X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PYTANIE DO SZCZUPŁYCH DZIEWCZYN :)

Kochane kiedy będzie u nas widać brzuszek? niezbyt wyglądam na ciężarną :P A przeciez to już 4 miesiąc się zaczyna :D w obcisłych ubraniach wyglądam zle :P jakbym się po prostu troche najadła a w oversize to już całkiem brak ciąży :P :D

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Najlepiej sie wchłania tylko z czerwonego mięsa i wątróbki. Z warzyw to dziennie 10 kg szpinaku brokolow i rzeżucha. Smacznego! :D Jeśli spada hemoglobina to trzeba suplementowac. Nikt nie jest w stanie tyle zjeść.
    Podobno proszek z buraka jest świetny, wielu osobom pomaga w walce z anemią lepiej, niż suplementy - można kupić w Rossmanie. Tylko ostrzegam, że smakuje okropnie ;)

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • gosia.kak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Ja dziś o 19 mam usg genetyczne wreszcie :) Płci na bank nie poznam, ale najważniejsze, żeby maluch był zdrowy. Już chciałabym, żeby był wieczór :)

wow, Leticia, GRATULACJE I daj potem znac jak poszło i co juz można było określić/zobaczyć w Twoim terminie. Masz tylko o tydzień starsza ciąze ode mnie a w badaniach wyprzedzasz mnie prawie o 2 :)
    bo ja dopiero w poniedziałek PAppa a za ponad tydzien usg, wiec ciekawosc mnie zżera :)

3i492n0agf4rykt3.png
  • Karoluś81 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę od początku ciąży Mama Dha premium plus. Jestem zadowolona, wyniki ok.

PlPaulina u mnie na krwawiace dziąsła pomogła z dnia na dzień zima pasty do zębów na Sensodyne.

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:
    a macie jakis pomysl i sprawdzone sposoby na tą "zbilandowaną diete" zeby uniknąć anemii i podniesc sobie żelazo?
    U mnie juz zaczeł drastycznie spadać hemoglobina i zaczynam sie zastnawiac jak moge sobie pomóc naturalnie - poza faszerowaniem się suplementami, z których i tak to żelazo pewnie bardzo słabo się wchłania....

Od razu uprzedzam ze nie lubię czerwonego mięsa, wątróbki, podrobów, itp... więc może ktoś ma jakies sprawdzone sposoby na taki przypadek jak ja :)
    Obawiam się, że sama dieta nie wystarczy. Jeśli suplement żelaza to tylko chelatowany i koniecznie wit C. Możesz spróbować diety, co dziewczyny wcześniej polecały ale koniecznie z dużą dawką wit C pomaga ona wchłaniać żelazo

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na krwawiące dziąsła polecam pastę Arthrodont. Ona została wymyślona właśnie dla kobiet w ciąży. Tylko to raczej w specjalistycznych sklepach albo w internecie można kupić.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś81 wrote:
    Ja biorę od początku ciąży Mama Dha premium plus. Jestem zadowolona, wyniki ok.

PlPaulina u mnie na krwawiace dziąsła pomogła z dnia na dzień zima pasty do zębów na Sensodyne.

Myje właśnie sensodyne na przemian mam elmex i nic. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 10:51

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obecnie nie biorę żadnych witamin oprócz wit. C i D. Wyniki morfologii mam idealne więc nie potrzebuje obciążać niepotrzebnie wątroby ;-) w poprzedniej ciąży tak samo i ja i dziecko mamy się świetnie ;-)

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszną msm ochotę na pikantne rzeczy. :)

DobrejMysli, nesssssa lubią tę wiadomość

• DobrejMysli Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane, dostałam właśnie telefon że są do odebrania moje wyniki Nifty. Ale się stresuje! Żołądek scisniety na maxa. Pani nic nie chciała powiedzieć przez telefon (uprzedzano mnie że u nich się nie mówi w ten sposób, tylko odbiera wyniki osobiście).
    Zwalnianiam się z pracy wcześniej i lecę. Mąż będzie czekał już na miejscu. Ale stres

lu.iza, Anuleczek, LondyńskieSerduszko, Francess, Gypsy lubią tę wiadomość

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • Existenz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Aż trudno uwierzyć, że czujecie już ruchy. Ja w pierwszej ciąży, mimo że jestem szczupła, poczułam je chyba dopiero gdzieś w okolicach 22-23 tyg... Więc nie spodziewam się ich za szybko :)
    Właśnie w pierwszej też koło 17 tygodnia. Jestem w 14 A nadal mam usg dowcipne tak nisko mam córkę aż się boję. Detektor też raz wylatuje serce Ale tylko jak się nie rusza dziecko Ale jak usłyszy ten przyrząd to zaraz zaczyna fikac. Nie mam na słuchawki.
    Wybrałam imię.
    Pola
    Teraz z utęsknieniem czekam nadal na hormony.
    Dziś krew opuszczona.. Kwasy zolciowe będą za 2 tyg.. czytałam o tych swedzaccych nogach i zgadze może to być choleztaza ciążowa....no nic czekam na wyniki. Pierwsze w pon. Bilirubina asp i Alat. I tarczyca bo miesiąc temu bardzo niska byla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 10:56

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DobrejMysli wrote:
    kochane, dostałam właśnie telefon że są do odebrania moje wyniki Nifty. Ale się stresuje! Żołądek scisniety na maxa. Pani nic nie chciała powiedzieć przez telefon (uprzedzano mnie że u nich się nie mówi w ten sposób, tylko odbiera wyniki osobiście).
    Zwalnianiam się z pracy wcześniej i lecę. Mąż będzie czekał już na miejscu. Ale stres
    no wierzę.
    U nas też nie wolno przez tel bo ochrona danych Ale podpisałam pismo że chce pocztą bo mam daleko. Jak będą źle to od razu na konsultacje A jak dobre to pocztą. Więc czekam na listonosza codzień.... :)

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam takie mega swędzące nogi po porodzie. Sama doszłam do tego, że powodował to Tardyferon, który musiałam brać z uwagi na dużą stratę krwi, transfuzję i anemię.
    Może u Ciebie to też być związane z jakimś lekiem, który Cię uczula?

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LondyńskieSerduszko wrote:
    PYTANIE DO SZCZUPŁYCH DZIEWCZYN :)

Kochane kiedy będzie u nas widać brzuszek? niezbyt wyglądam na ciężarną :P A przeciez to już 4 miesiąc się zaczyna :D w obcisłych ubraniach wyglądam zle :P jakbym się po prostu troche najadła a w oversize to już całkiem brak ciąży :P :D
    Ja juz ciazowe nosze a mam roz. 36 i nie spadaja. Znacze teraz 38. Przytylam 3 kg od poczatku. Z wczoraj 60 kg żywej wagi wreszcie wyglądam jak kobieta cha cha

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Ja miałam takie mega swędzące nogi po porodzie. Sama doszłam do tego, że powodował to Tardyferon, który musiałam brać z uwagi na dużą stratę krwi, transfuzję i anemię.
    Może u Ciebie to też być związane z jakimś lekiem, który Cię uczula?
    Biorę tylko luteinie dhupaston i prenatal cha 600 dha. I od wczoraj Trivagin doustnie bo na pasku wyszły mu jakieś bakterie
    Wykluczylam skaze białkowa i przesuszone nogi bo w zimie często się zdarza.
    Gin mówi że w razie co jak wyjdzie źle to z lekami damy radę i się nie martwic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 11:04

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
  • Zozza Debiutantka

Wysłany: 9 lutego 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) Ja wczoraj miałam badanie genetyczne wszystko wyszło OK, spodziewamy się córeczki CRL 77,8mm :D

trisomia 21 1:5449
    trisomia 18 1:20000
    trisomia 13 1:20000

misia-kasia, Existenz, Kasiaja, agania, pumka1990, justyna14, Leticia, Anuleczek, PLPaulina, chabasse, Dooti, niedograna, ingelita, Gypsy lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:
    a macie jakis pomysl i sprawdzone sposoby na tą "zbilandowaną diete" zeby uniknąć anemii i podniesc sobie żelazo?
    U mnie juz zaczeł drastycznie spadać hemoglobina i zaczynam sie zastnawiac jak moge sobie pomóc naturalnie - poza faszerowaniem się suplementami, z których i tak to żelazo pewnie bardzo słabo się wchłania....

Od razu uprzedzam ze nie lubię czerwonego mięsa, wątróbki, podrobów, itp... więc może ktoś ma jakies sprawdzone sposoby na taki przypadek jak ja :)

Sok z buraka w dużych ilościach :)

justyna14, mi88 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DobrejMysli wrote:

Robiłaś NIFTy bo chciałaś czy musiałaś bo PAPPa wyszła źle? U mnie wyniki są dobre ale zastanawiam sie właśnie czy robić czy nie?

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o witaminki to ja przyjmuje kwas foliowy 15 mg, ktory biore już rok, femibion 1 bo mam jeszcze kilka tabletek a później kupię już femibion 2, no i witaminę D bo w badaniach wyszedł mi bardzo niski poziom. Nie biorę nic więcej, tylko to co zalecił mi lekarz. Staram się urozmaicać dietę, nie jeść jednego a tego samego, ale też trochę wsłuchać się w organizm, ponieważ jeśli mamy na coś ochotę to pewnie brakuje nam jakiegoś składnika- jakiś czas temu miałam straaaszną ochotę na pomidory. Myślę też że nasze matki, i babcie nie przyjmowały zadnych suplementów a dzieci rodziły się zdrowe. Fakt, jedzenie było wtedy bardziej naruralne, bio, ale myślę że to co przyjmuję w zupełności wystarczy, tym bardziej że oprócz bólów kręgosłupa czuję się bardzo dobrze:)

Kasiaja lubi tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to tak się rozpisałyście że nie mogę nadążyć z czytaniem:) ale to dobrze, zawsze przyda się nowa wiedza i punkt widzenia innych dziewczyn:)

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
‹‹ 298 299 300 301 302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ