X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Leticia, masz rację. Ja z Tysią miałam owulację w 21 dniu cyklu, a OM standardowo zakłada 14 dc. A z Matyldą wyszła mi owulacja w 40 dc!
    Ja obstawiam, ze moje bedzie lipcowe, bi syn dwa tyg orzed terminem z om, corka 1,5 tyg przed terminem z om. Wiec obstawiam termin realny porodu na koniec lipca :-)

Ada2405, polkosia lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Aradia*** Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie teraz jak i w poprzedniej ciazy termin z OM pokrywał sie z tym z USG wiec mam wielka nadzieje na porod w lipcu. Synek urodził sie równo tydzień przed terminem i oby tym razem dzidzia nie kazała na siebie zbyt długo czekać :-)

qdkk4z17vp90lfbe.png
    m3sxgov390omtlvc.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też liczę, że będzie ciut wcześniej. Pierwszy poród w 38tc, drugi w w 39tc ;-)

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:45

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Norwegii date porodu koryguje sie po USG polowkowym, podobno jest najbardziej wiarygodne, mi w poprzedniej ciazy wyszla dokladnie ta sama data z om i usg a i tak mala dwa tygodnie pozniej sie urodzila.
    Co do jedzenia i gotowania, uff jak dobrze widziec, ze nie jestem sama z tym brakiem weny i smaku, normalnie wybranie czegoss na obiad to dla mnie meczarnia. Odrzuca mnie od praktycznie wszystkiego a mdlosci nie mam i praktycznie nie mialam, wiec takie dziwne to dla mnie.
    Co do ogrodu to nie dosc, ze mam 2 lewe rece do tego to nienawidze grzebac w ziemii, mojemu zapowiedzialam jak kupowalismy dom, ze sam bedzie sie z tym uzeral, bo ja nie mam zamiaru. Jak dla mnie rownie dobry bylby porzadny sztuczny trawnik i pare roslin w doniczkach na tarasie do wymiany jak sie ususza :D

Leticia lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie termin miesiączki jest bez znaczenia ponieważ miałam owulację bardzo późno i ten termin nijak się ma do czasu trwania mojej ciąży. Gdybym liczyła termin z OM to byłabym już w 17 tygodniu, a jestem w 15, bo chodziłam na monitoring i wiem dokładnie kiedy była owulacja. Z tego powodu nie powiem nikomu, że jestem w 17 tygodniu ciąży bo to nie jest prawda.

O dacie z terminu ostatniej miesiączki dawno zapomniałam.

W karcie ciąży termin porodu również mam z USG. Od daty z USG dzieciątko książkowo przyrastało i również na badaniach prenatalnych w 12 tygodniu odpowiadało swojej wielkości co do tygodnia i dnia ciąży. Wiadomo, że w II trymestrze już każde dziecko rośnie w swoim tempie ale dla mnie nie ma innej daty niż ta z USG.

Jak owulacja jest później niż w 3 tygodniu cyklu to wiek ciąży liczy się nie od pierwszego dnia cyklu tylko cofasz się 2 tygodnie od owulacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 13:20

mi88 lubi tę wiadomość

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 13:16

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Też liczę, że będzie ciut wcześniej. Pierwszy poród w 38tc, drugi w w 39tc ;-)

ja tez po ciouchu licze na to, ze termin porodu będzie ciut wczesniej niż wynika to z OM wiec wole na razie przyjmowac wersję z USG :D

Kasiaja lubi tę wiadomość

3i492n0agf4rykt3.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od początku się zastanawiam jak to jest, że dzidzia większa niz z om. Prowadziłam wykres, więc raczej wiem kiedy była owulacja, 13-14dc, a bąbel na pierwszyszm usg w 6tc był 4 dni starszy, na prenatalnym już tydzień. W pierwszej ciąży terminy z usg zawsze pokrywały się z OM, a mała urodziła się 3 dni wcześniej, w walentynki:) Taką datę sobie wybrała:) I dzisiaj świętujemy 3 urodzinki.

chabasse, Ania241188, Kasiaja, Iva79, pumka1990, siuLa, Anuleczek lubią tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wychodzi 3 dni różnicy, albo szybciej rośnie, albo owulacja była inaczej. Jak się urodzi to będę wiedziała jaki mam termin :D
    Kawa na ból głowy troszkę pomogła! :)
    Ale non stop jestem głodna.... choćbym chciała to nie dam rady obchodzić dzisiejszego postu

Carolline lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córa zaczęła załatwiać się na na sedes :) Poważny człowiek!
    Tak mi się marzy, że może uda się ją odpieluchować do sierpnia...

Kasiaja, pumka1990, Gypsy, Carolline lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:

No to brawo. Moja niestety nie chce ani na nocnik ani na sedes.

U mnie termin usg pokrywa sie z OM. W poprzedniej też tak bylo. A urodziła się równo tydzień po terminie.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:

Do sierpnia napewno, latem to najłatwiej nauczyc bo mogą latać bez pieluchy.

Ktoś tu przestrzega w ogóle tego postu? Ja się tan nigdy nie przejmuje i nie praktykuję. Jeszcze mi tego brakuje żeby jakaś sekta religijna mówiła kiedy i co mogę jeść a kiedy nie :D

Anuleczek, Carolline lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję ze przed 10 sierpnia nie wyznacza mi terminu bo mam zamiar dopiero 3 wrócić z urlopu :) Już sie zastanawiam jak przełoże wizyte w szpitalu akurat na 30 wypadlo. Co z nie będą mieli wyjścia będą musieli przełożyć.

• akita12 Nowa

Wysłany: 14 lutego 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:

Ktoś tu przestrzega w ogóle tego postu? Ja się tan nigdy nie przejmuje i nie praktykuję. Jeszcze mi tego brakuje żeby jakaś sekta religijna mówiła kiedy i co mogę jeść a kiedy nie :D

a dziecko zamierzacie ochrzcić w tej sekcie?

poliś lubi tę wiadomość

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:

Jestem osoba wierząca i zawsze przestrzegam, ale teraz w ciąż nie jestem w stanie. Albo raczej ja jestem, ale to maleństwo już nie koniecznie :) co godzinę woła jeść! dla mnie to akurat nie jest sekta, tylko wiara. A przestrzeganie postu (lub nie) jest kwestią wiary i sumienia.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn powiem tak, ilościowo nie przestrzegam bo muszę zjeść, ale mięsa nie jem dziś.

mi88 lubi tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem wierząca i staram się przestrzegać :) ciągle burczy mi w brzuchu więc staram się jeść mminimalne porcje co jakiś czas :)

angelika22
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży post i tak nie obowiązuje ;) Tak jak dzieci i chorych, bo my to w sumie dwa w jednym ;)

Mili123 lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cha cha ja to jestem dobra. Zanim padły odpowiedzi zastanawiam się co lavendowa ma na myśli i chyba post pomyliła i wpisała nie tu gdzie trzeba. Nawet wróciłam do 3 stron wcz3sniej choć śledzę na bieżąco

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ