Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
250 G sera . 250 g mąki tortowej. 100 g cukru. 2 żółtka. Pół szkl śmietany. Łyżeczka sody. Sol.
Zagnieść wałkować na cm . Wykroić szklanka i kieliszkiem.Kasiaja, PLPaulina lubią tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
vanilia120 wrote:A czy Was też od czasu do czasu pobolewa jajnik? Mnie ostatnio coraz częściej.. dobrze że lekarz w piątek. Ogólnie jakis czas temu udało mi się dorwać detektor tętna z wyswietlaczem za 100 zl
U nas na obiad była pomidorowa z wczoraj a na drugie zapiekanka makaronowa z brokułami, beszamelem i serem.ale ja mam wizytę dopiero 26 lutego więc wtedy dopiero zapytam, chyba że do tego czasu już mnie nie będzie „łapało” to pewnie zapomnę o tym wspomnieć.
Ja teraz w weekend robiłam lasagne z beszamelem i sosem bolońskim pyszna bomba kalorycznaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 18:26
Carolline lubi tę wiadomość
[/url]
-
Existenz wrote:250 G sera . 250 g mąki tortowej. 100 g cukru. 2 żółtka. Pół szkl śmietany. Łyżeczka sody. Sol.
Zagnieść wałkować na cm . Wykroić szklanka i kieliszkiem.moja mama je robiła tylko że u nas nazywa się to oponki lub obważanki
zupełnie o tym zapomniałam a to takie pyszne, zbieram się na zakupy po składniki :- D
siuLa lubi tę wiadomość
[/url]
-
Ithildin wrote:Zazdroszczę wam tego, ze lubicie zupy, ja absolutnie nie znoszę, jest może z 5 które jem
a to jest zdrowe i ekonomiczne w robieniu, zwykłe niedrogo i wielki gar na raz i spokoj
Już nie mogę doczekac sie prenatalnych w piątek; oczekiwanie polaczone z lekkim strachem;) szczególnie, ze w tym tygodniu miałam sporo stresu, związanego z tym, ze w poniedziałek u weterynarza okazało się, ze mój pies był na skraju śmierci. Na szczęście dziś już się okazało, ze obrzęk płuc zszedł i nie słucha już szmerow w sercu, także może będę w stanie przespać noc i jutro nie czeka mnie noszenie 6kilowego kloca do lecznicy
Ja 2 lutego pożegnałam swoją psinkę. Miała 14 lat i musiała zostać uśpiona po drugim epizodzie skrętu żołądka
Ale powiem Ci, że jakoś 1,5 roku wcześniej trafiła z obrzękiem płuc do kliniki i była leczona kardiologicznie od tego momentu no i serduszko dawało radę ładnie, a co innego ją zabrało
A co do chrztu, my też nie będziemy chrzcić. Nie wiem po miałabym chrzcić dziecko skoro nie chodzimy do kościoła. Jak kiedyś samo podejmie decyzję, że tego chce to proszę bardzo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 18:48
-
Nadrabiam nadrabiam i nie wierze , kolejna g...burza
to moze teraz na polityke sie przerzucmy
Nie rozumiem tylko co to za nowa osoba na chwile wpadla na awanturkecoz, jakis troll, fanatyk? Generalnie czy ktos wierzy czy nie, obojetne, wazne dla mnie, zeby mi nikt swoich madroaci zyciowych na sile nie wciskal to wszyscy beda szczesliwi.
Edit. Lavendowa moze juz bez takich ostruch okreslen - sekta, bedzie spokojniej i bez obrazania innych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 18:48
Ania241188 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Byłam dzisiaj u lekarza rodzinnego bo od ponad tygodnia ból głowy nie daje mi żyć. Wszystkie wyniki mam w porządku wiec nie ma powodów do niepokoju. Tak czasami bywa
mogę brać paracetamol a jak będzie bardzo źle to dostałam receptę ma czopki przeciwbólowe, wolę jednak nie korzystać. Mam nadzieje że bóle miną same niedługo.
1.12.2017 naturalny cud, bez wspomagania
11.2017 przygotowania do in vitro
11.2016 : 23 t.c. aniołek
06.2016: I ICSI - 7 zarodków, 2 transfer
-
Mili-lu wrote:Byłam dzisiaj u lekarza rodzinnego bo od ponad tygodnia ból głowy nie daje mi żyć. Wszystkie wyniki mam w porządku wiec nie ma powodów do niepokoju. Tak czasami bywa
mogę brać paracetamol a jak będzie bardzo źle to dostałam receptę ma czopki przeciwbólowe, wolę jednak nie korzystać. Mam nadzieje że bóle miną same niedługo.
No u mnie mam wrażenie mdłości zamieniły się w bóle głowytakie okropne, przeszkadzające we wszystkim. Jakoś mam blokadę przed paracetamolem, ale to raczej z tego powodu że on mi nigdy nie pomagał, więc po co brać skoro i tak będzie boleć.
Zauważyłam, że im bardziej zanieczyszczone powietrze tym bardziej boli łeb. Dzisiaj we Wrocławiu piękny smog i piękny ból głowy od rana.
-
A propo właśnie smogu, ściągnęłam sobie apkę „jakość powietrza w Polsce” fajnie pokazuje tylko, że u mnie najbliższa stacja jest 20km a trochę dalej bo 40km to Wrocław. Od tej oddalonej o 20 km pokazuje że jakość powietrza dobra więc u nas, małe miasteczko, pewnie jest bardzo dobra nie ma tu aż tylu zanieczyszczeń. Wrocław pokazuje umiarkowane zanieczyszczenie więc nie najgorzej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 19:47
[/url]
-
nick nieaktualny
-
A ja zaczynam kolejny etap dolegliwości ciążowych.Zaparcia.Po raz pierwszy w życiu.Mecze się już 3 dzień i nie wiem co robić bo to co do tej pory działało na mnie przeczyszczająco- w ogóle nie działa...
Co jeszcze się w tej ciąży przypałęta...
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
Ja jestem praktykującą katoliczką mam ślub kościelny i moje dzieci są ochrzczone .Ale szanuje ludzi nie wierzących nie każdy musi wierzyć .
justyna14 lubi tę wiadomość
-
Anuleczek wrote:A ja zaczynam kolejny etap dolegliwości ciążowych.Zaparcia.Po raz pierwszy w życiu.Mecze się już 3 dzień i nie wiem co robić bo to co do tej pory działało na mnie przeczyszczająco- w ogóle nie działa...
Co jeszcze się w tej ciąży przypałęta...
Kup w aptece czopki glicerynowe są pomocne gdy już jest źle. Dodatkowo syrop lactulosum czy jakoś tak. -
Kasiaja wrote:A propo właśnie smogu, ściągnęłam sobie apkę „jakość powietrza w Polsce” fajnie pokazuje tylko, że u mnie najbliższa stacja jest 20km a trochę dalej bo 40km to Wrocław. Od tej oddalonej o 20 km pokazuje że jakość powietrza dobra więc u nas, małe miasteczko, pewnie jest bardzo dobra nie ma tu aż tylu zanieczyszczeń. Wrocław pokazuje umiarkowane zanieczyszczenie więc nie najgorzej
Rano było złe, potem się trochę polepszyło. A jakiej apki używasz? Ja mam jedną Plume i ona ma ogólną informację dla Wrocławia, ale jest też Kanarek i ona pokazuje nawet stacje prywatne, nie tylko te duże oficjalne.
Sorry - ciąża na mózg się rzuciła i na oczy, przecież napisałaś nazwęWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 20:57
Kasiaja lubi tę wiadomość
-
justyna14 wrote:Na zaparcia blonnik w aptece mozna zakupic i dodawac do jedzenia, jednorazowo te c,opki glicerynowe, na mnie dziala kiwi nacczo dobrze.
Pytanko do dziewczyn z bolami glowy: wypijacie conajmniej 2 litru czystej wody dziennie?
Nie wypijam tyle na pewno niestetyprzed chwila wypilam sporo bo sobie przypomnialam i jest troche lepiej
-
Justyna, w moim przypadku bóle głowy miałam już przed ciąża. Były niezależne od ilości wody. Czasem wypije litr, czasem 2. Głowa mnie boli jak źle śpię, wtedy nic nie pomaga, ewentualnie dodatkowa drzemka
Przed ciąża głową bolała (wg mnie) do owulacji, później spokój na 2-3 tygodnieAnkaK90 lubi tę wiadomość