Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie chodzi o chorobę, ale o to, że organizm jest juz i tak obciążony i potrzebuje składników odżywczych. Dlatego np. wszelkie głodówki, które normalnie robi się dla zdrowia, w ciąży są zakazane.
Niemowlaków też nie obowiązuje post z podobnego powodu - to nie jest organizm, dla którego głodówka, czy ograniczenie jedzenia, wychodzi na zdrowie. A bycie niemowlakiem to też przecież nie choroba
Post jest dla ludzi, nie dla BogaDooti, agania, PLPaulina, Anuleczek, Lavendova, Carolline lubią tę wiadomość
DziewczynkaDwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
nick nieaktualny
-
Ja jestem osobą wierzącą, dziś jem ile chcę, ale mięso odpuscilam. Na obiad dziś zupa krem z brokułów, ogólnie spoko tylko w czasie gotowania jest specyfczny zapach i trochę mi śmierdzi
U mnie termin z OM długo pokrywal się z terminem z usg, teraz dzidzia jest kilka dni większa. Dokładnie wiem kiedy była owulacja, bo akurat miałam w tym cyklu monitoring (sprawdziliśmy z ginem co i jak bo wcześniejszy cykl trwał tylko 16 dni).Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 15:02
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
nick nieaktualnyakita12 wrote:a dziecko zamierzacie ochrzcić w tej sekcie?
Ale nie wstydź się i napisz z orginalnego konta. Po co sie chować za stworzonym tylko do tego pytania
Nie zamierzamy a po co? Moje obie córki też chrzczone nie byly, jak będą chaly to sobie świadomie przystąpią do chrztu jak będą dorosłe. Tak się sklada ze obie tez chodzily do prywatnej katolickiej szkoly i przedszkola, ale tutaj to nie ma związku z wyznaniem. Także pojęcie o religii katolickiej i innych mają a jakie wybiorą wyznanie i czy w ogóle to juz ich wybór.mi88, DobrejMysli, ingelita, PLPaulina, Iva79, edwarda20, Eilleen, nesssssa, Francess, Anuleczek, Mili123, Carolline lubią tę wiadomość
-
Leticia wrote:Moja córa zaczęła załatwiać się na na sedes
Poważny człowiek!
Tak mi się marzy, że może uda się ją odpieluchować do sierpnia...Do sierpnia na pewno sie uda:) Moja córka miała 17-18 miesięcy jak była odpieluchowana:) Nawet na noc już nie miała pampersa... tylko u nas jest ten problem ze ona nigdzie indziej siku nie zrobi tylko na nocnik
Zuuziia lubi tę wiadomość
26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia -
Lavendova wrote:Ale nie wstydź się i napisz z orginalnego konta. Po co sie chować za stworzonym tylko do tego pytania
Nie zamierzamy a po co? Moje obie córki też chrzczone nie byly, jak będą chaly to sobie świadomie przystąpią do chrztu jak będą dorosłe. Tak się sklada ze obie tez chodzily do prywatnej katolickiej szkoly i przedszkola, ale tutaj to nie ma związku z wyznaniem. Także pojęcie o religii katolickiej i innych mają a jakie wybiorą wyznanie i czy w ogóle to juz ich wybór.
to moze imienia tez trzeba bylo nie nadawac dzieciom? po co, skoro jak dorosna to sobie wybiora same?
do szkoly poslalas tez pewnie nie pytając ich o zdanie do jakiej chca isc.
Czemu w jednych kwestiach decydujesz za dzieci a w innych nie?vanilia120 lubi tę wiadomość
-
Ja jestem agnostyczką więc też nie przestrzegam postu. Jem to na co mam ochotę a że z mięsem mi po drodze to je wcinam także i dziś
Akurat mąż zrobił wczoraj pyszne spaghetti
Ps. Śmieszne to konto na jeden komentarzExistenz, siuLa, Anuleczek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyakita12 wrote:to moze imienia tez trzeba bylo nie nadawac dzieciom? po co, skoro jak dorosna to sobie wybiora same?
do szkoly poslalas tez pewnie nie pytając ich o zdanie do jakiej chca isc.
Czemu w jednych kwestiach decydujesz za dzieci a w innych nie?
Decyduje w tych niezbednych. Jest wymóg państwowy nadawania immienia i posylania dzieci do szkół, nie wiesz o tym? Wybór wiary nie uznaję za potrzebny a juz napewno nie niezbędny do funkcjonowania w społeczeństwie. Wątek tu nie pasuje więc nie zamierzam kontynuowaćingelita, edwarda20, polkosia, Francess, Carolline lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny po co znowu zaczynacie, jedne są wierzące i to ich prywatna sprawa, inne nie i tak samo, to jest ich sprawa i nie rozumiem tego przerzucania się argumentami.
A co do wyboru imienia za dziecko i porównywania tego do chrzecznia to już akita12 odpuść sobie i nie podjudzaj
czyżby to jakiś ukryty agent, który dawno na sierpniówkach nie czytał sensacji i postanowił znowu gównoburzę rozkręcić??
ingelita, PLPaulina, Leticia, Iva79, d'nusia, pumka1990, Existenz, Anuleczek, agania, Carolline lubią tę wiadomość
-
Ja tez jestem wierzaca. Miesa nie jem dzis. Córka ochrzczona i drugie dziecko też będzie. Dla mnie temat wiary nie powinien byc poruszany na forum bo może to wywołać nie potrzebną dyskusję. Jest to każdego indywidualna sprawa
Dooti, Meneksze lubią tę wiadomość
-
Dobra dziewczyny, hormony biorą górę i robi się niebezpiecznie
Lavendova jasne, że to wasz wybór, osobiście wolę żeby ktoś świadomie nie chrzcił dzieci niż ma to zrobić bo tak każdy robi i sąsiadka będzie krzywo patrzeć. Jadę niedługo na przyszłość pierogi do rodziców, mama robi najlepsze i muszę ich zjeść trochę
Dzisiaj w bloku ktoś robił ogórkową, kolejne danie na mojej liście życzeń
Temat można poruszyć, ale nie można na siebie tak naskakiwać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 15:22
polkosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Teraz się już nie dziwie, że na świecie były, są i będą wojny religijne
Ja osobiście nie jestem „kościelna” ale szanuje ludzi, którzy podążają tą drogą. Dla mnie najważniejsze to być dobrym człowiekiem, pomagać potrzebującym i nie krzywdzić żywych istotnie potrzebuje fo tego religii
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 15:39
ingelita, Leticia, Iva79, Aradia***, pumka1990, Francess, Anuleczek, Mili123, Marta..a, Carolline lubią tę wiadomość
[/url]
-
Lavendova wrote:Do sierpnia napewno, latem to najłatwiej nauczyc bo mogą latać bez pieluchy.
Ktoś tu przestrzega w ogóle tego postu? Ja się tan nigdy nie przejmuje i nie praktykuję. Jeszcze mi tego brakuje żeby jakaś sekta religijna mówiła kiedy i co mogę jeść a kiedy nie
Trzeba brać odpowiedzialność za swoje wypowiedzi nawet te anonimowe na forum i nie dziwić się że budzą określone reakcje.
Pozdrawiam i proszę się nie denerwować. Nasze dzieciaczki lubią spokój