Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
polkosia wrote:Leticia, masz rację. Ja z Tysią miałam owulację w 21 dniu cyklu, a OM standardowo zakłada 14 dc. A z Matyldą wyszła mi owulacja w 40 dc!
Ada2405, polkosia lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
W Norwegii date porodu koryguje sie po USG polowkowym, podobno jest najbardziej wiarygodne, mi w poprzedniej ciazy wyszla dokladnie ta sama data z om i usg a i tak mala dwa tygodnie pozniej sie urodzila.
Co do jedzenia i gotowania, uff jak dobrze widziec, ze nie jestem sama z tym brakiem weny i smaku, normalnie wybranie czegoss na obiad to dla mnie meczarnia. Odrzuca mnie od praktycznie wszystkiego a mdlosci nie mam i praktycznie nie mialam, wiec takie dziwne to dla mnie.
Co do ogrodu to nie dosc, ze mam 2 lewe rece do tego to nienawidze grzebac w ziemii, mojemu zapowiedzialam jak kupowalismy dom, ze sam bedzie sie z tym uzeral, bo ja nie mam zamiaru. Jak dla mnie rownie dobry bylby porzadny sztuczny trawnik i pare roslin w doniczkach na tarasie do wymiany jak sie ususzaLeticia lubi tę wiadomość
-
U mnie termin miesiączki jest bez znaczenia ponieważ miałam owulację bardzo późno i ten termin nijak się ma do czasu trwania mojej ciąży. Gdybym liczyła termin z OM to byłabym już w 17 tygodniu, a jestem w 15, bo chodziłam na monitoring i wiem dokładnie kiedy była owulacja. Z tego powodu nie powiem nikomu, że jestem w 17 tygodniu ciąży bo to nie jest prawda.
O dacie z terminu ostatniej miesiączki dawno zapomniałam.
W karcie ciąży termin porodu również mam z USG. Od daty z USG dzieciątko książkowo przyrastało i również na badaniach prenatalnych w 12 tygodniu odpowiadało swojej wielkości co do tygodnia i dnia ciąży. Wiadomo, że w II trymestrze już każde dziecko rośnie w swoim tempie ale dla mnie nie ma innej daty niż ta z USG.
Jak owulacja jest później niż w 3 tygodniu cyklu to wiek ciąży liczy się nie od pierwszego dnia cyklu tylko cofasz się 2 tygodnie od owulacji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 13:20
mi88 lubi tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Kasiaja wrote:Też liczę, że będzie ciut wcześniej. Pierwszy poród w 38tc, drugi w w 39tc
ja tez po ciouchu licze na to, ze termin porodu będzie ciut wczesniej niż wynika to z OM wiec wole na razie przyjmowac wersję z USGKasiaja lubi tę wiadomość
-
A ja od początku się zastanawiam jak to jest, że dzidzia większa niz z om. Prowadziłam wykres, więc raczej wiem kiedy była owulacja, 13-14dc, a bąbel na pierwszyszm usg w 6tc był 4 dni starszy, na prenatalnym już tydzień. W pierwszej ciąży terminy z usg zawsze pokrywały się z OM, a mała urodziła się 3 dni wcześniej, w walentynki:) Taką datę sobie wybrała:) I dzisiaj świętujemy 3 urodzinki.
chabasse, Ania241188, Kasiaja, Iva79, pumka1990, siuLa, Anuleczek lubią tę wiadomość
-
U mnie wychodzi 3 dni różnicy, albo szybciej rośnie, albo owulacja była inaczej. Jak się urodzi to będę wiedziała jaki mam termin
Kawa na ból głowy troszkę pomogła!
Ale non stop jestem głodna.... choćbym chciała to nie dam rady obchodzić dzisiejszego postuCarolline lubi tę wiadomość
-
Leticia wrote:Moja córa zaczęła załatwiać się na na sedes
Poważny człowiek!
Tak mi się marzy, że może uda się ją odpieluchować do sierpnia...
No to brawo. Moja niestety nie chce ani na nocnik ani na sedes.
U mnie termin usg pokrywa sie z OM. W poprzedniej też tak bylo. A urodziła się równo tydzień po terminie.
-
nick nieaktualnyLeticia wrote:Moja córa zaczęła załatwiać się na na sedes
Poważny człowiek!
Tak mi się marzy, że może uda się ją odpieluchować do sierpnia...
Do sierpnia napewno, latem to najłatwiej nauczyc bo mogą latać bez pieluchy.
Ktoś tu przestrzega w ogóle tego postu? Ja się tan nigdy nie przejmuje i nie praktykuję. Jeszcze mi tego brakuje żeby jakaś sekta religijna mówiła kiedy i co mogę jeść a kiedy nieAnuleczek, Carolline lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lavendova wrote:Do sierpnia napewno, latem to najłatwiej nauczyc bo mogą latać bez pieluchy.
Ktoś tu przestrzega w ogóle tego postu? Ja się tan nigdy nie przejmuje i nie praktykuję. Jeszcze mi tego brakuje żeby jakaś sekta religijna mówiła kiedy i co mogę jeść a kiedy nie
a dziecko zamierzacie ochrzcić w tej sekcie?poliś lubi tę wiadomość
-
Lavendova wrote:Do sierpnia napewno, latem to najłatwiej nauczyc bo mogą latać bez pieluchy.
Ktoś tu przestrzega w ogóle tego postu? Ja się tan nigdy nie przejmuje i nie praktykuję. Jeszcze mi tego brakuje żeby jakaś sekta religijna mówiła kiedy i co mogę jeść a kiedy nieco godzinę woła jeść! dla mnie to akurat nie jest sekta, tylko wiara. A przestrzeganie postu (lub nie) jest kwestią wiary i sumienia.
-
Cha cha ja to jestem dobra. Zanim padły odpowiedzi zastanawiam się co lavendowa ma na myśli i chyba post pomyliła i wpisała nie tu gdzie trzeba. Nawet wróciłam do 3 stron wcz3sniej choć śledzę na bieżąco10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r