kasiaja lubi tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33