Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dostałam wyniki badań DNA
"W przypadku chromosomów 13,16,18, 21 i 22 oraz chromosomów płci uzyskano sygnał amplifikacji pochodzących z trzech alleli. W przypadku chromosomu 15 uzyskano sygnał amplifikacji pochodzących z dwóch alleli"
Ktos na forum napisał mi, że chodzi tutaj o Triploidię
Ponieważ lekarz nie dawał za wygraną, skierowałam pismo do dyrekcji z groźba pozwu (to też dzięki dziewczynie z forum) i 2 dni później podpisana karta martwego urodzenia czekała na mnie w recepcji. Dzisiaj zarejestrowaliśmy Malutką, jednak nie została Rita. Nazywa się Bogumiła Maria (jakoś mi tak spasowało)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 15:56
polkosia, chabasse, d'nusia, niedograna, pumka1990, frezyjciada lubią tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia24.01.2018
[*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Dziewczyny ja to nie mogłam się powstrzymać, i dałam do analizy moje zdjęcia z usg
właśnie otrzymałam odpowiedź ma maila i wygląda na to że będziemy mieć DZIEWCZYNKĘ!!!
do analizy wybrałam dwie metody Ramzi i NUB. Ramzi bardziej z ciekawości, NUB ma potwierdzenie medyczne
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ff18de90c00.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b590c566ad8.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 16:00
d'nusia, DobrejMysli, pumka1990 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Tak jak mówicie. Lekarz przed chwilą sam zadzwonił że konsultował wynik z innymi i nic by z tym nie zrobili. Po prostu nie zbadali liczby chromosomow plci. Z drugiej strony płaciłam za to by nie jak nifty pokazało więcej A nic nie wyszło. Nie jadę już. Wyślą pocztą. W 18 tyg mam sie pojawić. Trochę mnie to dziwi bo chodzę w swoim mieście do super lekarza ma wyrazniejsze usg niż w klinice A oni jeszcze tam mnie chcą. Kasa kasa kasa.
Kasiaja, d'nusia, DobrejMysli lubią tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
polkosia wrote:Kasia, jak musisz już wiedzieć, to idź na Nifty, a nie
Ale humor mi poprawiłaś
Myślałam o Nifty ale skoro Pappa jest OK to szaleństwem byłoby wydać tyle pieniędzy tylko do określenia płcizresztą wiem że 100% pewności będę mieć przy porodzie dopiero.
A tak już poważnie to myśle, że ta teoria Ramziego, nawet gdyby była potwierdzona medycznie to ze względów etycznych lepiej żeby jej nie publikowali. Aż strach pomyśleć co by było gdyby ludzie już w 6 tyg ciąży mieli pewność co do płci. NUB niby też dość wcześnie stwierdza ale jednak później, wydaje mi się że większość potwierdzonej płci przed 15 tyg. jest właśnie dzięki tej metodziemamaginekolog nawet kiedyś pisała, że korzysta z tej metody
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 16:49
[/url]
-
Cześć dziewczyny! Przyszłam się wygadać, bo jesteśmy na podobnym etapie, więc kto inny nas lepiej zrozumie?
Jestem po usg genetycznym i wszystko wygląda dobrze. Czekam na wyniki Pappa-A do poniedziałku / wtorku i bardzo bym chciała, żeby były dobre i żebym już je znała. Jeśli będą ok, to w przyszłym tygodniu dzielę się wiadomością z przyjaciółmi i rodziną (poza rodzicami, którzy już wiedzą).
Będę tu wpadać w weekend łagodzić stres
DobrejMysli, Kasiaja, justyna14, d'nusia, Leticia, Anuleczek, misia-kasia, chabasse, pumka1990, ingelita, Gypsy lubią tę wiadomość
-
Właśnie odebrałam wyniki Nifty.
Wynik: prawidłowy
Nieprawidlowości nie stwierdzono.
Czuję ulgę.
Trzymam kciuki teraz za Wasze wyniki/badania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 16:52
Kasiaja, justyna14, Lady In Red, d'nusia, edytkaa93, Leticia, Anuleczek, polkosia, PLPaulina, e_mii, Lavendova, myszeczka89, misia-kasia, Existenz, Tosia 1981, chabasse, Marta..a, Ada2405, pumka1990, Mili-lu, Francess, siuLa, Gypsy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moja dzidzia była bardzo piękna na badaniu, ale pani ginekolog wybrała jakieś takie dziwne zdjęcie na pamiątkowe... Wygląda trochę jak Józef Oleksy, więc chyba chłopak
Kasiaja, Leticia, DobrejMysli, PLPaulina, pumka1990, ingelita, Ithildin lubią tę wiadomość
-
NiecierpliwaOna wrote:Dostałam wyniki badań DNA
"W przypadku chromosomów 13,16,18, 21 i 22 oraz chromosomów płci uzyskano sygnał amplifikacji pochodzących z trzech alleli. W przypadku chromosomu 15 uzyskano sygnał amplifikacji pochodzących z dwóch alleli"
Ktos na forum napisał mi, że chodzi tutaj o Triploidię
Ponieważ lekarz nie dawał za wygraną, skierowałam pismo do dyrekcji z groźba pozwu (to też dzięki dziewczynie z forum) i 2 dni później podpisana karta martwego urodzenia czekała na mnie w recepcji. Dzisiaj zarejestrowaliśmy Malutką, jednak nie została Rita. Nazywa się Bogumiła Maria (jakoś mi tak spasowało)
-
Lavendova wrote:Jednak chłopczyka byś chciała? A ja chyba jednak wolę 3 córeczkę
Ja mówiłam o Kasi USG
A mi to bez różnicy. Chociaż nie obrażę się, jak coś urosłoKasiaja lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn