X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta trisomia chromosomu x to zespół nadkobiety, superfemale. Czytalam kiedyś o tym. Myślę tak jak dziewczyny ze nie udalo im się tego zbadać po prostu a nie że jest jakaś wada.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leiticia kciuki za wizytę. Może poznasz płeć:)

Leticia lubi tę wiadomość

• NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam wyniki badań DNA

"W przypadku chromosomów 13,16,18, 21 i 22 oraz chromosomów płci uzyskano sygnał amplifikacji pochodzących z trzech alleli. W przypadku chromosomu 15 uzyskano sygnał amplifikacji pochodzących z dwóch alleli"

Ktos na forum napisał mi, że chodzi tutaj o Triploidię

Ponieważ lekarz nie dawał za wygraną, skierowałam pismo do dyrekcji z groźba pozwu (to też dzięki dziewczynie z forum) i 2 dni później podpisana karta martwego urodzenia czekała na mnie w recepcji. Dzisiaj zarejestrowaliśmy Malutką, jednak nie została Rita. Nazywa się Bogumiła Maria (jakoś mi tak spasowało)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 15:56

polkosia, chabasse, d'nusia, niedograna, pumka1990, frezyjciada lubią tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja to nie mogłam się powstrzymać, i dałam do analizy moje zdjęcia z usg ;-) właśnie otrzymałam odpowiedź ma maila i wygląda na to że będziemy mieć DZIEWCZYNKĘ!!! :-D do analizy wybrałam dwie metody Ramzi i NUB. Ramzi bardziej z ciekawości, NUB ma potwierdzenie medyczne :-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ff18de90c00.png
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b590c566ad8.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 16:00

d'nusia, DobrejMysli, pumka1990 lubią tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja, jak tak porównuję, to chyba u mnie też wygląda jak dziewczynka ;) A gdzie Ty to dałaś do analizy?

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak mówicie. Lekarz przed chwilą sam zadzwonił że konsultował wynik z innymi i nic by z tym nie zrobili. Po prostu nie zbadali liczby chromosomow plci. Z drugiej strony płaciłam za to by nie jak nifty pokazało więcej A nic nie wyszło. Nie jadę już. Wyślą pocztą. W 18 tyg mam sie pojawić. Trochę mnie to dziwi bo chodzę w swoim mieście do super lekarza ma wyrazniejsze usg niż w klinice A oni jeszcze tam mnie chcą. Kasa kasa kasa.

Kasiaja, d'nusia, DobrejMysli lubią tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Kasiaja, jak tak porównuję, to chyba u mnie też wygląda jak dziewczynka ;) A gdzie Ty to dałaś do analizy?
    Stronka to The gender experts tutaj link https://www.thegenderexperts.com/shop/ na wynik czekałam 24h :-)

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, jak musisz już wiedzieć, to idź na Nifty, a nie :P Ale humor mi poprawiłaś :D

Kasiaja, DobrejMysli lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im bardziej się wpatruję w to zdjęcie z usg, tym bardziej widzę tam drugą córkę ;)

Kasiaja lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Kasia, jak musisz już wiedzieć, to idź na Nifty, a nie :P Ale humor mi poprawiłaś :D
    Hehe No to cieszy mnie to :-D
    Myślałam o Nifty ale skoro Pappa jest OK to szaleństwem byłoby wydać tyle pieniędzy tylko do określenia płci ;-) zresztą wiem że 100% pewności będę mieć przy porodzie dopiero.
    A tak już poważnie to myśle, że ta teoria Ramziego, nawet gdyby była potwierdzona medycznie to ze względów etycznych lepiej żeby jej nie publikowali. Aż strach pomyśleć co by było gdyby ludzie już w 6 tyg ciąży mieli pewność co do płci. NUB niby też dość wcześnie stwierdza ale jednak później, wydaje mi się że większość potwierdzonej płci przed 15 tyg. jest właśnie dzięki tej metodzie :-) mamaginekolog nawet kiedyś pisała, że korzysta z tej metody

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 16:49

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Lady In Red Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Przyszłam się wygadać, bo jesteśmy na podobnym etapie, więc kto inny nas lepiej zrozumie? :)

Jestem po usg genetycznym i wszystko wygląda dobrze. Czekam na wyniki Pappa-A do poniedziałku / wtorku i bardzo bym chciała, żeby były dobre i żebym już je znała. Jeśli będą ok, to w przyszłym tygodniu dzielę się wiadomością z przyjaciółmi i rodziną (poza rodzicami, którzy już wiedzą).

Będę tu wpadać w weekend łagodzić stres ;)

DobrejMysli, Kasiaja, justyna14, d'nusia, Leticia, Anuleczek, misia-kasia, chabasse, pumka1990, ingelita, Gypsy lubią tę wiadomość

f2w3o7esakw6aknm.png
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odebrałam wyniki Nifty.
    Wynik: prawidłowy :)
    Nieprawidlowości nie stwierdzono.

Czuję ulgę.

Trzymam kciuki teraz za Wasze wyniki/badania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 16:52

Kasiaja, justyna14, Lady In Red, d'nusia, edytkaa93, Leticia, Anuleczek, polkosia, PLPaulina, e_mii, Lavendova, myszeczka89, misia-kasia, Existenz, Tosia 1981, chabasse, Marta..a, Ada2405, pumka1990, Mili-lu, Francess, siuLa, Gypsy lubią tę wiadomość

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No prawdę mówiąc to zdjęcie z USG prenatalnego wygląda mi na dziewczynę też, mam nadzieję, że jednak lekarz się mylił <3

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś czas temu zapomniałam u rodzinnego wypisać 2 opakowania dupka, no i oczywiście mi braknie. Zadzwoniłam do lekarza, mam odstawić, dostałam go zapobiegawczo, więc nie ma co się bać i można odstawić :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    No prawdę mówiąc to zdjęcie z USG prenatalnego wygląda mi na dziewczynę też, mam nadzieję, że jednak lekarz się mylił <3

Jednak chłopczyka byś chciała? A ja chyba jednak wolę 3 córeczkę:P

• Lady In Red Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzidzia była bardzo piękna na badaniu, ale pani ginekolog wybrała jakieś takie dziwne zdjęcie na pamiątkowe... Wygląda trochę jak Józef Oleksy, więc chyba chłopak ;)

Kasiaja, Leticia, DobrejMysli, PLPaulina, pumka1990, ingelita, Ithildin lubią tę wiadomość

f2w3o7esakw6aknm.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słabo się coś dzisiaj czuję, chyba grypa mnie łapie... ;/

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Stronka to The gender experts tutaj link https://www.thegenderexperts.com/shop/ na wynik czekałam 24h :-)
    Jaka ty niecierpliwa jesteś ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    Dostałam wyniki badań DNA

"W przypadku chromosomów 13,16,18, 21 i 22 oraz chromosomów płci uzyskano sygnał amplifikacji pochodzących z trzech alleli. W przypadku chromosomu 15 uzyskano sygnał amplifikacji pochodzących z dwóch alleli"

Ktos na forum napisał mi, że chodzi tutaj o Triploidię

Ponieważ lekarz nie dawał za wygraną, skierowałam pismo do dyrekcji z groźba pozwu (to też dzięki dziewczynie z forum) i 2 dni później podpisana karta martwego urodzenia czekała na mnie w recepcji. Dzisiaj zarejestrowaliśmy Malutką, jednak nie została Rita. Nazywa się Bogumiła Maria (jakoś mi tak spasowało)
    Dobrze że jednak wydali kartę. To jest szczyt bezczelności żeby q tak trudnych chwilach jeszcze utrudniać życie.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Jednak chłopczyka byś chciała? A ja chyba jednak wolę 3 córeczkę:P

Ja mówiłam o Kasi USG :)

A mi to bez różnicy. Chociaż nie obrażę się, jak coś urosło :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ