X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciąża to nie choroba a stan błogosławiony więc to tylko wymówka moim zdaniem :)

angelika22
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chodzi o chorobę, ale o to, że organizm jest juz i tak obciążony i potrzebuje składników odżywczych. Dlatego np. wszelkie głodówki, które normalnie robi się dla zdrowia, w ciąży są zakazane.
    Niemowlaków też nie obowiązuje post z podobnego powodu - to nie jest organizm, dla którego głodówka, czy ograniczenie jedzenia, wychodzi na zdrowie. A bycie niemowlakiem to też przecież nie choroba :D
    Post jest dla ludzi, nie dla Boga :)

Dooti, agania, PLPaulina, Anuleczek, Lavendova, Carolline lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam mam swoje poglądy na te kwestie wiary i ograniczenia z tego wynikajace. Np w Ramadan muslimom nie wolno ani jeść ani pić od wschodu do zmroku. Cześć kilkuletnich też praktykuje. W upał nie pić to już wybitna głupota a nie jednak wiara :D

• Dooti Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem osobą wierzącą, dziś jem ile chcę, ale mięso odpuscilam. Na obiad dziś zupa krem z brokułów, ogólnie spoko tylko w czasie gotowania jest specyfczny zapach i trochę mi śmierdzi ;)
    U mnie termin z OM długo pokrywal się z terminem z usg, teraz dzidzia jest kilka dni większa. Dokładnie wiem kiedy była owulacja, bo akurat miałam w tym cyklu monitoring (sprawdziliśmy z ginem co i jak bo wcześniejszy cykl trwał tylko 16 dni).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 15:02

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akita12 wrote:
    a dziecko zamierzacie ochrzcić w tej sekcie?

Ale nie wstydź się i napisz z orginalnego konta. Po co sie chować za stworzonym tylko do tego pytania :D

Nie zamierzamy a po co? Moje obie córki też chrzczone nie byly, jak będą chaly to sobie świadomie przystąpią do chrztu jak będą dorosłe. Tak się sklada ze obie tez chodzily do prywatnej katolickiej szkoly i przedszkola, ale tutaj to nie ma związku z wyznaniem. Także pojęcie o religii katolickiej i innych mają a jakie wybiorą wyznanie i czy w ogóle to juz ich wybór.

mi88, DobrejMysli, ingelita, PLPaulina, Iva79, edwarda20, Eilleen, nesssssa, Francess, Anuleczek, Mili123, Carolline lubią tę wiadomość

• dusia89 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Moja córa zaczęła załatwiać się na na sedes :) Poważny człowiek!
    Tak mi się marzy, że może uda się ją odpieluchować do sierpnia...
    Super :) Do sierpnia na pewno sie uda:) Moja córka miała 17-18 miesięcy jak była odpieluchowana:) Nawet na noc już nie miała pampersa... tylko u nas jest ten problem ze ona nigdzie indziej siku nie zrobi tylko na nocnik :(

Zuuziia lubi tę wiadomość

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia
  • akita12 Nowa

Wysłany: 14 lutego 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Ale nie wstydź się i napisz z orginalnego konta. Po co sie chować za stworzonym tylko do tego pytania :D

Nie zamierzamy a po co? Moje obie córki też chrzczone nie byly, jak będą chaly to sobie świadomie przystąpią do chrztu jak będą dorosłe. Tak się sklada ze obie tez chodzily do prywatnej katolickiej szkoly i przedszkola, ale tutaj to nie ma związku z wyznaniem. Także pojęcie o religii katolickiej i innych mają a jakie wybiorą wyznanie i czy w ogóle to juz ich wybór.

to moze imienia tez trzeba bylo nie nadawac dzieciom? po co, skoro jak dorosna to sobie wybiora same?
    do szkoly poslalas tez pewnie nie pytając ich o zdanie do jakiej chca isc.
    Czemu w jednych kwestiach decydujesz za dzieci a w innych nie?

vanilia120 lubi tę wiadomość

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie temat odpieluchowania troche przeraża :D tzn. wizja ze będe musiała jakos znaleźć na to sposób i nauczyc dziecko, na razie to czarna magia wiec poki co, mysle o porządnych pieluszkach :D

3i492n0agf4rykt3.png
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem agnostyczką więc też nie przestrzegam postu. Jem to na co mam ochotę a że z mięsem mi po drodze to je wcinam także i dziś:)
    Akurat mąż zrobił wczoraj pyszne spaghetti :)

Ps. Śmieszne to konto na jeden komentarz :)

Existenz, siuLa, Anuleczek lubią tę wiadomość

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akita12 wrote:
    to moze imienia tez trzeba bylo nie nadawac dzieciom? po co, skoro jak dorosna to sobie wybiora same?
    do szkoly poslalas tez pewnie nie pytając ich o zdanie do jakiej chca isc.
    Czemu w jednych kwestiach decydujesz za dzieci a w innych nie?

Decyduje w tych niezbednych. Jest wymóg państwowy nadawania immienia i posylania dzieci do szkół, nie wiesz o tym? Wybór wiary nie uznaję za potrzebny a juz napewno nie niezbędny do funkcjonowania w społeczeństwie. Wątek tu nie pasuje więc nie zamierzam kontynuować :)

ingelita, edwarda20, polkosia, Francess, Carolline lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po co znowu zaczynacie, jedne są wierzące i to ich prywatna sprawa, inne nie i tak samo, to jest ich sprawa i nie rozumiem tego przerzucania się argumentami.
    A co do wyboru imienia za dziecko i porównywania tego do chrzecznia to już akita12 odpuść sobie i nie podjudzaj ;)
    czyżby to jakiś ukryty agent, który dawno na sierpniówkach nie czytał sensacji i postanowił znowu gównoburzę rozkręcić ;)??

ingelita, PLPaulina, Leticia, Iva79, d'nusia, pumka1990, Existenz, Anuleczek, agania, Carolline lubią tę wiadomość

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem wierzaca. Miesa nie jem dzis. Córka ochrzczona i drugie dziecko też będzie. Dla mnie temat wiary nie powinien byc poruszany na forum bo może to wywołać nie potrzebną dyskusję. Jest to każdego indywidualna sprawa

Dooti, Meneksze lubią tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny, hormony biorą górę i robi się niebezpiecznie :) Lavendova jasne, że to wasz wybór, osobiście wolę żeby ktoś świadomie nie chrzcił dzieci niż ma to zrobić bo tak każdy robi i sąsiadka będzie krzywo patrzeć. Jadę niedługo na przyszłość pierogi do rodziców, mama robi najlepsze i muszę ich zjeść trochę :)
    Dzisiaj w bloku ktoś robił ogórkową, kolejne danie na mojej liście życzeń :)
    Temat można poruszyć, ale nie można na siebie tak naskakiwać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 15:22

polkosia lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się marzyła ogórkowa w tamtym tygodniu i ciągle myślałam kiedy tu ją zrobić. Zrobiłam wczoraj i ekhem, nawet ust nie zamoczyłam, bo tak mnie odrzucało. Ech te hormony i zachcianki :D

3i492n0agf4rykt3.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nigdy przy tematach swiatopogladowych nie da sie ominąć naskakiwania...

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórkowa:) Ma ktoś z was sprawdzony przepis?

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie gotowałam, musi mi mama pomóc. Trzeba na pewno zacząć od bulionu :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz się już nie dziwie, że na świecie były, są i będą wojny religijne 01icon_lol2.gif
    Ja osobiście nie jestem „kościelna” ale szanuje ludzi, którzy podążają tą drogą. Dla mnie najważniejsze to być dobrym człowiekiem, pomagać potrzebującym i nie krzywdzić żywych istot ;-) nie potrzebuje fo tego religii :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 15:39

ingelita, Leticia, Iva79, Aradia***, pumka1990, Francess, Anuleczek, Mili123, Marta..a, Carolline lubią tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Ogórkowa:) Ma ktoś z was sprawdzony przepis?

Ogórki kiszone starte na tarce do bulionu ;-)

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Do sierpnia napewno, latem to najłatwiej nauczyc bo mogą latać bez pieluchy.

Ktoś tu przestrzega w ogóle tego postu? Ja się tan nigdy nie przejmuje i nie praktykuję. Jeszcze mi tego brakuje żeby jakaś sekta religijna mówiła kiedy i co mogę jeść a kiedy nie :D
    Właśnie ten "post" wywołał kolejną nieprzyjemną dyskusję.
    Trzeba brać odpowiedzialność za swoje wypowiedzi nawet te anonimowe na forum i nie dziwić się że budzą określone reakcje.
    Pozdrawiam i proszę się nie denerwować. Nasze dzieciaczki lubią spokój :-)

‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ