X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    250 G sera . 250 g mąki tortowej. 100 g cukru. 2 żółtka. Pół szkl śmietany. Łyżeczka sody. Sol.
    Zagnieść wałkować na cm . Wykroić szklanka i kieliszkiem.

Kasiaja, PLPaulina lubią tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilia120 wrote:
    A czy Was też od czasu do czasu pobolewa jajnik? Mnie ostatnio coraz częściej.. dobrze że lekarz w piątek. Ogólnie jakis czas temu udało mi się dorwać detektor tętna z wyswietlaczem za 100 zl

U nas na obiad była pomidorowa z wczoraj a na drugie zapiekanka makaronowa z brokułami, beszamelem i serem.
    Mnie też pobolewa, zwłaszcza prawy aż tak ściśnie :-/ ale ja mam wizytę dopiero 26 lutego więc wtedy dopiero zapytam, chyba że do tego czasu już mnie nie będzie „łapało” to pewnie zapomnę o tym wspomnieć.
    Ja teraz w weekend robiłam lasagne z beszamelem i sosem bolońskim pyszna bomba kaloryczna 2napalony.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 18:26

Carolline lubi tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    250 G sera . 250 g mąki tortowej. 100 g cukru. 2 żółtka. Pół szkl śmietany. Łyżeczka sody. Sol.
    Zagnieść wałkować na cm . Wykroić szklanka i kieliszkiem.
    Nawet nie wiesz jak jestem Ci wdzięczna za przypomnienie o tym 38uklon.gif moja mama je robiła tylko że u nas nazywa się to oponki lub obważanki :-) zupełnie o tym zapomniałam a to takie pyszne, zbieram się na zakupy po składniki :- D

siuLa lubi tę wiadomość

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ithildin wrote:
    Zazdroszczę wam tego, ze lubicie zupy, ja absolutnie nie znoszę, jest może z 5 które jem ;) a to jest zdrowe i ekonomiczne w robieniu, zwykłe niedrogo i wielki gar na raz i spokoj :)
    Już nie mogę doczekac sie prenatalnych w piątek; oczekiwanie polaczone z lekkim strachem;) szczególnie, ze w tym tygodniu miałam sporo stresu, związanego z tym, ze w poniedziałek u weterynarza okazało się, ze mój pies był na skraju śmierci. Na szczęście dziś już się okazało, ze obrzęk płuc zszedł i nie słucha już szmerow w sercu, także może będę w stanie przespać noc i jutro nie czeka mnie noszenie 6kilowego kloca do lecznicy :)

Ja 2 lutego pożegnałam swoją psinkę. Miała 14 lat i musiała zostać uśpiona po drugim epizodzie skrętu żołądka :/
    Ale powiem Ci, że jakoś 1,5 roku wcześniej trafiła z obrzękiem płuc do kliniki i była leczona kardiologicznie od tego momentu no i serduszko dawało radę ładnie, a co innego ją zabrało :/

A co do chrztu, my też nie będziemy chrzcić. Nie wiem po miałabym chrzcić dziecko skoro nie chodzimy do kościoła. Jak kiedyś samo podejmie decyzję, że tego chce to proszę bardzo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 18:48

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam nadrabiam i nie wierze , kolejna g...burza :-) to moze teraz na polityke sie przerzucmy :-)

Nie rozumiem tylko co to za nowa osoba na chwile wpadla na awanturke :-) coz, jakis troll, fanatyk? Generalnie czy ktos wierzy czy nie, obojetne, wazne dla mnie, zeby mi nikt swoich madroaci zyciowych na sile nie wciskal to wszyscy beda szczesliwi. :)

Edit. Lavendowa moze juz bez takich ostruch okreslen - sekta, bedzie spokojniej i bez obrazania innych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 18:48

Ania241188 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Mili-lu Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj u lekarza rodzinnego bo od ponad tygodnia ból głowy nie daje mi żyć. Wszystkie wyniki mam w porządku wiec nie ma powodów do niepokoju. Tak czasami bywa :( mogę brać paracetamol a jak będzie bardzo źle to dostałam receptę ma czopki przeciwbólowe, wolę jednak nie korzystać. Mam nadzieje że bóle miną same niedługo.

7v8r3e3kdwqn9ina.png
    1.12.2017 naturalny cud, bez wspomagania ;)
    11.2017 przygotowania do in vitro
    11.2016 : 23 t.c. aniołek :(
    06.2016: I ICSI - 7 zarodków, 2 transfer :)
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili-lu wrote:
    Byłam dzisiaj u lekarza rodzinnego bo od ponad tygodnia ból głowy nie daje mi żyć. Wszystkie wyniki mam w porządku wiec nie ma powodów do niepokoju. Tak czasami bywa :( mogę brać paracetamol a jak będzie bardzo źle to dostałam receptę ma czopki przeciwbólowe, wolę jednak nie korzystać. Mam nadzieje że bóle miną same niedługo.

No u mnie mam wrażenie mdłości zamieniły się w bóle głowy :/ takie okropne, przeszkadzające we wszystkim. Jakoś mam blokadę przed paracetamolem, ale to raczej z tego powodu że on mi nigdy nie pomagał, więc po co brać skoro i tak będzie boleć.
    Zauważyłam, że im bardziej zanieczyszczone powietrze tym bardziej boli łeb. Dzisiaj we Wrocławiu piękny smog i piękny ból głowy od rana.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • siuLa Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 13 tygodniu :)

Widzę że nie tylko ja mam bóle jajnika. Tak mnie kiedyś złapało że musiałam zgiąć się w pół.

Moje genetyczne usg już/dopiero w piątek... stres mnie zrzera czy wszystko ok.

oar8gox1ykrczaoa.png
    qggbtel.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo właśnie smogu, ściągnęłam sobie apkę „jakość powietrza w Polsce” fajnie pokazuje tylko, że u mnie najbliższa stacja jest 20km a trochę dalej bo 40km to Wrocław. Od tej oddalonej o 20 km pokazuje że jakość powietrza dobra więc u nas, małe miasteczko, pewnie jest bardzo dobra nie ma tu aż tylu zanieczyszczeń. Wrocław pokazuje umiarkowane zanieczyszczenie więc nie najgorzej ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 19:47

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to szczęście że u mnie 60% powierzchni to las, nie ma dużych miast. Wszędzie cisza i spokój :) ból głowy jest bo jest :p

Kasiaja lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobnie jak u nas, mimo że miasteczko to dookoła pola i las :-)

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jakoś słabo w głowie dzisiaj, a już ostatnio czułam sie o wiele lepiej to znowu coś. I nie mogę sie doczekac na wiosne no ileż można tego zimna.

• Existenz Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie gdzie nie jest napisane kiedy ten ból przejdzie. Jak hormony się ustabilizuja.

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczynam kolejny etap dolegliwości ciążowych.Zaparcia.Po raz pierwszy w życiu.Mecze się już 3 dzień i nie wiem co robić bo to co do tej pory działało na mnie przeczyszczająco- w ogóle nie działa...:-( Co jeszcze się w tej ciąży przypałęta...:-(

17u96iyeyg94k79c.pngiv09ej28xdie32dv.png
    Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
    Moje serduszko Olcia 12.03.2014
    Aniołek [*] 6 tc 2011
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem praktykującą katoliczką mam ślub kościelny i moje dzieci są ochrzczone .Ale szanuje ludzi nie wierzących nie każdy musi wierzyć .

justyna14 lubi tę wiadomość

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuleczek wrote:
    A ja zaczynam kolejny etap dolegliwości ciążowych.Zaparcia.Po raz pierwszy w życiu.Mecze się już 3 dzień i nie wiem co robić bo to co do tej pory działało na mnie przeczyszczająco- w ogóle nie działa...:-( Co jeszcze się w tej ciąży przypałęta...:-(

Kup w aptece czopki glicerynowe są pomocne gdy już jest źle. Dodatkowo syrop lactulosum czy jakoś tak.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    A propo właśnie smogu, ściągnęłam sobie apkę „jakość powietrza w Polsce” fajnie pokazuje tylko, że u mnie najbliższa stacja jest 20km a trochę dalej bo 40km to Wrocław. Od tej oddalonej o 20 km pokazuje że jakość powietrza dobra więc u nas, małe miasteczko, pewnie jest bardzo dobra nie ma tu aż tylu zanieczyszczeń. Wrocław pokazuje umiarkowane zanieczyszczenie więc nie najgorzej ;-)

Rano było złe, potem się trochę polepszyło. A jakiej apki używasz? Ja mam jedną Plume i ona ma ogólną informację dla Wrocławia, ale jest też Kanarek i ona pokazuje nawet stacje prywatne, nie tylko te duże oficjalne.

Sorry - ciąża na mózg się rzuciła i na oczy, przecież napisałaś nazwę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 20:57

Kasiaja lubi tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zaparcia blonnik w aptece mozna zakupic i dodawac do jedzenia, jednorazowo te c,opki glicerynowe, na mnie dziala kiwi nacczo dobrze.

Pytanko do dziewczyn z bolami glowy: wypijacie conajmniej 2 litru czystej wody dziennie?

7w3d 💔
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Na zaparcia blonnik w aptece mozna zakupic i dodawac do jedzenia, jednorazowo te c,opki glicerynowe, na mnie dziala kiwi nacczo dobrze.

Pytanko do dziewczyn z bolami glowy: wypijacie conajmniej 2 litru czystej wody dziennie?

Nie wypijam tyle na pewno niestety :/ przed chwila wypilam sporo bo sobie przypomnialam i jest troche lepiej

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, w moim przypadku bóle głowy miałam już przed ciąża. Były niezależne od ilości wody. Czasem wypije litr, czasem 2. Głowa mnie boli jak źle śpię, wtedy nic nie pomaga, ewentualnie dodatkowa drzemka :)
    Przed ciąża głową bolała (wg mnie) do owulacji, później spokój na 2-3 tygodnie

AnkaK90 lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ