Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. Ale super, ze juz znacie plec, ja moze za miesiąc poznam. Moj lekarz przed 15 tc raczej nie chce określać. Jsk bedzie chłopczyk to hurtem zaczne sprzedawać ubranka po córce, bo teraz zajmują poł pokoju. Choc po cichu liczę na 2 córkę, jednak na początku byłoby łatwiej, no i pokoj mogłyby miec razem, a tak to nedzie trzeba myślec o wiekszym mieszkaniu
no i mienia dla chłopca tez nie mam - mi sie podoba Gniewko, ale małż jest zdecydowanie na nie...
-
Zosia_wop wrote:Hej. Ale super, ze juz znacie plec, ja moze za miesiąc poznam. Moj lekarz przed 15 tc raczej nie chce określać. Jsk bedzie chłopczyk to hurtem zaczne sprzedawać ubranka po córce, bo teraz zajmują poł pokoju. Choc po cichu liczę na 2 córkę, jednak na początku byłoby łatwiej, no i pokoj mogłyby miec razem, a tak to nedzie trzeba myślec o wiekszym mieszkaniu
no i mienia dla chłopca tez nie mam - mi sie podoba Gniewko, ale małż jest zdecydowanie na nie...
My rowniez mamy dylemat z imieniem dla chłopca, dla dziewczynki mamy juz dawno wybraneU mnie na badaniach prenatalnych nie udało sie zobaczyć, za tydzien mam wizytę ale nie wiem czy jest sens robić znów usg.
-
Kochane ja po wizycie u swojego gin...a więc 14+2 i ewidentna dziewczynka...strasznie się cieszę bo w domu 2 chlopców ❤❤❤
Iva79, Leticia, DobrejMysli, Anuleczek, Kasiaja, Marta..a, lu.iza, pumka1990, Dooti, e_mii, PLPaulina, katka/85, d'nusia, chabasse, polkosia, misia-kasia, Eilleen, justyna14, niedograna, Gypsy, siuLa lubią tę wiadomość
-
My po wizycie
Dziecko ma 6,32 cm, NT 1.4, kość nosowa dobrze widoczna, ryzyka z PAPPA bardzo niskie.
Wszystko elegancko, ale płci oczywiście nie znamDobrejMysli, Anuleczek, Kasiaja, Marta..a, pumka1990, PLPaulina, katka/85, d'nusia, chabasse, polkosia, misia-kasia, Eilleen, jej odbicie, ingelita, justyna14, Existenz, Patti_MG, niedograna, Gypsy lubią tę wiadomość
-
polkosia wrote:A tak w ogóle to czekam na USG, bo od wczoraj boli mnie tak brzuch, a właściwie blizna po cięciu, że trochę spanikowałam.
Ja z kolei zaczynam wątpić czy mi te mdłości kiedyś mina...Jem i wymiotuje, znowu jem i znowu wymiotuje...Naprawdę mam już dość.Dzis zaczynam 13 tydzień a tu nic się nie zapowiada żeby miało się skończyć...
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
Dziewczyny co ile macie wizytę? Co chwilę jakąś wrzuca relacje z wizyty, a ja miałam tylko jedną gdzie była fasolka z serduszkiem i druga bo miałam plamienia i lekarka włączyła mi na chwilę stukanie serca. Teraz dopiero prenatalne i po prenatalnych wizyta u mojego lekarza
-
Anuleczek wrote:Lepiej pójść o jeden raz za dużo niż o jeden raz za mało.
Ja z kolei zaczynam wątpić czy mi te mdłości kiedyś mina...Jem i wymiotuje, znowu jem i znowu wymiotuje...Naprawdę mam już dość.Dzis zaczynam 13 tydzień a tu nic się nie zapowiada żeby miało się skończyć...
Łączę się z Tobą w bólu, dzień w dzień wymioty.. dostałam czopki jakbym pół dnia znowu wymiotowała mam nadzieję, ze ich nie użyje.
Ja miałam 3x usg jak do tej pory. 1 potwierdzające ciążę prywatne sama poszłam, 1 potwierdzające ze skierowania od lekarza prowadzącego, 1 prenatalne.
Wizyta 1xna miesiąc bez usg.
Wykluczam żelazo jako powód mdłości.. nie jest mi niedobrze po tabletce tylko z samego rana albo przed pójściem spać6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Jak widać ja już tez po prenatalnych
wszystko super
NT 1,2 mm, tetno 148, kość nosowa obecna, CRL6.74 odpowiada 13+0 czyli prawie identycznie, termin wg prenatalnych mam wpisany dzień wcześniej czyli na 17.08
Dzidziuś pięknie leżał, lekarz mówił ze dzisiaj najszybciej mógł na mnie to badanie wykonać bo dzidzia tak współpracowała, a jak skończył i podglądaliśmy jak się rusza i płeć to zaczęły się takie wariacjeserce pęka z radości
No i właśnie... jaka płeć?
Kasiaja, pumka1990, DobrejMysli, d'nusia, polkosia, chabasse, Eilleen, justyna14, Marta..a, Gypsy lubią tę wiadomość
-
justa1509 wrote:Dziewczyny co ile macie wizytę? Co chwilę jakąś wrzuca relacje z wizyty, a ja miałam tylko jedną gdzie była fasolka z serduszkiem i druga bo miałam plamienia i lekarka włączyła mi na chwilę stukanie serca. Teraz dopiero prenatalne i po prenatalnych wizyta u mojego lekarza
[/url]
-
Lu.iza niestety nie widać wyrostka
z tego zdjęcia chyba nie da się odgadnąć. Brawo za dobre wyniki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 21:37
[/url]
-
Czytam czytam o tej płci i dalej nie wiem gdzie szukac tego wyrostka
Ja mam wizyty co 2 tyg z usg (prywatnie) fajnie, bo widze co sie dzieje, ale z drugiej strony kosztuje sporo $$ no i musze chodzic po L4
Ja juz tak nie wymiotuje, ale niedobrze mi cały dzien praktycznie, rano jeszcze jakos leci, a od 14 do wieczora jest coraz gorzejraz wzielam ten torecan - pomógł...udało mi sie zjeść 4 kawałki pizzy co wczesniej było nie do pomyślenia, no ale jednak juz wiecej nie brałam
-
nick nieaktualnyjusta1509 wrote:Dziewczyny co ile macie wizytę? Co chwilę jakąś wrzuca relacje z wizyty, a ja miałam tylko jedną gdzie była fasolka z serduszkiem i druga bo miałam plamienia i lekarka włączyła mi na chwilę stukanie serca. Teraz dopiero prenatalne i po prenatalnych wizyta u mojego lekarza
To wszystko zależy. Bo jak ktoś chodzi na nfz to chyba wizyt dużo nie ma.
Prywatnie to ile tylko portfel zapragnie.
Ja chodziłam ostatnio dość często. A bo krwiak był. Ciągle plamienia. Bóle brzucha.Więc gin dla spokojnosci mnie często przyjmowała.
W poniedziałek byłam na wymazie - wszystko ok. Więc dziś cytologia. Więc ostatnio mam wrażenie ze moje życie kręci się wokół wizyt u ginekologa. -
Mili-lu wrote:Czy korzystacie z aplikacji ciążowych ? Polecacie coś ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 22:06
[/url]
-
Ja mam wizyty co 4 tygodnie, na pierwszych dwóch prywatnie usg, później prenatalne u innego lekarza. Teraz mój lekarz polecił mi przychodzić do siebie na nfz, a jak będę chciała z usg to mam przyjść prywatnie.
Mdłości mi przechodzą, w sumie od kilku dni męczą mnie tylko rano i po śniadaniu. A jeden dzień już miałam bez wymiotówTeraz czekam na ruchy, żeby czuć że wszystko ok